Inlocuire bec bricheta, cum ?
![]() ![]() ![]() |
Inlocuire bec bricheta, cum ?
costeloosh |
![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 77 Joined: 10 January 08 From: constanta ![]() |
|
||
--------------------
clio II
symbol
2007 / Expression / 1.5 DCI / 50 KW / K9K - V7
- CT 79 LMC I'M WATCHING YOU !!!
|
|||
costeloosh |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 77 Joined: 10 January 08 From: constanta ![]() |
chiar nu ma asteptam sa nu primesc nici o sugestie. iata ca si pe acest forum exista lacune....
![]() |
--------------------
clio II
symbol
|
|
Ayden_CJ |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 577 Joined: 28 February 07 From: Cluj ![]() |
salut
se scoate scrumiera, se introduc niste degete in golul creat cu grija si scoti toata cutiuta care sustine bricheta prin tragere (trebe atentie si putina forta) eu nu am reusit sa fac sa scot soclul brichetei din plasticul ala dar mi-am rezolvat problema (becul ba functiona ba nu... era o pana de contact, am miscat de toate alea si acu merge. stiu ca nu e ajutorul complet dar poate te descurci. Atentie! plasticele alea sunt EXTREM de moi, se zgarie si cu unghia, grija la bavuri ca taie. Succes |
--------------------
Renault
Symbol
2006 EX1,4 16V
- CJ-x5-DXM
|
|
Pismialex |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 24 Joined: 4 December 07 ![]() |
Modalitatea de inlocuire e greoaie fara poze. Cu un pic de indemanare poti sa o faci iar la un magazin de piese ceri bec de bord fara montura(similar Solenza, Logan) care e in jur de 0.5Ron. Bafta!
|
--------------------
Renault Clio phaseII
Renault Clio phaseII
2003 1.4 8v mkII
|
|
lucianm |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 799 Joined: 13 December 06 From: Iasi ![]() |
Pas1. Se trage usor de margine pana iese din locas. Similar pentru stanga.
[attachmentid=1627458559] Similar pentru stanga. [attachmentid=1627458567] Pas2. Se desfac cele 3 suruburi: [attachmentid=1627458568] si similar cel din stanga se scoate scrumiera pentru a avea acces la al treilea surub: [attachmentid=1627458569] Pas3. Se trage usor un sus de consola, cu grija pentru cablu de la intrerupatorul de avarie, care nu este foarte lung, apoi se scoate conectorul de la butonul de avarie, se scoate conectorul de la butonul de inchis usile, si conectorul de la bricheta. [attachmentid=1627458566] Becul de desface prin usoare targere in exterior apoi in jos ( are un click ). Scuze ca nu am pus si poze cu becul, eu l-am schimbat mai demult, si nu am avut timp acum sa desfac tot pt poze. Spor. This post has been edited by lucianm: 1 Jul 2008, 14:02 |
--------------------
VW
Golf 6 1.4 TSI
2011
|
|
andreiul |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 91 Joined: 5 June 08 From: Bucuresti ![]() |
Multumim pentru topic; intrbare: ce fel de bec trebuie? este cel clasic, care se umpinge in soclu si se intoarce la 90 de grade (eu asa am avut la R19)?
|
--------------------
Renault
Clio FIDJI
2006 BaftaQ
|
|
costeloosh |
![]() ![]()
|
iubitilor, inevitabilul s-a intamplat, si un nene utilizator de mobil a renuntat la a mai acorda atentie semnului stop si m-a antrenat intr-un crash-test.
![]() acum on topic , fiind in service am mai multe bubite de remediat pe garantie, printre care si of-ul cu becul de la bricheta. am sa insist sa asist si va spun clar ce s-a intamplat. toate bune |
--------------------
clio II
symbol
|
|
costeloosh |
![]()
|
Ayden_CJ are dreptate. pasii sunt cei descrisi de el, insa trebuie inlocuit becul cu tot cu soclu ( o chestie din plastic cu doi contactori pe soclul brichetei). becul nu se poate scoate decat daca tai din acest soclu (al becului ) . ideea este ca ( stupoare ) cei de la raprezentanta nu il au si nici n-au avut vreodata. am sa incerc sa il caut pe la magazine si am sa va dau si codul de pe soclu care nu stiu daca este si al becului in sine. toate bune
|
--------------------
clio II
symbol
|
|
voinic |
![]()
|
![]() Group: Members Posts: 84 Joined: 18 April 05 From: Bucuresti ![]() |
Eu am reusit sa scot becul din plasticul acela cu ajutorul unei surubelnite cu varful subtire. Astfel se poate cupara doar becul.
|
--------------------
Renault
Kadjar
2017 Intens 1.5 EDC
|
|
reptileq |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 97 Joined: 21 November 07 From: Bucuresti ![]() |
Am avut si eu becul de la bricheta ars. Am fost in service reno si mi-au schimbat decat beculetul, fara soclu. Este un bec minuscul care a fost ... 2 RON... + manopera.
