Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

108 Pages « < 78 79 80 81 82 > »  
Closed TopicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Masini electrice, barfe, pareri , experiente personale

AndreiMR
post 13 Oct 2022, 09:51
Post #2371

Membru alfist

Group: Members
From: Pitesti

QUOTE(cj98czh @ 13 Oct 2022, 10:41)
chiar ca ... majoritatea soferilor conduc masini de la 90K  in sus ... serios?  radmasa.gif  radmasa.gif

la 90K mai cumpar un apartament ... care aduce bani ... nu pierde bani ..
*

Nu e exagerat raportat la concurență și la prețurile mașinilor noi...în sensul asta am spus-o. Altfel clar că sunt enorm de multi bani pentru noi dar nu suntem noi în target ul mașinilor de genul asta. E 80k euro un Audi q4 etron mai bine dotat și ăla e cu două clase de dimensiune mai mic. Un BMW iX e cu câteva zeci de mii de euro mai mult...

--------------------
2018 Mazda 3 G120 Challenge
2015 Land Rover Discovery Sport TD4 SE
2008 Mazda 2 TE
EX: Clio III dci Dynamique/Mazda CX-7 Revolution/ Alfa Romeo 159 2.4 jtdm
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Laurentziu83
post 13 Oct 2022, 09:57
Post #2372

Membru autentic

QUOTE(AndreiMR @ 13 Oct 2022, 10:39)
A doua e una subiectivă...de ce își închipuie constructorii că cine își ia electrică vrea un interior copiat după stilul Tesla? Nimeni nu își ia Tesla pentru ca nu are bord ci doar un televizor...și e păcat fiindcă Volvo fac unele lucruri cele mai mișto interioare auto din industrie, cu o ambianță superbă. Un ecran trântit pe o poliță numai ambianță nu oferă...
*

Parca vezi doar o tableta de 10 inchi in locul bordului pe viitoarea generatie de Zoe "in numele confortului si al designului de ultima ora" de o sa regreti bordul misto de acum.

Hai ca pe cacareaza aia de Citroen Ami mai merge, dar la 90 de mii de euro? wtf? Asa de mult au crescut veniturile in lumea asta de nu mai conteaza aspectul interior la banii astia?

This post has been edited by Laurentziu83: 13 Oct 2022, 09:59

--------------------
. . .
+
speedman
post 13 Oct 2022, 10:36
Post #2373

Membru autentic

Tesla nu înseamnă doar acel interior anost cu tabletă, nu cred că o cumpără cineva pt aspectul interior, ci pentru eficientă, autonomie, putere, rețea încărcare. Mașina este senzațională, se conduce ușor și este la un preț inferior unei mașini echivalente ca putere/dotări existente pe piață.

--------------------
Smart eq forfour 2019
+
Laurentziu83
post 13 Oct 2022, 10:41
Post #2374

Membru autentic

Asta-i ca si cum ai spune ca nu te intereseaza frumusetea unei femei cand o iei de nevasta.

--------------------
. . .
+
speedman
post 13 Oct 2022, 10:46
Post #2375

Membru autentic

Ce legătură are una cu alta? Vorbim de mașini 🙂

--------------------
Smart eq forfour 2019
+
clio4edc12
post 13 Oct 2022, 10:53
Post #2376

Membru autentic

QUOTE(vallixx @ 13 Oct 2022, 08:42)
La punctul 2 nu sunt de acord, orice oferte si orice bonus ai avea, o electrica o scoti mult peste pretul modelului similar pe combustie.

Tesla Model 3 Standard Range. E 40.000 de euro.

Am configurat chiar acum un Renault Talisman, 2.0 dci de 200 de cai, cu echipamentele pe care le are si Tesla si am ajuns la 43.700 de euro. Inutil sa zic ca performantele nu sunt nicidecum apropiate.

Si e un Renault. Daca as configura un Seria 3 probabil sar bine de 50.

Chiar te provoc sa configurezi un model de clasa medie cu dotari si performante similare cu Tesla 3, dar care sa fie mai ieftin. Si am fost baiat finut, am luat pretul actual al modelului 3, ca daca luam pretul de anul trecut cu 33.000 ....

