Probleme la bloc, cedarea uscatoriei
![]() ![]() ![]() |
Probleme la bloc, cedarea uscatoriei
marksman |
![]()
|
||
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.676 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
|
||
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Charlie Foxtrot: Massively vote Charlie Golf for President!
|
|||
ionut.tanase |
![]()
|
![]() Can't Stop Me! Group: Members Posts: 1.283 Joined: 8 September 06 From: PITESTI ![]() |
stie cineva daca s-a schimbat ceva in legatura cu legislatia privind mansardarea locuintelor (blocurilor) .. stiu ca inainte era obligatoriu sa fie de acord toti locatarii pentru a se mansarda iar acum am inteles ca s-a dat o lege prin care este nevoie doar de 51% (adica jumate plus 1). stie cineva ceva despre acest lucru ???
|
--------------------
FORD
FOCUS
2003 DACIA 1310 .... first LOVE :-)
|
|
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
Fiind vorba de coproprietate, nu se poate da nici o lege cu 50%+1, ar fi mai putin drastica conditia chiar decat acordul pentru obtinerea autorizatiei de constructie !
|
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
1.5 dCI 2005 iGO 9.6.29.357899
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Conf. prevederilor lg. 230/2007, atat cu privire la reamplasarea peretilor, cat si la stabilirea cheltuielilor de reparatii si reabilitare termica, este necesara majoritatea (simpla) a proprietarilor (adica 50+1).
Plus ca art. 30 zice: QUOTE Art. 30. - (1) Comitetul executiv, reprezentat de președintele asociației de proprietari, are următoarele atribuții: , ceea ce cu putina extensie ar insemna ca nici macar aia 50+1 nu-s chiar necesari... : d) reglementează folosirea, întreținerea, repararea, înlocuirea și modificarea părților proprietății comune, inclusiv cu privire la consumurile aferente proprietății comune; |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
Da si nu, Klaus!
Se pare ca legiuitorul a dorit sa degreveze (firesc, deoarece nu are autoritate si competenta iar criteriile sunt subiective) coproprietarii de decizii in legatura cu modificarea proprietatii individuale (pereti, aspect, etc) si a lasat la latitudinea autoritatii locale criteriile pentru acordarea avizului de constructie/modificare. Pana aici toate bune! Insa, acordarea autorizatiei de constructie pentru modificarea cladirii (etajare, extindere etc.) presupune indeplinirea mai multor conditii cerute de autoritatea locala. In principiu, aici este necesar acordul tuturor celor afectati direct !!! Sa fie numai un mijloc de a "ocoli" acordul prin afisarea/publicarea in termen legal a proiectului si daca nu sunt reclamatii ... ??? ![]() Oricum, pentru cazul in speta, este de ajuns ca: Legea 230/2007 "ART. 8 (1) Pentru modificarea sau completarea statutului ori a acordului de asociere este necesar acordul a cel putin 2/3 din numarul proprietarilor membri ai asociatiei de proprietari." si tot este nevoie, indirect, de acordul a mai mult de 50%. Oricum, problema este spinoasa rau! |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
|
|
dantes |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 3.312 Joined: 12 December 03 From: Tzaranoaia ![]() |
Ne intalnim si aici kalus.... ai tu dreptate dar mai e un aspect care nu poate fi neglijat...
DACA prin mansardare rezulta un alt apartament si DACA acel apartament este al asociatiei (implicit spatiu comun se modifica) atunci e ok 50%+1... DACA acel apartament se instraineaza (se vinde unui tert proprietar) atunci ai nevoie de acordul a 100% din proprietarii acelui spatiu comun...altfel spus, imi vinzi fara voia mea o bucatica din proprietatea mea (care e in indiviziune cu ceilalti) |
--------------------
O masina
oarecare
.