![]() |
--------------------
Renault
Megane RS 265 Cup
2013
|
|
sam_mntn |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 69 Joined: 17 February 10 ![]() |
Pentru cei cu bord de tipul acesta http://www.postimage.org/image.php?v=gx1whQu9 , ce bec trebuie luat pana la urma pentru bricheta?
|
--------------------
Renault
Megane GT
Megane IV GT 1.6 TCe 205
|
|
ReiMNs |
![]() ![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 322 Joined: 7 December 08 From: Bucuresti / Adjud ![]() |
salut,
am constat ca am si eu becul ars, am incercat sa demontez spatiul din poza dar nu am reusit, suruburile unde sunt situate? Attached thumbnail(s) 19022010618.jpg ( Size: 673.24k ) Number of downloads: 1833 19022010619.jpg ( Size: 647.59k ) Number of downloads: 1490 |
--------------------
Renault
Symbol
ian-2008 Music Edition 1.4 8V
- VN--BWE Priveste cerul!
dec 2007 - 5km 2013 - 125000 km |
|
Relu11 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.079 Joined: 21 January 08 From: Bucuresti ![]() |
Nu sunt suruburi, tot suportul pahare + bricheta + scrumiera estr prins in cleme. Modul de desfacere e un pic mai ciudat trebuie avut mare grija, Bricheta are un surub cu capat torx in ea, astfel se poate schimba becul.
|
--------------------
.
.
.
|
|
ionutz_87 |
![]()
|
![]() ionutz_87 Group: Members Posts: 1.029 Joined: 21 February 09 From: pantelimon(ilfov)-roman(neamt) ![]() |
problema mea cu bricheta este ca nu mai am curent decat la lumina. cum as putea remedia?are vreo siguranta? This post has been edited by ionutz_87: 29 Apr 2010, 13:47 |
--------------------
RENAULT
CLIO
2003/LB0C5/CLIO
- IF 03 DAP Grand scenic 2004 1.6
|
|
boni |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 33 Joined: 24 August 10 ![]() |
spre surprinderea mea am bagat mana sa vad daca am bec la bricheta si nimic nu se simnte nici un bec in fundu brichetei sunt doar 2 fire si inca o intrebare chiar nu se poate scoate bricheta fara sa dai os toata consola ?mi se pare absurd
|
--------------------
Renault
Clio Symbol
Fidjy 2006
- B-00-gcd
|
|
andr3i84 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.086 Joined: 22 March 09 From: Bucuresti ![]() |
Dupa ce in ultima perioada cand mergea cand nu mergea, becul de la bricheta a murit de tot
![]() A schimbat cineva acest soclu? Cam cat costa si de unde l-ati luat? LE: Pe el este un cod, dar pe net nu gasesc nimic ![]() Attached thumbnail(s) DSC03126.JPG ( Size: 1.36mb ) Number of downloads: 1342 DSC03127.JPG ( Size: 1.39mb ) Number of downloads: 1151 |
--------------------
Renault
Clio Symbol
2003 1.4 16V expression
|
|
Victor_Renault |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 342 Joined: 31 May 10 From: Bucuresti/Drumul Taberei ![]() |
Si eu am incercat sa scot becul de acolo si nu am reusit. Nu am insistat ca am zis sa nu se rupa. Am bordul cum a zis ReiMNs.
|
--------------------
ex. Renault
Clio Expression 1.5 dCi 65 Hp
2003; ex. Mazda 6 2.0 MZR-CD 143 Hp 2007;
ex. Renault Megane Sedan Privilege 1.6 16V 112 Hp 2007; Suzuki Swift Sport 1.6 16V 136 Hp 2013. |
|
andreym24 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 336 Joined: 2 April 06 From: Bucuresti ![]() |
Eu am reusit sa-l desfac cu o surubelnita mica si subtire cu care am impins acele cleme de pe lateral.
