Halogen, xenon sau LED, Halohen, Xenon sau LED
![]() ![]() ![]() |
Halogen, xenon sau LED, Halohen, Xenon sau LED
RveMO |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 906 Joined: 4 July 16 ![]() |
|
||
--------------------
Ford
Focus
2005 Megane Intense 1.5 dCi EDC 2017
|
|||
vladof |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.086 Joined: 15 November 16 From: Bucuresti ![]() |
Eu sunt de acord cu tine. Problema vine din faptul ca in special la noi nu-si bate nimeni capul cu niciun fel de omologare, RAR doar reomologheaza ceea ce altii au certificat deja. Si daca vrei altceva deja sunt pierduti si raspund cu aroganta tipica.
Din pacate nu suntem in alte tari civilizate (n-are rost sa dau nume), unde poti sa mergi si cu o masina facuta de tine sa o testezi si daca iti corespunde normelor de tehnice si de siguranta poti s-o inmatriculezi. Asta cu folia transparenta e bullshit maxim si denota lipsa de interes total pentru orice fel de chestie aftermarket. Folia are fix aceleasi proprietati (pana in 1% diferenta maxim), doar nu vine cu cocoloase care se fac lupa si arunca lumina in copaci. ![]() Pentru LED la faza scurta cred ca trebuie totusi omologare dar sa existe interes in sensul crearii unui cadru legal prin care modificarile facute la un service autorizat pot face obiectul omologarii. Anumite produse sa fie omologate, etc. Daca nu se poate pune nu se poate si aia e. Oricum cine are de pus isi pune. Cati nu vezi pe drum cu lampi care bat in ochi (in general xenon pe far fara lupa), de mai am putin si inchid ochii cand trec pe langa ei. Sau folii de nu vezi nimic afara. Am vazut inclusiv folii fumurii pe faruri, are cineva cunoscut mie pe o Skoda Superb cu halogen. Fata de GT, mi se par 2 lumanari pe drum dar cica el s-a obisnuit asa si nu i se pare naspa. Dudeee.. ![]() Eu o sa-mi pun folie transparenta pe faruri. Oricum aplicata corect arata identic farul, de unde-si dau ei seama ca am? This post has been edited by vladof: 27 Jun 2018, 11:37 |
--------------------
Renault
Megane GT 1.6 TCe 205
2017
|
|
silvanu96 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.798 Joined: 21 April 15 From: Ploiesti ![]() |
Daca va uitati cu atentie, pe orice corp de iluminat omologat pentru drumurile publice ,producatorul a trecut pe el ce fel de sursa de lumina se monteaza in interior. Nu se accepta nici o abatere de la alegerea producatorului.
Sa pui acum inginerii de la RAR, sau TUV, sau MOT, sa faca teste cu un far pe care scrie H7 ,cu tot felul de leduri sau beculete, fie ele si HID, si sa stabileasca ce configuratia incalca sau nu siguranta rutiera, mi se pare o grava eroare. |
--------------------
Renault
Megane 3
2009 Hatch 1.5 dCI 78kw
- PH__CSR Duster Laureate 2016, 1.5dci 4wd.
