Asigurarea unei Dacii poate costa 2 milioane
![]() ![]() ![]() |
Asigurarea unei Dacii poate costa 2 milioane
musicall |
![]()
|
||
![]() musicall Group: Members Posts: 547 Joined: 6 February 05 From: Braila ![]() |
|
||
--------------------
Fiat
Punto Classic |
- delfinul.com
Blogu personal Va salut dintr-o clinica de dezintoxicare pentru dependentii de webdesign!
|
|||
ghc |
![]()
|
..:::Cautatorul:::.. Group: Members Posts: 411 Joined: 9 December 03 From: Cluj-Napoca ![]() |
Am vazut si eu pe la stiri. Dar, referitor la radiere, se pare ca intai va fi o suspendare de vreo 6 luni iar daca nu se remediaza problemele masina va fi radiata din circulatie.
Mai trebuie mentionat ca legea NU este inca in vigoare (din cate stiu eu). |
--------------------
ZKR (Logan by Dacia)
BaLaureate 3.14
- CJ-01-GHC
1907 toamna
|
|
DigitalScribe |
![]()
|
![]() Scribul Digital Group: Members Posts: 1.249 Joined: 5 October 04 From: Iasi ![]() |
Pai eu am platit deja pe un an 2.2 mil pentru Ambition-ul meu. Nu vad noutatea cu peste 2 mil ...
|
--------------------
Renault Espace V
Renault Zoe
- n/a
D-Max 2022
|
|
dragos.avramescu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 235 Joined: 6 May 05 ![]() |
Aia cu radierea e cam ciudata. Eu am o dacie 1310 care sta in garaj de cateva luni (de cand mi-am luat loganul). Astept sa se hotarasca nevasta-mea sa faca scoala. Acum trebuie sa-i fac asigurare, chiar daca nu circul cu ea...
|
--------------------
Dacia
Logan Ambition
- B-64-TUX
|
|
costi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.230 Joined: 15 October 03 From: Bucuresti ![]() |
poti face pe 6 luni doar...
|
--------------------
DSN/SLZ
|
|
dan75 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 103 Joined: 6 September 04 From: Bacau ![]() |
Asigurarea nu-ti trebuie in momentul cand circuli ? Cand sta nu poate face accidente,deci nu-i nevoie de asigurari,parca.
|
--------------------
DACIA
LOGAN AMBITION
- BC75---
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Asta cu radierea e tare rau de tot...
Ia sa vedem, avem un cetatean cu o janghina de masina. Ia numerele de pe ea, mai sterge niste serii ca sa nu fie identificat ca proprietar Si o lasa pe drumul public. Vine primaria si o ridica si trebuie sa aplice amenda. Daca nu stie cui, asteapta sa vina proprietarul. Care nu o sa apara, pentru ca il costa mai mult sa o duca la remat decat obtine pe ea. Si i-o radiaza astia automat din evidente. Cu radierea, se duce si isi scoate impozitul. Si uite asa, cel care a re o janghina de masina scapa de ea gratuit, fara sa se mai ocupe el de transportat la remat etc. Si iaca asa se transfera obligatiile lui de a o duce la remat in sarcina contribuabilor (ca doar primaria nu are bani de la OZN-uri...) |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
- -
- E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
costi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.230 Joined: 15 October 03 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
DSN/SLZ
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Pai daca nu plateste asigurarea....
Nu i-o radiaza ca a luat-o primaria, ci i--o radiaza ca nu plateste asigurarea... |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
- -
- E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
costi |
![]()
|
Aha ....
![]() dar asta presupune sa faca o baza de date comuna pt tot parcul auto din RO pe care sa o updateze societatile de asigurare.... Greu. |
--------------------
DSN/SLZ
|
|
dizzy |
![]()
|
![]() Work smart not hard! Group: Members Posts: 5.140 Joined: 11 February 04 ![]() |
uraaaa si mai scapam de o rabla care mai ocupa un loc de parcare.
