Lichid parbriz de iarna
![]() ![]() ![]() |
Lichid parbriz de iarna
UXE |
![]()
|
||
![]() Modelator Group: Members Posts: 6.733 Joined: 21 June 06 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Symbol
2006 1.4 8v
- UXE Subaru Forester 2.5 XT - 230 CP
|
|||
wolfin |
![]()
|
![]() Haha Group: Members Posts: 8.785 Joined: 2 December 05 From: Bucuresti ![]() |
in decembrie am luat lichid 5 litri cu 5-7 lei din carefur..de ce te complici cu 6 bidoane 10 etc.
on topic pune si o lingura de ulei de masline....si detergent axion..o picatura |
--------------------
pegas
3120
... din 1980 si ceva. Urmeaza si 2020
- Curand de provincie Scuze Mucix, am gasit altul"În fata unei boli esti precaut sau prost", o stai ..Bici zice ca o gasit a buna...mis un cane rau dar cu suflet mare
|
|
buzasparta |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.251 Joined: 25 August 07 From: Judetul Romanica ![]() |
Si ala de Auchan e bun si nici nu are mirosul ala de alcool.
|
--------------------
renault
megane sedan 1.6 110cp
2007 expression
- GL06cxx President Ronald +CRT Superstar ML 145
233 SP 94 |
|
UXE |
![]()
|
![]() Modelator Group: Members Posts: 6.733 Joined: 21 June 06 From: Bucuresti ![]() |
Da, dar nu mai au ... am sunat la Cora (toate), Auchan (toate) , Carrefour (toate) , Carrefour Market (toate) , Kaufland (toate)... se mai gasesc doar la Carrefour market la minim 10 lei bidonul...
|
--------------------
Renault
Symbol
2006 1.4 8v
|
|
wolfin |
![]()
|
![]() Haha Group: Members Posts: 8.785 Joined: 2 December 05 From: Bucuresti ![]() |
problema cu astea ieftine ..compozitia chimica....dar na is ieftine..
|
--------------------
pegas
3120
- Curand de provincie Scuze Mucix, am gasit altul"În fata unei boli esti precaut sau prost", o stai ..Bici zice ca o gasit a buna...mis un cane rau dar cu suflet mare
|
|
UXE |
![]()
|
Ce probleme? Sunt ok si alea ieftine.. atata timp cat nu ingheata
![]() |
--------------------
Renault
Symbol
2006 1.4 8v
|
|
wolfin |
![]()
|
https://www.praktiker.ro/lichid-parbriz-iarna-5-l.html
cancer ![]() This post has been edited by wolfin: 29 Mar 2018, 10:45 |
--------------------
pegas
3120
|
|
AndreiMR |
![]()
|
![]() Membru alfist Group: Members Posts: 3.828 Joined: 15 January 09 From: Pitesti ![]() |
QUOTE(UXE @ 29 Mar 2018, 11:43) In primul rand, daca au metanol nu e foarte sanatos sa il inhalezi. Cantitatea e mica, ce-i drept, dar in timp clar nu face bine. In al doilea rand, problema ca unele au tendinta sa pateze caroseria. Aici nu mai conteaza ieftin sau scump, am patit-o si cu JetExpert si ala numai ieftin nu e. Si mai conteaza si daca ingheata pe parbriz pelicula ramasa dupa stergatoare...de obicei la alea ieftine asa se intampla. Eu folosesc de obicei lichid ProX, mi se pare cel mai bun la raportul calitate/pret. Daca nu gasesc, folosesc cel din linkul pus de wolfin, dar varianta eco (e mentionat pe eticheta). Nu contine metanol. |
--------------------
2018
Mazda 3 G120
Challenge 2015 Land Rover Discovery Sport TD4 SE
2008 Mazda 2 TE EX: Clio III dci Dynamique/Mazda CX-7 Revolution/ Alfa Romeo 159 2.4 jtdm |
|
RZV |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 812 Joined: 24 August 05 From: Online ![]() |
Folosesc exclusiv de la OMV de vreo 7 ani. La 3l, gata preparat, pana la -35.
