Calibrare senzor unghi directie, Steering Angle Sensor Calibration
![]() ![]() ![]() |
Calibrare senzor unghi directie, Steering Angle Sensor Calibration
Laurg |
![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 63 Joined: 2 October 06 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane 2
2008, 96kw, Privilege
|
|||
cmandrei |
![]()
|
![]() NEWSMAN Group: Moderatori Posts: 10.439 Joined: 9 March 05 From: Bucuresti/Targu Mures ![]() |
Despre "aia" ce zici tu nu stiu, dar: "Directia are un joc stanga-dreapta dar numai cand se vireaza masina la viteza mica " ... adica daca virezi puternic de pe loc sa zicem si mergi incet volanul are un "joc" stanga dreapta ? daca da trebuie facuta geometria rotilor si gata problema. Si la mine a face la fel, dar dupa geometrie nu mai face nici macar juma de milimetru. Bafta
|
--------------------
ex. Renault
Clio Symbol
2001 Dynamique (1.4 8V 75 cp K7J-A7)
- RO 33.722 km - 12.2004
178.691 km - 03.2013 Andrei |
|
Laurg |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 63 Joined: 2 October 06 From: Bucuresti ![]() |
Nu am verificat geometria, cei drept, deoarece masina merge snur in linie dreapta: nu trage in nici un fel, nu trepideaza.
Am sa-i fac si o verificare a geometriei (multumesc Andrei), dar doresc sa rezolv si aceasta problema: calibrarea senzorului unghiului de directie. Mai incerc o descriere a fenomenul: atunci cand parchez sau virez la viteze mici, revenirea volanului spre centru se face cu un joc inapoi, sau poticnire, ca si cum asistarea directiei este nehotarata. |
--------------------
Renault
Megane 2
2008, 96kw, Privilege
|
|
cmandrei |
![]()
|
![]() NEWSMAN Group: Moderatori Posts: 10.439 Joined: 9 March 05 From: Bucuresti/Targu Mures ![]() |
Trebuie sa complet putin si gata. In cazul expus de mine mai sus, masina nu tragea nici dreapta nici stanga la drum si nici nu vibra volanul la anumite viteze, doar ce am scris mai sus. Bafta si sa ne spui si noua cum si ce se face.
|
--------------------
ex. Renault
Clio Symbol
2001 Dynamique (1.4 8V 75 cp K7J-A7)
- RO 33.722 km - 12.2004
178.691 km - 03.2013 Andrei |
|
Laurg |
![]()
|
Din pacate nu am primit nici un sfat pt. problema mea, asa ca incerc sa reformulez:
Ce programe de test-diagnoza se folosesc pt. Clio II? Multumesc. |
--------------------
Renault
Megane 2
2008, 96kw, Privilege
|
|
prometeu_2000 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 43 Joined: 29 October 09 ![]() |
Salutare de la mare. Sper ca topicul mai este de actualitate. Am aceiași problema la laguna . La tester ( tot delphi) îmi da la erori "senzor unghi volan". Mecanicul a încercat sa recalibreze senzorul ( motorul oprit, contactul pus, virat maxim stanga, apoi virat maxim dreapta apoi adus volanul pe centru-conform instrucțiunilor date de programul de diagnoza) nici înainte, nici după, nu s-a schimbat valoare de -1 cu volan pe centru sau -2 cu volanul întors stânga sau dreapta. Concluzia, trebuie schimbat senzorul de unghi. ... Și când te gândești ca eu m-am dus doar pentru un serv și esp aprins în bord....
![]() |
--------------------
Renault
Laguna II 1.9dCI
2002 / Expression
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 30th April 2025 - 09:23 |