Dobre's Garage
![]() ![]() |
Dobre's Garage
dandobre |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 3.224 Joined: 3 August 12 From: Ilfov ![]() |
|
||
--------------------
Ford, Suzuki
Focus 3 combi, SxCross
2016, 2018
|
|||
wolfin |
![]()
|
![]() Haha Group: Members Posts: 8.785 Joined: 2 December 05 From: Bucuresti ![]() |
Distributia e pe lant
|
--------------------
pegas
3120
... din 1980 si ceva. Urmeaza si 2020
- Curand de provincie Scuze Mucix, am gasit altul"În fata unei boli esti precaut sau prost", o stai ..Bici zice ca o gasit a buna...mis un cane rau dar cu suflet mare
|
|
psychoo |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 3.682 Joined: 23 August 07 From: Timisoara ![]() |
Eu nu depasesc un termen dat de producator. Ba chiar schimb inainte de termen. Uleiul in primul rand, apoi toate filtrele anual, nu la 2 sau 3 cum ar dori ei ca sa se incadreze la norme de poluare mai noi.
Cureaua de accesorii si de distributie trebuia sa le tin 10 ani sau 240.000km, le-am schimbat la 6 ani (km cred ca vreo 50-60, nu mai stiu) ca linistea mea cand plec la drum e prioritara. Chiar si cu distributia pe lant, daca ti se rupe vreo curea in mers ramai fara incarcare, clima, servo directie, de ce ai risca? Pt 50 lei? Raportat la 6 ani e sub 10 lei pe an ![]() Edit: wolfin, nu am scris postarea ca sa primesc confirmari, eu fac ce ma taie capul cu justificarile mele, fiecare e liber sa faca cum crede ca este mai bine, dar depasirea termenului dat de producator poate duce la diverse probleme mai mici sau mai mari. Scartaitul asta de exemplu poate sa fie din aceasta cauza. Dar din cauza ca nu e schimbata, merge la mecanic, o schimba, apoi ramane chitaitul...e frustrant sa o iei de la capat cu cautarea sursei si mersul din nou la "doctor". De aceea eu consider ca schimbarea la termen (sau mai repede) nu dauneaza cu nimic, din contra, elimina variabile de genul asta. Daca era noua cureaua stia din start sa se uite dupa altceva This post has been edited by psychoo: 13 Mar 2025, 20:34 |
--------------------
Ford
Focus
Titanium, 2.0 TDCI, 2013 You deserve what you tolerate!
|
|
wolfin |
![]()
|
![]() Haha Group: Members Posts: 8.785 Joined: 2 December 05 From: Bucuresti ![]() |
Ai dreptate.
|
--------------------
pegas
3120
- Curand de provincie Scuze Mucix, am gasit altul"În fata unei boli esti precaut sau prost", o stai ..Bici zice ca o gasit a buna...mis un cane rau dar cu suflet mare
|
|
tzavalau |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 438 Joined: 9 February 08 From: Petrosani ![]() |
QUOTE(psychoo @ 13 Mar 2025, 20:22) Eu nu depasesc un termen dat de producator. Ba chiar schimb inainte de termen. Uleiul in primul rand, apoi toate filtrele anual, nu la 2 sau 3 cum ar dori ei ca sa se incadreze la norme de poluare mai noi. Cureaua de accesorii si de distributie trebuia sa le tin 10 ani sau 240.000km, le-am schimbat la 6 ani (km cred ca vreo 50-60, nu mai stiu) ca linistea mea cand plec la drum e prioritara. Chiar si cu distributia pe lant, daca ti se rupe vreo curea in mers ramai fara incarcare, clima, servo directie, de ce ai risca? Pt 50 lei? Raportat la 6 ani e sub 10 lei pe an ![]() Edit: wolfin, nu am scris postarea ca sa primesc confirmari, eu fac ce ma taie capul cu justificarile mele, fiecare e liber sa faca cum crede ca este mai bine, dar depasirea termenului dat de producator poate duce la diverse probleme mai mici sau mai mari. Scartaitul asta de exemplu poate sa fie din aceasta cauza. Dar din cauza ca nu e schimbata, merge la mecanic, o schimba, apoi ramane chitaitul...e frustrant sa o iei de la capat cu cautarea sursei si mersul din nou la "doctor". De aceea eu consider ca schimbarea la termen (sau mai repede) nu dauneaza cu nimic, din contra, elimina variabile de genul asta. Daca era noua cureaua stia din start sa se uite dupa altceva Ceva similar, scirtiit in zona "accesoriilor" am avut la prima Laguna "2" , era o rola, dar pina nu a desfacut si luat la "mina" toate rolele nu a identificat sursa de scirtiiala...... |
--------------------
KGM
Korando
1.5Tgdi Black/2024 /C300
- HD 55 BXL Cugetare: "Românul e un fel de om care se supără dacă nu îl inviți, și dacă îl inviți nu vine".
Sursa: "Moftul Român",10 iunie 1901 |
|
axabrt |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.959 Joined: 15 February 05 From: Ploiesti ![]() |
Ceva scartit la curea am avut și eu, la Opel, fluiera rulmentul de la rola întinzătoare. La destul de putini km, vreo 70 de mii
|
--------------------
Ford
Focus mk3.5
Ecob00st .dracnev si boboru’ este viitoru’.
|
|
wolfin |
![]()
|
La multi ani!
![]() |
--------------------
pegas
3120
|
|
bgdrenault |
![]()
|
![]() bgd Group: Members Posts: 3.513 Joined: 4 February 07 From: Piatra Neamt ![]() |
LMA!
|
--------------------
Megane
Sedan 1,33 140 CP
2019 Intens
- XXX
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.342 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
la multi ani!
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
psychoo |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 3.682 Joined: 23 August 07 From: Timisoara ![]() |
LMA!
![]() |
--------------------
Ford
Focus
Titanium, 2.0 TDCI, 2013 You deserve what you tolerate!
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.541 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
La multi ani!
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
dandobre |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 3.224 Joined: 3 August 12 From: Ilfov ![]() |
Multumesc baieti
![]() |
--------------------
Ford, Suzuki
Focus 3 combi, SxCross
2016, 2018
|
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.676 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
Lamolțean!
|
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Charlie Foxtrot: Massively vote Charlie Golf for President!
|
|
dandobre |
![]()
|
Mulțumesc!
|
--------------------
Ford, Suzuki
Focus 3 combi, SxCross
2016, 2018
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 25th April 2025 - 13:29 |