Lichidul de frana are o culoare maro murdara
![]() ![]() ![]() |
Lichidul de frana are o culoare maro murdara
andrew85 |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 13 Joined: 21 June 15 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Clio III
2007
|
|||
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.322 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
Lichidul se schimba la 4 ani ...
|
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
andrew85 |
![]()
|
Si care este explicatia ptr culoarea maro murdar a lichidului din instalatie, ce ma asteapta? Ce trebuie sa fac?
|
--------------------
Renault
Clio III
2007
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.322 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
Mergi la un service ok si schimba-l ..
Ce si cum gasesti info pe forum, trebuie doar cautat un pic .. |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
andrew85 |
![]()
|
Ok, multam fain
![]() |
--------------------
Renault
Clio III
2007
|
|
andrew85 |
![]()
|
Sa zic k am lamurito si cu lichidul de frana. Am vbit cu un mecanic, culoarea maro murdara provine din amestecul a celor doua lichide cel original cu cel completat, ptr ca am completat, prin reactie unu cu altul s-a schimbat la culoare si mi-a explicat mecanicul, el nu se schimba mai ales daca franele tin, se schimba ce-i drept dar in cazuri speciale, extreme de siguranta. Iar lichidul nu se completeaza niciodata, dak il gasesti mai gol borcanul de lichid, atunci e semn k se consuma placutele, deci dak le schimbi atunci automat se ridica nivelul lichidului. E ceea ce mi-a zis mecanicul. Acum eu sper sa fi lamurit si alti useri sau macar sa fi fost de ajutor cu o parere de la un mecanic.
|
--------------------
Renault
Clio III
2007
|
|
ProfiBv |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.144 Joined: 12 June 16 From: Bv ![]() |
Lichidul de frana se schimba la 120.000 km sau din 4 in 4 ani .
|
--------------------
Renault
Grand Scenic 3
2010 / 1,5dci 110cp / EDC
- Bv Drumuri bune și RESPECT !
|
|
AndreiMR |
![]()
|
![]() Membru alfist Group: Members Posts: 3.828 Joined: 15 January 09 From: Pitesti ![]() |
Ori și-a bătut joc de tine mecanicul ăla ori e bucătar, frizer sau orice altceva decât mecanic. Lichidul de frână se schimbă periodic, fiecare constructor recomanda un interval dar de obicei e la 2-4 ani. Asta pentru că lichidul de frână e higroscopic, adică are obiceiul sa "adune" apa. Ceea ce îi scade performantele. De asemenea, lichidul se poate completa dar în mod normal nu te apuci să completezi fără să investighezi care e cauza din care scade. Poate fi uzură a placutelor dar pot fi și pierderi pe undeva. Sunt chestii elementare astea, și e incredibil ca un mecanic să nu aibă habar de ele...lichid de frână care nu se schimbă, urmează uleiul de motor cu durată de viață nelimitată
![]() |
--------------------
2018
Mazda 3 G120
Challenge 2015 Land Rover Discovery Sport TD4 SE
2008 Mazda 2 TE EX: Clio III dci Dynamique/Mazda CX-7 Revolution/ Alfa Romeo 159 2.4 jtdm |
|
andrew85 |
![]()
|
Asa mi-a fost dat sa aud si am dorit sa va impartasesc, acu sper sa ma mai tina franele ... momentan am 107 mii km .... cineva mai sus spunea de 120 mii ... avand in vedere k nu m-am atins de lichidul de frana de cand e masina 2007 ar cam trebui schimbat ... cu Dumnezeu inainte sa fie bine ... acu si mecanicii sunt k doctorii ... unii zic una altii alta, fiecare cum prinde si cum gandeste. Toate cele bune va doresc ... sper k nu v-am deranjat dak v-am relatat intamplarea. Continui sa va raman fidel forumului.
