Intrebari,, Pentru necunoscatori...
![]() ![]() ![]() |
Intrebari,, Pentru necunoscatori...
silvanu96 |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 1.798 Joined: 21 April 15 From: Ploiesti ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane 3
- PH__CSR
2009 Hatch 1.5 dCI 78kw Duster Laureate 2016, 1.5dci 4wd.
|
|||
aikidoro |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 130 Joined: 18 September 15 ![]() |
Acum sa coste si 1 leu ,chiar se merita resoftarea ,ma refer ce beneficiu real care il aduce mașini un număr X de cai putere care in opinia mea nu ai cum sa ii folosești vreodată real ce i ti aduce este confortul tau mental ( am făcut-o si pe asta ) daca ar aduce o REALA ECONOMIE 2/5 l la suta de km frate a-și fi primul dar nu cred ca se poate asa ceva numai promisiuni din partea celor care fac asta . Nu ma pricep sincer la chestia asta( resoftarea ) dar am învățat din prostia altuia si din sfatul unui om care toata viața lui( 45 ani ) sa învârtit intre mașini ( maistru vopsitor auto si deținător de 2 garaje ) inca o data ma repet NU SE MERITA SA BAGI BANI IN MASINA ( in afara de consumabile si defecțiuni ) numai daca nu ai ce face cu ei ca ÎNTODEAUNA II PIERZI .
|
--------------------
Renault
Megan
- YH11AAV
2011 Moderatorule fii moderator nu INFATUAT
|
|
gangara |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 882 Joined: 30 October 07 ![]() |
QUOTE(aikidoro @ 24 Jul 2016, 19:42) E mult prea filosofic. Este strict parea ta si trebuie sa ramana asa. Sa nu facem totusi confuzie intre investitie si cheltuiala. Nu mai vorbim de cei ce cheltuiesc mii de lei pe telefoane ce si le mai si schimba de doua ori pe ani si ruleaza pe ele FB si pochemoni. Legat de softare...eu zic ca "se merita". Eu am resoftat la un coleg de forum la un pret mai mult decat decent si sunt mai mult decat incantat. Dintr un motor de 90 cp am acum un comportament ceva mai bun decat cea de 110 fara sa am stresul volantei sau turbinei variabile. |
--------------------
Renault
Megane
- rosii
2011/E2
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.401 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
Aici vb. de sfaturi pentru necunoscatori nu cum si ce sa faca fiecare cu banii lui ..
Rusus, fugi de aia ce iti resofteaza masina cu 200 ron ... |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
rusus |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 808 Joined: 31 May 15 ![]() |
Vad ce fac și va spun cât și ce preț!am meseriaș foarte bun
|
--------------------
megane 3
1.5 dci,90 cp 2011, megane 3 bose 2013
Megane 4 intens 2017 estate Contul ***chivereanumarian*** fără posibilitate recuperare parola(nu primesc mail )
|
|
solidconvert |
![]()
|
![]() Donator Group: Members Posts: 3.247 Joined: 3 May 06 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(gangara @ 25 Jul 2016, 13:00) Dintr un motor de 90 cp am acum un comportament ceva mai bun decat cea de 110 fara sa am stresul volantei sau turbinei variabile. Eu nu te cred ca ai comportament mai bun si aici vorbesc din experienta... ![]() ![]() P.S.: am observat ca este un trend printre proprietarii de masini resoftate sa aiba senzatia ca masina este racheta dupa resoftare... ![]() |
--------------------
.
.
. Audi A4 B9 S-tronic TFSI...