This post has been edited by clio4edc12: 13 Oct 2022, 10:55

Attached thumbnail(s)
tslisma.jpg ( Size: 114.33k ) Number of downloads: 337

--------------------
Renault Clio 2014
+
speedman
post 13 Oct 2022, 10:57
Post #2377

Membru autentic

Așa am luat o eu, anul trecut, cu 33400. Am vândut-o acum câteva zile cu 43000 e și îmi voi lua un model 3 long range 🙂

--------------------
Smart eq forfour 2019
+
Laurentziu83
post 13 Oct 2022, 11:05
Post #2378

Membru autentic

QUOTE(speedman @ 13 Oct 2022, 11:46)
Ce legătură are una cu alta? Vorbim de mașini 🙂
*

Cand dau pe o masina cat pe un apartament, pe mine ma intereseaza si cum arata (bine, daca iau o tigaie de 2-3 mii de euro evident ca nu mai conteaza), nu doar ce performante are, ca d-aia nu mi-as lua veci pururi Clio Symbol sau Mercedes CLA, de exemplu, prefer variantele hatch la dimensiunile astea. Idem si cu interiorul, vreau sa vad un tabloul de bord clasic pe bord, nu o tableta care arata de parca e agatata cu sfoara de aeratoarele centrale.

This post has been edited by Laurentziu83: 13 Oct 2022, 11:06

--------------------
. . .
+
speedman
post 13 Oct 2022, 11:11
Post #2379

Membru autentic

In situația ta, poate așa aș proceda și eu, dar am 3 case, nu mai sunt interesat de achiziția unor proprietăți. Am și chiriași, o mare bătaie de cap...

--------------------
Smart eq forfour 2019
+
gabize
post 13 Oct 2022, 11:17
Post #2380

DECONECTAT

From: ©City of Mini Roundabouts

QUOTE(speedman @ 13 Oct 2022, 10:36)
nu cred că o cumpără cineva pt aspectul interior,
*

Depinde. Am ajuns să-mi dau seama, fiind în căutare de mașină, că principalul criteriu este felul în care mă simt la volan, confort, dotări și calitatea materialelor, sistemele de siguranță, multimedia... chichițele care mă fac să zâmbesc și să mă simt bine la volan.

--------------------
⚓ Am avut cândva o... barcă... acum doar un gândac H247
"Unde poți lega cu sârmă, e păcat să pui șurub!"
+
Laurentziu83
post 13 Oct 2022, 11:52
Post #2381

Membru autentic

Nu stiu cum sa zic, dar masina o iau ca sa stau la volanul ei; ori de la volanul ei conteaza mai mult aspectul interior decat cel exterior.

--------------------
. . .
+
speedman
post 13 Oct 2022, 11:56
Post #2382

Membru autentic

Aveți alte variante, nu știu de ce tot comentați de tesla. Am înțeles, nu va place, treceți peste...cei 3 🙂

--------------------
Smart eq forfour 2019
+
AndreiMR
post 13 Oct 2022, 12:00
Post #2383

Membru alfist

From: Pitesti

QUOTE(clio4edc12 @ 13 Oct 2022, 11:53)

Am configurat chiar acum un Renault Talisman, 2.0 dci de 200 de cai, cu echipamentele pe care le are si Tesla si am ajuns la 43.700 de euro. Inutil sa zic ca performantele nu sunt nicidecum apropiate.

Si e un Renault. Daca as configura un Seria 3 probabil sar bine de 50.

Chiar te provoc sa configurezi un model de clasa medie cu dotari si performante similare cu Tesla 3, dar care sa fie mai ieftin. Si am fost baiat finut, am luat pretul actual al modelului 3, ca daca luam pretul de anul trecut cu 33.000 ....
*

Am observat că la constructorii premium deja nu mai sunt diferențe semnificative de preț intre variantele termice și cele electrice...adică un GLA e cam la fel de scumpă ca un EQA la puteri și dotări echivalente...iar la BMW sunt cazuri în care mașina electrică e mai ieftină decât cea termică echivalentă (i4 vs M4 de exemplu). Doar Audi sunt la extrema cealaltă...vând E-tronurile la niște prețuri de zici ca sunt din aur.