Costa un bidon cat 6-7l de motorina. ![]() |
--------------------
Scott
Mountain Bike
1990
|
|
UXE |
![]()
|
Pai am inteles ca s-a renuntat la metonal si acum se foloseste alcool izopropilic. Sincer nu m-am uitat pe fiecare bidon in magazin, am citit doar pe net.
|
--------------------
Renault
Symbol
2006 1.4 8v
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.315 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
Pai Uxe din calculul meu simplu logica ta sta asa ..
6 bidoane la pret redus - 5ron/bidon = 30 ron 6 bidoane luate cand ai nevoie si de sezon - 9 ron =54 ron Pai sa mor daca pentru 24 ron/an ma chinui sa ma duc sa le iau de pe raft sa le car la locul de depozitare, etc .... sau nu am prins eu logica ... |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
Bicicleta galbena |
![]()
|
![]() Sunt nembru, domnule! Group: Members Posts: 2.179 Joined: 29 January 13 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(UXE @ 29 Mar 2018, 11:41) nu mai au ... am sunat la Cora (toate), Auchan (toate) , Carrefour (toate) , Carrefour Market (toate) , Kaufland (toate)... se mai gasesc doar la Carrefour market la minim 10 lei bidonul... Patit si eu, acum 10 zile, am vrut sa iau mai multe bidoane pt masinile din firma. Am luat in final trei bidoane din targ Vitan, la pretul de 15 lei/buc ![]() De reteta nu's ce sa zic... ar trebui folosita apa decalcifiata, niste substante de curatare, si nu stiu daca merita efortul, in final. |
--------------------
Peugeot
407 1.8 16v
2005 , ex-Dacia Solenza 1.4 Mpi 2003 ______________
Nemțoaicele e tancuri. Japonezele nu se strică. Franțuzoaicele e proaste. Italiencele e cele mai proaste. |
|
meganus_bicorpus |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.666 Joined: 2 November 07 From: Bucuresti si inca vreo 3 orase ![]() |
eu folosesc iarna lichid de kaufland si vara Jet expert..de ani dezile si nu am avut probleme si am fost f multumit de amandoua/Per total, nu folosesc mai mult de 5 l pe sezon, si am si spalatoare de faruri.
|
--------------------
renault
Megane Bicorp/ Laguna III
2004 Dynamique / 2015 Black Edition+ 1,5 dci
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.315 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
Vara si eu JetXpert folosesc dar mi-a placut si Pro X ... nu stiu la alta lume cum este da eu termin un bidon de 5l/sapt. iarna ... vara ma tine 2
![]() |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
wolfin |
![]()
|
Cine are masina de uscat are apa distilata la discretie. Asta pt vara..cu putin detergent de vase eco...dar pt iarna... nu as risca DIY.
This post has been edited by wolfin: 29 Mar 2018, 11:27 |
--------------------
pegas
3120
|
|
BioHazarD |
![]()
|
![]() Gold member Group: Members Posts: 1.408 Joined: 9 May 07 ![]() |
Cica ala din lidl de iarna ar fi bun. Nu stiu numele dar e la punga de 5L.
|
--------------------
Renault
ex-Clio Symbol 1.5 dci
2008 Megane 4 1.5 dci 2017
Austral mild-hybrid 2023 |
|
cj98czh |
![]()
|
Foarte bun si ala .. am scris despre el ... si ala de vara este la fel de bun.
|
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
UXE |
![]()
|
@cj98czh, 6 bidoane luam si foloseam cand aveam doar o masina, dar acum la doo masini vreau sa iau vreo 15 -20.. eu le folosesc si vara si vreau sa ma tina un an intreg.. bine, daca as lua un agent anti inghet as combina doar ptr senzonul de iarna, logic.