|
|
RveMO |
![]()
|
QUOTE Asta cu folia transparenta e bullshit maxim si denota lipsa de interes total pentru orice fel de chestie aftermarket. Folia are fix aceleasi proprietati (pana in 1% diferenta maxim), doar nu vine cu cocoloase care se fac lupa si arunca lumina in copaci. biggrin.gif Ca sa nu zici ca nebunul sunt eu: https://www.youtube.com/watch?v=l1jng72-sxg&t=1897s Da, in mod normal nu isi da nimeni seama, dar ca idee, ca sa vedeti cat de cretina poate fi legea. Daca nu ti-o pune cum trebuie pana in muchie si e un politist mai curios si mai pus pe rele, isi poate da seama. Pentru faruri si proiectoare de ceata e evident si nici nu are rost sa discutam, trebuie lumina omologata pentru acel far pentru ca altfel ori bate in copac, ori bate in sant, ori mai stiu eu unde si chiar pericliteaza siguranta traficului. Pentru numar, pozitie, semnalizare, frana si mers inapoi, las-o dracu ca nu orbeste pe nimeni si nici nu e greu sa verifici daca e ok sau nu. Eu sunt convins ca dupa experienta xenoanelor au zis "lasa ca interzicem orice interventie ca sa ne acoperim". Poti sa verifici un bec led si prin comparatie. Lasi unu` LED si unu` incandescent si vezi daca sunt diferente notabile sau daca deranjeaza cu ceva. Bineintele ca nu e acceptabil asa ceva, exita aparate de masura la indemana cu care poti face niste determinari in cateva minute. Las-o dracu ca nu e rocket science. |
--------------------
Ford
Focus
|
|
vladof |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.086 Joined: 15 November 16 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(silvanu96 @ 27 Jun 2018, 14:55) Daca va uitati cu atentie, pe orice corp de iluminat omologat pentru drumurile publice ,producatorul a trecut pe el ce fel de sursa de lumina se monteaza in interior. Nu se accepta nici o abatere de la alegerea producatorului. Sa pui acum inginerii de la RAR, sau TUV, sau MOT, sa faca teste cu un far pe care scrie H7 ,cu tot felul de leduri sau beculete, fie ele si HID, si sa stabileasca ce configuratia incalca sau nu siguranta rutiera, mi se pare o grava eroare. Sunt total de acord cu tine in ceea ce privesc farurile, pentru ca acolo orice abatere mica pune in pericol siguranta in trafic. Dar ca sa pui la numar 2 becuri care oricum bat in jos si lumineaza mai tare, sa fim seriosi nu deranjeaza pe absolut nimeni. Astea de la marsarier la fel, doar nu o sa dai cu spatele in ochii participantului din trafic. ![]() |
--------------------
Renault
Megane GT 1.6 TCe 205
2017
|
|
30 mdc |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 299 Joined: 22 August 07 From: constanta ![]() |
Daca gasesti un politist care vrea sa dea amenda i-ti da, gaseste el pentru ce.
Eu pe M2 am xenon fara lupa dar nu deranjeaza deoarece am reglat farurile corespunzator,am si lumini da zi cu led, cu toate acestea am fost oprit pe A3 sa ma intrebe daca am omologare pentru evacuare(am ceva gen M2 sport), cand a vazut ca nu e umblat la evacuare a inceput sa ma ia cu altele. Asta e, ne descurcam cu ce avem. |
--------------------
renault
megane 2, megane 4 intense
2003 1.9dci full , 2018 1,6dci
- ct 30 mdc, ct 30 mdk
|
|
aba81 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.116 Joined: 2 November 16 From: Suceava ![]() |
|
--------------------
Renault
Megane GT
2017
|
|
RveMO |
![]()
|
Am stat si m-am tot uitat la lampile de stop a diverselor masini sa vad daca respecta cumva vreo regula de amplasament sau daca au toate aceeasi intensitate. De unde, unu` e jos langa bara, altu` are sus langa luneta la distanta de zeci de centimetri diferenta. Unele bat mai tare pentru ca au lupe si alte cele, altele bat mai incet. La cele de semnalizare sunt diferente si mai mari. La numar nu mai vorbim ca daca iei o masina de 20 de ani nici nu ii vezi nr. pe timp de noapte decat daca de duci la cativa metri de ea.
Argumentul suprem pentru care nu se omologheaza e ca becul cu filament emite lumina 360 de grade iar sursa LED emite 180 de grade. Ma intreb cum se producatorii astia mari nu au reusit sa produca un bec LED care sa emita lumina identica cu unul cu halogen. Sunt convins ca se poate, ca doar am trimis sonde in afara sistemului solar, dar sa facem un amarat de bec. This post has been edited by RveMO: 28 Jun 2018, 22:21 |
--------------------
Ford
Focus
|
|
Catalinmodena |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.547 Joined: 7 April 08 From: Aproape de Craiova ![]() |
Cele mai ok lumini petru mers inapoi sunt pe seria 7 si passat din ce am văzut.
