Vibratie bord Laguna III, solutii
![]() ![]() ![]() |
Vibratie bord Laguna III, solutii
Dany |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 241 Joined: 21 November 02 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Laguna III Coupe
2009 / Dynamique
- B 00 XXX "Tata, mama, toti cei dragi tie si restul oamenilor mari pe care ii vezi zilnic mergand la munca platesc taxe si impozite pentru ca noua tuturor sa ne fie mai bine." Ministerul Finantelor, pagina copiilor
|
|||
digioptic |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 497 Joined: 24 September 09 ![]() |
Eu cred ca o solutie din cele enumerate de tine, cu improvizatii de moment, nu e o rezolvare corecta si de durata. Mai ales ca nu ai intervenit decat in zona efectului si nu a cauzei. Daca oscilatia bordului e cu asa amplitudine incat loveste zonele imediat invecinate, ma gandesc ca una din prinderile lui e slabita sau rupta. Deci, numai cu demontare si vazut peste tot.
Una peste alta, o rezolvare cinstita e tot service-le. Si mai ales unde e sursa acestei vibratii. Suportii elastici ai motorului-cutiei...verificat cutie...etc |
--------------------
--------
------------
------------------ ---------------------------------------
|
|
Dany |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 241 Joined: 21 November 02 From: Bucuresti ![]() |
Amplitudinea e destul de mare IN APARENTA. Asta m-a facut si pe mine sa ma gindesc ca ar fi vorba de o prindere rupta. Insa sunetul se opreste la o simpla atingere a bordului. E foarte posibil sa fie vorba despre un buretel intarit care sa bata in geam. Iti dai seama ca nu ma incinta sa imi demonteze in service tot bordul pentru a remedia o problema atit de simpla.
P.S. Se zice ca problema asta a aparut si la unii cu Megane II. Eu nu am avut asa ceva la Megane II. |
--------------------
Renault
Laguna III Coupe
2009 / Dynamique
- B 00 XXX "Tata, mama, toti cei dragi tie si restul oamenilor mari pe care ii vezi zilnic mergand la munca platesc taxe si impozite pentru ca noua tuturor sa ne fie mai bine." Ministerul Finantelor, pagina copiilor
|
|
didiland11 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 313 Joined: 29 May 07 From: Iasi ![]() |
Am fix aceiasi problema. In fiecare zi de iarna, uneori si vara, si de aude numai la relanti. Daca imping usor bordul spre parbriz e liniste. Intra pe garantie dar nu i-am lasat sa-mi dea bordul jos, deocamdata- poate cu 1 sapt inainte de a iesi din garantie. Alte solutii...n-am.
![]() |
--------------------
Renault
Laguna III 1.5dci
2009
|
|
VyRuZ |
![]()
|
![]() Chauffeur du Renault Group: Members Posts: 1.099 Joined: 3 December 09 From: București ![]() |
Vedeți aici, la "capitolul" "Scartaitul intregului bord".
![]() Eu nu am folosit radieră ci niște bucăți din cauciuc negru, rezistent (am o mare bucată de cauciuc gros de 4-5 centimetri). Merge de minune. This post has been edited by VyRuZ: 16 Mar 2011, 14:13 |
--------------------
Renault
Megane 2.2 Coupe, 1.5 dCI, 63 KW,
09/2007
- B-***-**F If it ain't broke, don't fix it.
|
|
fabyan |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 586 Joined: 18 September 08 From: Brad/HD ![]() |
Si eu am rezolvat problema asta tot cu o bucata de cauciuc.
|
--------------------
Renault,
laguna 1 / laguna 3
1995 2,2 dT / 2008 1,5 dci
- HD 07 TZG
|
|
Dany |
![]()
|
Ok... Treaba cu radierele e foarte ingenioasa, mult mai ok decit niste bucatele de cauciuc. Tousi ma intreb daca nu cumva este mai bine sa gasesc un mod de a "ingrosa" banda din burete deja existenta, in asa fel incit sa stea presata in geam. Initial masina nu avea zgomotul asta. Buretele s-a tasat si a aparut minunea.
|
--------------------
Renault
Laguna III Coupe
2009 / Dynamique
|
|
didiland11 |
![]()
|
Inveleste banda de burete(sau radiera) cu o banda de cauciuc adeziva pe ambele parti. Se gasesc in comert niste mici role, ca de scotch, de cauciuc dublu adeziv cu o grosime de cca 2-3mm fiecare "slice". Ar trebui sa mearga.
|
--------------------
Renault
Laguna III 1.5dci
2009
|
|
Dany |
![]()
|
As inveli buretele in cauciuc cu draga inima daca as putea ajunge la el FARA sa dau jos bordul.