Unde pot sa reclam si eu vreo 10 masini?? Ca sigur nu au asigurari, va asigur eu! |
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
- B zzz SXX
2005 Stupidity is a more dangerous enemy of the good than evil.
I have no time to battle egos and small minds. |
|
ghc |
![]()
|
..:::Cautatorul:::.. Group: Members Posts: 411 Joined: 9 December 03 From: Cluj-Napoca ![]() |
QUOTE(klaus @ 10 Nov 2005, 15:41) O mica hiba: daca potera nu l-a gasit el de unde ia dovada radierii? ![]() Si uite asa va plati impozit pana cand moartea ne va desparti sau pana cand se va prezenta la primarie sau altundeva sa-si incaseze amenda... Ce am vazut azi: o femeie se prezinta la un ghiseu de impozite si-i explica functionarei ca a avut o Dacie 1100 care a fost vanduta ca-ntre prieteni (fara contract) de vreo 2 ori si ar vrea sa o radieze ca s-a saturat sa plateasca impozit. Raspunsul a fost o intrebare: aveti contractul de vanzare-cumparare? Nu. La revedere. Femeia nu mai stia nici macar numarul de inmatriculare. |
--------------------
ZKR (Logan by Dacia)
BaLaureate 3.14
- CJ-01-GHC
1907 toamna
|
|
klaus |
![]()
|
Pai tocmai aici e spilu'
Ca acum, pentru radiere, tb sa ai contract de VC sau bon de la remat. Dar daca ti-o radiaza din oficiu... Te instiinteaza ca ti-au radiat-o (ca sa-ti faca in sic ca nu poti merge cu ea). Tu de duci si ceri dovada radierii la politie, si cu dovada (sau cu scrisorica primita) te duci la impozite la primarie si o scoti de la impozit. Daca tu elimini elementele de indentificare (bine, lucru nelegal), de unde stie agentul constatator a cui e masina? Si cum tu nu mai ai nevoie de ea sa o duci la remat (ca ai obtinut radierea) de-abia astepti o reclamatie de la un vecin ceva ca masina e parasita, ca sa ti-o ia aia de la primarie si sa se spele cu ea pe cap! |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
- -
|
|
ghc |
![]()
|
Abia acum am inteles acum lantul evenimentelor: radiere din oficiu ca n-ai RCA, scos de la impozit, sters serii (disclaimer: vorbim ipotetic, suntem constienti ca e ilegal), numere nu mai are, poti s-o reclami singur
![]() |
--------------------
ZKR (Logan by Dacia)
BaLaureate 3.14
- CJ-01-GHC
1907 toamna
|
|
Liviu M |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 169 Joined: 14 September 04 From: Germania ![]() |
QUOTE(klaus @ 10 Nov 2005, 15:41) Asta cu radierea e tare rau de tot... Asa e si in Germania - n-ai asigurare, nu circuli, ceea ce mi se pare corect. Pe de alta parte, ar trebui ca plata impozitului sa se faca indiferent daca masina e in circulatie sau nu, scoaterea de la plata impozitului facandu-se numai dupa ce "scapi" de masina prin vanzare/remat-izare. |
--------------------
Ford
Mondeo
|
|
IsNa |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.147 Joined: 11 July 02 From: Timisoara ![]() |
QUOTE(klaus @ 10 Nov 2005, 18:41) Pai tocmai aici e spilu' Ca acum, pentru radiere, tb sa ai contract de VC sau bon de la remat. Dar daca ti-o radiaza din oficiu... Te instiinteaza ca ti-au radiat-o (ca sa-ti faca in sic ca nu poti merge cu ea). Tu de duci si ceri dovada radierii la politie, si cu dovada (sau cu scrisorica primita) te duci la impozite la primarie si o scoti de la impozit. Daca tu elimini elementele de indentificare (bine, lucru nelegal), de unde stie agentul constatator a cui e masina? Si cum tu nu mai ai nevoie de ea sa o duci la remat (ca ai obtinut radierea) de-abia astepti o reclamatie de la un vecin ceva ca masina e parasita, ca sa ti-o ia aia de la primarie si sa se spele cu ea pe cap! Problema e cum o radiaza din ospiciu daca nu are numere si serii? Radierea inseamna stregerea din evidenta a numerelor/seriilor, nu? Ce se va intampla e ca masina e casata fara radiere, numerele si seriile ramanand in evidenta pana poti face o radiere oficiala. Pt. asta ai nevoie de masina (fizic, obiectul, ca altfel nu ti-o radiaza nimeni...). Deci ramai veci pururi platitor de impozit pe un fier care alearga deja pe soselele tarii reincarnat in Logan. ![]() |
--------------------
Skoda
Fabia Combi + Citigo ASG
2007 / 2013 Forta sa fie cu voi !!
