Sfaturi achizitie Megane 2, second-hand
![]() ![]() ![]() |
Sfaturi achizitie Megane 2, second-hand
bogdanpaul |
![]()
|
||
![]() Membru Group: Members Posts: 113 Joined: 19 August 17 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane II Grand Tour
2.0 16v
|
|||
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.388 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
Cartea service facuta cum vrei tu costa intre 20 euro ... si garantat nu le deosebesti ... nu povestii daca nu ai vazut ... eu am tot scris despre cum se "aranjeaza" masinile pentru vanzare ... si u din auzite cidin chestii vazute de mine live ... cunosc destui care din asta traiesc si traiesc bine ... nu aveti decat sa cautati ...
Repet ce am scris mai sus ... 3 pasi trebuie facuti inainte de a cumpara, indiferent de unde ... si primul este verificarea dupa VIN la reprezentanta ... aici o sa iti pice multe masini ... 16 Sep 2017, 23:04: QUOTE(bogdanpaul @ 16 Sep 2017, 22:08) Vezi pe pagina mea de jurnal poza cu 11.8. N-am pus-o pe aia cu 11.7 ca cre' ca iau suspend. ![]() Ia umbla cu ea intr-un oras mare si aglomerat rau ... si sa vezi ca 14 nu este deloc SF ... depinde mult unde o folosesti .. This post has been edited by cj98czh: 16 Sep 2017, 22:04 |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
bogdanpaul |
![]()
|
Tocmai, ca intr-un oras mare, cu exceptia ambuteiajelor, ai unde sa-i dai a 4-a si scoti consum mic. In ala mic, in care schimbi des, cu multe plecari de pe loc consumi si nu pe bulevarde.
This post has been edited by bogdanpaul: 16 Sep 2017, 22:09 |
--------------------
Renault
Megane II Grand Tour
2.0 16v
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.388 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
In orasele mari... cel putin pe unde circul eu .. Cluj, Bucuresti ... la ore de varf de bucuri daca mergi cu a 2-a
![]() Hai sa revenim ontopic .. ca este topic de consum ... aici este de altceva ... This post has been edited by cj98czh: 16 Sep 2017, 22:14 |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
bogdanpaul |
![]()
|
1. Chiar si in orasele mari, cazurile de trafic extrem nu se iau in calcul pt ca nu toti posesorii urmeaza acelasi traseu. Mersul in rampa si multele plecari de pe loc consuma mai mult de ralantiul. Ce sa mai vorbesc de urbea mea turistica, ce-si tripleaza prezenta automobilistica intre lunile Iunie si Septembrie...
2. F4R nu este un motor gurmand pt capacitatea si generatia lui. Daca ignoram ce spune producatorul (cca 11/100) si mai adaugam 1-2 litri, ajungem fix unde zic eu. 12-13/100. Normal ca ies si 14-15 daca-ti place talpa si nu stii sau nu vrei sa folosesti fizica in avantaj financiar. 3. E totusi o discutie utila, pt ca serveste potentialului cumparator de Megane 2. |
--------------------
Renault
Megane II Grand Tour
2.0 16v
|
|
aluibasarabeanu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 664 Joined: 24 August 08 From: CONSTANTA ![]() |
Înainte de a pleca la Iași am verificat seria de șasiu . Am un prieten care lucrează la Renault. In 2013 mașina avea 31000 de km, bătea cu ce mi-a spus vânzătorul , care mi-a trimis poză cu cartea fără niciun fel de reținere . Ăsta a fost primul pas, cum zicea colegul de mai sus.
