Jurnal de Pilif (sau Filip), Un jurnal despre travel car and expierience.
![]() ![]() |
Jurnal de Pilif (sau Filip), Un jurnal despre travel car and expierience.
IRONICK |
![]()
|
||
![]() - Group: Members Posts: 22.771 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
|
||
--------------------
CUGIR
Albalux 11
- B-11-LUX
1982
|
|||
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.387 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
depinde de masini
![]() ![]() |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
Merced |
![]()
|
![]() om al munților Group: Members Posts: 8.302 Joined: 24 June 07 ![]() |
QUOTE(Filip @ 30 Jul 2025, 08:06) Screenshot_2025_07_30_14_45_27_732_org.mozilla.firefox_edit.jpg ( Size: 354.24k ) Number of downloads: 216 |
--------------------
Ford
Ka
2012 1.2 benzina 69 cai Titanium it's a kind of peace.
|
|
axabrt |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.273 Joined: 15 February 05 From: Ploiesti ![]() |
si cand va ganditi cate zeci de mii de euro am investit eu in fostele neveste si tot am divortat deoarece mi am dat seama ca pe termen lung era o decizie buna.
Astea fiind zise, eu am pierdut contravaloarea unui Audi A4 full nou. uneori imi pare rau, alteori sunt pe ideea omul pierde , dar mai si castiga. Asta e, greselile mele, dar daca nu le faceam cine avea audi A4 full (fara piele) Acuma Felipe ieșeam mai ieftin daca de banii aia mergeam la curfe, nu mă durea capul, ele erau tot timpul deschise ,na prestări servicii, doar că mi e frica sa fac din ăstea că cine știe cu ce te procopsești. Totuși am văzut niște curfe frumoase uneori pe drum, cel puțin la nivel teoretic le as fi luat de sotie dar ce sa faci cu așa ceva acasă? D aici sunt 2 posibilități. 1. Sa te alerge pestele că i ai luat sursa de venit 2. Sa scapi de peste și ea sa fie recunoscătoare c ai salvat o și să fie femeie perfecta pentru tine pentru restul vieții. 3. E mai posibil pct 1 așa că totuși trebuie sa ai grija 4. diferenta intre o femeie de la pct 2 aflata intr o situatie neplacuta ca aceasta si laguna, este ca femeia daca o salvezi s ar putea sa tragi un loz norocos, dar laguna chiar daca o salvezi nu ti va fi niciodata recunoscatoare fiindca este un fier. 5. totusi la pct 4 trebuie sa ai grija ce fel de femeie gasesti fiindca si astea de obicei sunt stricate si nu mai pot fi reparate. De ce crezi c am ales sa divortez de 2 ori pana am dat de una ok si am mai iesit cu vreo 3 intre timp. Asa ca trebuie sa cunosti mai multe pana dai de una ok, nu o lua pe prima care ti iese in cale ca o sa ti para rau This post has been edited by axabrt: Yesterday, 14:09 |
--------------------
Ford
Focus mk3.5
Ecob00st .dracnev si boboru’ este viitoru’.
|
|
wolfin |
![]()
|
![]() Haha Group: Members Posts: 9.011 Joined: 2 December 05 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
pegas
3120
- Curand de provincie
... din 1980 si ceva. Urmeaza si 2020 Scuze Mucix, am gasit altul"În fata unei boli esti precaut sau prost", o stai ..Bici zice ca o gasit a buna...mis un cane rau dar cu suflet mare
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.719 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Axa despre femei.... ar putea fi un podcast de succes.
totusi cu nevestele alea ai si primit ceva in schimb, nu ai bagat banii la caritas. |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
- negru pe alb
masina
|
|
axabrt |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.273 Joined: 15 February 05 From: Ploiesti ![]() |
dureri de cap am primit.