Problema este ca piciorusele acelea de metal trebuie pozitionate cu grija la remontarea soculului in bricheta altfel nu se va aprinde becul. |
--------------------
Renault
Symbol
2006 1,4 16V Symbol 1.4 16V 98 Caluzti - Aprilie 2006
Matiz SE Power - Mai 2002 |
|
Victor_Renault |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 342 Joined: 31 May 10 From: Bucuresti/Drumul Taberei ![]() |
Am reusit sa scot si eu becul de acolo. E o bataie de joc. Daca stiam ca e asa greu cumparam alta bricheta. M-am chinuit o ora cred si tot am rupt putin niste urechiuse. I-am curata EGR-ul, i-am schimbat bujiile incandescente si multe altele si pe de parte aceasta operatie aparent banala este cea mai penibila dintre multe operatii.
This post has been edited by Victor_Renault: 22 Dec 2010, 12:01 |
--------------------
ex. Renault
Clio Expression 1.5 dCi 65 Hp
2003; ex. Mazda 6 2.0 MZR-CD 143 Hp 2007;
ex. Renault Megane Sedan Privilege 1.6 16V 112 Hp 2007; Suzuki Swift Sport 1.6 16V 136 Hp 2013. |
|
poenaru |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 1 Joined: 4 February 11 ![]() |
100_1101.JPG ( Size: 2.61mb )
Number of downloads: 1132
100_1104.JPG ( Size: 2.83mb ) Number of downloads: 736 Eu am reusit sa-l scot,sunt doua "cleme"in lateral |
--------------------
Renault
Renault
Clio 2003
|
|
AlinWi |
![]() ![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 39 Joined: 2 September 09 From: Targu Mures ![]() |
Dar daca soclul este rupt si nu se mai poate remedia, cu ce se poate inlocui?????...... alta bricheta de la alte masini, se potriveste ??????
|
--------------------
RENAULT
Megane 2.2, Sedan
2009, 1.6 16v.
- MS -- BAN
|
|
espacern |
![]()
|
![]() ART-ist Group: Moderatori Posts: 17.610 Joined: 14 August 09 From: Mihalaya ![]() |
Bricheta in stare buna.
Se vede codul pentru verificarea compatibilitatii. Detalii de pret pe PM sau espacern@gmail.com Numai bine! This post has been edited by espacern: 4 Feb 2011, 14:03 |
--------------------
.
.
.
- . RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
|
|
balanel |
![]()
|
![]() Transmisie automata - confort si siguranta. Group: Members Posts: 1.219 Joined: 29 September 06 ![]() |
Il prinzi cu un "soricel" de plastic, cum am facut si eu.
|
--------------------
chevrolet aveo sedan
t300 LT+ a14xer - 1.4 benzina aspirat 100 CP/ 2013
(in curand alta masina, cu transmisie automata) *********
Mwe Louis-Rene Panhard si Emile Levassor, inventatorii transmisiei manuale. Fan Mircea Badea. |
|
sageata1976 |
![]()
|
![]() :-) Group: Members Posts: 337 Joined: 29 September 06 ![]() |
la mine sa ars la megane,am fost cu becul la un magazin de piese,cand vanzatorul mi la dat a mormait ceva de plafoniera de matiz sau ceva cu matiz deci se gasesc nu intrebati de bec de bricheta ca nu stie lumea
|
--------------------
renault
megane
estate 1.9 130cp.
- B-83-BCF
|
|
AlinWi |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 39 Joined: 2 September 09 From: Targu Mures ![]() |
Mersi @ balanel, dar la mine nu este rupt suportul din plastic ci contactorul de contact (-/+). Deci mai bine schimb bricheta complect.
|
--------------------
RENAULT
Megane 2.2, Sedan
2009, 1.6 16v.
- MS -- BAN
|
|
espacern |
![]()
|
![]() ART-ist Group: Moderatori Posts: 17.610 Joined: 14 August 09 From: Mihalaya ![]() |
Pentru cei care au probleme cu iluminarea la bricheta(schimbarea becului):
http://www.reno.ro/Inlocuire-Bec-Bricheta-...ml#entry2950903 NB! |
--------------------
.
.
.
- . RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
|
|
bonytrombony |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 26 Joined: 14 January 05 From: Bucuresti ![]() |
Salut aveti idee se potriveste si bricheta de logan sau sandero ? pe net par ca m la fel .
|
--------------------
Renault
Clio Symbol Fidji
2006/1.5 dci
- B 59 GCD
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 29th April 2025 - 05:57 |