Iar la numar,desi s-au ars,nu le mai schimb.E mai bine asa,prietenii stiu de ce. ![]() |
--------------------
Renault
megane sedan
manager 1.4 16v 2007
|
|
BioHazarD |
![]()
|
![]() Gold member Group: Members Posts: 1.408 Joined: 9 May 07 ![]() |
Va agitati degeaba....pur si simplu nu se poate la noi
![]() Fiecare sa-si puna becuri/leduri de care doreste la numar, plafoniera, marsarier sau in interior la picioare si n-o sa aiba probleme si nici n-o sa deranjeze pe nimeni. Ma rog, albe, nu cine stie ce culoare dubioasa. ![]() La faruri e alta discutie. |
--------------------
Renault
ex-Clio Symbol 1.5 dci
2008 Megane 4 1.5 dci 2017
Austral mild-hybrid 2023 |
|
Poty |
![]()
|
![]() DDT Guru Group: Members Posts: 978 Joined: 19 March 17 From: Slatina/Bucuresti ![]() |
Fiecare poa' sa faca ce vrea pe barba lui, suntem o tara librea ce pana... Vive le france!
|
--------------------
Renault
Megane Intense Hatchback
1.2 Tce 132CP
- OT-06-APV
|
|
Aco |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 742 Joined: 19 April 13 From: Ploiesti ![]() |
|
--------------------
Renault
Laguna II 2.0dci
2007
|
|
vladof |
![]()
|
QUOTE(Catalinmodena @ 28 Jun 2018, 23:43) Cele mai ok lumini petru mers inapoi sunt pe seria 7 si passat din ce am văzut. Iar la numar,desi s-au ars,nu le mai schimb.E mai bine asa,prietenii stiu de ce. ![]() Da. Au asa o linie alb rece. Luminile alea m-au inspirat sa schimb si la mine cu alb rece. Nu e chiar acelasi efect (evident), dar arata mult mai frumos. ![]() Si am dat banul pe Philips si Osram, dupa mai bine de 6 luni, nu s-a ars nimic. Orice chinezarie se arde, am incercat pe fosta masina toate neamurile luate si din tara si din china si din UK, toate s-au ars. |
--------------------
Renault
Megane GT 1.6 TCe 205
2017
|
|
Poty |
![]()
|
![]() DDT Guru Group: Members Posts: 978 Joined: 19 March 17 From: Slatina/Bucuresti ![]() |
@vladof era masina de vina:)) glumesc. Poti sa prinzi si ceva led uri mai ieftinache bine nu led la 5 lei.. dar un led CREE de ex e ok..
|
--------------------
Renault
Megane Intense Hatchback
1.2 Tce 132CP
- OT-06-APV
|
|
pantsless |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 38 Joined: 27 July 10 ![]() |
QUOTE(30 mdc @ 28 Jun 2018, 18:28) Eu pe M2 am xenon fara lupa dar nu deranjeaza deoarece am reglat farurile corespunzator Sunt sigur ca asa credea si ala de l-am vazut zilele trecute cu volzvagan sh si xenon fara lupa. Era zi, si ma durea creierul. Imi imaginez cum sunt noaptea. Ala trebuia batut. De ce nu va puneti ceva gen Philips Racing Vision, si in felul asta nu chinuiti nici ceilalti participanti la trafic. |
--------------------
Renault
Megane 2
2004
|
|
30 mdc |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 299 Joined: 22 August 07 From: constanta ![]() |
Nu am pretentia sa ma crezi, concret initial primeam flashuri ulterior nu cu aceleasi becuri.
|
--------------------
renault
megane 2, megane 4 intense
2003 1.9dci full , 2018 1,6dci
- ct 30 mdc, ct 30 mdk
|
|
MoneyTalks |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 2.712 Joined: 18 April 03 From: Ireland ![]() |
QUOTE(Catalinmodena @ 28 Jun 2018, 22:43) Si cit timp crezi ca vei conduce NUMAI cu spatele pe timp de noapte? (ca doar noaptea se vad mai bine liminile de mes inapoi) Sa inteleg deci ca masinile astea sint ca tramvaiul? Adica te pui pe locul din spate, scoti un volan si... da-i bice. Conduci cu spatele, ca doar luminile de mers inapoi sint mirobolante ![]() Ce importanta au luminile de mers inapoi? La 100k km condusi, peste 99% din soferi nu conduc continuu mai mult de 100m cu spatele. Cind iesi din parcare/garaj cu spatele chiar ca nu ai nevoie de LED-uri. Si nici nu te intereseaza cit de ok sint. |
--------------------
Lexus
ES300H
2020 Religia a aparut cind primul ticalos s-a intilnit cu primul prost
Never underestimate the power of stupidity in large groups |
|
Gill_ro |
![]()
|
![]() ..Nici paine fara munca, nici munca fara paine.. Group: Members Posts: 2.349 Joined: 1 February 07 From: Bucuresti ![]() |
Daca tot discutati de becuri led ... sa zicem pentru numar, puteti sa va comandati reperul original Renault cu LED 265108990c
|
--------------------
Renault
Megane II.1 / Megane IV GT ///
2004 Sedan Privilege 1.5 dci / 2017 GT 1.6 dci
- = B-006-ILL Mi-e grea maturitatea, mi-e greu să fiu docil,
Aș da orice pe lume să redevin copil! |
|
vladof |
![]()
|
Cat costa?
