Autorulota, achizitionare, pareri
![]() ![]() ![]() |
Autorulota, achizitionare, pareri
UXE |
![]()
|
||
![]() Modelator Group: Members Posts: 6.733 Joined: 21 June 06 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Symbol
2006 1.4 8v
- UXE Subaru Forester 2.5 XT - 230 CP
|
|||
AndreiMR |
![]()
|
![]() Membru alfist Group: Members Posts: 3.828 Joined: 15 January 09 From: Pitesti ![]() |
Cat timp nu esti pensionar care sta cu lunile plecat, eu zic ca nu merita o astfel de investitie. O sa ai de intretinut practic 2 masini, din care una o folosesti o luna maxim pe an. Plus ca nu orice concediu o sa vrei/poti sa il faci cu rulota. Mai bine inchiriezi cand ai nevoie, sunt firme care ofera asa ceva la preturi acceptabile.
|
--------------------
2018
Mazda 3 G120
Challenge 2015 Land Rover Discovery Sport TD4 SE
2008 Mazda 2 TE EX: Clio III dci Dynamique/Mazda CX-7 Revolution/ Alfa Romeo 159 2.4 jtdm |
|
Fratzica |
![]()
|
![]() Zen Group: Moderatori Posts: 2.925 Joined: 6 April 04 ![]() |
sau un timeshare cu prieteni / familie.
|
--------------------
Kia
Sportage
T-GDI 2021 "The happier we are, the less we see." - some japanese guy
|
|
aLecsunder |
![]()
|
![]() Membru... Group: Members Posts: 616 Joined: 27 October 09 ![]() |
Sau o rulota. Vad pe ca ai masina sanatoasa cu care s-o tarasti dupa tine.
|
--------------------
Ford
Mondeo
2019 ST-Line
|
|
pishky |
![]()
|
![]() rca Naspa Group: Members Posts: 3.521 Joined: 26 January 11 From: Constanta ![]() |
e mai sanatos si sigur 1.4 de pe clio decat 2,5-ul ala de pe forester
|
--------------------
Reno,
dizel,
ca nu-mi permit o benzina
|
|
wolfin |
![]()
|
![]() Haha Group: Members Posts: 8.785 Joined: 2 December 05 From: Bucuresti ![]() |
Dammn you so right
![]() ![]() ![]() This post has been edited by wolfin: 1 Feb 2018, 17:48 |
--------------------
pegas
3120
... din 1980 si ceva. Urmeaza si 2020
- Curand de provincie Scuze Mucix, am gasit altul"În fata unei boli esti precaut sau prost", o stai ..Bici zice ca o gasit a buna...mis un cane rau dar cu suflet mare
|
|
vallixx |
![]()
|
![]() Membru nesuferit Group: Members Posts: 4.547 Joined: 28 January 08 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Renault
Megane 4 Hatch TCe 140
- 2019 Ex. Renault Clio Symbol 1.4 16V - 2008 - 2022
Ex. Renault Clio Symbol 1.4 8V - 2003 - 2008 |
|
dandobre |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 3.224 Joined: 3 August 12 From: Ilfov ![]() |
Părerea mea, iei o vacă pentru un litru de lapte.
![]() |
--------------------
Ford, Suzuki
Focus 3 combi, SxCross
2016, 2018
|
|
espacern |
![]()
|
![]() ART-ist Group: Moderatori Posts: 17.610 Joined: 14 August 09 From: Mihalaya ![]() |
Am avut una noua prin 2000 cu care am colindat prin France timp de 3 ani....stiu destule din ce te intereseaza!
Tipul asta de turism nu este chiar asa de cunoscut prin Romania....si de aici si multe necunoscute/comentarii. |
--------------------
.
.
.
- . RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
|
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 7.592 Joined: 17 May 05 ![]() |
Prin Balcani am vazut o groaza de autorulote utilizate de pensionari ce beneficiau de tot comfortul si care mergeau dintr-un camping in altul.