![]() |
--------------------
Renault
Laguna III Coupe
2009 / Dynamique
|
|
Laguna_III |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 162 Joined: 2 February 10 ![]() |
Am aceeasi problema cu masina, sesizata iarna care doar a trecut; o sa fac revizia de 45.000 km, luna aceasta si am de gand sa le aduc la cunostinta problema, cu atat mai mult cu cat pe 19.05.2011 masina iese din garantie (3 ani de la achizitie).
La relanti bordul are o trepidatie, nu foarte deranjanta, cu un zgomot care inceteaza daca tii pur si simplu palma pe bord, fara sa aplici o presiune. |
--------------------
Renault
Laguna III, 2.0 dCI, 150 CP
May,2008/Dynamique Renault Laguna III, Dynamique, 2.0 dCi, may, 2008
|
|
Dany |
![]()
|
Te rog mult tine-ma si pe mine la curect cu ce ti-au spus. Sint foarte curios. La mine a mai aparut si o vibratie in volan.
![]() |
--------------------
Renault
Laguna III Coupe
2009 / Dynamique
|
|
UTU2005 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 727 Joined: 14 September 07 From: Deva ![]() |
Problema asta o am si eu doar la relanti cand e rece, apoi cand se incalzeste motorul nu se mai aude deloc! cand imping usor bordul spre parbriz, inceteaza zgomotul, am sa incerc si eu cu niste bucati de cauciuc intre bord si parbriz.
Se pare ca asa fac toate, m-am consolat ![]() |
--------------------
Renault
LagunaIII 1.5dci
2008
|
|
didiland11 |
![]()
|
Ia o radiera de 0,5lei din carrefour, groasa de cca 1cm, din lungime o mai tai tu, o "vopsesti" cu un marker negru, o impingi intre bord si parbriz si ai terminat cu greierul ala. O vei vedea doar tu, ca stii ca e acolo, in rest...ureche fina sa ai ca tre sa apara alti fratiori. Solutii tipice romanesti... dar n-am vrut sa-i las sa-mi dea bordul jos.
|
--------------------
Renault
Laguna III 1.5dci
2009
|
|
UTU2005 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 727 Joined: 14 September 07 From: Deva ![]() |
Merci didiland11
![]() This post has been edited by UTU2005: 3 Jan 2012, 15:30 |
--------------------
Renault
LagunaIII 1.5dci
2008
|
|
the_darkman |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 162 Joined: 20 September 07 ![]() |
Am si eu greierele asta, dar credeam ca e pe undeva pe la displayul de la navi, daca apasam pe rama, zgomotul disparea. Probabil apasam tot bordul de fapt.
![]() |
--------------------
Renault
Laguna 1.5dci
2008
|
|
UTU2005 |
![]()
|
Da, apasai tot bordul
![]() ![]() ![]() |
--------------------
Renault
LagunaIII 1.5dci
2008
|
|
the_darkman |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 162 Joined: 20 September 07 ![]() |
Mi-a disparut si mie zgomotul, chiar am fost atent azi si nimic.
![]() Am parcat-o la soare si o fi fost cald. Later edit: Acum pe seara mi-am dat seama ca inca se aude, insa si cu motorul oprit, daca dau cu palma in bord deasupra la navigatie, se aude un zgomot unde e boxa din bord, un zdranganit. Daca apas pe rama navigatiei si dau cu palma in bord, dispare zgomotul. De asemenea, daca apas doar bordul, cand zdrangane in mers, nu dispare, doar cand apas rama navigatiei. This post has been edited by the_darkman: 5 Jan 2012, 01:01 |
--------------------
Renault
Laguna 1.5dci
2008
|
|
silviuum |
![]()
|
![]() nu te abtine, scuipă tot Group: Members Posts: 297 Joined: 26 May 12 From: timisoara ![]() |
|
--------------------
Renault
Laguna1
2001 1.8 16v 120cp
- TM-86-ALS Renault Laguna 2 2002 1.8 16v 116cp Automata TM-11-UXJ
Renault Laguna 3 2008 2.O 16V T 170 cp Automata TM 14 SAU |
|
madhorsefuzzy |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 4.247 Joined: 9 May 05 From: Bucuresti ![]() |
Frumos.
