Bobine Inductie, la 16v
![]() ![]() ![]() |
Bobine Inductie, la 16v
dante |
![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 29 Joined: 3 December 03 From: Bucuresti ![]() |
|
||
-------------------- D A N T E
Clio Symbol II Expression 1.4 16V Full Options 2003 |
|||
David |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 370 Joined: 27 November 03 From: Cluj ![]() |
Unde este amplasata aceasta bobina sub capota?
|
--------------------
Opel
Zafira
2003 Opel Zafira 2.0 DTI - 03/2003
BMW F650 - 08/1995 |
|
dante |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 29 Joined: 3 December 03 From: Bucuresti ![]() |
Ma crezi ca nu stiu...? :shock:
In timp ce eu eram dupa caietul de garantie ei au si facut-o... eu doar m-am urcat in ea am vazut daca merge si am plecat... In foaie zice "inlocuit bobina cil. 2" Asa o fi, daca zice ei!!! ![]() bafta |
-------------------- D A N T E
Clio Symbol II Expression 1.4 16V Full Options 2003 |
|
cata |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 298 Joined: 26 November 03 ![]() |
La motorul cu 16v exista o bobina pt fiecare bujie si se numesc bobine tip creion. Se afla chiar in capul bujiei. Pt acest motor asta este cam singura defectiune cu un grad mai mare de raspandire. Am auzit ca cica ar fi doua tipuri de bobine, proaste cu varful, partea cea mai de sus, neagra marca DENSO si unele bune cu varful gri SAGEM. Sunt aproape sigur ca ai dintr-acelea gri, dar...
|
-------------------- ex-dsn 2001
|
|
finger |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 5 Joined: 22 July 04 From: buc. ![]() |
Salut. Eu am patit faza cu arderea bobinei de inductie de 3 ori in 2 ani. Sinistru. Aveam modelul cu capac negru. Mi le-au inlocuit cu modele SAGEM. Astept plin de incredere sa se strice si a patra ca sa fiu "SAGEM only"
![]() |
--------------------
Renault
Megane
2003 - Bicorp
|
|
octavianf |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 278 Joined: 15 June 04 From: Bucuresti ![]() |
Problema asta am auzit ca s-a intamplat la multe masini ale grupului vw cand au schimbat furnizorul de bobine.
Am prieteni car umbla cu ele dupa ei sa le schimbe. Deci... hai.... SAGEM |
-------------------- Clio Symbol 1.4 16V 2002 Dynamique
Culoare: Rosu Optionale: ABS + Airbag pasager |
|
McVic |
![]()
|
Membru autentic Group: Banned Posts: 358 Joined: 2 November 04 From: Bucuresti ![]() |
Salut lumea avand in vedere ca scriu pt. prima data pe acest forum.
Am un clio bicorp 16v din 2003(ianuarie), 21000km parcursi . Ieri in timp ce ma intorceam acasa, masina a inceput sa tremure din toate incheieturile indiferent de turatie, ca un tractor. Binenteles fuga la serus unde s-a constatat ca bobina de inductie pe cilindrul 4 este arsa. S-a rezolvat cu 3 milioane ![]() Intrebarea mea este daca a mai patit cineva asa. Mecanicul mi-a spus ca aceste bobine venite din fabrica sunt marca Sagem si in curand mi se vor arde toate. Piesa cu care a inlocuit-o este tot originala renault dar facuta in germania, alta firma, "garantat nu se arde" dupa spusele mecanicului. |
-------------------- Renault Clio Bicorp 1.4 16v 2003
Gri Boreal Full options Renault Clio Bicorp Extreme 1.4 16v BVA 2005 Negru ...on za uei |
|
David |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 370 Joined: 27 November 03 From: Cluj ![]() |
Da, am mai auzit ca se ard. La cei norocosi s-au ars in garantie ...
|
--------------------
Opel
Zafira
2003 Opel Zafira 2.0 DTI - 03/2003
BMW F650 - 08/1995 |
|
McVic |
![]()
|
Membru autentic Group: Banned Posts: 358 Joined: 2 November 04 From: Bucuresti ![]() |
Am patit si eu aceiasi chestie ieri. A fost inlocuita dar cea inlocuita a fost Sagem.