Gîndirea corectă vine din experiență. Experiența, la rîndul ei, provine din gîndirea greșită. |
|
azaghorth |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 955 Joined: 15 November 07 From: Cluj-Napoca ![]() |
QUOTE(petree @ 21 Jul 2016, 19:15) Da, cam asta ar fi ideea. Se zice ca daca ai ulei in admisie inseamna ca turbina are uzura. Am curatat corpul clapeta acceleratie si am gasit asa cat sa te manjesti pe un deget. Nu e mult dar o sa fiu atent. O curatare turbo e 600lei,o reconditionare e 900lei,mai bine fac o reconditionare la un moment dat, nu foarte indepartat. QUOTE(rusus @ 21 Jul 2016, 20:37) Eu ma gândeam sa anulez egr !sa ii fac un bine motorului La motorul 1.5dci se da foarte usor jos EGR-ul, cum zicea un coleg mai bine il cureti. Odata pe an il dai jos si-l faci boboc. La mine la 1.9dci e putin mai greu dar il curat si eu. Resoftarea suna interesant dar sa fie facuta meserie altfel risti probleme This post has been edited by azaghorth: 25 Jul 2016, 15:50 |
--------------------
Renault
Megane III 1.9 dCi130
2009
|
|
ssilviu |
![]()
|
![]() F1 Man Group: Members Posts: 8.043 Joined: 11 June 04 From: Nicaieri ![]() |
Resoftarea e o chestie care nu are niciun cost pentru cel care ti-o face. Iti trebuie un laptop si niste cunostinte. Care pot fi amortizate de mult timp. Si atunci, el si daca iti ia 1 leu pentru resoftare poate sa fie de o calitate foarte buna. Poate sa faca si gratis ca ii place de tine. Nu vad cum pretul de vanzare determina calitatea lucrarii? Pretul e dat doar de cerere si oferta. Unul care e pe piata de 100 ani si e cunoscut, isi permite sa ceara si 1000 de lei. Altul care poate vrea sa intre si el pe piata, poate sa ceara 200 de lei si calitatea tuningului sa fie chiar mai buna decat a celui care 1000.
Chiar pe forum e cineva care face chip tuning in zona asta de pret de 200 lei si vad ca are topicul de ani buni. Nu cred ca rezista, mai ales pe forum, daca avea rezultate proaste. This post has been edited by ssilviu: 25 Jul 2016, 13:55 |
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC Renault Clio 4.2 1.2 EDC Dacia Dokker 1.6 SCE GPL Dacia Logan 1.4 GPL |
|
aikidoro |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 130 Joined: 18 September 15 ![]() |
Mai băieții eu nu am spus că sa faceți AȘA( nu cheltuiți bani pe mașină ) eu am dat decât un SFAT și nimic mai mult ca tot cum vrem facem . Ași fii ipocrit să spun eu ce sa faci cu bani munciți de tine,i mi cer scuze daca am jignit nu asta a fost intenția
![]() This post has been edited by aikidoro: 25 Jul 2016, 21:03 |
--------------------
Renault
Megan
- YH11AAV
2011 Moderatorule fii moderator nu INFATUAT
|
|
gangara |
![]()
|
QUOTE(solidconvert @ 25 Jul 2016, 13:49) Eu nu te cred ca ai comportament mai bun si aici vorbesc din experienta... ![]() ![]() P.S.: am observat ca este un trend printre proprietarii de masini resoftate sa aiba senzatia ca masina este racheta dupa resoftare... ![]() Exagerezi cu racheta. N a zis nimeni nimic de nici un Apollo ![]() Legat de experienta ta...banuiesc ca ai avut/ai un 90cp, ai softat, te-ai dat la o liniuta cu un 110cp...si de acolo rezultatul. Nu? Experienta mea. 90cp, soft, "liniulta" cu 1,5dci 110cp, 1,6tdci, 1,8 tdci, 1,9tdi 90cp si altele insa nu este relevant . Cele mentionate...au fost intrecute ![]() Chiar si teoretic as fi stiut ca le pot intrece datorita rezultatului Dino ce l am facut dupa resoft. |
--------------------
Renault
Megane
- rosii
2011/E2
|
|
solidconvert |
![]()
|
![]() Donator Group: Members Posts: 3.247 Joined: 3 May 06 From: Bucuresti ![]() |
Vizavi de experienta mea banuiesti gresit!
![]() ![]() Cati cp si ce cuplu s a obtinut dupa resoftare? Tu ai hatch parca nu? P.S.: motoarele alea pe ce caroserii erau montate, si nr de km aproximativi, asta pentru o idee cat mai exacta asupra conditiilor de desfasurare a liniutelor. Intreb pentru ca daca te dai cu un 1.8tdci de vreo 200k+ ala nu mai este in mintile lui si daca este montat si pe vreun focus sedan sa nu ma duc mai sus, aia este. |
--------------------
.
