Predare permis suspendat.
![]() ![]() ![]() |
Predare permis suspendat.
radian |
![]()
|
||
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
|
||
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|||
crisolro |
![]()
|
![]() Posts: 1.435.866 Group: Members Posts: 1.884 Joined: 9 November 07 From: Bucuresti ![]() |
nu scrie in sentinta termenul de predare?
x zile de la pronuntare, de exemplu? daca nu scrie, termenul curge de la data comunicarii - unii scriu chiar in sentinta care este termenul pe portalul judecatoriei ce scrie? This post has been edited by crisolro: 9 Oct 2018, 08:20 |
--------------------
Renault
Clio IV Life 2015, 1.2 16V/75 cp
Ford Ecosport 2018, 1.0 125cp
- cu nr absolut normal Daca vreodata ai impresia ca nu mai exista nimeni caruia sa-i pese daca mai traiesti, incearca sa nu platesti cateva rate la banca.
|
|
psychoo |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 3.682 Joined: 23 August 07 From: Timisoara ![]() |
Problema este ca stampila si data la care ajunge in posta sunt cam decalate.
O cunostinta chiar a spus postaritei nu cumva sa lase fara semnatura cand vine plicul si a dat si o atentie pentru asta, tocmai pentru a avea data clara. A gasit scrisoarea in cutia postala in conditiile in care era cineva la adresa in permanenta. |
--------------------
Ford
Focus
Titanium, 2.0 TDCI, 2013 You deserve what you tolerate!
|
|
DrV |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 121 Joined: 3 November 11 ![]() |
Pe majoritatea actelor cu care ma intersectez scrie in termen de x zile de la comunicare. Pentru institutia angajatoare comunicarea se considera realizata la data postei prin stampila de pe plic (tot atunci semnez pe un borderou a carei data coincide obligatoriu cu cea de pe plic).
Despre termen nu am cunostinta. |
--------------------
Dacia
Solenza
2004 Confort Singura modalitate de a face fata pretentiilor exagerate, este sa le indeplinesti. Dr. Rusu M.
|
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
In sentinta nu scrie nimic despre modalitate sau termen de predare. Cand am contestat sanctiunea in justitie am primit permisul inapoi si am semnat o declaratie prin care imi asum obligatia ca in termen de nu stiu cate zile sa predau permisul, dar nu gasesc hartia aia neam. Data la care am primit comunicarea bate data stampilei de pe plic. 05.10.2018. Maine ma duc la Deva sa-l predau.
|
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
maho |
![]()
|
![]() Membru rigido-flexibil Group: Members Posts: 5.214 Joined: 7 April 10 From: Brașov, orașul olimpic ![]() |
|
--------------------
Dacia
1310
1983 "Mother, should I trust the government ?" - No fuckin' way !
"A champion is someone who gets up when he can't." |
|
crisolro |
![]()
|
![]() Posts: 1.435.866 Group: Members Posts: 1.884 Joined: 9 November 07 From: Bucuresti ![]() |
eventual sa rada inainte si un 200 de votca ca sa prinda curaj
This post has been edited by crisolro: 9 Oct 2018, 13:56 |
--------------------
Renault
Clio IV Life 2015, 1.2 16V/75 cp
Ford Ecosport 2018, 1.0 125cp
- cu nr absolut normal Daca vreodata ai impresia ca nu mai exista nimeni caruia sa-i pese daca mai traiesti, incearca sa nu platesti cateva rate la banca.
|
|
DrV |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 121 Joined: 3 November 11 ![]() |
Cf art 103 alin 6 din OUG 195/2002 cu actualizarile ulterioare, termenul de predare a permisului suspendat este de 5 zile de la primirea instiintarii scrise.
This post has been edited by DrV: 9 Oct 2018, 14:28 |
--------------------
Dacia
Solenza
2004 Confort Singura modalitate de a face fata pretentiilor exagerate, este sa le indeplinesti. Dr. Rusu M.
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
radian |
![]()
|
La mine-n targ nu. Musai in capitala de judet, fie in judetul in care am comis-o fie in judetul de rezidenta. Suspendarea intra in vigoare de a doua zi. Deci, maine dimineata la ora 8 predau permisul si primesc dovada valabila pana la ora 24.
|
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
Cam mult pentru un pericol public.