- . Old school
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Daca mansardarea se face in scopul imbunatatii confortului (termic, de etanseitate la ploaie etc), eu nu cred ca este necesar acordul tuturor membrilor, ci doar a 50%, plus a celor direct implicati (cei de la ultimul etaj). evident, cheltuielile se impart la toti (nu doar la cei care au fost de acord).
Daca insa mansardarea are ca scop nu vanzarea, ci sa zicem inchirierea, folosinta sau concesiunea pe o perioada f. lunga de timp, atunci e necesar doar acordul majoritatii proprietarilor si al proprietarilor direct afectati de vecinatate (art. 39 din lege) Daca mansardarea se face in scopul vanzarii, atunci e evident ca pt o parte comuna trebuie acordul tuturor proprietarilor. Plus ca nu se vinde doar terasa, sa zic, ci si cota indiviza din casa scarii, din teren, din subsol, din tevi etc, ca acum sunt mai multi proprietari pe aceleasi parti comune. Va ramane discutia (in cazul vanzarii), acoperisul nou al cui este? Mai este parte comuna sau este de folosinta exclusiva (si obligatie de reparatie) a celor de la ultimul etaj? Treburile is complicate, iar eu nu m-as complica cu V/C ci as face contract de folosinta cu diverse obligatii din partea celor care mansardeaza (sa repare, sa vopseasca, sa schimbe tevi etc etc.). Oricum, parerea mea, la mansardare depinde numarul de "acorduri" de destinatia mansardarii. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
adi_ar |
![]()
|
In practica, indiferent de destinatia mansardei, exceptand cazul ca mansarda devine uscatorie, sa zicem, in folosinta comuna, ori este vorba strict de imbunatatirea confortului termic (adica acoperis), adica noul spatiu ramane in condominiu, nu se va putea face nimic, dupa parerea mea, fara acordul tuturor proprietarilor.
Indiferent de destinatia ulterioara, chiar daca se executa lucrarea de mansardare (cu acordul de 50+1), acest lucru presupune sa existe, pentru spatiile de locuit de la mansarda mansarda, un proprietar - asociatia, care devine co-proprietar, cu drept de asociere, respectiv este afectat dreptul comun al tuturor coproprietarilor !!! Este tot un soi de vanzare/cedare dar nu catre terti ci catre asociatia de proprietari, care ar urma sa foloseasca respectivul spatiu dupa cum se hotaraste! Exceptand aspectul legat de lucrarea propru-zisa, toate demersurile referitoare la terasa, imediat dupa schimbarea destinatiei, afecteaza drepturile coproprietarilor si ART. 14 Proprietarul este obligat sa mentina proprietatea sa individuala, apartament sau spatiu cu alta destinatie decat aceea de locuinta, in stare buna, pe propria cheltuiala. Nici un proprietar nu poate incalca, afecta sau prejudicia dreptul de proprietate comuna sau individuala a celorlalti proprietari din condominiu. asa ca nu cred ca se poate face nimic (legal) fara acordul tuturor! |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
|
|
dantes |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 3.312 Joined: 12 December 03 From: Tzaranoaia ![]() |
Desi asociatia e constituita din toti proprietarii imobilului, ea e entitate separata de ceilalti proprietari si atunci da, este un schimb de proprietate si se aplica articolul...
DAR... Daca se mansardeaza pentru a se face o uscatorie de ex., atunci se cheama modernizare/eficientizare energetica..etc... In mod normal e nevoie doar de 50%+1, iar spatiul respectiv e in continuare spatiu comun... Toata treaba e sa nu fie instrainat acel spatiu...sa ramana spatiu comun... LE: QUOTE Indiferent de destinatia ulterioara, chiar daca se executa lucrarea de mansardare (cu acordul de 50+1), acest lucru presupune sa existe, pentru spatiile de locuit de la mansarda mansarda, un proprietar - asociatia, care devine co-proprietar, cu drept de asociere, respectiv este afectat dreptul comun al tuturor coproprietarilor !!! Nu se schimba proprietarul... Nu este asociatia proprietar! Proprietari sunt toti din bloc in cota indiviza. In caz de vrea sa vanda spatiul rezultat, atunci, in mod normal si legal, trebuie sa semneze 100% din proprietari actul de vanzare - cumparare.... This post has been edited by dantes: 1 Oct 2007, 14:53 |
--------------------
O masina
oarecare
.
