Problema ABS / ESP Megane III
![]() ![]() ![]() |
Problema ABS / ESP Megane III
andreicojocaru |
![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 6 Joined: 11 December 08 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
RENAULT
Megane III
2009, 1.5 dCi, 78 kw, 6+1 trepte, Sport Tourer
|
|||
Tossi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 969 Joined: 25 April 06 From: Bucuresti ![]() |
Mie-mi pare a fi o problema electrica, nu mecanica, adică blocul abs-esp. Poți verifica alimentarea bocului de sigurante din compartimentul motor, cele de 50-60-70 amperi, sa nu fie oxidate; una dintre ele alimentează ABS-ul.
|
--------------------
Renault
Megane 1.5 dci
2004
- B6SSSS
|
|
andreicojocaru |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 6 Joined: 11 December 08 From: Bucuresti ![]() |
Multumesc pt raspuns. Le-am verificat / masurat deja. Sunt ok, dar degeaba.
|
--------------------
RENAULT
Megane III
|
|
Marius_Jay |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 293 Joined: 8 February 10 From: Galati ![]() |
Salut andreicojocaru,
Probleme similare am avut si eu. S-au aprins si s-au stins de vreo 2-3 ori, fara ca eu sa fac ceva anume. La mine au mai fost cateva schimbari ale comportamentului masinii: aer in instalatia de franare(pedala moale si daca "faceam pedale" pedala se intarea.). Am avut noroc pentru ca masina mea a fost pe garantie in acel moment. S-a inlocuit blocul ABS si s-a rezolvat definitiv problema. Imi pare rau ca nu este o veste buna pentru tine. Cu stima, Marius Atasez aici discutiile mele pe forum din acea perioada (Se intampla in decembrie 2013), ca sa vezi daca se potriveste cu cazul tau. http://www.reno.ro/index.php?showtopic=217...dpost&p=3966537 http://www.reno.ro/index.php?showtopic=217...dpost&p=3966978 http://www.reno.ro/index.php?showtopic=217...dpost&p=3969036 http://www.reno.ro/index.php?showtopic=217...dpost&p=3989419 http://www.reno.ro/index.php?showtopic=217...dpost&p=3993178 http://www.reno.ro/index.php?showtopic=217...dpost&p=4015422 |
--------------------
Dacia
Solenza
2003-Scala Renault Megane 3 Privilege 1.4 Tce
|
|
andreicojocaru |
![]()
|
Multumesc pentru raspuns.
|
--------------------
RENAULT
Megane III
|
|
loganmpi16 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 227 Joined: 31 March 09 From: Alexandria, ![]() |
Simptome similare a avut un prieten cu un ford focus 2006. Rezolvarea a fost blocul ABS. (nou costa 6200 lei) Si-a luat unul SH la vreo 2900 lei.
|
--------------------
Renault
Megane III Sport Tourer 1,5 dci 90hp
2011 Bussines
|
|
roland |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.704 Joined: 18 November 04 ![]() |
Oricum, dupa o diagnoza la Renault, daca ei spun ca problema e de la piesa X si o schimba, daca problema persista... ce se intampla? In mod normal ar trebui sa primesti banii inapoi (si sa puna piesa veche inapoi).
|
--------------------
.
.
.
|
|
Marius_Jay |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 293 Joined: 8 February 10 From: Galati ![]() |
roland, stim cu totii ca nu este asa cum presupui tu. Daca au gresit, ramai tu cu 2 piese bune.
|
--------------------
Dacia
Solenza
|
|
roland |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.704 Joined: 18 November 04 ![]() |
Legal cum e? Serios... Trebuie sa-i dai in judecata? Exista precedent?
|
--------------------
.
.
.
|
|
Marius_Jay |
![]()
|
Habar nu am cum este legal? Oare este stipulat asta in vreun loc in vreo lege? Se poate cere ajutorul "OPC"-ului? Nu am idee.
Normal ar fi cum spui tu, dar ce este normal la noi? |
--------------------
Dacia
Solenza
|
|
mihailandrei83 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 40 Joined: 8 January 15 ![]() |
Cauta si after market-uri prin magazine de piese. Din pacate nu am M3 sa pot cere dupa sasiu la distribuitorul cu care lucrez. In general in reprezentante se practica adaos de 200%. Eu am schimbat volanta Santa Fe cu 2500 si ei imi cereau 9000 asta ca exemplu. Cand ai facut reviziile ai stat langa masina? La cat timp dupa ce ai fost la service s-a intamplat asta? Atentie la service-uri ca mai umbla cu chestii necurate.
|
--------------------
Renault
Megane 3 Dinamique
2015
|
|
Iulian17 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 2 Joined: 6 June 22 ![]() |
Salut! De ceva zile am o problema la un megane 3, mai exact cateodata in timp ce merg cu el mi se infraneaza un moment scurt de cam 1 secunda, timp in care nu mai pot accelera. Cateodata in timpul fenomenului apare si in bord "ESP OFF" in chenarul portocaliu iar apoi "ESP ON" si dupa functioneaza normal din nou. Tot evenimentul are loc intr.o secunda sau chiar mai putin, timp in care parca mi se taie "gazul" si nu mai pot accelera iar apoi isi revine. A mai patit cineva? Sau are cineva idee ce ar putea fi?
|
--------------------
Renault
Megane 3
Hatchback 2010
- OT 04 GEL
|
|
Gil26 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 3.129 Joined: 10 May 20 ![]() |
Salut,
Martorul ABS\ESP si la MeganeIII se poate aprinde din mai multe potentiale cauze, ex: senzor de viteza si tinta ABS roata fata\spate stanga\dreapta, senzor de viteza miscare de oscilare si de acceleratie, calculator ABS-ESP, grup hidraulic de frânare, comanda antipatinare roti, multiplex, etc. Ar fi bine sa faci daca poti o diagnoza cu un tester dedicat Renault, destul de probabil ca ai si erori aferente iar prin analiza lor se pot elimina variabile si identifica mai usor cauza mai ales ca efectul pare sa fie deocamdata unul intermitent (si pe care se pare ca il ai de cel putin o luna de zile cand ai mai postat exact acelasi lucru copy-paste), cred ca este greu ca cineva pe forum sa iti spuna cauza exacta doar pe baza acestor detalii oferite. This post has been edited by Gil26: 24 Sep 2022, 07:27 |
--------------------
Dacia
Sandero Stepway 1.5dCi Easy-R(TS4)
2017
|
|
adi20gl |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 21 Joined: 13 July 22 ![]() |
Salut am un renault megane 3 și sa aprins in bord check abs,check esp,check parking sistem.
Problema pare să fie din cauză că a intrat apă. Sub grila de la ștergătoare mai există o grilă de plastic care se îmbină cu tabla de sub parbriz prin niște șuruburi iar cele două la îmbinare au un cheder de cauciuc care la mine era putred și am turnat un bidon cu apă iar pe acolo am observat că se scurge apa fix pe unitatea abs! Cod eroare pe tester este:DTC4020 -motor pompă circuit -dispozitv acționare blocat -prezent Aș vrea să știu dacă a mai pățit cineva așa ceva și cum a rezolvat problema cu unitatea abs? Trebuie schimbată?Sau poate să fie vreo siguranță arsă? Mulțumesc! Attached thumbnail(s) IMG_20240722_113522.jpg ( Size: 2.52mb ) Number of downloads: 96 IMG_20240802_170712.jpg ( Size: 2.02mb ) Number of downloads: 100 |
--------------------
Renault
Megane GrandTour
2011
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 26th April 2025 - 01:35 |