![]() @moneytalks, fiecare cu simtul lui estetic (sau fara). Daca tu vezi in masina un cal de bataie si cam atat, sunt si altii care pun accent pe cum arata, etc. Eu sunt unul din aia. Luminile mai puternice pe marsarier si pe numar ma ajuta sa vad mai bin in camera noaptea, pe langa elementul vizual mai placut. Stii cum e, ce-mi place mie nu-ti place tie etc. ![]() This post has been edited by vladof: 1 Jul 2018, 12:58 |
--------------------
Renault
Megane GT 1.6 TCe 205
2017
|
|
jay333 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 979 Joined: 25 June 07 ![]() |
QUOTE(vladof @ 1 Jul 2018, 12:58) Cica 118 la o cautare rapida: http://www.autovestshop.ro/lista/piese-si-...ar-renault.html |
--------------------
.
.
.
|
|
RenaultR27 |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 157 Joined: 27 February 09 From: Timisoara ![]() |
@Gill_ro din ce am vazut pe forumul nemtesc, codul e pentru lampa numar Talisman. Tot ei zic ca din pacate numai pe Megane sedan si estate se potriveste, pe hatch fiind diferita lampa.
|
--------------------
Ex Dacia
Logan 1.6 8v Ambition
2005 Renault Megane 4 GT 1.6 TCe 2018
|
|
RveMO |
![]()
|
Din cate am citit exista puse din fabrica pe unele modele de Megane. Nu stiu daca s-a uitat cineva atent. Pe de alta parte exista pentru Megane 3 acea lampa. Pot sa bag mana in foc ca este identica. Cred ca este identica pe toate tipurile de caroserie. Nu cred ca ar fi atat de nebuni sa schimbe tipul lampii de la numar intre versiunile de caroserie.
|
--------------------
Ford
Focus
|
|
Bogdan.T |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 10 Joined: 23 June 18 ![]() |
Buna ziua domnilor , a facut cineva conversie de la bec halogen la xenon pentru faza scurta , incerc de ceva timp sa gaseac informatii despre acest aspect ,insa in zadar, stiu ca piata este inundata de produse de proasta calitate , plus ca mai este si problema erorilor aparute la o astfel de interventie, ma refer la erori in calculator. Este posibil pentru farul cu lupa si adaptarea cu bec led H7 ???
MULTUMESC. |
--------------------
Renault Megane 4
Megane 4
2017 , Zen
|
|
clic |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 107 Joined: 5 March 14 ![]() |
Salut.respect parerea fiecaruia.
Am montat becuri led cree csp h7 in far Clio 4 Parerea mea-vede foarte bine in comparatie cu halogenul Pentru a preveni deranjul participantilor la trafic am coborat 2 trepte nivelul farurilor. Attached thumbnail(s) Screenshot_2018_07_30_10_30_41.png ( Size: 814.75k ) Number of downloads: 744 |
--------------------
Renault
Megane
2006
|
|
gbitzu |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 6 Joined: 15 July 17 ![]() |
QUOTE(BANDOI @ 4 Jan 2018, 16:37) Ma intereseaza pe mine farurile de la zen, daca sunt cele C-shape. Am citit ca se potrivesc pe varianta life. Eu am sedan life din 2016. Am incercat sa scriu in privat dar nu am reusit, deoarece nu am numarul necesar de postari... |
--------------------
Renault
Megane
2016 Sedan
- B013636
|
|
BANDOI |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 270 Joined: 25 July 17 ![]() |
Ti am dat pm
|
--------------------
renault
megane 4gt 2016+talisman 2.0dci 200
megane 2016/zen+modif spre intens/2016/2019
- ag 4 brs
|
|
gbitzu |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 6 Joined: 15 July 17 ![]() |
|
--------------------
Renault
Megane
2016 Sedan
- B013636
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 29th April 2025 - 11:19 |