- . Old school
|
|
adi_ar |
![]()
|
Problema ramanea in discutie in cazul intentiei de cedare spre folosinta/inchiriere ulterioara, vanzarea am exclus-o deja desi, in timp, nu cred ca poti construi "cu dedicatie", adica pentru inchiriere - pentru vanzare !!!
Spatiul rezultat in urma modernizarii este(sunt) o locuinta(e) deci sunt supuse intabularii, dupa moficiarea documentatiei cladirii, respectiva modificare trebuind operata in CF. Asta inseamna ca trebuie sa existe, nominal, proprietar(i). Este adevarat, pot fi proprietari toti coproprietarii imobilului initial, cum spui, dar acest lucru nu se poate infaptui impotriva vointei lor, cu atat mai putin poti construi pe coproprietate ceva, sa-l improprietaresti pe om cu de-a sila iar apoi sa inchiriezi bunul respectiv unor terti, probabil tot impotriva vointei unui proprietar !!! Cine este administratorul acelei "co-proprietati"? Ea nu este parte mentionata in statut si deci Asociatia nu are nici un drept s-o administreze! Pe de alta parte, daca se instraineaza/inchiriaza/cedeaza, in principiu, coproprietatea-mansarda, considerand sumele rezultate ca fiind venit din coproprietate, nu pot fi platiti proprietarii ci se pot folosi fondurile pentru modernizari, amenajari etc. (De exemplu nu poti vinde/inchiria spalatoria si imparti banii !!!) Nici nu mai pomenesc de complicatiile descrise deja de Klaus, referitor la proprietarul noii terase/acoperis, respectiv de complicatiile instrainarii apartamentului (unul oarecare), care are, in indiviziune, coproprietate pe un alt apartament - una este o casa a scara sau spalatorie si alta un apartament care-si schimba stapanii. Complicat rau! Asa ca, dupa parerea mea, Art. 14 protajaza deocamdata (co)proprietatea si n-o poti tulbura in nici un fel daca unul din coproprietari este impotriva! Nu exista solutii legale la toate cele de mai sus decat "trecand cu vederea" anumite aspecte! |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
|
|
dantes |
![]()
|
Intradevar e foarte complicat si peste tot in final tot iti trebuie 100% acceptul proprietarilor...
E bine ca macar avem LEGI !!! |
--------------------
O masina
oarecare
.
- . Old school
|
|
YO4RLP |
![]()
|
![]() membru radioactiv Group: Members Posts: 331 Joined: 20 December 05 From: Galați ![]() |
QUOTE stie cineva daca s-a schimbat ceva in legatura cu legislatia privind mansardarea locuintelor (blocurilor) .. stiu ca inainte era obligatoriu sa fie de acord toti locatarii pentru a se mansarda iar acum am inteles ca s-a dat o lege prin care este nevoie doar de 51% (adica jumate plus 1). stie cineva ceva despre acest lucru ??? Treaba asta se discuta prin vara anului trecut, era un proiect de lege ce căuta să bage mansardarea în cadrul reabilitării termice. Din păcate n-a trecut de parlament, dreptul fiecărui proprietar de a decide asupra modificării definitive unui spațiu comun e sfânt. Indiferent în ce scop se fac, spații comune suplimentare sau apartamente, interesul e același: eliminarea problemelor cu hidroizolația. Aici toată lumea cade de acord. Din păcate e suficient un cap-de-menghină să zică "NU, că se dărâmă blocul ..." |
--------------------
Dacia
SuperNova
Confort 2002
- GL-06-EAF Cine vrea, găsește posibilitați; cine nu vrea, găsește scuze.