Doar ca se rezolva mai usor cu cheder tip D fara desfacerea bordului. La mine a fost apreciat ca fiind de fabrica acolo desi mie nu imi place cum a iesit si o sa-l refac cand schimb parbrizul (am devizul de CASCo dar mai trag de timp). |
--------------------
Laguna Grandtour
2011 4Control 2.0dci
200cp+ / Honda Insight Hybrid 2010 stock "Vei invata sa conduci cand vei sti sa te feresti de prosti, nu cand vei sti legea!"
|
|
danytaticu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 245 Joined: 11 October 14 From: Craiova ![]() |
A inceput si la mine sa faca zgomot,in special dimineata,cand apas un pic PE bord ,zgomotul dispare
This post has been edited by danytaticu: 12 Sep 2015, 00:10 |
--------------------
renault
laguna
2012 break
|
|
shtrumphy83 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 118 Joined: 28 September 10 ![]() |
Reanviu putin topicul
![]() Am taiat dintr-o "coala" de burete negru gros de aprox 1 cm 2 fasii late de 3 cm si lungi de 60 cm pe care le-am "indesat" intre bord si parbriz. Efect maxim,mai mult de atat zici ca asa a fost de fabrica Scuze ptr calitatea pozelor 24 Mar 2018, 12:42: Inca niste poze This post has been edited by shtrumphy83: 24 Mar 2018, 12:42 Attached thumbnail(s) IMG_20180324_115703.jpg ( Size: 4.06mb ) Number of downloads: 898 IMG_20180324_115725.jpg ( Size: 1.33mb ) Number of downloads: 893 IMG_20180324_115748.jpg ( Size: 2.29mb ) Number of downloads: 861 IMG_20180324_115802.jpg ( Size: 1.28mb ) Number of downloads: 825 IMG_20180324_120916.jpg ( Size: 1.52mb ) Number of downloads: 875 IMG_20180324_120951.jpg ( Size: 3.41mb ) Number of downloads: 199 IMG_20180324_121019_1.jpg ( Size: 1.82mb ) Number of downloads: 213 |
--------------------
renault
laguna 3, 1.5dci 110 HP
2011 live to ride
|
|
trr28 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 7 Joined: 9 June 17 ![]() |
Salut! de unde ai luat buretele?
|
--------------------
renault
laguna
2001/2011
|
|
marius80_eugen |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.978 Joined: 9 December 05 From: Bucuresti ![]() |
Fasiile trebuiau bagate intre bord si suportul bordului, nu intre bord si parbriz. Tu practic fortezi parbrizul in afara , iar la ce parbrize avem s-ar putea sa ai surprize, pentru ca masina se torsioneaza pe fata mult mai mult decat pe spate si fortant parbrizul s-ar putea sa ai surprize.