.
Gîndirea corectă vine din experiență. Experiența, la rîndul ei, provine din gîndirea greșită. |
|
gangara |
![]()
|
@Solid
Fara a fi carcotas cea de 110cp resoftata, la acelasi coleg la care am pus si eu softul, chiar PARE racheta pe langa cea stock (turbina, injectia, isi spun cuvantul fata de cea de 90cp). In schimb cea de 90cp resoftata castiga destul de binisor insa nu iti da aceeasi senzatie. Aproape ca nici placebo nu ofera. La a mea am pus 3 versiuni. Cu toate masina mergea foarte bine insa la fiecare s-a mai castigat ceva. Am facut Dino doar la prima versiune unde am avut 105 cp si 230nm. Daca mai fac un Dino la aceasta a 3 a versiune fara frica pot afirma ca sar de cea de 110 stock. Masina mea e hatch cu 180k km si m-am "liniat" (legat de lista anterioara) cu Focus break (1.6 si 1,8 115cp amandoua cca 160k km), Mondeo (1,6hdi 150k km) si Octavia (1,9tdi ALH 190k km). Pentru cea din urma am consumat aiurea motorina ca s-a lasat cu rusine mare ![]() Postul meu sper sa fie de folos si nu reprezinta un mesaj pro/contra resoft. |
--------------------
Renault
Megane
- rosii
2011/E2
|
|
solidconvert |
![]()
|
Exact cum am banuit, te ai dat cu masini mai grele decat hatch ul tau...
![]() ![]() |
--------------------
.
.
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.401 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
Si acestea fiind spuse va opriti, va rog, aici!
|
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
rusus |
![]()
|
Astăzi a intrat cartela la apa 30 minute mai precis în mașină de spălat,am scos-o am văzut ca merge ,poate pe viitor sa se intâmple ceva !
2 Aug 2016, 19:37: Astăzi a intrat cartela la apa 30 minute mai precis în mașină de spălat,am scos-o am văzut ca merge ,poate pe viitor sa se intâmple ceva !? This post has been edited by rusus: 2 Aug 2016, 19:37 |
--------------------
megane 3
Megane 4 intens 2017 estate Contul ***chivereanumarian*** fără posibilitate recuperare parola(nu primesc mail )
|
|
espacern |
![]()
|
![]() ART-ist Group: Moderatori Posts: 17.610 Joined: 14 August 09 From: Mihalaya ![]() |
Se poate ca in timp sa se produca coroziune la nivelul transmiteri curentului...adica nu mai functioneaza deschiderea/inchiderea.
This post has been edited by espacern: 2 Aug 2016, 19:46 |
--------------------
.
.
- .
. RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
|
|
IonutGligan |
![]()
|
![]() impatimit marca renault Group: Members Posts: 783 Joined: 7 June 09 From: Cluj Napoca ![]() |
se discutase pe aici cum ca, cartela ar fi rezistenta la apa deci daca merge acum e ok stai linistit altfel in apa la 30 minute bateria aia de 3v nu mai era buna.
trebuia sa desfaci capacul bateriei sa vezi daca era apa la baterie ca acela ziceam eu ca nu stiu cat de etans inchide acolo dar altii ziceau ca inchide foarte bine. This post has been edited by IonutGligan: 2 Aug 2016, 21:38 |
--------------------
Renault
Megane 3 Estate SPORT TOURER dCi 1.9-130 ponei
2010
|
|
rusus |
![]()
|
Am desfăcut capacul de la bateria, am scos bateria nimic umiditate ,nu de alta dar plec în vacanta și am luat și celalalta cartela de rezerva în caz de ceva !va mulțumesc frumos
|
--------------------
megane 3
|
|
cll |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 72 Joined: 24 March 09 ![]() |
Va salut baieti ! Ieri , am schimbat si eu discurile si placutele de frana la un megane 3 din 2011. Vreau sa spu ca ,pe langa faptul ca nu am deloc frane acuma ca inainte dar si discu mi se pare ca nu mai este ca inainte. Se poate mobta discu invers ? Am observat acele gauri dintre disc si butuc. Am atasat niste poze.