|
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.676 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
@YO4RLP:
Faza cu demolatul blocului, desi e uneori exagerata, e posibila, multe blocuri fiind construite la limita rezistentei. Cunoasteti cu totii "iepoca de aur a marilor economii". |
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Charlie Foxtrot: Massively vote Charlie Golf for President!
|
|
YO4RLP |
![]()
|
![]() membru radioactiv Group: Members Posts: 331 Joined: 20 December 05 From: Galați ![]() |
Illusi0n, întra-adevăr, asta nu e de neglijat. Da' măcar dacă ar avea și alte argumente în afară de "NU..." și " ... lucrez în domeniu, știu ce spun".
|
--------------------
Dacia
SuperNova
Confort 2002
|
|
dantes |
![]()
|
Se darama blocu..hehehe... pai niste piloni de lemn si niste rigips cu vata...mai mult cantareste mobila mosilor si babelor din case... Sunt solutii pentru orice...
|
--------------------
O masina
oarecare
.
- . Old school
|
|
YO4RLP |
![]()
|
Mmmm, ... n-aș spune. Te invit la mine, să vezi cum se ridică o mansardă, la un bloc vecin. Piloni armați, pereți de BCA. Da' după cât "moloz" au aruncat jos, de-au umplut câteva "rabe", aș zice că s-a ușurat chiar.
A, mi-am adus aminte. La capitolul contrargumente: "... construcție îngreunată de gresie, faianță și uși metalice." "...se aglomerează parcarea." ![]() |
--------------------
Dacia
SuperNova
Confort 2002
|
|
dantes |
![]()
|
"...se strica liftu' mai des ca merg mai multi..."
"...imi strica tavanu' de la picamer..." "...ma deranjeaza noaptea cu dusu'..." eheee..sunt multe... De asemenea sunt o groaza de metode de mansardare...Eu am vazut cu lemn, rigips si vata minerala si chiar am intrat intr-un astfel de apartament si chiar a fost super marfa facut... Cum sunt maniac sa stau cat mai sus, cred ca m-ar coafa ceva de genu'... |
--------------------
O masina
oarecare
.
- . Old school
|
|
klaus |
![]()
|
Poate or mai avea ceva locuri libere pe la Costila pa la statia meteorologica
![]() |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
|
|
sadi |
![]()
|
![]() tanti moderatoreasa Group: Moderatori Posts: 2.001 Joined: 23 August 07 From: Bucuresti ![]() |
tot probleme la bloc, insa de data asta teava de apa sparta
la intoarcerea din concediu, m-am gasit tavanul si un perete cate un perete din baia si bucataria apartamentului galbene, semn ca m-a inundat cineva. am raportat imediat la adiminstratia blocului, unde am aflat ca persoana care locuieste deasupra mea nu prea da prin zona am incercat sa vad daca pot lua legatura cu vecinul/vecina de sus, insa fara succes. saptamana trecuta gasesc biletel in usa cu "atentie la apa, ati provocat inundatie", ma duc rapid din nou la administratie sa aflu cine a pus biletelul. socant, nimeni nu stie nimic. le-am reamintit de problema cu apa, iar de data asta a venit mr. president sa vada. mi-a zis ca nu ma mai intereseaza si ca se va ocupa el de tot. de vreo 2 zile insa, perete meu se ingalbeneste tot mai tare si se inroseste (nu stiu de la ce, nu ma intereseaza). azi am fost din nou la administratie sa le spun de problema si de perete, si a venit altcineva sa vada. verifica etc.. aceeasi poveste ca si pana acum. am intrebat cine imi repara mie perete, dupa ce se va rezolva problema. mi s-a spus ca eu ![]() intrebarea mea este: daca se va demonstra ca inundatia nu s-a produs din cauza mea, a vecinului de sus sau a altei persoane, ci din cauza instalatiei foarte vechi, cine e obligat sa suporte reparatiile? nu mi se pare normal sa le spun de o luna ca am probleme cu apa, ei sa nu faca nimic, peretii mei sa se strice incontinuu si tot eu sa platesc reparatia lor ![]() |
--------------------
VW
Passat Confortline
2.0 TDI 140 cp 2009
- numar de moldova :) Inteleptul nu spune ce stie, iar prostul nu stie ce spune.