@Bicicleta galbena , legat de reteta ma refeream sa transform din lichid de vara in cel de iarna adaugand solutiile necesare, practic doar solutia anti-inghet. In rest este identic u cel de vara. M-am gandit sa cumpar alcool izopropilic (e vreo 15 lei litrul), dar nu stiu in ce proportie se foloseste. Fiind foarte volatil cred ca mai trebuie un alt alcool care sa intarzie evaporarea pana se face curatarea... nu-sh... ma mai documentez... This post has been edited by UXE: 29 Mar 2018, 11:31 |
--------------------
Renault
Symbol
2006 1.4 8v
|
|
cj98czh |
![]()
|
Ala de iarna .. vara nu prea este ok pt. ca nu curata insectele de pe parbriz ... si raman la intrebarea mea ... pt. 24-30 ron/an economie ... se mirta tot efortul ala ? eu nu as face in veci asa ceva ... se aprinde becul ... ma duc si iau ...
|
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
UXE |
![]()
|
Ca fapt divers, anul trecut am luat lichid la -30 de grade la 5 lei din auchan , la lichidare. Cel de -20 nu se mai gasea , dar sigur era pe la vreun 3-4 lei.. deci pana la 9 lei... cam de 3 ori pretul dupa cum ziceam.
PS: nu am bec ![]() ![]() Ptr insecte am spray cu spuma activa... ![]() This post has been edited by UXE: 29 Mar 2018, 11:35 |
--------------------
Renault
Symbol
2006 1.4 8v
|
|
tatimeu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.710 Joined: 6 September 06 ![]() |
QUOTE(meganus_bicorpus @ 29 Mar 2018, 11:12) eu folosesc iarna lichid de kaufland si vara Jet expert..de ani dezile si nu am avut probleme si am fost f multumit de amandoua/Per total, nu folosesc mai mult de 5 l pe sezon, si am si spalatoare de faruri. pai inseamna ca tu circuli numai in tarile cu apa calda cum se spune prin popor? cum naiba sa folosesti doar 5 l per sezon? 5 l folosesti la un drum dus-intors de 500km daca mai nimeresti si o vreme mai dupa o ploaie |
--------------------
renault/audi
Megane III RS/Audi A4
2014/2019 benzinar/tractor 302/190 CP
|
|
cj98czh |
![]()
|
|
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
UXE |
![]()
|
Deci nu toate...
![]() |
--------------------
Renault
Symbol
2006 1.4 8v
|
|
Bwwlan |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.600 Joined: 16 September 09 From: .de, ex Cluj ![]() |
In Germania cel mai ieftin lichid de iarna l-am gasit la 5 Euro 5 litri. La Netto parca era, desi Kaufland, Edeka, Aldi, Lidl si Rewe toate il au cam pe la 5-6 Euro bidonul de 5 litri. Fiindca tine pana la -30°C nediluat, eu de regula il indoi 1:1 cu apa demineralizata la 2 Euro 5 litri si ies 10 litri de parbrizol care spala decent la 7 euro. C-o fi mult sau putin 7Ś4,6=32 lei 10 litri, nu-mi dau seama.
Probabil ca daca as lua 30+ litri de la vreun angrosist as iesi mai bine, insa mai jos de 3-4 euro/5 litri de parbrizol decent nu gasesti in Jermaniea. Fara metanol, ovcors. @pisoiul cu emfizem: "in tarile cu apa calda" am folosit iarna asta, pana acum, peste 6 bidoane @5 litri. Mai inspre 10 tind sa cred... Imi imaginez ca in Romania as folosi 5 litri la un drum de CJ-VL. Bine, masinile mele si consuma ca nesimtitele lichid de parbriz: la fiecare jet pe geam trag doua jeturi pe faruri. As fi preferat o proportie de 3:1 (la fiecare a treia spalare a parbrizului, un jet pe faruri). Din pacare nu se poate seta frecventa. Asta e. This post has been edited by Bwwlan: 29 Mar 2018, 12:52 |
--------------------
VW
Golf Sportsvan
2017 1.4 TSI 150CP DSG Comfortline "Degeaba ai bani, dacă nu ai mulți."