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
- BRRC Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu! |
|
DannyY |
![]()
|
![]() Marele plictisit Group: Members Posts: 1.696 Joined: 5 May 09 ![]() |
E de la data pronuntarii. Sorry.
|
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
- 0T04``` Urasc discriminatorii prosti (adica pe toti)
Sunt mandru ca sunt considerat prost de catre un dobitoc |
|
radian |
![]()
|
Ar fi aberant sa fie de la data pronuntarii. 15 zile. Hotararea a fost tehnoredactata dupa 16 zile.
|
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
Da, dar tu ai știut de atunci, sau ar fi trebuit să știi, nu?
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
DannyY |
![]()
|
" Art. 120. - (1) Procesul-verbal neatacat in termen de 15 zile de la data comunicarii acestuia ori, dupa caz, a ramanerii definitive si irevocabile a hotararii judecatoresti prin care s-a respins plangerea constituie titlu executoriu, fara vreo alta formalitate."
Dupa cum am mai zis, sorry. |
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
|
ady77 |
![]()
|
![]() راحتزیل یو Group: Members Posts: 1.729 Joined: 15 December 05 From: near Bacau ![]() |
Cred ca ne zice el cand se intoarce de la Deva.
|
--------------------
|
DannyY |
![]()
|
Daca-i pieton, o sa cam dureze pana se intoarce
![]() |
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 7.592 Joined: 17 May 05 ![]() |
Eu acum 8 ani pe o speta asemanatoare (tot viteza), dupa ce am primit sentinta prin posta, a trebuit sa ma duc cu ea din nou la tribunalul la care s-a pronuntat sentinta definitiva (Braila), ca sa mi-o legalizeze
![]() Daca nu le predai in timpul celor 15 zile, mai primesti bonus o luna de suspendare (deci 4 luni) si nu mai poti da examen pentru reducerea perioadei de suspendare la o luna. Normal trebuie sa se ia in calcul data de pe stampila plicului, ca daca nu primesti sentinta nici nu ai ce sa legalizezi si nici ce sa predai la politie, ca permisul nu il predai cand vrei tu (in idee ca vrei sa scapi mai repede). Teoretic pe Politia Rutiera n-o informeaza nimeni de situatia contestatiei tale, trebuie TU sa o informezi si musai cu sentinta legalizata. Insa, odata la cativa ani, iau la rand baza de date cu contestatii nesolutionate si cheama soferii la audieri sa aduca rezultatul contestatiei si permisul (in cazul in care au pierdut). Se da automat o luna bonus in acest caz. This post has been edited by Laurentziu83: 10 Oct 2018, 17:22 |
--------------------
.
.
.
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Cum a fost la oraș?
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
radian |
![]()
|
QUOTE(DragosP @ 9 Oct 2018, 21:31) QUOTE(DragosP @ 10 Oct 2018, 12:23) Dragos, scuteste-ma, despre morala crestina discutam la cafenea. Deci, dupa ce am avut 1001 de variante in lucru, expuse de politisti de la rutiera de la Tg. Jiu, Deva si Petrosani, ceea care s-a aplicat la Deva a fost urmatoarea: Am predat permisul in termenul de 5 zile de la data stampilei de pe plic. Am primit dovada care imi permite sa circul azi pana la orele 24, suspendarea efectiva incepe de maine. Fac mentiunea ca fie legea nu-i destul de clara fie onorabilii nostri rutieristi n-au nici cea mai vaga notiune despre ce zice si mai ales cum se aplica legea. Fiecare o interpreteaza dupa cum il taie capul. Am profitat de faptul ca urma sa mai am drept de condus pana la miezul noptii si drumul la IPJ HD l-am legat de o delegatie la Brasov. Ieri am sunat la Politia Rutiera Deva si printre altele am intrebat la ce ora incepe programul. Mi s-a spus ca la ora 8. Avand programata deplasarea ulterioara la Brasov, ca sa castig timp, la 8.00 am fost in fata ghiseului. Surpriza. Programul de lucru al politistului de acolo intradevar incepe la ora 8, dar programul de lucru cu publicul incepe doar la 8.30. Boul baltii cu care am discutat ieri chiar isi imagina ca ma intereseaza la ce ora semneaza el condica de prezenta? Ei, acum, daca am inteles bine, o alta nouatate in domeniu. Pana de curand predai permisul, faceai