|
|
IsNa |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.147 Joined: 11 July 02 From: Timisoara ![]() |
QUOTE(ghc @ 10 Nov 2005, 18:35) Ce am vazut azi: o femeie se prezinta la un ghiseu de impozite si-i explica functionarei ca a avut o Dacie 1100 care a fost vanduta ca-ntre prieteni (fara contract) de vreo 2 ori si ar vrea sa o radieze ca s-a saturat sa plateasca impozit. Raspunsul a fost o intrebare: aveti contractul de vanzare-cumparare? Nu. La revedere. Femeia nu mai stia nici macar numarul de inmatriculare. Foarte nasoala faza.... Fara a prezenta fizic masina "in original", nu poate fi radiata. Iar cel care a cumparat-o nu are nici un interes sa plateasca casarea/radierea. O va lasa sa putrezeasca intr-o curte sau pe un camp la marginea satului, iar doamna va plati impozit pe ea ptr. eternitate. Iar peste 1356 de ani, urmasii ei vor plati arheologi (gen "time travellers" - discovery channel) sa gaseasca ramasitele masinii, sa o poata radia, in sfarsit... ![]() |
--------------------
Skoda
Fabia Combi + Citigo ASG
2007 / 2013 Forta sa fie cu voi !!
|
|
avathan |
![]() ![]()
|
eu. Group: Banned Posts: 586 Joined: 16 March 05 From: Buc ![]() |
![]() cu respect alta imbecilitate a guvernului actual...care nu o sa poata fi aplicata NICIODATA constitutia iti da dreptul la proprietate ,care proprietate poate fi masina, care masina nu are nevoie de asigurare atat timp cat nu circula pe drumuri publice... tare as vrea sa vad exact cum or sa radieze ei masinile neasigurate ... daca ai o masina inmatriculata...cand vrei sa circuli pe drum public platesti rca-ul si gata ...(de ex .poti fi plecat din tara 1,2..5 ani...ce se intampla iti radiaza masina??? ) singura chestie logica care s-ar putea face este daca l-a prins pe idiot fara RCA 1 data sau de 2 ori pe drumuri publice sa-i radieze masina ...asta mi se pare OK!!! si INDICAT!!!!!!!!!!!!!! This post has been edited by avathan: 10 Nov 2005, 17:31 |
--------------------
a
Rosu
- @
1800 unu,doi,trei,patru,cinci ... zero
|
|
St |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 4.469 Joined: 18 July 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(IsNa @ 10 Nov 2005, 18:27) Iar peste 1356 de ani, urmasii ei vor plati arheologi (gen "time travellers" - discovery channel) sa gaseasca ramasitele masinii, sa o poata radia, in sfarsit... ![]() PAi atunci valoarea de impozit o sa fie egala cu 0,00000000...00001 Ron, pardon Euro, sau ce-o mai fi atunci. This post has been edited by St: 10 Nov 2005, 17:32 |
--------------------
Ford/ BMW
Mondeo/ 650GS
2018/ 2004 Fericirea este ceva ce nu se atinge niciodata,dar in cautarea ei merita sa alergi toata viata.
|
|
klaus |
![]()
|
E, pentru contractele astea "intre prieteni", daca prietenul nu vrea sa presteze un contract adevarat ca sa o poti radia, mai poti sa faci o declaratie de masina furata pe la politie...
Sa vezi apoi ce te cauta prietenul pe tine... |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
- -
|
|
avathan |
![]() ![]()
|
eu. Group: Banned Posts: 586 Joined: 16 March 05 From: Buc ![]() |
QUOTE(klaus @ 10 Nov 2005, 18:33) E, pentru contractele astea "intre prieteni", daca prietenul nu vrea sa presteze un contract adevarat ca sa o poti radia, mai poti sa faci o declaratie de masina furata pe la politie... Sa vezi apoi ce te cauta prietenul pe tine... ![]() ![]() adica fals in declaratii... ![]() de fapt poti reveni la declaratia de furt ![]() ![]() This post has been edited by avathan: 10 Nov 2005, 17:37 |
--------------------
a
Rosu
- @
1800 unu,doi,trei,patru,cinci ... zero
|
|
litza |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 813 Joined: 27 August 03 From: Bavaria, DE ![]() |
Ce fals in declaratii? I-am dat domnle masina sa-si duca soacra la spital si nu mi-o aduce inapoi. Ba chiar il banuiesc ca fura din conducte benzina si alte acte ilegale folosindu-se de masina mea. L-am vazut bagand 3 canistre goale in portbagaj, m-am luptat cu el sa-mi dea cheile, dar a reusit sa fuga cu masina mea.