|
--------------------
Renault
Clio III
2007
|
|
grig1960 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 889 Joined: 2 April 17 From: Onesti, Bacau ![]() |
Va salut,
Daca e asa cum spui, adica lichidul nu a fost schimbat niciodata de cand e masina, trebuie neaparat efectuata inlocuire acestuia. Asa cum a spus colegul AndreiMR mai sus, lichidul de frana este higroscopic, adica atrage apa si apa in instalatia de franare produce doua efecte nedorite: oxideaza instalatia de franare ducand chiar la fisurarea conductelor si in cazul drumurilor lungi cu franari repetate apa din instalatie poate ajunge la temperatura de fierbere (si te intrebi apoi de ce nu ai frane ca lumea). Pana la inlocuirea lichidului, se poate face un test al acestuia, exista testere speciale pentru lichid pe la service-uri. Inlocuirea lichidului de frana se poate face fie in service, unde au o instalatie speciala, fie in regie proprie, sunt indicatii aici pe forum, nu e asa de complicat. Cu stima si drumuri bune. This post has been edited by grig1960: 10 Aug 2018, 09:40 |
--------------------
Renault
Koleos
2010, 2.0dci, 4x4, 173 CP
|
|
cj98czh |
![]()
|
QUOTE(andrew85 @ 8 Aug 2018, 19:19) el nu se schimba mai ales daca franele tin, se schimba ce-i drept dar in cazuri speciale, extreme de siguranta. Te sfatuiesc sa nu mai dai in veci pe la ala .. ala este zugrav nu mecanic .... principala "calitate"a lichidului de frana este ca absoarbe apa, hidrofil .... majoritatea producatorilor recomanda schimbarea la 2 sau 3 ani ... Renault zice ca 4 .... schimba-l ... nu crede zugravul ala .. QUOTE(AndreiMR @ 8 Aug 2018, 23:20) ![]() ![]() This post has been edited by cj98czh: 10 Aug 2018, 08:49 |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
dandobre |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 3.225 Joined: 3 August 12 From: Ilfov ![]() |
Bag mana in foc ca treaba asta se petrece prin mediul rural.
Ala e un cetatean mai in varsta care a mai lucrat si el la tractoare pe ogor..... |
--------------------
Ford, Suzuki
Focus 3 combi, SxCross
2016, 2018
|
|
ProfiBv |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.144 Joined: 12 June 16 From: Bv ![]() |
QUOTE(andrew85 @ 9 Aug 2018, 00:03) Asa mi-a fost dat sa aud si am dorit sa va impartasesc, acu sper sa ma mai tina franele ... momentan am 107 mii km .... cineva mai sus spunea de 120 mii ... avand in vedere k nu m-am atins de lichidul de frana de cand e masina 2007 ar cam trebui schimbat ... cu Dumnezeu inainte sa fie bine ... acu si mecanicii sunt k doctorii ... unii zic una altii alta, fiecare cum prinde si cum gandeste. Toate cele bune va doresc ... sper k nu v-am deranjat dak v-am relatat intamplarea. Continui sa va raman fidel forumului. Eu . Am copiat din graficul Grand Scenic 3 de revizii. |
--------------------
Renault
Grand Scenic 3
2010 / 1,5dci 110cp / EDC
- Bv Drumuri bune și RESPECT !
|
|
Cornelius |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 62 Joined: 29 January 07 ![]() |
Doua intrebari as avea legat de lichidul de frana:
1) De obicei se foloseste DOT4. Are ceva daca as folosi DOT 5.1 care am inteles ca este superior? si 2) Ce cantitate de lichid intra in instalatie la Clio 3 1.6 16v? Eu stiam ceva de 1l si 250g. Este corecta aceasta informatie? Multumesc! |
--------------------
Renault
Clio III
2007 CD
- B xx xxx
|
|
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
Da, poti pune 5.1
O sticla de 1l iti ajunge. |
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back! |
|
Cornelius |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 62 Joined: 29 January 07 ![]() |
Multumesc!
|
--------------------
Renault
Clio III
2007 CD
- B xx xxx
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 9th May 2025 - 14:35 |