Problema rămâne la mașinile mărcilor populare...cu toate subvențiile un Megane electric sau un Peugeot e-208 sau un Fiat 500e sunt semnificativ mai scumpe decât variantele termice. De aici și obiectia corectă legată de prețuri...pentru majoritatea populației electricele chiar sunt mult mai scumpe decât ceva echivalent termic. Cine are 50-60-70k euro de dat pe o mașină probabil că are și unde sa o încarce acasă, și sunt toate șansele să mai aibă cel puțin o mașină în gospodărie...deci nu vede decât avantajele electricei. Gigel care lucrează în fabrica pe 1000 de euro și stă în Pantelimon la etajul 8 sigur nu are ce face cu electrica...decât dacă e masochist. Și Gigel reprezinta probabil 80% dintre șoferii obișnuiți...nu doar în România, și pe afară.

13 Oct 2022, 13:05:
QUOTE(speedman @ 13 Oct 2022, 12:56)
Aveți alte variante, nu știu de ce tot comentați de tesla. Am înțeles, nu va place, treceți peste...cei 3 🙂
*

Nasol e ca și variantele alea încep să copieze stilul ăsta de interior...întâi Mustang Mach-e, apoi Polestar...bine, asta e o treaba subiectivă așa cum am spus și înțeleg rațiunile de costuri din spatele ei. Strict pentru mine nu interiorul ar fi neapărat problemă la Tesla, ci disponibilitatea unei alternative mișto în forma lui BMW i4. La Tesla ar trebui să trăiesc cu interiorul ăla, la BMW cu grila aia...dar la BMW ar fi disponibilă o rețea adevărată de service în timp ce la Tesla nu e, ăsta ar fi deal breaker...lipsa unui suport tehnic adecvat pentru Tesla

This post has been edited by AndreiMR: 13 Oct 2022, 12:05

--------------------
2018 Mazda 3 G120 Challenge
2015 Land Rover Discovery Sport TD4 SE
2008 Mazda 2 TE
EX: Clio III dci Dynamique/Mazda CX-7 Revolution/ Alfa Romeo 159 2.4 jtdm
+
speedman
post 13 Oct 2022, 12:08
Post #2384

Membru autentic

Da, parțial de acord cu ce spui, d aia țin comanda la i4m50 🙂. Service Intr un an, n am avut nevoie, sper sa nu am in continuare

--------------------
Smart eq forfour 2019
+
vallixx
post 13 Oct 2022, 12:09
Post #2385

Membru nesuferit

From: Bucuresti

QUOTE(clio4edc12 @ 13 Oct 2022, 10:53)

*

Strict intre cele 2 (ca tu ai configurat cea mai ieftina Tesla cu aproape cel mai scump Talisman), singura mea indoiala ar fi daca sa nu iau totusi Talisman pe benzina si nu diesel.
Intre el si Tesla SR, n-as sta pe ganduri nicio secunda. Poate Tesla LR sa mai incline un pic balanta.

Ca sa nu mai spun ca Model 3 e cam comparabil din punctul meu de vedere cu Megane, nu cu Talisman. Cu Talisman as compara Model S. Repet, punctul meu de vedere.

Am mai zis-o si repet. Nu imi place Tesla, nu imi place interiorul.....dar este singura electrica pe care as lua-o in considerare ca unica masina, cel putin deocamdata, asta ca sa i-o ridic la fileu si lui speedman.

Intr-adevar, conteaza pentru mine interiorul, ca cu ala ma intalnesc cel mai frecvent, insa avantajele tehologie sunt prea mari ca sa le ignor doar pentru un interior anost.

