Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

daciaclub din nou in EZ

WUB
post 29 Aug 2005, 22:09
Post #1

Membru incepator

Group: Members
From: Bucuresti

--------------------
ARR NXT 2002
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Laurentziu83
post 29 Aug 2005, 22:37
Post #2

Membru autentic

Sa vezi de-acuma post-uri carca de genul: Tremura schimbatorul de viteze. Merita sa o repar sau o vand? wacko.gif

--------------------
. . .
+
IRONICK
post 30 Aug 2005, 10:02
Post #3

-

From: Romania

Astia sunt cu capul ! ! !

--------------------
CUGIR Albalux 11 - B-11-LUX 1982
+
teodor
post 30 Aug 2005, 10:11
Post #4

.

.....,,Rugina odata aparuta se intinde ca o molima,,....adica daca schimb o fata de usa care e ruginita, cea nou prinde si ia rugina , ca masina sa infectat cu noul virus, noua ciuperca, rugina.. mellow.gif

--------------------
Passat 4Mot 2.0TDI SLZ 1,9 Diesel - BZ-xx-www 2006
M-am trezit Luni si m-am gandit Marti sa ma duc Miercuri la munca...Da` cand am vazut Joi ca vine Vineri, ce dreaq` sa caut Sambata la munca...cand Duminica e zi libera ...
+
Hormonelul
post 31 Aug 2005, 19:02
Post #5

Membru autentic

" Daca sistemul de siguranta al automobilului a avut de suferit in vreun fel, el trebuie refacut imediat. Dar, din nou, trebuie avut in vedere costul - daca este prea mare, mai bine vindeti. "

Adica daca ai probleme cu franele si nu iti permiti sa le repari simplu -> vinde masina ....lasa sa moara altii !!!!! ASTIA NU SUNT NORMALI LA CAP !!! Cum pot sa spuna asa ceva ????

--------------------
Dacia 1300, 1100 1972, 1968

Uleiul nu curge de la masina...isi marcheaza teritoriul !
+
RIon
post 1 Sep 2005, 12:27
Post #6

pasionat

From: CJ

articol de umplutura...
ce e sistemul de siguranta in acceptiunea lor?

--------------------
Skoda Octavia 2 - de CJ 2005, TDI 160CP 2008, Ford Focus 115 CP
www.raresion.ro
+
Jack Daniel's
post 1 Sep 2005, 14:29
Post #7

MEMBRU DE LA INCEPUT!

Evenimentul Zilei are legatura cu masinile asa cum am eu cu modelele de la Ferrari

--------------------
. . .
Multi membri, putini oameni!
+
lungan
post 1 Sep 2005, 15:26
Post #8

Membru autentic

From: Focsani

Cred ca e unul dintre cele mai proaste articole pe care le-am citit.

--------------------
M3 - Kia Sportage - Fiesta ST-Line Hybrid 2021
Drive carefully!
+
musicall
post 1 Sep 2005, 20:00
Post #9

musicall

From: Braila

ca sa umple si ei hartia igenica... cu ceva !!!

--------------------
Fiat Punto Classic | - delfinul.com Blogu personal
Va salut dintr-o clinica de dezintoxicare pentru dependentii de webdesign!
+
Laurentziu83
post 1 Sep 2005, 23:20
Post #10

Membru autentic

Mai bine n-o umpleau, ca ramane lumea neagra de la tusul lor unde nu intra soarele. smile.gif)
1000 de prostii au putut sa scrie astia acolo. Mai bine lasau o gagica sa scrie articolul, cred ca stia mai multa tehnica decat boul ala.

--------------------
. . .
+
Marian_2004
post 2 Sep 2005, 00:25
Post #11

membru

Eh... ce stiti voi...

Asta este manipularea voita a inconstienului oamenilor. Baga in om o anumita idee (ca masina veche...bla bla). Nu m-ar mira sa creasca anunturile in ziar, gen "vand masina din 90', stare buna".

Multa lume are convingeri dastea... ca daca masina e veche sau are cateva pete de rugina... gata trebuie alta. Se poate demonstra ca in 2 ani de zile, una nou nouta poate ajunge usor la o stare tehnica asemanatoare cu una mult mai veche.