(bine poate intre timp m am mai maturizat si eu, cine stie) Poate oi fi fost ca felipe ca si el se maturizeaza mai greu. |
--------------------
Ford
Focus mk3.5
|
|
IRONICK |
![]()
|
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
- B-11-LUX
1982
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.719 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
206 are arcuri, chair daca nu resorturi. Dar C5, S klasse etc nu prea au.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
- negru pe alb
masina
|
|
wolfin |
![]()
|
![]() Haha Group: Members Posts: 9.011 Joined: 2 December 05 From: Bucuresti ![]() |
tirurile...sau excavatoarele pe roti
This post has been edited by wolfin: Yesterday, 14:58 |
--------------------
pegas
3120
- Curand de provincie
... din 1980 si ceva. Urmeaza si 2020 Scuze Mucix, am gasit altul"În fata unei boli esti precaut sau prost", o stai ..Bici zice ca o gasit a buna...mis un cane rau dar cu suflet mare
|
|
IRONICK |
![]()
|
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
- B-11-LUX
1982
|
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.747 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
Pilife, noi acilea pe forum suntem niște necunoscuți și n-o să te iei după ce îți zicem noi. E normal. Dar măcar pune-ți o întrebare: “Bă, oare chiar așa o fi, cum zic ăia acolo?” Mai scoate capul din forum, strânge niște bani și fă un drum mai spre vest. Vezi cum trăiesc oamenii ăia, dincolo de Ungaria, vezi ce mașini au, cum le întrețin, și dacă au curtea blocată de fiare nefolosite. După aia vezi care e modelul mai bun. Pana mea, ai casa proprie, cu curte, și tu o ții ocupată de fiare vechi. Ai (avut) câștiguri decente, și în loc să iei o mașină care te-ar fi ajutat, ai luat una în care să bagi banii. Noroc că ți-a dat Dumnieso gândul bun de-ai dat Dacia aia la Remat. Ai potențial și ți-l irosești.
|
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Nick Ușor
|
|
Filip |
![]()
|
![]() Forumist Group: Members Posts: 3.072 Joined: 23 July 09 ![]() |
QUOTE(einstein1984 @ 30 Jul 2025, 12:27) Are bare de torsiune pe spate, ca la Renault Kangoo. Si nu sunt rupte, daca ti se rupe o bara de torsiune este evident se lasa rau masina, la mine e la fel pe ambele parti si se vede ca lucreaza barele de torsiune, apesi pe masina pe colturile caroseriei masina se lasa apoi se ridica la loc. Cam asa arata dupa lucrare, sta bine pe curbe am tras un pic de ea, imi place ca nu se mai lasa botul asa mult in fata cand franez mai puternic, pare mai rigida desi la speed-bump-uri zici ca e covor magic, zici ca e pe perne de aer. Cred ca m-am invatat atat de mult sa merg cu amortizoare curse incat diferenta mi se pare notabila. Inca nu i-am pus capacele de plastic chinezarie generica la loc pe jante. La planetara nu era bine asezat burduful ala, s-a relocat, s-a pus ulei, inca mai picura cand si cand dar nu e ceva grav, sper sa se opreasca. Urmeaza sa-i schimb si caloriferul de caldura. Momentan completez cu apa distilata, am grija sa fie mereu peste minim. Am pe cineva care se ocupa de demontat borduri, calorifere etc, desi la mine nu tre dat jos bordul o sa se ocupe acea persoana de calorifer. Si cu planetara daca vad ca tot pierde ori iau alta planetara ori alt burduf, vedem. Pierderile la caseta de directie nu sunt notabile, arata umezit pe acolo dar am verificat si nu mai trebuie completat cu lichid de servo. Laguna mea e ranita dar nu se preda inca. Mai are viata in ea. Si nu o las eu sa cada de tot. E copilasul meu. This post has been edited by Filip: Yesterday, 16:37 Attached thumbnail(s) b3a9f127_2be7_480b_b61b_2642dce31bd9.jpg ( Size: 393.56k ) Number of downloads: 172 0f96c9fe_e18b_48fd_9121_2883ec83f7bf.jpg ( Size: 112.81k ) Number of downloads: 171 3fb7389e_ceb4_42f1_9c15_f65238a26ccb.jpg ( Size: 127.62k ) Number of downloads: 163 |
--------------------
Renault
Laguna 1 1.6 16v, Nubira 1.6 16v, Astra G 1.4 16v
1998 ,1999, 2006 Fara Dacie viata e pustiu.
|
|
axabrt |
![]()
|
Aici ce sa fie?
Screenshot_20250730_174613_org_mozilla_firefox_HomeActivity.jpg ( Size: 362.68k ) Number of downloads: 141 |
--------------------
Ford
Focus mk3.5
|
|
yoncv |
![]()
|
![]() Membru ochelarist Group: Members Posts: 444 Joined: 28 September 06 From: Craiova ![]() |
Felipe, eu am o curiozitate: există vreo piesă în mașina aia care să nu aibă niciun defect?
|
--------------------
VW
Jetta
- dj-17-???
2017
|
|
Filip |
![]()
|
@yoncv - piesa dintre volan si scaun.