Mi sa spus ca sunt foarte proaste sagem si or sa mi se arda toate. Nu stiu cum se numesc cele noi dar sunt nemtesti, si am primit garantia ca nu o sa se arda. Operatiunea a durat 10 minute, a costat 3 milioane piesa(garantie terminata) si 50 mii spaga pt. relatie. Cel care a schimbat piesa nu a vrut niciun ban :shock: |
Gri Boreal Full options Renault Clio Bicorp Extreme 1.4 16v BVA 2005 Negru ...on za uei |
|
AlexV |
![]()
|
![]() Admin? Group: Admin Posts: 2.553 Joined: 4 December 02 From: Bucuresti ![]() |
ce culoare avea capacul bobinei????
astea noi se pare ca sunt denso (japonia). |
--------------------
Toyota
RAV4
2.0 "Man is least himself when he talks in his own person. Give him a mask, and he will tell you the truth," Oscar Wilde.
|
|
McVic |
![]()
|
Din ce imi amintesc eu era negru.
Am citit pe alt thread ca sagem ar fi mai bune. Mie mi s-a spus exact invers de catre mecanicul de la serus care a insistat la depozitul de piese "bobina 611, daca nu este nu lom sagem ca te tragem de mustati mai incolo". Va pot spune exact codul de pe cutia produsului. |
|
AlexV |
![]()
|
![]() Admin? Group: Admin Posts: 2.553 Joined: 4 December 02 From: Bucuresti ![]() |
da, spune-l.
|
--------------------
Toyota
RAV4
2.0 "Man is least himself when he talks in his own person. Give him a mask, and he will tell you the truth," Oscar Wilde.
|
|
McVic |
![]()
|
Codul este:
82 00 208 611 UV1 Made in Germany Bobina veche are capatul gri(scrie Sagem) iar cea noua il are negru |
|
octavianf |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 278 Joined: 15 June 04 From: Bucuresti ![]() |
Trebuie sa scot bobina ca sa vad ce marca este?
Oricum ma gandeam ca la un moment dat, motorul a avut niste trepidatii puternice (o data sau de doua ori) dar totusi cred ca era de la combustibil. Facea intr-adevar ca un tractor... Nu cred ca era totusi de la vreo bobina. :evil: |
-------------------- Clio Symbol 1.4 16V 2002 Dynamique
Culoare: Rosu Optionale: ABS + Airbag pasager |
|
McVic |
![]()
|
Pai daca ai consumul in crestere inseamna ca ai o bobina pe cale sa se arda :twisted:
Eu am avut 13% inainte sa se arda. :roll: De obicei am 9 in oras De cand a schimbat bobina am observat un mers mult mai lin si mai frumos al masinii ![]() |
|
Valix |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 340 Joined: 5 January 04 From: Bucuresti ![]() |
bobinele astea nu se pot verifica si pe calculator? se se vada daca sunt pe duca? ca eu am revizie pe 10, si ma gandeam sa-i pun sa le verifice.
|
-------------------- Skoda Octavia 2
1.6 MPI 102 CP Elegance, full options Neagra, interior bej |
|
McVic |
![]()
|
Cand s-a ars nu mi s-a aprins nimik pe bord de genul "serv".
Ar cam fi trebuit. |
|
AlexV |
![]()
|
nu are ce sa iti arate pe bord. e aproape imposibil.
faza nasoala e ca daca ti se duce o bobina (se intrerupe) nu mai merg 2 ca ele sunt legate in serie, ca la supernova, diferenta fiind data doar de lipsa fiselor (pierdere de energie) |
--------------------
Toyota
RAV4
|
|
VladSoare |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.716 Joined: 12 May 04 From: Voluntari, pe stīnga ![]() |
Bobinele nu se consuma. Ori sint bune, ori sint arse. Una din doua.
N-ar avea ce sa-ti apara pe bord. |
--------------------
Mondeo 2.0H 2016
/
Kuga 1.5 2016
|
|
McVic |
![]()
|
Ziceam dupa ce s-a ars sa apara pe bord SERV sau ceva, nu inainte
This post has been edited by cmandrei: 3 Mar 2006, 15:48 |
|
chipson78 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 263 Joined: 25 August 04 From: Bucuresti ![]() |
daca vreti sa nu vi se strice nimic la masina sau sa va repare ei totul moca, luati-va maybach sau rolls royce fratilor nu clio facut la turci.