![]() |
--------------------
Dacia
Solenza
2003-2018
|
|
GeorgeB |
![]()
|
![]() the 7 stars of Pleiades constellation Group: Members Posts: 1.870 Joined: 7 January 03 From: Bucuresti ![]() |
prea multe filme politiste.
eu zic ca un asa demers era necesar . ca este gandit mai prost un pic asta e . dar prefer sa stiu ca banii mei se duc pe mai multe locuri de parcare goale ![]() si statul baga masinile la topic si scot din ele altele . reciclare ... vorba aia |
--------------------
SUBARU
Legacy 2.5
- --- L7 2.5 all in black - edition -
|
|
ashu |
![]()
|
![]() Membru erectil Group: Members Posts: 674 Joined: 10 December 02 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(avathan @ 10 Nov 2005, 17:31) ![]() cu respect alta imbecilitate a guvernului actual...care nu o sa poata fi aplicata NICIODATA constitutia iti da dreptul la proprietate ,care proprietate poate fi masina, care masina nu are nevoie de asigurare atat timp cat nu circula pe drumuri publice... Cu respect, dar cam confunzi lucrurile. Radiere nu inseamna ca-i face ceva fizic. Radierea e opusul inmatricularii, o dezmatriculare, ca sa zic asa. ![]() |
--------------------
Pejo
206 2.0 HDi
- -
2002 Ramas bun, ne vedem pe alt forum!
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Imi spune si mie cineva o chestie..
Maine imi expira RCA..ma dus sa o fac...si o fac pe 6 luni..adica pana in mai anul viitor, la pretul de anul asta..ar fi o problema? |
--------------------
Renault
Laguna
- 2.0 DCI 16v 180
2007 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
walleye |
![]()
|
![]() Membru Group: Banned Posts: 159 Joined: 28 June 05 From: Timisoara ![]() |
QUOTE(klaus @ 10 Nov 2005, 15:41) Asta cu radierea e tare rau de tot... Ia sa vedem, avem un cetatean cu o janghina de masina. Ia numerele de pe ea, mai sterge niste serii ca sa nu fie identificat ca proprietar Si o lasa pe drumul public. Vine primaria si o ridica si trebuie sa aplice amenda. Daca nu stie cui, asteapta sa vina proprietarul. Care nu o sa apara, pentru ca il costa mai mult sa o duca la remat decat obtine pe ea. Si i-o radiaza astia automat din evidente. Cu radierea, se duce si isi scoate impozitul. Si uite asa, cel care a re o janghina de masina scapa de ea gratuit, fara sa se mai ocupe el de transportat la remat etc. Si iaca asa se transfera obligatiile lui de a o duce la remat in sarcina contribuabilor (ca doar primaria nu are bani de la OZN-uri...) bre, intreb si eu ca omul prost: CE radiaza aia fara numere si serii? |
--------------------
Alco
Century
- Monon 404
628 nu hraniti moderatorii
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
|
--------------------
Renault
Laguna
- 2.0 DCI 16v 180
2007 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
ashu |
![]()
|
![]() Membru erectil Group: Members Posts: 674 Joined: 10 December 02 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(argon @ 10 Nov 2005, 22:34) Imi spune si mie cineva o chestie.. Maine imi expira RCA..ma dus sa o fac...si o fac pe 6 luni..adica pana in mai anul viitor, la pretul de anul asta..ar fi o problema? RCA-ul nu-i ca Casco (scuzati cacofonia ![]() Casco ti-l faci de pe data de x luna y anul z pana pe data x-1 luna y anul z+1 (daca x =1 nu e valabil ![]() |
--------------------
Pejo
206 2.0 HDi
- -
2002 Ramas bun, ne vedem pe alt forum!
|
|
puiu82 |
![]()
|
![]() MOTANU'RAPIDIST! Group: Members Posts: 1.940 Joined: 15 August 05 From: bucuresti,giulesti ![]() |
QUOTE(ashu @ 11 Nov 2005, 00:45) RCA-ul nu-i ca Casco (scuzati cacofonia ![]() Casco ti-l faci de pe data de x luna y anul z pana pe data x-1 luna y anul z+1 (daca x =1 nu e valabil ![]() 6 sau 12 luni cand vrei ![]() This post has been edited by puiu82: 11 Nov 2005, 00:04 |
--------------------
Toyota
Auris
- B-999-CGS
2011 Mandru posesor de doua maini stangi!!!
Ex-clima verde jad. |
|
kum |
![]()
|
![]() Banat Group: Banned Posts: 2.408 Joined: 19 January 05 From: Galati ![]() |
Eu mi-am facut RCA-ul in data de 13.10.2005 pt. Laureate 1.4 in valoare de 151,2 RON si este valabila pana la data de 15.10.2006 . Deci se poate face pe 1 an incepand din momentul incheieii politei (nu mai este valabila treaba cu 1 ianuarie) si am prins si pretul vechi
![]() This post has been edited by kum: 11 Nov 2005, 00:19 |
--------------------
Laguna
2.0T
- GL-15-...
2006 Sa te fereasca al de sus de prostu' ajuns in functie.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 8th August 2025 - 10:44 |