o cerere la comandant si daca iti aproba (o chestie pur formala) te programai pentru examenul 13 din 15. Ei, acum, mi s-a explicat, permisul, sentinta definita si plicul ca dovada pentru data stampilei, le-am predat la Politia Deva de unde urmeaza sa fie trimise la Politia rutiera Gorj care la randul lor urmeaza sa stabileasca sanctiunea efectiva pe cre o voi primi, imi vor trimite o instiintare in acest sens. Cu respectiva instiintare, cu cardul de identitate si cu dovada care expira la miezul noptii si de maine nu mai are nicio valoare, dar obligatoriu trebuie sa o am, ma prezint la Politia Rutiera Deva si cer sa fiu programat la examenul 13 din 15. La Deva examenul cu pricina se tine in fiecare zi de joi. Dupa ce am dosarul complet, pot sa dau examenul, daca nu-l iau din prima, in fiecare zi de joi in limita a 30 de zile de cand a inceput suspendarea. Daca din motive birocratice, transfer documente Deva - Targu Jiu, analiza dosar Targu Jiu. stabilire sanctiune definitiva, raspuns Targu Jiu - Petrosani, cu raspunsul mers la Deva pentru programare, depasesc termenul de 30 de zile, mi-am supt-o singur... Dupa ce am primit sentina definitiva data de Justitie, n-aminteles ce implicare mai are IPJ Gorj in stabilirea sanctiunii. Poate cumva Politia sa modifice in vreun fel o sentinta definita? Ma indoiesc. Doar o birocratie cretina... Norocul meu ca locuiesc in HD si am comis-i in Gorj. Judete vecine. Nu vreau sa ma gandesc cat ar avea de pedalat unul care locuieste in Maramures si o comite in vacanta pe litoral... |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
Diac |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.023 Joined: 18 April 05 From: Bucuresti. ![]() |
Cred ca de fapt sancțiunea este birocrația, nu suspendarea + amenda.
|
--------------------
Renault
Megane sedane/Nissan X-trail
2005/2017 Influence/Tekna
- HAN/AIZ/DIA Alexandru.
|
|
SandelBS |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 989 Joined: 5 December 09 ![]() |
QUOTE(Laurentziu83 @ 10 Oct 2018, 17:16) Eu acum 8 ani pe o speta asemanatoare (tot viteza), dupa ce am primit sentinta prin posta, a trebuit sa ma duc cu ea din nou la tribunalul la care s-a pronuntat sentinta definitiva (Braila), ca sa mi-o legalizeze ![]() Asa ti-au zis aia de la Galati? Pentru ca tot acu 8 ani cand am avut de predat permisul am descarcat de pe portalul judecatoriei decizia (adica ce scria acolo ca s-a respins contestatia si ca e irevocabila decizia) si m-am dus la udriste, in Buc, l-am predat si aia a fost. Nicio treaba cu legalizari, apostile sau alte rahaturi Am sunat atunci la Braila (unde aveam domiciliul si de unde urma sa il recuperez) si mi-a spus acelasi lucru, ca in termen de 5 zile trebuie predat de la pronuntare (fapta fiind in Bucuresti). Asta cu plicul si data de pe el mi se pare o gaselnita de a mai trage de timp si unii si-au luat-o serios ca nu predasere permisul un an. Asa cum sursa de inspiratie a cererii e totusi internetul cand te prezinti singur in instanta cred ca poti intra sa vezi ce s-a intamplat (poate la asta se referea Dragos). Iar cu asteptarea deciziei prin posta cu motivari, autografe... pare de pe la tv, ca sa ne intelegem Iohannis astepta sa-si dea aia demisia nu ca nu intelegea ce a primit ![]() Instiintarea e ca o sa iti zica de sanctiunea conducerii cu permisul suspendat (pt prententiosi, dreptul de a conduce) si ca intri la bulau daca te mananca. Ala care e din MM si o comite pe litoral ajunge acasa cu dovada/fara cu trenul, depune plangere la CT atunci a 2 a 3 a zi sau ulterior prin posta, ia permisul de la MM, pierde procesul, se uita pe portal si se duce si-l lasa la MM iar. Ce face dupa...asta e, data viitoare sa beleasca mai bine ochii la drum daca l-a mancat in c.r sa mearga cu 190 pe autostrada ca zici ca n-a mai vazut asa ceva. |
--------------------
Renault
Koleos
2013, 2.0 dci 173 cp
|
|
psychoo |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 3.682 Joined: 23 August 07 From: Timisoara ![]() |
Portalul este specificat ca obligatoriu la cetateni?
