probleme motor 1,5 scenic, bate motorul
![]() ![]() ![]() |
probleme motor 1,5 scenic, bate motorul
Karmin Gabriel |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 2 Joined: 24 February 17 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Scenicll
2005
- MM 09yrk
|
|||
espacern |
![]()
|
![]() ART-ist Group: Moderatori Posts: 17.610 Joined: 14 August 09 From: Mihalaya ![]() |
Ce ulei folosesti/la ce termen se schimba...etc?
|
--------------------
.
.
.
- . RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
|
|
Karmin Gabriel |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 2 Joined: 24 February 17 ![]() |
la primul motor nu stiu ce ulei a folosit fostul proprietar dar stiu ca imediat dupa achizitie am facut schibul de ulei cu un 5w40 syntetic Castrol iar la al doilea motor iar nu stiu ce ulei a fost folosit si am bagat 5w40 syntetic ELF in 25.000-28.000 km trei schimburi cu toate filtrele aferente.
|
--------------------
Renault
Scenicll
2005
- MM 09yrk
|
|
clarcki |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 26 Joined: 15 January 15 From: Satu Mare ![]() |
buna,si eu am un grand scenic 2 din 2006 phase 2,la iarna si la mine se auzea ceva zgomot la motor cand era foarte friguri,doar nu era nici o problema,masina mergea bine,cand nu era friguri nu se auzea nimic,deci eu cred ca si la tine e la fel...nu cred ca ar fi problema cu motor...
|
--------------------
renault
scenic 2
2006
- SM93KJB
|
|
Magic4Ce |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 202 Joined: 23 March 09 From: Constanta ![]() |
Pilitura in ulei nu o sa fie niciodata un semn bun dar, pana la un punct este normala. Partea proasta e ca e greu de stabilit pe forum din vorbe, e ca sex-ul prin telefon... doar iti inchipui cum ar fi... Pune un magnet in baie, mergi cat te tin zilele bune su motorul si in toamna vezi cata pilitura se aduna pe magnet. Daca e multa si motorul da semne de duca pregateste-te pentru reconditionarea motorului.
Numai bine. |
--------------------
Renault
Scenic 2
2004
- CT-11-SXB
|
|
espacern |
![]()
|
![]() ART-ist Group: Moderatori Posts: 17.610 Joined: 14 August 09 From: Mihalaya ![]() |
QUOTE(Magic4Ce @ 27 Jun 2017, 05:44) Pilitura in ulei nu o sa fie niciodata un semn bun dar, pana la un punct este normala. Care este punctul ala....mai exact? |
--------------------
.
.
.
|
|
BiGBearRO |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.338 Joined: 19 October 05 From: de unde se da ora exacta ![]() |
|
--------------------
Toyota
AURIS
Touring Sport 2015
- IF-94-URS
|
|
espacern |
![]()
|
Am vrut sa-l intreb si cum/unde pune magnetul in baia de ulei.....dar sa nu-l abuzam cu prea multe intrebari!
|
--------------------
.
.
.
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
filtrul de ulei de de decor, de ajunge pilitura in ulei? Daca ajunge acea pilitura in ulei...e nasol, nu mai face filtrul fata sa o opreasca, si motorul e varza.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
Magic4Ce |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 202 Joined: 23 March 09 From: Constanta ![]() |
Ok, o sa raspund pe rand.
Nivelul acela in care se accepta prezenta corpurilor straine in ulei este unul foarte mic. Sunt pe afara ateliere care testeaza uleiul si in functie de corpurile straine din ulei iti pot da o diagnoza a uzurilor. Particulele fine trec prin filtru. Intr-adevar "pilitura" inseamna mult mai mult decat "particule" asa ca accept piatra desi @Karmin a zis "urme fine"... https://bobistheoilguy.com/used-oil-analysi...what-is-normal/ Magnetul se poate pune in baia de ulei prin desfacerea ei sau, mai simplu, in comert se gasesc busoane cu magnet integrat. Nu stiu daca la Renault vine ca dotare standard dar eu am montat asa ceva pe toate masinile/motocicletele pe care le-am avut. O porcarie d-aia e a naibii de utila. Cine a avut moto mai ales stie la ce ma refer. Numai bine! P.S. Abuzurile de intrebari sunt bidirectionale, asta e marele avantaj al forumului. ![]() ![]() <span class='edit'>27 Jun 2017, 21:47:</span> http://www.shell.com/business-customers/av...6-30071550.html <span class='edit'>27 Jun 2017, 21:47:</span> https://www.aopa.org/news-and-media/all-new...ne-making-metal Link-urile astea sunt pt motoare de avion dar... Tot motor se cheama ![]() This post has been edited by Magic4Ce: 27 Jun 2017, 22:32 |
--------------------
Renault
Scenic 2
2004
- CT-11-SXB
|
|
andreibalas27 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 1 Joined: 4 February 21 ![]() |
Salutare ! Am un grand scenic 1.5 dci k9k 180000km și la rece, motorul are o bătaie ca de injectoare, foarte accentuata, asta doar la turații joase. După ce se încălzește se mai aude, dar puțin, pare normal stiu că oleacă se aud injectoarele la CR. Motorul trage foarte bine merge foarte bine consuma normal. Am verificat injectoarele, cantitatea de motorina de pe retur și la toate e egala. Am curățat și egr și admisia care nu aveau depuneri serioase.
Ce am mai observat poate nu are legătură pe furtunul de tur cel transparent care duce în pompa de înaltă presiune sunt tot timpul bule de aer. This post has been edited by andreibalas27: 4 Feb 2021, 15:35 |
--------------------
Renault
Grand Scenic
2010 /3
- OAL EQ345
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 1st May 2025 - 05:15 |