Probleme accelerație / ambreiaj? Symbol 1.5 2008-, Din când în când face o pauză din accelerat
![]() ![]() ![]() |
Probleme accelerație / ambreiaj? Symbol 1.5 2008-, Din când în când face o pauză din accelerat
done8989 |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 9 Joined: 12 May 11 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Symbol
2008/1.5 DCI
- DJ 31 DNN
|
|||
RazvanF |
![]()
|
![]() Tech Group: Members Posts: 2.284 Joined: 25 March 14 ![]() |
Verifica/curata EGR ul, gasesti pe forum cum se face operatiunea, asta ar fi prima, doi, filtrul de motorina, purjeaza apa din el sau schimba-l cu totul, trei, test la injectoare si presiunea in rampa.
De verificat si fulia de la alternator, ar trebui sa fie cu ambreiaj, in timp se poate bloca. |
--------------------
Dacia
Logan MCV Stepway X52
2017 1.5dCi 90 cp VW Polo Comfortline 2017 1.2TSI 90 cp 7-speed DSG
Masina are un tacanit....este intre scaun si volan. |
|
ccoto |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 331 Joined: 22 April 09 From: Navodari ![]() |
Simptomele sunt mai degraba de lipsa de putere decat de ambreiaj uzat. Ori ai pierderi de aer pe refularea suflantei, ori pompa de inalta nu mai face suficienta presiune (inclusiv daorita unor injectoare cu pierderi mari pe retur). In afara de astea, ar fi posibil ca electrovana pilot sa nu lucreze tot timpul. Cand se manifesta lipsa de putere, turatia se limiteaza pe undeva in zona 2800-3000, indiferent de cat accelerezi?
This post has been edited by ccoto: 19 Dec 2019, 10:40 |
--------------------
Renault
Kangoo
1.9D 2003, 1.5 dCI 2006
- CT07KZM
|
|
done8989 |
![]()
|
Când am auzit acel cârâit nu am mai accelerat. Turatia era maxim pe la 2800-3000, da.
|
--------------------
Renault
Symbol
2008/1.5 DCI
- DJ 31 DNN
|
|
done8989 |
![]()
|
S-ar putea ca problema să fi fost de la simplu fapt că preșul de la șofer îmi tot alunecă sub pedala de ambreiaj și uneori nu îl apăsam complet.
|
--------------------
Renault
Symbol
2008/1.5 DCI
- DJ 31 DNN
|
|
Adi R5 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.432 Joined: 29 August 06 From: A R A D ![]() |
...si cu acceleratia cum ai rezolvat?
|
--------------------
Renault
Espace
2007
|
|
done8989 |
![]() ![]()
|
Revin după mult timp cu cauza adevărată a problemei: Mufa de la debitbetru avea un fir întrerup și trimitea probabil informații eronate către calculaor.
Pe diagnoză nu a apărut absolut nimic, nici pe loc nici în mers. Mi-a zis un prieten că s-ar putea să fie o problemă legată de cât aer primește motorul și mi-am adus amitne că văzusem mai demult că firele par secționate lângă una dintre mufele de lângă filtrul de aer. Am aflat că este chiar mufa de debitmetru și pot să verific dacă aia e problema cu un test simplu: mergând cu ea scoasă. După ce am scos mufa, mi-a crescut consumul de la 5 la 7.5, dar nu am mai avut nici o problemă la accelerație (începuse să facă tot mai des și tot mai urât, ba chiar scoteam fum dens, de mi-a fost rușine să merg cu mașina până la service) Am găsit la un parc auto mufă, am înlocuit-o cu grijă la ordinea firelor și merg fără nici o problemă de 3 luni. Consumul și-a revenit la normal. Mă scuzați pentru pistele false de până acum și, recunosc, aia cu preșul, chiar a fost o prostie. |
--------------------
Renault
Symbol
2008/1.5 DCI
- DJ 31 DNN
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 28th April 2025 - 21:24 |