|
--------------------
Renault
Megane 2.2
- Necunoscut momentan
1,6 16v anul 2006
|
|
BlueHack |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 147 Joined: 4 June 08 ![]() |
QUOTE(bogdanpaul @ 16 Sep 2017, 21:52) Cate carti falsificate ai vazut tu ? Pariu ca nici una. Bun, sa zicem ca ai vazut, cat la suta reprezinta ele din total ? Nu stii nici asta. Cum verifici o carte falsificata ? E destul de simplu daca ai vazut macar una autentica. Cum sa nu-ti dai seama de kilometrii dati inapoi cand poti face o simpla operatie de inmultire a mediei lor pe an cu anii de vechime ai masinii ? Desigur că se poate falsifica cartea de service. De aceea nu mă bazez doar pe ce scrie în cartea de service, mă duc cu ea la reprezentanță și întreb care este numărul de km înscriși la ultima revizie. Nu toată lumea merge cu mașina același număr de kilometri pe an. Unii merg 5000 de kilometri, alții 30 000. 17 Sep 2017, 14:44: QUOTE(cj98czh @ 15 Sep 2017, 14:20) Se recomanda sa cumoeri de oriunde gasesti o masina buna ... personal eu mi le aduc din afara ... dar trebuie sa respecti 3 lucruri ... 1) verifici istoric dupa serie de sasiu la reprezentanta ... aici sa te astepti la multe surprieze 2) mergi la un service pt. o inspectie .. 3) verifici la service sau cu cineva care se pricepe daca a fost lovita .. Mulțumesc, dar 1 și 2 nu se fac împreună? Adică te duci la un service din rețeaua Renault ca să verifice tehnic mașina și le ceri să verifice și VIN în baza de date? Se poate verifica VIN și fără să duci mașina la service? This post has been edited by BlueHack: 17 Sep 2017, 14:44 |
--------------------
Kia
Ceed
2008
|
|
bogdanpaul |
![]()
|
QUOTE(BlueHack @ 17 Sep 2017, 14:40) Nu toată lumea merge cu mașina același număr de kilometri pe an. Unii merg 5000 de kilometri, alții 30 000. Tu vrei benzinar. Persoana fizica nu-si ia benzinar ca sa mearga 50k km pe an. Nici macar aia care face 30k. Isi ia diesel pt asta. Persoanele juridice, da, fac km astia, dar ele isi iau diesel. Deci, ca potential client, te orientezi foarte usor dupa media facuta de persoanele fizice, iar ea este cam intre 15-20k pe an la benzinar. Inmultesti cu anii vechime si afli ca o masina de 10 ani nu poate avea sub 150k km decat rarisim, ca sa nu zic irelevant statistic. Numai sa tii cont ca 150k km facuti in vest, sint altceva pt masina, in sens pozitiv, decat in Romania. ![]() QUOTE Se poate verifica VIN și fără să duci mașina la service? Da. This post has been edited by bogdanpaul: 17 Sep 2017, 15:21 |
--------------------
Renault
Megane II Grand Tour
2.0 16v
|
|
BlueHack |
![]()
|
Nu vreau neaparat motor pe benzină, ar fi bun și 1.5dci, varianta cu 150 de cai.
Nu toată lumea merge la fel. Că în medie ies 15-20 000, nu mă ajută cu nimic, pentru că eu iau o mașină anume cu un anumit număr de km, care pot fi exact cât media, mai mulți sau mai puțin. Uite ce scrie cineva pe un topic mai vechi despre Laguna: QUOTE(mihhai @ 21 Feb 2012, 12:53) salut. kilometrii se pot modifica cum vrei, inainte sau inapoi, dar nu prea poti sa verifici exact asta. eu am luat-o din germania vara trecuta cu 90 mii la bord, chipurile. asta in august, 2011. iar apoi la un service reno mare, au verificat baietii dupa serie si in 2010 la ultima revizie oficiala la reno in germania, avea 110 mii. asta in conditiile in care tipul de mi-a vandut-o mi-a dat si o brosura cu reviziile facute periodic, stampilate oficial la reno in germania, cu reviziile pana la 90 mii, cat avea pe bord. si, ceea ce am aflat si eu mai apoi, la modelele cu filtru de particule, se poate verifica pe clip dupa acest filtru. adica cati km are filtrul de particule de cand a fost montat pe masina, presupunandu-se ca a fost montat nou pe masina. la mine asta a indicat 170 mii km. in concluzie, kilometrajul a fost dat inapoi cam la jumate, aproximativ. Sau pe un topic despre Megane III: QUOTE(tarkan06 @ 9 Sep 2014, 18:03) Va salut pe toti membrii. Doresc intai sa ma prezint: sunt un posesor de vw polo, dar doresc sa achizitionez un Megane 3.Am intrat pe acest forum pentru a-mi face o impresie despre acest tip de masina.Dupa ce m-am informat am inceput cautarile masinii vietii mele.Nu doresc prin aceasta postare sa aduc un deserviciu