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
da ..tu aigurare nu ai????
ca sa vezi ce ii pune baietii aia la plata...... |
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
sadi |
![]()
|
![]() tanti moderatoreasa Group: Moderatori Posts: 2.001 Joined: 23 August 07 From: Bucuresti ![]() |
nu am asigurare, iar garsoniera in care locuiesc e inchiriata..
|
--------------------
VW
Passat Confortline
2.0 TDI 140 cp 2009
- numar de moldova :) Inteleptul nu spune ce stie, iar prostul nu stie ce spune.
|
|
rtBK |
![]()
|
![]() Unique like everyone else Group: Members Posts: 3.955 Joined: 19 January 08 From: Bucuresti ![]() |
ramane la mica intelegere... nu e nici vina vecinului ca s-a spart teava. Si la noi se sparg tevile cand ti-e lumea mai draga, iar cand ploua se aude prin pereti "pic, pic, pic"
![]() Singura solutie cred ar fi sa se puna bani si sa se schimbe toata instalatia in bloc. Oricum o alta problema care s-a ivit la mine si banuiesc ca la multi altii in curand este partea electrica, care nu mai face fata. |
--------------------
Renault
Clio 4GT Line
2017 Trek Valencia |
|
Duyu |
![]()
|
![]() Membru dependent de forum Group: Members Posts: 2.259 Joined: 10 March 06 From: B u c u r e ș t i ![]() |
Eu cand am inundat vecinii care stau sub mine din pricina unei tevi mancate de rugina (tevile blocului sunt depasite moral) am platit din propriul buzunar reparatia, dar pot sa zic ca am avut noroc ca nu m-au pus si vecinii sa le platesc reparatia tavanului din baie. Din pacate nu cred ca obtii vreun ban de la asociatie, sau chestii d-astea. Incearca sa iei legatura cu proprietarul, poate il cunoaste pe cel care sta deasupra, sau are vreo modalitate de a-l contacta. Mult succes si nervi tari!
|
--------------------
Renault
Clio Symbol
1.5 dCi, 65 CP - with Vredestein Snowtrac 3 An Fabricație: 2006 Kilometraj: ~95.000 km |
|
Victoras2001 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.840 Joined: 15 February 08 ![]() |
QUOTE(sadi @ 1 Sep 2009, 18:25) Esti in pom si pomu-n aer. ![]() Pai daca-i teava la tine-n perete, tu platesti reparatia. Dar daca spui ca stai intr-o garsoniera inchiriata, in mod normal proprietarul ar trebui sa plateasca reparatia. Sau o platesti tu iar el ti-o scade din chirie. PS. Ce adresa are garsoniera, sa vin sa vad ce se poate face. ![]() ![]() This post has been edited by Victoras2001: 1 Sep 2009, 17:46 |
--------------------
ZAZ
Zaporojeț
1969 Femeia nebatuta e precum o casa nematurata.
|
|
sadi |
![]()
|
paaai.. tavanul meu e ud, deci e clar ca si mai sus e problema
proprietarul nu are de unde sa stie cine sta la et. 8, persoana care s-a mutat deasupra mea sta doar de cateva luni acolo. iar eu stau de aproape 4 ani victoras, eventual sa ma ajuti cu reparatiile, nu? ![]() |
--------------------
VW
Passat Confortline
2.0 TDI 140 cp 2009
|
|
Victoras2001 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.840 Joined: 15 February 08 ![]() |
Categoric da.