![]() @axabrt - c`mon nici macar nu e perforata aripa. AIA ERA MAREA PROBLEMA a masini lol. ![]() This post has been edited by Filip: Yesterday, 16:54 |
--------------------
Renault
|
|
wolfin |
![]()
|
Rugina aia ..30 min de munca
|
--------------------
pegas
3120
- Curand de provincie
|
|
Filip |
![]()
|
De acord, dar nu ma deranjeaza cu nimic... sa treaca odata sezonul de montaje de aer conditionat si am sa ma ocup... in primul rand trebuie vopsita capota aia... Schimbate proiectoarele alea crapate... reparate crapaturile din bara fata - asa am cumparat masina repet - si m-am obisnuit sa fie asa dar trebuie sa am grija si la aspect ca sa nu ies in evidenta in mod negativ in trafic - ca stiu si eu ca sunt o tinta pentru echipajele de RAR mobil.
|
--------------------
Renault
|
|
psychoo |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 3.762 Joined: 23 August 07 From: Timisoara ![]() |
Aia daca o cureti ajungi cu gaura, ca rugina vine de dincolo
Reparatia trebuie sa fie inlocuirea aripii. Peticirea nu este de durata. Daca plange pe la planetara nu mai astepta ca nu se va opri de la sine. E mai saltata de bod decat de cur, nu imi pare normal, in mod cert nu asa a iesit din fabrica... |
--------------------
Ford
Focus
Titanium, 2.0 TDCI, 2013 You deserve what you tolerate!
|
|
Filip |
![]()
|
@Psychoo - asa e din fabrica masina. Asta e poza de prezentare nu am fakeuit eu nimic, nici nu stiu sa photoshopez. E ok. Ca nu arata ok - inteleg si eu ca nu e BMW e masina frantuzeasca. Pe mine nu ma deranjeaza cum arata, mi-e draga cu toate ciudateniile ei.
Daca te uiti la prag spatiul dintre prag asfalt in poza aia facuta in parcarea Kaufland - ai sa observi ca e perfect drepta zici ca e pusa la boloboc masina. This post has been edited by Filip: Yesterday, 17:11 Attached thumbnail(s) renault_laguna_i_1994_2001.jpg ( Size: 70.3k ) Number of downloads: 32 |
--------------------
Renault
|
|
psychoo |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 3.762 Joined: 23 August 07 From: Timisoara ![]() |
Nu ai inteles ce am scris. Comparativ cu poza de prezentare pusa de tine, poza reala pusa de tine are curul mai jos decat botul.
Cel putin asa se vede din scaunul meu |
--------------------
Ford
Focus
Titanium, 2.0 TDCI, 2013 You deserve what you tolerate!
|
|
Filip |
![]()
|
Mie... tot ok mi se pare. Uite alta poza stock, dintr-un unghi mai apropiat. Ai spatiu intre cauciuc si aripa semnificativ mai mare, dublu pe fata comparat cu ce ai pe spate. Asta e valabil si in pozele de prezentare si la cotetul meu.
This post has been edited by Filip: Yesterday, 17:16 Attached thumbnail(s) RENAULTLaguna_1958_2.jpg ( Size: 375.66k ) Number of downloads: 34 |
--------------------
Renault
|
|
Merced |
![]()
|
![]() om al munților Group: Members Posts: 8.302 Joined: 24 June 07 ![]() |
Cât costă investiția asta?
|
--------------------
Ford
Ka
2012 1.2 benzina 69 cai Titanium it's a kind of peace.
|
|
Filip |
![]()
|
Destul, ca am vrut amortizoare Monroe, brate TRW etc. Putin sub ce ai estimat tu ca o sa cheltuiesc, dar nu cu mult.
![]() Si nu o vad ca pe o investitie, este o cheltuiala curenta, necesara daca vrei sa nu-ti sara rotile cand mergi pe drum. This post has been edited by Filip: Yesterday, 17:50 |
--------------------
Renault
|
|
axabrt |
![]()
|
Și eu am schimbat amortizoare anul ăsta pe fata.
Aia din service mi a zis sa nu iau Monroe că la anul le schimb iarăși Când i am întrebat de ce zic asta au zis că din experiența... Sunt curios la tine daca țin. Uite o laguna Tot ridicata de fata și lăsată de spate este. https://www.mobile.de/ro/Automobil/Renault-.../428705173.html This post has been edited by axabrt: Yesterday, 17:46 |
--------------------
Ford
Focus mk3.5
|
|
Filip |
![]()
|
Va tin la curent. Abia astept sa rezolv cu scurgerile la masina pe urma din toamna trebuie sa ma concentrez pe achizitia unui scuter.
@axabrt - nu e ridicata de fata si lasata de spate, caroseria e la nivel - daca te uiti la masina din lateral si privesti spatiul dintre prag si asfalt - care ar trebuie sa fie constant. Asa e... desenata masina. E frantuzeasca e normal sa arate usor atipic. ![]() Ca sa ii raspund lui Merced - 4300 ron a costat. Trebuia sa fie cam 3000 lei dar s-a observat si arcul rupt si s-a dat comanda si de arcuri, de bielete antiruliu si a fost si treaba cu planetara + ulei schimbat la cutie. Si niste antigel ca am tot completat cu apa si se diluase ce aveam acolo. Brate, amortizoare + flanse, arcuri - toate pe fata, bielete antiruliu, demontat remontat planetara stanga, schimbat ulei cutie, antigel + manopera. This post has been edited by Filip: Yesterday, 17:54 |
--------------------
Renault
|
|
axabrt |
![]()
|
In orice caz te înțeleg.