Insa te costa mai mult campingul (30-40 de euro pe noapte, fata de 19 euro cat dadeam eu pe masina si cort), trebuie sa mai golesti toaleta ecologica, ai limita de viteza, nu poti sa intri in toate zonele turistice, e mare, mai greu cu parcarea, etc. Din ce am vazut, camperele cu care se plimba nemtii prin Europa cred ca sar de 50 de mii de euro, cu 10 mii de euro cred ca iei o vechitura de vreun sfert de secol. Nu prea am vazut sub 60 de ani cu camper. Merita daca esti genul sa stai la aer, sa citesti o carte pe un sezlong pe undeva, nu te intereseaza prea mult obiectivele turistice, etc. Cei pe care i-am vazut cu camperul pe coasta Adriaticii cred ca plecau cu lunile de acasa, tinand cont ca prin Croatia campingurile sunt deschise pana la sfarsitul lui octombrie, iar in sudul Greciei, tot anul. Parerea mea e ca, de 10 mii de euro, la varsta ta, poti vedea mult mai multe colturi din lumea asta decat ai putea vedea cu un camper. La pensie, da, merita investitia; dar acum, cand ai doar 2-3 saptamani de concediu anual, parca nu prea merita sa te tarai cu 90 la ora pe autostrada cu ditai hardughia. |
--------------------
.
.
.
|
|
Dacus_Malus |
![]()
|
![]() OM Group: Members Posts: 757 Joined: 24 July 07 From: Brasov / Rasnov ![]() |
Acum un an am trecut si eu prin dilemele astea...si am cumparat o "vechitura de un sfert de secol" (am dat 3900 euro pe ea), dar e "time-shared" cu inca o familie (sora-mea).
Sunt avantaje si dezavantaje... Iti pot raspunde si la alte intrebari punctuale... Primele sfaturi: - motor 1,9 td (taxe mici, putere si cuplu suficiente) - mai sunt si cu motor de 2,2td (taxe mai mari, dar putere si cuplu peste necesar) - sa functioneza toate dotarile pe ea. - cumpar-o repede, cat nu exista taxa de inmatriculare. (Apropo, exista si cu motor pe benzina si cu butelie de gpl mare, din care alimentezi si aragazul, frigiderul etc.) PS: eu zic sa inchiriezi una pentru un concediu, si vezi daca iti place stilul.... Eu am avut rulota tractata, deci stiam ceva...Si am trecut la autorulota. This post has been edited by Dacus_Malus: 2 Feb 2018, 10:48 |
--------------------
Toyota
Prius 2
2006 Toyota Prius 1 - 2002
Autorulota Citroen C25 SanRemo - 1990 |
|
74r12 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 514 Joined: 2 July 04 From: Planeta Pământ (Terra) ![]() |
|
--------------------
Megane
2.2
Expression+ 1,5 dci 85 cp Megane 3 Sport Tourer Privilege 1,5 dci 110 cp EDC
|
|
UXE |
![]()
|
![]() Modelator Group: Members Posts: 6.733 Joined: 21 June 06 From: Bucuresti ![]() |
Da , sincer nu sunt genul de om care sa ma plimb numai cu rulota. Insa cred ca as iesi mai ieftin daca as cumpara o rulota decat o autorulota. Rulotele sunt mult mai ieftine din ce am vazut asa la prima vedere.
Totusi as incerca in prima faza sa inchiriez una si sa vad cum e, insa nu am mai condus niciodata cu remorca... cred ca o sa fiu praf. Doar pe PC am jucat Truck Simulator ![]() Si mi-ar placea una cu sistem Moover (parcare din telecomanda). Cam cat cantareste o rulota? N-am tractat nimic pana acum si nu stiu cat poate Foresterul sa traga dupa el ![]() ![]() This post has been edited by UXE: 2 Feb 2018, 13:04 |
--------------------
Renault
Symbol
2006 1.4 8v
|
|
hepea |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 841 Joined: 8 June 10 From: Bucuresti ![]() |
Peste 750kg. Iti trebuie cat. E
|
--------------------
ex Dacia
Spring
2021
- .
|
|
UXE |
![]()
|
Pai si cat cantareste una?