This post has been edited by vallixx: 13 Oct 2022, 12:10

--------------------
Renault Megane 4 Hatch TCe 140 - 2019
Ex. Renault Clio Symbol 1.4 16V - 2008 - 2022
Ex. Renault Clio Symbol 1.4 8V - 2003 - 2008
+
gabize
post 13 Oct 2022, 12:25
Post #2386

DECONECTAT

QUOTE(speedman @ 13 Oct 2022, 11:56)
*

Tu ai o obsesie cu tesla, io spuneam ce prefer, IN GENERAL, eu.
Iartă dacă supăr, da' sunteți câțiva ce-ați ajuns mai rău ca Dragoș pe topicul bisericesc: vă închinați prea mult electricei și v-ați pierdut toleranța în discuțiile libere. sad.gif
E doar o părere, pot greși... unsure.gif

--------------------
+
vallixx
post 13 Oct 2022, 12:39
Post #2387

Membru nesuferit

Oleaca are si el dreptate, ca sunt si cativa la polul opus si refuza electrica chiar si atunci cand exista argumente corecte in favoarea ei.

Eu incerc sa fiu cat se poate de impartial, insa nu trebuie sa uitam ca pana la urma fiecare pirveste EV-ul prin prisma nevoilor personale, care difera mult de la persoana la persoana.

Cine are curte, panouri, incarca noaptea, merge maxim 100-150 km pe zi sau mai putin si are foarte putine drumuri lungi si nu considera o problema o pauza de juma de ora - 45min la o priza la unul dintre putinele drumuri mai lungi.....este no brainer sa nu vrei electrica.

Daca stai la bloc la etaj superior, faci eventual si o naveta, ai timpul liber putin si nu-ti vine sa pierzi o ora legat la o priza (ca nu incarci noaptea asa ca ora aia e din timpul liber).....si mai trebuie peste toate astea sa faci si un efort financiar serios pentru o electrica......ai toate sansele sa nu vrei EV.

This post has been edited by vallixx: 13 Oct 2022, 12:40

--------------------
+
gabize
post 13 Oct 2022, 12:48
Post #2388

DECONECTAT

unde are dreptate, are
dar sar în sus, (ok, mai în glumă, mai în serios, dar prea des pentru gustul meu) la orice e diferit de ce cred ei.
Dacă eu consider că tesla 3 arată nașpa rău la interior, e opinia mea, nu tre să mă justific și nici să-mi spună, mai pe ocolite, cineva, că-s prost. Ca să nu fie discuții, nu mă deranjează cum arată, că nu-mi tebuie. tongue.gif

--------------------
+
speedman
post 13 Oct 2022, 13:05
Post #2389

Membru autentic

Nu a fost intenția mea, nu sunt în măsură să judec pe nimeni și nici sa incerc sa conving pe cineva că eu vad lucrurile cum trebuie. Am avut peste 30 de mașini, printre care și un talisman intense, o mașină frumoasă și atât. Nu o poți compara cu tesla pentru că nu are nici o șansă comparativ cu tesla. Teoretic le am avut pe ambele, tu vorbești de ce ți ar placea 🙂

--------------------
Smart eq forfour 2019
+
gabize
post 13 Oct 2022, 13:10
Post #2390

DECONECTAT

Tocmai asta e ideea, toți vorbesc despre ce le place lor. wink.gif
D-aia se ezicstă manelele, ca să înțelegem cât de diferiți putem fi... tongue.gif

--------------------
+
speedman
post 13 Oct 2022, 14:13
Post #2391

Membru autentic

Eu spun doar atât: un posesor de mașină electrică nu va avea dilemele voastre 🙂

--------------------
Smart eq forfour 2019
+
gabize
post 13 Oct 2022, 14:17
Post #2392

DECONECTAT

O, nuuu!
Eu sunt pro electrică. Sincer. Îmi place ideea. Dar, deocamdată, doar ideea.
Dacă voi ajunge la concluzia că merită să țin două mașini, cu siguranță voi oscila între o vitara sau gen vitara, ieftinuță, de mers la pești și cărat lucruri, sau o elecrică modestă de mers la scârbiciu și șoping.
Dar ca mașină principală... nu-i de mine.

