Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Accelerare singur a motorului

r.a.v.e.n
post 25 Aug 2018, 09:39
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Salutare.
Revin si eu dupa ceva timp cu o problema intalnita zilele trecute la vechiul meu scenic.
Am un Scenic 1 din 2002 cu motor diesel de 1.9 dci.
Acum sa va explic care este problema.
Dupa ce am plecat la mare cu vw caddy si m.a lasat la jumatatea drumului din cauza unui injector,
Am plecat urmatoarea zi cu vechiul scenic la mare, am ajuns fara probleme, 130-140km pe autostrada, ieri la intoarcere am mers ok pana la intrarea in Bucuresti, pe Td.Palady la unul din semafoare cand era scoasa din viteza vad ca se accelereaza singur motorul , peste 4000 de turatii, apas eu acceleratia, nici o schimbare, mai bag piciorul sub pedala mai apas pe ea si isi revine la relantii, mai merg pana la dristor , iar aceasi figura de se tureaza singura , bine ca eram cu ambreajul calcat, dupa care iar isi revine, merg normal pana la mine acasa, undeva pe sos.chitilei, aici cand sa parchez iar o faza de acest gen dar turatie mai mica undeva la 2000.
Intrebarea mea este, daca era cablul de la senzorul ( potentiometru) de vina , adica gripat, ramanea turata la o anumita turatie dar la mine s.a intamplat ca si cum cineva apasa pe pedala si crestea turatia.
Am desfacut acum dimineata acel potentiometru de la acceleratie, doar din suruburi, nu am decapsulat, si am rotit cu o surubelnita acel potentiometru ( la rece) si revine inapoi, adica face cursa bine.
Ce am mai observat la aceasta cursa la mare cu masina esre ca atunci cand scoteam din viteza si apasam frana, relantiul ramanea mai sus de 1000 de turatii, undeva la 1200, dar daca luam piciorul si de pe frana se reducea turatia la 1000 , si chiar daca apasam iar frana tot la 1000 ramanea.
Poate asa trebuie sa faca si nu i.am dat eu importanta.

Poate ma ajuta si pe mine cineva cu o idee de ce a facut figuri de s.a turat singur motorul.
Ce am mai gasit eu pe forum este legat de un motoras de relantiu dar cred ca doar la cele pe benzina este acel motoras.
Ce mai stiu eu este ca pe volanta este un senzor de turatie
,este posibil sa fie acel senzor defect??

Astept ceva pareri.

--------------------
renault scenic1 2002
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
cj98czh
post 25 Aug 2018, 17:15
Post #2

Membru de la Cluj ...

Group: Moderatori
From: Cluj-Napoca

Verifica de urgenta turbo ....

Fum nu a aparut?

--------------------
Mazda 3 Zoom-Zoom 2018
+
r.a.v.e.n
post 25 Aug 2018, 19:52
Post #3

Membru incepator

Group: Members

Fum mu am apucat sa observ.
Turbina am fost reconditionata cu vreo 20.000 km in urma, masina are acum 195.000km dar cand am avut probleme cu turbina avea alte sintome, nu tragea dupa 100km la ora, se aprindea spirala , nicidecum sa se tureze singura masina.
Astazi mesterind pe la potentiometrul acceleratiei am depistat cablul de acceleratie de la pedala pana la potentiometru ca mergea foarte greu, era sirma rupta pe cablu si agata.
Am gasit ceva provizoru pana comand spatamana viitoare un cablu sa il inlocuiesc.
O sa o mai observ zilele astea sa vad cum se comporta.
Este oare vreo legatura cu faptul ca dupa ce luam piciorul dupa acceleratie nu revenea imediat potentiometrul la relanti si cumva calculatorul sa o fi luat razna pt.cateva secunde.

--------------------
renault scenic1 2002
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 9th May 2025 - 22:13
Dacia