E mult mai bine desenata decât celelalte lagune in special ultima Și decât ce a venit după ele. Renault latitude mai semăna puțin așa la design, dar de rezistente au fost rezistente |
--------------------
Ford
Focus mk3.5
|
|
Filip |
![]()
|
Mie imi place laguna 3 cum arata - din fata, lateral si interiorul - spatele la hatchback arata uratel cu stopurile alea montate cat mai sus posibil. Break-ul arata frumos, daca ar fi sa-mi iau o laguna 3 ar fi doar break. Benzina + cutie manuala altfel nu ma intereseaza.
Si da, stiu ca 1.5 dci obiectiv vorbind e un motor superb, dar raman la ideile mele. This post has been edited by Filip: Yesterday, 18:00 |
--------------------
Renault
|
|
bgdrenault |
![]()
|
![]() bgd Group: Members Posts: 3.600 Joined: 4 February 07 From: Piatra Neamt ![]() |
QUOTE(axabrt @ 30 Jul 2025, 17:43) Sunt curios la tine daca țin. parca Filip nu le avea cu bordurile Filipe, parca niste anvelope fata sunt spre limita Nu va mai luati de om, singura greseala care a facut o, a fost cand a cumparat o In rest e intretinere. Orice masina mai veche de 8 ani, devine o gaura daca are si ceva kilometri si ceva intretinere precara de la fostul proprietar Si cum nu stii ce cumperi.......... Iar preturile la piese si manopera au devenit total nesimtite Daca un amortizor trece prin sapte maini de la productie pana la vanzare, normal ca ajunge 5-600 lei. Merced, tu vorbesti, dar in Fordul acela Ka, ai bagat suficient, daca ai avea excell, ..........si e o buburuza de masina Ori laguna, ori ala......... This post has been edited by bgdrenault: Yesterday, 18:55 |
--------------------
Megane
Sedan 1,33 140 CP
- XXX
2019 Intens
|
|
Filip |
![]()
|
Am masina asta de 5 ani. Am luat-o stiind ca iau un... gunoi. Am dat 3500 ron pe ea in decembrie 2020. Era praf, si trebuiau investitii urgente, pe care le-am facut = gen tampon motor, esapament, distributie pompa apa etc, ulterior discuri fata etc. Tevi pentru frane etc.
Dupa aia am sudat un pic si la praguri, niste rulmenti de roata chestii banale. Anul asta iar au trebuit facute niste cheltuieli - sa nu le mai zic investitii ca e termenul gresit. Investitia o faci intr-un business cand te astepti la un return - la un profit. Aici e vorba de intretinere normala a unui bun de uz casnic sa zic asa. Masina asta - eu voiam sa o tin un an doi maxim pana reparam opelul. Dar motorul asa bine trage, e mai spatioasa, e peste opel Astra G mi-e greu sa o spun dar o spun. Masina asta m-a servit 5 ani de zile fara sa ma lase o data in drum. Si e veche, e din secolul si din mileniul trecut. E ca un prieten care nu m-a lasat niciodata la greu, mi-a creat momente dificile bineinteles - nici oamenii nu sunt perfecti sa stiti de la mine - dar nu m-a lasat niciodata la greu. Si acum, dupa 5 ani de zile.... nu e pacat sa nu ma ocup si eu de ea? Ca erau 2 variante - o las sa putrezeasca in curte si imi iau un logan - da logan deja prea vechi sa mai fac bolt si uber cu el - sau am grija de asta a mea. Ca oricum fac bani sa imi iau si scuteru si loganu mult visat chiar daca am pierdut un job - temporar ca din septembrie cica iar angajeaza firma si noi astia vechi iar suntem cautati. Deci ce mare eroare am facut eu ca am avut grija de copilasul meu de masina care la randul ei a avut grija de mine in ultimii 5 ani sa nu ma lase O DATA - bai o data nu m-a lasat in drum. Bine o data mi-a pocnit un cauciuc acu 3 ani dar am limpuit-o un pic ca eram pe soseaua de centura si nu aveam banda de urgenta - am mers pe janta pana intr-un sens giratoriu si am schimbat roata. Atat. In rest - buletproof. This post has been edited by Filip: Yesterday, 19:26 |
--------------------
Renault
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 31st July 2025 - 12:54 |