--------------------
+
vallixx
post 14 Oct 2022, 13:12
Post #2393

Membru nesuferit

QUOTE(speedman @ 13 Oct 2022, 14:13)
Eu spun doar atât: un posesor de mașină electrică nu va avea dilemele voastre 🙂
*

O parte din ei nu vor avea, si e normal, pentru ca se presupune ca s-au documentat inainte si au ales in cunostinta de cauza, bazat pe nevoile si preferintele personale.

Pe de alta parte.....destui posesori de electrica nici n-ar recunoaste cand isi iau o teapa. Nici morti.

E ca fanboy-ul Apple, tot ce e bug el o da in feature.
Asa si cu multi soferi de electrice: " nu e bug ca o data la 250 km stau 40 - 60 minute in priza, oricum faceam pauza pe drum....de un pipi, de un sanvis.....sa se mai dea ala micu' cu trotineta.....", in conditiile in care atunci cand avea fosila se lauda cu recorduri de autonomie cu un plin sau cu cat de repede a ajuns el in Grecia....oprindu-se doar pentru un pipi....si ala pe fuga......doar pentru ca n-avea sticla la indemana ca facea in sticla....ca sa ajunga in 6 ore in loc de 8.....

This post has been edited by vallixx: 14 Oct 2022, 13:19

--------------------
+
tr04www
post 14 Oct 2022, 18:59
Post #2394

Membru autentic

QUOTE(vallixx @ 14 Oct 2022, 14:12)
.....sa se mai dea ala micu' cu trotineta.....",
*

Asta e argumentul lor suprem. Plimbatul copilului cu trotineta prin parcările magazinelor.
Nicidecum principalul motiv să se încarce atelajul.

--------------------
Renault Talisman Intense 2016
+
Solon
post 14 Oct 2022, 20:25
Post #2395

Membru autentic

QUOTE(vallixx @ 13 Oct 2022, 12:39)

Cine are curte, panouri, incarca noaptea, merge maxim 100-150 km pe zi sau mai putin si are foarte putine drumuri lungi si nu considera o problema o pauza de juma  de ora - 45min la o priza la unul dintre putinele drumuri mai lungi.....este no brainer sa nu vrei electrica.

Aici e dilema: stau la curte, panouri imi pun cat de curand. O incarc in curte fara pb. Dar mi se pare de porc sa fie 2 soferi, 3 masini. Nevasta are masina ei, nu as pune-o in Spring doar pt 5 km pe zi pana la serviciu, pe a mea nu o conduce ca e prea mare. Iar eu nu vreau sa renunt la a mea, chiar daca impozitul e de porc, nu neaparat consumul si rca-ul. Casco-ul e chiar decent. Si atunci ce fac? Iau electrica pt ce? Ca la drum lung, a mea e la bataie. Doar ca asa e moda? Nu,mersi. Si nu cred ca mor foarte multi pinguini din cauza poluarii masinii mele.

--------------------
3 japoneze 2 nemtoaice si cam atat
+
Laurentziu83
post 14 Oct 2022, 22:40
Post #2396

Membru autentic

QUOTE(vallixx @ 14 Oct 2022, 14:12)
Asa si cu multi soferi de electrice: " nu e bug ca o data la 250 km stau 40 - 60 minute in priza, oricum faceam pauza pe drum....de un pipi, de un sanvis.....sa se mai dea ala micu' cu trotineta.....", in conditiile in care atunci cand avea fosila se lauda cu recorduri de autonomie cu un plin sau cu cat de repede a ajuns el in Grecia....oprindu-se doar pentru un pipi....si ala pe fuga......doar pentru ca n-avea sticla la indemana ca facea in sticla....ca sa ajunga in 6 ore in loc de 8.....
*

Nu stiu altii cum sunt, dar eu pauza prefer sa o fac intr-o poiana, la umbra unui copac, pe patura de o am in portbagaj pentru acest scop (ma rog, si pentru alte scopuri). Poate si trag un pui de somn de o ora, daca am un drum de 600 de km pe diverse nationale obositoare si am dormit prost in noaptea precedenta. Daca altora le place sa faca pauza intr-o benzinarie aglomerata stand pe un scaun (daca il gasesc liber), problema lor, mie imi place sa am libertatea de a alege.