![]() E destul de simplu. Se vor sparge peretii in cele din urma si se va vedea cine e vinovatul. Atunci trebuie sa ai legea-n mana si gura mare, atat in fata alora cat si-n fata proprietarului, desi asta din urma are obligatia sa rezolve problema. Dupa ce dau aia cep la pereti se vede cineplateste. daca sunt tevi sparte si-n peretii tai, le plateste proprietarul. Dar cum ala va refuza (cam asa se procedeaza cand inchiriezi) vei plati tu si-ti vor fi scazute din chirie. Numai ca trebuie sa-l determini pe Guta Ala sa vina sa vada ce si cum, ca pana la urma tot in buzunarul lui ajunge iuresul. Sper, spre binele tau, sa nu fie proprietarul vreo "baba batrana de 98 de ani". ![]() |
--------------------
ZAZ
Zaporojeț
1969 Femeia nebatuta e precum o casa nematurata.
|
|
bucatzel |
![]()
|
![]() Membru plictisit Group: Moderatori Posts: 6.461 Joined: 19 May 08 From: Timisoara ![]() |
Si eu am avut o discutie asemanatoare cu vecinii mei acu' vreun an sau doi.
Doar ca vroiau sa monteze antena GSM, iar eu stau la 4. Le-am expus teoria cu microunde datatoare cancer cu atata caldura, astel incat la sfarsitul intalnirii sa fiu absolut sigur ca o sa le explice si vecinilor din alte blocuri acelasi lucru. Ca degeaba nu se monteaza pe blocul tau, daca se monteaza pe blocul vecin. Tin minte ca mi-am incheiat povestea cu "Spuneti-mi daca tineti neaparat sa montati antena asta, sa am timp sa-mi vand apartamentul si sa ma mut naibii de-aici". Avantajul e ca sunt inginer in telecomunicatii (chiar daca ma joc de-a programatorul), asa ca stiu ce-i de capul antenelor astora... Si mi-am luat la intrebari si colegi care lucreaza la proiectat de antene. La fel trebuia sa faca si Illusion... Sa-si caute vreun fost coleg de facultate, inginer constructor. care sa vina cu argumente de doamne ajuta (nu alea cu "stiu eu") Si sa le explice la vecini ca se rupe blocu'. Imediat n-ar mai fi fost singurul care se opunea. LE. @ sadi: stiu cand o postat Illusion, ce-am scris e mai degraba sugestie pentru vreun alt caz care mai apare. This post has been edited by bucatzel: 1 Sep 2009, 19:56 |
--------------------
Dacia
1300
1981
- 3-SB-2608 Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
|
|
sadi |
![]()
|
buzatzel, nu ca sunt eu insensibila la problemele celorlalti colegi de forum, dar probabil illusion s-a lamurit (problema ridicata de el e din 2007)
![]() victoras, ce lege poate fi aia? |
--------------------
VW
Passat Confortline
2.0 TDI 140 cp 2009
|
|
rtBK |
![]()
|
![]() Unique like everyone else Group: Members Posts: 3.955 Joined: 19 January 08 From: Bucuresti ![]() |
apropo... la ce spunea victoras, daca ii spargi omului peretele si se constata ca el chiar nu are nici o vina, atunci sa vezi cum platesti tu sa ii faci la om bucataria. Din cauza asta am zis la mica intelegere, desi fiecare propietar e obligat sa asigure buna functionare a tevilor in dreptul apartamentului lor. ( nu stiu o lege anume, dar cu chestia te cam trimite la plimbare si renelul in cazul in care ai probleme cu electrica in casa )
|
--------------------
Renault
Clio 4GT Line
2017 Trek Valencia |
|
sadi |
![]()
|
paaaaai, daca luam in considerare faptul ca la mine e ud tot peretele de sus pana jos (inclusiv tavanul), problema e clar mai sus.
am gasit o lege, 230/2007, pe care o studiez acum. daca aveti si alte idei, va rog ![]() |
--------------------
VW
Passat Confortline
2.0 TDI 140 cp 2009
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 26th April 2025 - 17:54 |