cuiva , doar vreau sa va impartasesc cateva din rezultatele cautarilor mele, mai ales ca le consider destul de interesante. Prima masina ochita a fost un Megane 3 breack 1,9, 2010.Am solicitat VIN-ul, l-am primit si am ramas uimit! ![]() A doua mai este inca ,apartine unui tip din Campulung Moldovenesc. http://olx.ro/oferta/vand-renault-megane-2...html#50d1d09458 Tpul sustine ca are 113000.La o verificare a reiesit ca ultima intrare in service Renault era in 11.2011, cu 152000 la bord.VIN-VF1KZ1S0641824358. Atentie la cele doua masini.Poate sunt bune, dar eu le estimez avand cam 250000-300000 km.reali. Nu stiu daca am postat unde trebuie sau ceea ce trebuie, dar nu doresc sa facem aia mare la masluitori! Eu am făcut 55 000 de km în 12 ani. Am văzut persoane care fac 30 000 lejer și nu au neapărat diesel. Cum poți verifica VIN-ul la service fără să mergi cu mașina acolo? Presupun că nu îți dau informații dacă vii cu el scris pe o hârtie, că altfel mă duc cu 10 VIN-uri și le verific pe toate și aleg în primul rând în funcție de asta. This post has been edited by BlueHack: 17 Sep 2017, 17:05 |
--------------------
Kia
Ceed
2008
|
|
bogdanpaul |
![]()
|
QUOTE(BlueHack @ 17 Sep 2017, 16:50) Uite ce scrie cineva pe un topic mai vechi despre Laguna: Sau pe un topic despre Megane III Stim. Asta nu e o noutate pt nimeni. Tocmai asta si spun, ca nu te bazezi pe ce scrie in bord, ci pe o medie anuala raportata la vechime in functie de proprietar. Desigur ca e de dorit verificarea VIN. Poate scrie, dar n-am vazut in niciunul din cele doua texte, de la cine au fost luate sau vazute acele masini, adica de la persoana fizica sau de la firme, vandute apoi la concesionari si "tunate"? In cazul secund, normal ca teapa la km e garantata. Rar ajunge acolo ceva sub 200-250k km. In primul insa, e mult mai rar. Cand o iei din curte/garaj de la om e altceva. Iar astfel de ocazii exista fara a fi rare. Cu ajutorul Facebook si Google Map, eu am vazut curtea si casa proprietarului. Nu targ, nu concesionar, nu samsar tuciuriu etc. Ce-ti comunic este ca se poate lua o masina buna, la un pret bun, cu un istoric real, de la proprietar, din vest. N-am nimic cu piata locala, cat mai ales cu preturile in raport de mediul in care ruleaza sarmanele masini. Decat una cu 100k din Romania, mai bine una cu 200k din vest. Asta mi-a confirmat mie experienta. Desigur, fiecare are opinii formate in primul rand asa, din propria experienta. This post has been edited by bogdanpaul: 17 Sep 2017, 17:33 |
--------------------
Renault
Megane II Grand Tour
2.0 16v
|
|
BlueHack |
![]()
|
Tu ai cumparat-o de la un proprietar persoana fizica?
|
--------------------
Kia
Ceed
2008
|
|
cj98czh |
![]()
|
QUOTE(BlueHack @ 17 Sep 2017, 17:50) Nu exista 1.5 dCi cu 150 cai ... de fabrica ... 17 Sep 2017, 21:35: QUOTE(bogdanpaul @ 17 Sep 2017, 18:32) Experienta ta bate filmul ![]() ![]() This post has been edited by cj98czh: 17 Sep 2017, 20:35 |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
BlueHack |
![]()
|
105 cai vroiam sa scriu, am tastat gresit.
|
--------------------
Kia
Ceed
2008
|
|
jas2 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.382 Joined: 4 December 09 From: BUCURESTI ![]() |
Asa,ca chestie...
Am pus masina mea la vanzare,la un pret corect pentru ce este,ce ofera,sinceritatea vanzatorului,istoric pe forum. Nu intreaba nimeni de ea.Nici nu vreau,sincer.A fost doar un test,insa daca gaseam un client serios,o vindeam. Cumparatorii doresc masini f.bune,intretinute dovedit si ieftine. Cautati,poate gasiti! Cand gasiti masina perfecta,cu istoric dovedit in Ro,cu facturi de intretinere,cu piese de calitate inlocuite in Service-uri mari,autorizate Renault,sa nu o cumparati,ca e scumpa. |
--------------------
Renault
Megane 2.2
06.2009/1,6/16v/112 cp Privilege
|
|
Diac |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.025 Joined: 18 April 05 From: Bucuresti. ![]() |
Exact. Intr-o luna așa o sa scot la vânzare mașina tatălui meu. Parca vad ca primesc oferte de 1500 de euro plus un telefon la combinație. Ce contează ca am facturi de service care sa ateste km, ce contează ca s-au schimbat o grămada de piese? Conteaza ca nu are clima automata si plafon Panoramic.