Referitor la mers fara intrerupere...cred ca am inteles de la ce sunt sticlele alea de Aqua Carpatica relativ pline aruncate pe marginea drumului...

--------------------
. . .
+
gabize
post 15 Oct 2022, 07:29
Post #2397

DECONECTAT

Acum 2 minute, la stiri, am auzit una, de la un propretar de electrică: "mașina electrică e foarte convenabilă, pretul energiei nu e convenabil." biggrin.gif
Asa da, m-a convins!

--------------------
+
CGB
post 15 Oct 2022, 08:11
Post #2398

CGB

From: behind

In belgia, o masina electrica (cred ca din gama renault) dupa vreo 8 ani a trebuit sa schimbe bateria. 13.000 euro a costat distractia.

--------------------
Renault Clio RS Line 2022
bgdrenault
post 15 Oct 2022, 08:49
Post #2399

bgd

From: Piatra Neamt

Agitatie mare si nu se mai opreste
Ce inseamna masina personala? De ce iti cumperi? Sa nu depinzi de tren, autobuz, eventual avion, adica sa fiu independent.
ca daca nu excludem asta, pot sa ajung la Nisa, Roma, etc si cu acestea.

In iunie, intr -o zi de luni, nevasta primeste de la o ruda care traieste in Viena dar sta la Timisoara, 2 invitatii la concertul de vara de la Schonbrun. De neratat , zice ea, concerul fiind joi.
Obtinem zile de CO, pentru miercuri , joi si vineri, mircuri dimineata, la 4,45 am plecat. Doream sa plec la 5.30, dar de pe la 4.00 m am trezit.
Pauze, 5 minute de cafea la termos, dupa 150 de km, motivul principal de fapt ca imi cazuse camera de pe luneta. Apoi, dupa inca 200 km, cca 30 minute mic dejun la pachet. Apoi 15 minute la Oradea, plin cu benzen, si inca 25-30 minute pranz , undeva in Ungaria, in parcare la pachet.
La 18.00 eram la hotel, 950 km, parcare subterana, rezervor la jumatate, la 19,00 serveam un snitel vienez intr un mic restaurant din zona cazarii. Joi ne am permis plimbari in centru, seara concert, vineri la 8, am aruncat 17 litri de benzina la 2,1 E( sa fiu sigur, ca probabil mi ar fi trebuit 5 pentru siguranta
Vineri, Parndorf, pana la la ora 14 apoi cazare Oradea. Sambata, 470 de km pana acasa, plecat la 10.00, la 18 beam relaxat un rose de Strunga.

Concediu, nordul Italiei, Chamonix, Sudul Frantei, coasta de azur, etc. 5100 km, 10 alimentari a maxim 10 minute, deci 100 minute. am avut trei etape lungi, 900 km, 1200 km, 900 km, in doi soferi de data asta.

Ce faceam cu electrica? Cate pauze de pipi faceam? cate cornuri mancam, cate ....
Cand voi putea face la fel cu o electrica, o sa o cumpar, pana atunci.........

This post has been edited by bgdrenault: 15 Oct 2022, 08:52

--------------------
Megane Sedan 1,33 140 CP - XXX 2019 Intens
+
Bwwlan
post 15 Oct 2022, 09:05
Post #2400

Membru autentic

From: .de, ex Cluj

QUOTE(bgdrenault @ 15 Oct 2022, 08:49)
la 19,00 serveam un snitel vienez intr un mic restaurant
*

? blink.gif
Am crezut ca mergeati la concert, nu la lucru...

--------------------
VW Golf Sportsvan 2017 1.4 TSI 150CP DSG Comfortline
"Degeaba ai bani, dacă nu ai mulți."
Anonymous
+
108 Pages « < 78 79 80 81 82 > » 
Closed Topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 9th August 2025 - 12:25
Dacia