![]() |
-------------------- Sedan Privilege 1.6 16v, Mai 2004, clima+scaune incalzite+esp
Clio Symbol 1.4 8v, Martie 2001(vandut) |
|
VladSoare |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.716 Joined: 12 May 04 From: Voluntari, pe stīnga ![]() |
A, asa da, s-ar putea face si nici nu cred ca ar fi prea greu. Un releu si un bec. Dar pentru ca bobinele nu sint consumabile, fiind in general proiectate sa tina cit masina, nu s-au gindit ca ar fi nevoie.
Cel mai simplu, daca motorul iti face figuri si banuiesti ca ar putea fi bobinele de vina, pui un multimetru pe ele si vezi ce rezistenta au. Poti s-o faci singur in cinci minute. |
--------------------
Mondeo 2.0H 2016
/
Kuga 1.5 2016
|
|
AlexV |
![]()
|
cum adica consumabile??? cine a zis asta??? sunt oameni care le-au schimbat pe garantie fara probleme. scenicul nostru din alea gri are si merg foarte bine. 3 ani si 100 de mii de km.
|
--------------------
Toyota
RAV4
|
|
SorinV |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.321 Joined: 28 January 04 From: a ![]() |
se stie ca bobinele montate pe variantele 16 v ale motoarelor renault au probleme fe ca sunt sagemuri, denso sau beru . am patito si eu joi cand bobina 4 s-a bulit ! motorul mergea ca dracu la relanti iar in turatie nu avea forta ( lucruri normale de altfel ) ! ideea e ca problemele apar la catalizator ! eu am mers vreo 50 de km cu ea asa ( pe etape) iar catalizatorul se incinge mult mai puternic decat este noraml aici aparand si pericolul incediului ! asa ca aveti grija ! dupa inlocuire motorul mege normal fara nici o problema !
ce voiam sa va zic ! daca observati mersul asta ciudat al motorului nu fortati ! o sa se aprinda martorul de esapament si noxe iar codul de eraore nu se poate sterge decat la reno unde va costa destul de mult ! apoi daca aveti de gand sa va cumparati bobina de la reprezentanta iar luativa gandu pt ca sunt neste tepari ! bobina costa 2100000 iar ei o vand cu peste 3000000 la care se mai adauga montajul ( care este de altfel cu mult mai banal ca schimbatului unui bec de exemplu ) ! bafta si aveti grija ca se poate sa ia foc ! asa ca lejereanu ! nu incercati sa ajustati vibratiile violente ale motorului prin turatie pt ca este si mai rau ! |
--------------------
a
a
a
|
|
McVic |
![]()
|
Eu am schimbat deja 2
![]() |
|
venom |
![]()
|
Membru Group: Banned Posts: 186 Joined: 28 January 05 From: Bucuresti ![]() |
cred ca o sa-mi iau una sa o am pt orice eventualitate;daca se intampla pe camp ?!?... pentru a o identifica pe cea defecta se procedeaza ca la identificarea unei bujii proaste??(dacie)
|
-------------------- >>>>>speed is the essence! >>>>>
Clio Simbol 1.4 16v full dec.2004 |
|
cornel_t |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.174 Joined: 12 November 04 From: Bucuresti ![]() |
Ia 2 ... nici odata nu se stie cum te pashte norocul
![]() |
-------------------- Honda Accord 2.2 i-CTDi EX
|
|
cata |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 298 Joined: 26 November 03 ![]() |
Bine ai venit in club! Tot a 4-a?
pt venom: da in camp iti dai seama ca la dacie sotind mufa respectiva, altfel stie calc-ul! |
-------------------- ex-dsn 2001
|
|
Face |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 287 Joined: 6 October 04 From: Bucuresti ![]() |
mijule ... cati km ai pana acum cu masina ?? ... sa stiu si eu cand sa incep sa ma astept la evenimente de acest gen
|
--------------------
Renault
Clio Bicorp
2003 - 1,4l 16v Clio Bicorp 1.4 16v (2003)
un "pic" modificat .. |
|
cornel_t |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.174 Joined: 12 November 04 From: Bucuresti ![]() |
Va explica Vic cum si la cati km se intampla, are deja experintza pe care s epare ca o sa o imbogateasca
![]() |
-------------------- Honda Accord 2.2 i-CTDi EX
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 11th May 2025 - 22:56 |