|
--------------------
Renault
Megane sedane/Nissan X-trail
- HAN/AIZ/DIA
2005/2017 Influence/Tekna Alexandru.
|
|
bogdanpaul |
![]()
|
@BlueHack
Da, de la persoana fizica. @jas2 Exact. Celebrul dicton "mult, bun si ieftin". Nu exista asa ceva. Clientul de ieftin este anxios (normal, e sarac), iar asta-l duce la pretentii nejustificate pt bugetul sau. Cine nu-si da seama de asta, risca sa devina ridicol. ![]() This post has been edited by bogdanpaul: 18 Sep 2017, 07:14 |
--------------------
Renault
Megane II Grand Tour
2.0 16v
|
|
jas2 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.382 Joined: 4 December 09 From: BUCURESTI ![]() |
Daaa,Diac...
Si daaaa,Bogdanpaul Din pacate,vor masina foarte buna,cu putini km,intretinuta,corecta,fara vicii ascunse,la bani putini. A mea este atat de corecta,incat nu o sa o vand,nu vreau cum vor ei,la pretul lor. Masina mea,are pretul ei ![]() Cumpar alta si o tin si pe asta,uite așa !!! ![]() Am "batut"in lung si in lat partea de est a Transilvaniei,in vacanta,acum cateva zile,HR,CV,MS,NT,pana mi-am gaurit adidasii in talpa ![]() ![]() This post has been edited by jas2: 18 Sep 2017, 07:19 |
--------------------
Renault
Megane 2.2
|
|
bogdanpaul |
![]()
|
Corect. Exact asta am facut eu cu cealalta masina. Am bagat anul trecut 1000 euro in ea. Daca o vand acum, practic o dau gratis. Nu, tata, o tin pana ajunge la pretul pe care-i dispus sa-l dea viitorul cumparator de "mult, bun si ieftin". De cati bani are, de atat va fi masina. Pt ca la banii lui pur si simplu nu gaseste altceva.
![]() |
--------------------
Renault
Megane II Grand Tour
2.0 16v
|
|
jas2 |
![]()
|
Corect!
Poate invata si cumparatorii ceva... |
--------------------
Renault
Megane 2.2
|
|
espacern |
![]()
|
![]() ART-ist Group: Moderatori Posts: 17.610 Joined: 14 August 09 From: Mihalaya ![]() |
Topic despre sfaturi ACHIZITIE.....ramaneti la subiect va rog!
|
--------------------
.
.
- .
. RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
|
|
BlueHack |
![]()
|
Am găsit câteva mașini și m-ar ajuta să știu părerea voastră despre ele. Este posibil ca una dintre ele să fie conform descrierii, în stare acceptabilă la acel preț?
https://www.olx.ro/oferta/vand-renault-mega...os-ID94L69.html https://www.olx.ro/oferta/renault-megane-2-ID943WH.html https://www.olx.ro/oferta/renault-megan-2-ID7ACU8.html https://www.autovit.ro/anunt/renault-megane-ID7GnksI.html https://www.olx.ro/oferta/renault-megane-ii-ID99fGw.html https://www.olx.ro/oferta/renaul-megane-ID9foAr.html Mulțumesc! This post has been edited by BlueHack: 18 Sep 2017, 11:48 |
--------------------
Kia
Ceed
2008
|
|
andri1940 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.741 Joined: 23 March 08 From: Pitesti ![]() |
BlueHack, esti setat pe Bucuresti? Ca majoritatea din ce ai pus acolo sunt jafuri...
Sunt destule Megane aduse din afara pe care le poti lua in considerare. |
--------------------
Renault
Laguna 2 1.8 16v
Dynamique 2002
|
|
BlueHack |
![]()
|
Pe o rază de 100 de km în jurul Bucureștiului. Nu vreau să mă plimb 600 de km și să constat că m-am plimbat degeaba. Mașini aduse din afară nu vreau.
|
--------------------
Kia
Ceed
2008
|
|
bogdanpaul |
![]()
|
Fiind masini inmatriculate si rulate deja in tara, e ceva mai greu de apreciat. Pt ca la km cu care au venit se mai adauga cei facuti aici. Oricum, din principiu, la motorinare, eu am dubii.