Nu toata lumea are internet si nici obligata sa aiba. Nu poti pretinde cuiva sa dea zilnic pe la tribunal ca sa verifice daca au dat sentinta sau nu. Posta romana este metoda oficiala de instiintare. Ca cetatean de buna credinta NORMAL este ca termenul sa curga de la COMUNICAREA sentintei. Comunicarea catre CETATEAN nu catre secretariat... |
--------------------
Ford
Focus
|
|
DragosP |
![]()
|
Sandel a înțeles la ce m-am referit.
Lispa mijloacelor nu poate constitui motiv pentru necunoașterea/nerespectarea legii. |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
SandelBS |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 989 Joined: 5 December 09 ![]() |
Eu repet ca sa se inteleaga.
Fara studii juridice nu ai cum singur sa te duci la judecatorie si sa depui o cerere sau macar sa stii despre ce tre sa scrii acolo. Asadar e clar ca ne uitam pe internet. Si tot de pe internet ne putem uita si la ce s-a pronuntat. Nu sunt convins care e termenul corect, legal, daca X zile de la pronuntare sau de la comunicare (poate stie Klaus mai bine). As intelege cand asteptam totusi motivarea, ceea ce e altceva. aia poate veni dupa luni sau ani in anumite cazuri. Ori cand e nevoie si e de bine, ne uitam pe internet si avem acces, cand e de rau, nu mai avem acces. Daca ar fi sa castigam in instanta, am sti imediat nu? Altfel spus, daca nu mai recuperezi permisul cand depui contestatia si astepti sa se pronunte si sa zicem ca in caz de castig tre sa te duci la politie cu dovada castigarii atunci parca ne-am uita in portal sa alergam sa luam permisul cat mai rapid, sau asteptam comunicarea vreo luna 2? |
--------------------
Renault
Koleos
2013, 2.0 dci 173 cp
|
|
psychoo |
![]()
|
Dreptul la justitie nu e conditionat de studii juridice sau acces internet.
Informatia despre contestatie si directia judecatorie/tribunal o primesti de la organ odata cu procesul verbal. La judecatorie este ghiseu de info unde primesti detaliat tot ce vrei pentru contestatie. DACA VREI poti merge zilnic la ghiseu sa consulti dosarul. Eu de acolo am primit info referitor la portal. O comunicare nu o poti face in orice zi si doar la secretariat pt ca obligi omul de la tara sa strabata tara ca sa afle ca inca nu s.a pronuntat. Ca se foloseste lumea de termene in folos propriu e alt topic. Legea trebuie sa acopere si cazul satelor izolate si al celor cu smartphone |
--------------------
Ford
Focus
|
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 7.592 Joined: 17 May 05 ![]() |
Sandel: la vremea respectiva oricum domiciliam in Galati, nu era o problema.
Zic doar calea pe care am urmat-o. Si ca musai a trebuit sa duc sentinta legalizata, ce primita prin posta nu era suficienta. Asa ca m-am dus la Tribunalul Braila si de acolo la politia Braila, ca tot era in drumul spre casa. |
--------------------
.
.
.
|
|
radian |
![]()
|
QUOTE(DragosP @ 11 Oct 2018, 16:42) Sandel a înțeles la ce m-am referit. Lispa mijloacelor nu poate constitui motiv pentru necunoașterea/nerespectarea legii. Esti iar pe alaturi. Necunoasterea legii nu este o scuza, dar autoritile sunt obligate sa-ti aduca la cunostinta verdictul intr-un termen rezonabil. Daca autoritatile nu sunt capabile (lipsa mijloacelor...) sa ma informeze in timp util nu mai este vina mea. SandelBS, esti destul de radical. Eu fac parte din categoria celor care stiu sa foloseasca netul. Dar, daca termenul ar fi de 15 zile de la pronuntarea sentintei (tu ziceai de 5 zile acum 8 ani, probabil asa o fi fost) iar sentinta a fost tehnoredactata la 16 zile de la pronuntarea sentintei si aprobata, ulterior postata pe net a doua zi, adica la 17 zile, cum as fi putut sa ma incadrez in termenul de 15 zile? This post has been edited by radian: 11 Oct 2018, 20:35 |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
GBX |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 604 Joined: 26 May 13 From: aproape de Cluj ![]() |
Sentința ți-a fost înmânată personal și ai semnat pe borderoul de comunicare? Dacă da, data trecuta în borderou se consideră data comunicării și de la acea dată curge termenul la care faci referire.
|
--------------------
ex. Renault
19 Europa
1997
|
|
radian |
![]()
|
Inmanata personal, fara semnatura.
|
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 25th April 2025 - 20:56 |