Eu cand am schimbat parbrizul am bagat acolo unde iti spun si anume intre bord si suportul bordului. Am bagat 3 bucati de silicon vechi ( distribuite egal de-a lungul bordului ), din cel de la parbrizul vechi curatat si din momentul acela nu am mai avut nici un fel de vibratie. Bordul vibreaza oricum numai la temperaturi mici , de genul sub -2', in rest nu am sesizat nici o problema, iar aceasta vibratie se simte mai pregnanta pana cand se incalzeste motorul. |
--------------------
Reno / de toate
Reno
2003 - 2017
|
|
shtrumphy83 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 118 Joined: 28 September 10 ![]() |
Sunt deacord cu tine dar in conditiile daca acel burete il bagi foarte fortat. La mine nu este cazul,buretele a intrat mormal nici greu nici usor, Ca sa-ti faci o idee buretele "liber" are o grosime de 1 cm iar in pozitia actuala are 0.5-07 cm Ce forta trebuie sa aplici unui burete de 1 cm sa-l turtesti pan la 0.5 cm?Mai mult de atat in zona unde calca buretele pe bord este un fel de sant/treapta Pana acum am avut puse 2 radiere colorate in negru de ceasi grosime 1cm si nu am avut nici o problema,motivul ptr care le-am schimbat a fost estetic,s-au decolorat de la soare
@trr28 Buretele l-am taiat dintr-o coala mai mare de la un prieten This post has been edited by shtrumphy83: 26 Mar 2018, 22:57 |
--------------------
renault
laguna 3, 1.5dci 110 HP
2011 live to ride
|
|
St |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 4.466 Joined: 18 July 04 From: Bucuresti ![]() |
Daca stie cineva de unde se poate cumpara astfel de burete, sunt interesat si eu
|
--------------------
Ford/ BMW
Mondeo/ 650GS
2018/ 2004 Fericirea este ceva ce nu se atinge niciodata,dar in cautarea ei merita sa alergi toata viata.
|
|
marius80_eugen |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.978 Joined: 9 December 05 From: Bucuresti ![]() |
Dedeman, Hornbach , materiale de constructii. Sa fie negru, gros si tare la apasare, daca e moale nu rezolvati nimic.
|
--------------------
Reno / de toate
Reno
2003 - 2017
|
|
mars |
![]()
|
![]() meow or never Group: Moderatori Posts: 7.305 Joined: 22 January 04 ![]() |
![]() |
--------------------
Mercedes-AMG
A 35
(2023)
|
|
AdR!@N |
![]()
|
![]() Adrian Group: Members Posts: 1.170 Joined: 13 December 10 From: Timisoara ![]() |
mmmda...
![]() Imi scuzati off-topicul..nu m-am putut abtine. |
--------------------
Renault
Latitude
Luxury 2.0dCi CVA Renault Laguna 2 - 1.9dCi 120CP, 333 333km+
|
|
trr28 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 7 Joined: 9 June 17 ![]() |
Salutare. A descoperit cineva buretele minune? Am fost la magazinul cu materiale de constructii, cel galben cu albastru, si nu am gasit nimic asemanator...
|
--------------------
renault
laguna
2001/2011
|
|
43321 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 8 Joined: 3 August 17 ![]() |
QUOTE(trr28 @ 2 Apr 2018, 12:58) Salutare. A descoperit cineva buretele minune? Am fost la magazinul cu materiale de constructii, cel galben cu albastru, si nu am gasit nimic asemanator... Salut. Am gasit eu. In auchan la zona pentru bebe este un burete de tip cheder gri nici moale cat sa sara din loc dar nici tare cat sa iti sara arbrizul Am atasat o poza cu o ramasita urmeaza si poza cu el instalat si cum nu se vede Eu l-am gasit in militari dar sigur mai e si prin alte parti 4 Jun 2018, 17:07: QUOTE(43321 @ 4 Jun 2018, 17:02) Salut. Am gasit eu. In auchan la zona pentru bebe este un burete de tip cheder gri nici moale cat sa sara din loc dar nici tare cat sa iti sara arbrizul Am atasat o poza cu o ramasita urmeaza si poza cu el instalat si cum nu se vede Eu l-am gasit in militari dar sigur mai e si prin alte parti De montat a fost pus in fanta de la capatul bordului *convins* cu un tool de silicon pentru demontat calculatoare (nu voiam sa zgarii parbrizul) Sper sa fie de folos This post has been edited by 43321: 4 Jun 2018, 16:07 Attached thumbnail(s) 15281208635911592291568.jpg ( Size: 2.49mb ) Number of downloads: 243 DSC_0104.JPG ( Size: 1.82mb ) Number of downloads: 181 DSC_0103.JPG ( Size: 2.83mb ) Number of downloads: 157 DSC_0102.JPG ( Size: 2.67mb ) Number of downloads: 161 |
--------------------
Renault
Laguna Coupe GT
2013 180cp 2.0 dci
- If05BLK
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 11th May 2025 - 17:13 |