Dar, nu stiu daca am spus mai sus, nu conteaza km facuti, cat conteaza intretinerea masinii, cum s-au facut acei km, lucru care se observa la achizitie. Formula "magica" este : verificarea practica - estetic, mecanic, electric, dinamic. Mergi cu ea, verifici ce merge si ce nu, o sui pe un elevator etc. Desigur, incearca sa afli ceva si cu ajutorul VIN-ului. Dar nu pune mare miza pe el. Pt ca sint o multime de posesori conationali, care intretin si repara masinile fara a se duce la Renault. Normal ca interventiile astea nu apar daca verifici VIN-ul. Dar asta NU inseamna ca sint masini neintretinute sau rable. Crezi ca eu am schimbat ce am schimbat mergand la Renault ? Sau daca imi crapa ceva grav, ma duc la ei ? O arunc sau o repar intr-un service alternativ. |
--------------------
Renault
Megane II Grand Tour
2.0 16v
|
|
BlueHack |
![]()
|
Nu mă pricep la mașini și prefer să nu mă iau după "feeling" + estetică. O voi duce la un service să o verifice ei. Dar cum nu vreau să mă duc timp de două săptămâni cu câte o mașină la verificat în fiecare zi, aș vrea să fac o selecție preliminară.
Să ajung la maxim 3 care merită văzute și verificate. |
--------------------
Kia
Ceed
2008
|
|
cj98czh |
![]()
|
Berlinele au fost facute cam numai pentru europa de est ... slabe sanse sa fie aduse ..
|
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
Diac |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.025 Joined: 18 April 05 From: Bucuresti. ![]() |
Cred ca colegul se referea la masini luate de noi din România. Nu produse pentru România. In principiu cine isi ia masina noua, cam are grija de ea. Nu masina luata pe trei lei din vest.
Bluehack, din ce vad acolo, ma cam doare capul. TOATE mi se par rapciugi. Masini neingrijite sau "tunate" cu folie pe geamuri si stopuri, cu capace din târg si mai stiu eu ce. Una din cele albe are faruri de faza 1, iar ea e faza 2. Sa zicem ca am eu ceva cu folia neagra pe geamuri. Poate ultima sa merite o vizionare. 18 Sep 2017, 13:57: QUOTE(cj98czh @ 18 Sep 2017, 13:53) Ma rog, erau disponibile si in vest, dar nu prea s-au cumparat. D-aia sunt rare. This post has been edited by Diac: 18 Sep 2017, 13:57 |
--------------------
Renault
Megane sedane/Nissan X-trail
- HAN/AIZ/DIA
2005/2017 Influence/Tekna Alexandru.
|
|
BlueHack |
![]()
|
Și eu am ceva cu foliile și stopurile negre dar se pot da jos.
Mă gândesc că se pot curăța la interior și da un polish. Chestia ar fi să se prezinte bine tehnic. Da, prefer luate de noi din România și să fie primul proprietar. Hatchback nu îmi plac deși am văzut unele care păreau bunicele iar breakuri nu prea s-au vândut în România și sunt și mai scumpe. This post has been edited by BlueHack: 18 Sep 2017, 14:01 |
--------------------
Kia
Ceed
2008
|
|
andri1940 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.741 Joined: 23 March 08 From: Pitesti ![]() |
Cum se prezinta alea bine tehnic daca sunt in doua culori? Repet, sunt jafuri, renunta la obsesia cu masinile de la noi, o sa plangi mai tarziu.
Daca vrei Megane bun de la noi, pe la 4000 euro vorbesti si nici atunci nu esti sigur de ce iei... This post has been edited by andri1940: 18 Sep 2017, 14:14 |
--------------------
Renault
Laguna 2 1.8 16v
Dynamique 2002
|
|
silvanu96 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.798 Joined: 21 April 15 From: Ploiesti ![]() |
Nu e adevarat. Apar si masini bune de la noi. Faza e ca tre sa le astepti.
Nu te grabi, asteapta . Poti astepta si o luna pana pica. Si cand iese se vinde imediat (2-3 zile) |
--------------------
Renault
Megane 3
- PH__CSR
2009 Hatch 1.5 dCI 78kw Duster Laureate 2016, 1.5dci 4wd.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 2nd August 2025 - 01:09 |