Anonymous |
|
Bicicleta galbena |
![]()
|
![]() Sunt nembru, domnule! Group: Members Posts: 2.179 Joined: 29 January 13 From: Bucuresti ![]() |
La ce benzinarii se alimenteaza cu lichid de parbriz? Ca sigur am fost intrebat undeva, da' nu mai stiu unde...
|
--------------------
Peugeot
407 1.8 16v
2005 , ex-Dacia Solenza 1.4 Mpi 2003 ______________
Nemțoaicele e tancuri. Japonezele nu se strică. Franțuzoaicele e proaste. Italiencele e cele mai proaste. |
|
wolfin |
![]()
|
rompetrol...plus o cafea ...un loz in plic...briose...(contracost
![]() un plin moca nu ar fi zis This post has been edited by wolfin: 29 Mar 2018, 13:40 |
--------------------
pegas
3120
|
|
BioHazarD |
![]()
|
![]() Gold member Group: Members Posts: 1.408 Joined: 9 May 07 ![]() |
Mhm, da...nici eu nu inteleg efortul asta dar fiecare face ce vrea.
Eu am mereu bidonul de lichid in portbagaj, completez cand imi aduc aminte pana se goleste iar apoi cu prima vizita in orice supermarket, iau unul nou. Easy as that. LE: Mai degraba cumperi niste concentrate bune vara/iarna gen https://www.pcgarage.ro/lichid-parbriz/sona...t-parbriz-vara/ (pusesem si eu ochii pe unul de iarna dar mi-a trecut) si ti le faci singur This post has been edited by BioHazarD: 29 Mar 2018, 15:46 |
--------------------
Renault
ex-Clio Symbol 1.5 dci
2008 Megane 4 1.5 dci 2017
Austral mild-hybrid 2023 |
|
Aleex |
![]()
|
![]() out. Group: Members Posts: 176 Joined: 11 November 13 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(cj98czh @ 29 Mar 2018, 12:16) Vara si eu JetXpert folosesc dar mi-a placut si Pro X ... nu stiu la alta lume cum este da eu termin un bidon de 5l/sapt. iarna ... vara ma tine 2 ![]() Nu de Pro X erau facute si cele in ambalaj Lukoil? Eu numai de ala am folosit iarna asta si a fost super ok. Parca il recomandai acum ceva timp. Nu miroase, nu a inghetat cand a fost cazul si nu a lasat nici pete aparent. Cred ca e chiar ok. Vara aproape exclusiv cel de la Lidl. This post has been edited by Aleex: 29 Mar 2018, 17:54 |
--------------------
BMW
Seria 5 F10
2012 Kawasaki Z750 2009
Renault Megane 2 2008 Authentique 1.6 16v |
|
St |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 4.466 Joined: 18 July 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Bwwlan @ 29 Mar 2018, 12:48) @pisoiul cu emfizem: "in tarile cu apa calda" am folosit iarna asta, pana acum, peste 6 bidoane @5 litri. Mai inspre 10 tind sa cred... Si cati km? ![]() |
--------------------
Ford/ BMW
Mondeo/ 650GS
2018/ 2004 Fericirea este ceva ce nu se atinge niciodata,dar in cautarea ei merita sa alergi toata viata.
|
|
Bwwlan |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.600 Joined: 16 September 09 From: .de, ex Cluj ![]() |
Ummm, cam 27.000 pana acum, din octombrie.
|
--------------------
VW
Golf Sportsvan
2017 1.4 TSI 150CP DSG Comfortline "Degeaba ai bani, dacă nu ai mulți."
Anonymous |
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 25th April 2025 - 13:28 |