Ultima poza este cu discu de pe spate. Va multumesc This post has been edited by cll: 5 Aug 2016, 19:05 Attached thumbnail(s) 20160805_194529.jpg ( Size: 2.75mb ) Number of downloads: 360 20160805_194525.jpg ( Size: 3.11mb ) Number of downloads: 396 20160805_194542.jpg ( Size: 2.99mb ) Number of downloads: 379 |
--------------------
-
-
- -
-
|
|
Fratzica |
![]()
|
![]() Zen Group: Moderatori Posts: 2.925 Joined: 6 April 04 ![]() |
Prima suta de km franele nu vor fi foarte eficiente. Evita franele bruste perioada asta.
This post has been edited by Fratzica: 5 Aug 2016, 19:09 |
--------------------
Kia
Sportage
T-GDI 2021 "The happier we are, the less we see." - some japanese guy
|
|
cll |
![]()
|
Deci, sa inteleg ca discu nu se poate monta invers ?
|
--------------------
-
-
- -
-
|
|
Fratzica |
![]()
|
Ba da, dar doar o data.
|
--------------------
Kia
Sportage
|
|
cll |
![]()
|
Nu inteleg. Sper doar ca mecanicul sa mi fii montat discurile cum trebuie
Am gasit o poza in timpul montarii. Este corect montat discul ? This post has been edited by cll: 5 Aug 2016, 21:53 Attached thumbnail(s) 20160804_140530.jpg ( Size: 4.42mb ) Number of downloads: 367 20160804_140526.jpg ( Size: 4.36mb ) Number of downloads: 375 |
--------------------
-
-
- -
-
|
|
Fratzica |
![]()
|
Da. Se poate monta intr-un singur fel.
|
--------------------
Kia
Sportage
|
|
SerbanG |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 208 Joined: 23 March 15 ![]() |
Salutare. Ma poate ajuta si pe mine cu un cod pentru sonda marsarier 1.5 dci 110 cp? Si inca o intrebare: la schimbarea ei curge ulei din cutie? Ca am gasit fel si fel de pareri. Multumesc.
|
--------------------
Renault
Megane 1.5 dci 110 cp FAP GrandTour
2010
|
|
asarja |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 40 Joined: 2 March 16 From: Iasi ![]() |
salut, garnitura stopului central de pe haion e deteriorata, ce as putea sa pun in locul ei ca sa ramana etans contactul dintre stop si caroserie si sa nu intre apa? exista vreo pasta auto speciala pentru asa ceva?
|
--------------------
/
Megane 3 2011 1.6 16V
/
|
|
silvanu96 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.798 Joined: 21 April 15 From: Ploiesti ![]() |
Sonda marcharier 8200177718.
Nu curge ulei pentru ca este pe cutie, usor stanga. Se vede sub cutia bateriei. 150 lei. Pentru asarja. Pentru etansare se gasesc niste matze de mastic la magazinele auto. |
--------------------
Renault
Megane 3
- PH__CSR
2009 Hatch 1.5 dCI 78kw Duster Laureate 2016, 1.5dci 4wd.
|
|
SerbanG |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 208 Joined: 23 March 15 ![]() |
Multumesc!
|
--------------------
Renault
Megane 1.5 dci 110 cp FAP GrandTour
2010
|
|
Silviu881 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 88 Joined: 13 June 16 ![]() |
Salut colegi,
Cine are o lista cu dotarile standard si optionale pentru M3 Sport Tourer Expression de Franta. Stiu ca sunt ceva diferente fata de cele de Romania. Vreau si eu sa stiu exact ce dotari are masina. Sau poate are cineva un decodor bun de VIN. Multumesc |
--------------------
Renault
Megane III Grand Tour
2010 1.5 dci 110cp
|
|
cj98czh |
![]()
|
|
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 19th August 2025 - 18:01 |