![]() |
--------------------
Renault
Symbol
2006 1.4 8v
|
|
vallixx |
![]()
|
![]() Membru nesuferit Group: Members Posts: 4.547 Joined: 28 January 08 From: Bucuresti ![]() |
Haidi bre, ala a ajuns pana acolo cu ea agatata de Duster si tu iti faci probleme pentru Padurar.....
|
--------------------
Renault
Megane 4 Hatch TCe 140
|
espacern |
![]()
|
![]() ART-ist Group: Moderatori Posts: 17.610 Joined: 14 August 09 From: Mihalaya ![]() |
Greutate goala este intre 450-2500 Kg functie de model/lungime/dotari/etc.....si daca ai carnet romanesc trebuie sa dai examen pentru categoria B+E daca vrei s-o tractezi.
This post has been edited by espacern: 2 Feb 2018, 16:06 |
--------------------
.
.
.
|
|
aLecsunder |
![]()
|
![]() Membru... Group: Members Posts: 616 Joined: 27 October 09 ![]() |
Revelion in rulota !
![]() |
--------------------
Ford
Mondeo
2019 ST-Line
|
|
Solon |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.034 Joined: 16 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Uxe, vezi ca mersul cu rulota uneori poate costa mai mult decat un concediu normal. Singurul mare avantaj este faptul ca te poti plimba in voie sa vezi peisaje frumoase si sa poti opri unde vrei. Campingurile la noi pentru asa ceva sunt practic inexistente, cu dotari de secolul 19. Sa nu iti inchipui ca vei gasi in Romania mai mult de 2-3 campinguri de rulote cu legare la apa si curent.
Legat strict de rulota, d'aia de se leaga de masina: stii ce amortizoare self-leveling ai pe Subaru. Vezi ca daca rulota e mai grea o sa lucreze din greu amortizoarele alea. La SMT e vreo 2500 bucata. Sau din australia vreo 1300 bucata. Sau faci modificarea completa a suspensiei. Asta o vorbim noi. ![]() Cel mai misto e una gen Fiat Ducato. Am vazut prin browserul meu de unii, huff.ro. Astia inchiriaza, evident fara pret pe site. Da-le un mail sa vezi ce si cum. |
--------------------
3 japoneze
2 nemtoaice
si cam atat
|
|
vallixx |
![]()
|
Da' pentru autorulotă nu trebuie C-ul?
|
--------------------
Renault
Megane 4 Hatch TCe 140
|
espacern |
![]()
|
Nu trebuie categoria C daca nu se depaseste greutatea totala 3500Kg si 8+1 locuri.
O autorulota cu toate plinurile (combustibil/apa)facute si pasageri/bagaje/etc. ajunge usor in apropiere de 3500 Kg.....si pentru acest motiv e bine sa fie bine motorizata altfel in regim de autostrada consuma enorm si ruleaza modest. |
--------------------
.
.
.
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Pe scurt...la 10k iei o epava de 30 de ani. Am căutat și eu, și una decenta, de 10-15 ani, cu dotări normale, nu lux , exemplu Ford Transit, nu găsești sub 20.000. decât una de 10.000 mai bine te lași păgubaș.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
RADU__ |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.255 Joined: 18 October 07 From: Brasov ![]() |
Pot sa va ajut eu cu sfaturi pro si contra rulota versus camper.
Detin o rulota TEC din anul 2009 si pana acum am facut 45000km cu ea in toti acesti ani. Am fost in Italia Franta Austria Polonia Germania etc cu ea in fiecare concediu si nu numai. Daca doriti detalii, ma puteti contacta la telefonul din semnatura oricand in limita orelor decente. Si apropo.....inca nu am 60 de ani. |
--------------------
Renault
Megane IV
Sedan TCE140 2022
- BV 22 ROC tel.0742044570
Invata repede si aplica... tot repede! |
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 25th April 2025 - 20:55 |