Este mai ieftin sa dam o masina veche (pe un anumit pret) + 200.000.000 si ceva de milioane, decat sa bagam 30 in asta care o avem.

On topic: Oricum, astyia de la Ez sunt cei mai mari mincinosi. Se stie ca Ez e un ziar de scandal. Adica ...era, asta acu' 7-8 ani. Cu timpul nu a mai avut vanzare pentru ca dadea stiri total neinteresante. Am vandut o vreme ziarul Ez si stiu ca de multe ori nu aveam ce sa strig... pentru ca pe prima pagina erau stiri de genul "Senzational!!! Popescu Diana se vede in secret cu Sergiu Mihai" ... stiri despre fapte minore si despre oameni aproape necunoscuti.

--------------------
Dacia 1300 '82
+
GIC
post 5 Dec 2005, 12:08
Post #12

Doar membru

From: Oradea

Si nu doar in EZ
http://www.bihoreanul.ro/articol/ziar/orad...ricat/8331/278/

"Un an de Logan pe șoselele patriei. Minunea care relansează industria românească de automobile s-a pliat pe ce-și dorește o familie tipică de români: un interior pentru cinci persoane, portbagaj uriaș ca să încapă și proviziile aduse de la țară, dotări de confort la limita bunului simț, o caroserie spațioasă și în muchii drepte care să sugereze soliditate, totul la cel mai mic preț de pe piață.

Dar, după primul an de viață, cât de bună e această mașină - ironizată de fițoși, și apărată cu strășnicie de cei care se consideră "cu capul pe umeri"? Lideră la vânzările din România, Loganul e de departe cel mai discutat subiect pe forumurile auto de pe Internet

Cu direcția blocată

Una dintre cele mai serioase deficiențe reclamate public de cineva, pe 28 septembrie 2004, a fost blocarea direcției. "Sunt posesorul unui Logan Preferance și vreau să vă anunț o problemă foarte gravă. După 750 km parcurși am rămas cu direcția blocată după un viraj la stânga, și era să intru cu mașina într-o clădire. Noroc că am avut viteză mică (circa 15-20 km/h) și am apucat să frânez. Direcția nu a mai vrut să revină nici cu motorul oprit. După mai multe încercări am reușit să o deblochez. Bineînțeles că în acea zi am fost cu ea în service unde direcția s-a blocat din nou chiar în timp ce o încerca unul dintre mecanici", a reclamat Virgil Stanciu la "Vocea clientului", un departament de PR al Uzinelor Dacia.
Stanciu a așteptat o săptămână remedierea defecțiunii și a primit scuze oficiale din partea Uzinelor Dacia, care "regretau incidentul la sistemul de direcție", neuitând să-i și mulțumească pentru "încrederea acordată produselor și serviciilor firmei".

Păzea! Sare vopseaua!

O altă problemă care i-a făcut să sughițe pe șefii de la Dacia este cea a vopselei. Tone de reclamații pe forumuri, fotografii postate pentru autenticitate. Cei mai mulți spun că dejecțiile păsărilor corodează foarte repede vopseaua, dând naștere unor pete.
De pildă, Dan Talangescu, care are un Logan Laureate 1,4, a constatat că vopseaua de pe plafon începe să se scorojească. Deși s-a adresat fabricii, reprezentanții acesteia l-au ignorat, susținând că, probabil, o persoană rău-voitoare i-a distrus vopseaua de pe Logan. Bărbatul a depus reclamație la Protecția Consumatorului și a cerut o expertiză, solicitând un alt Logan, nou-nouț. În final, cei de la Dacia și-au recunoscut vina și au acceptat să vopsească din nou mașina.

Cochetăria cu ploaia

Îngrijorările posesorilor de Logan nu se opresc, însă, aici. Chiar de la lansare, mulți au semnalat probleme la cutia de viteze, zgomote bizare la schimbarea treptelor 1 și 2, ori că pur și simplu nu intră în viteza 1. "Cu ocazia <Porților Deschise> m-am suit în două Logan-uri și la ambele am schimbat vitezele la rece. La unul vitezele se schimbau extrem de ușor, în timp ce la celălalt cutia <agăța> în timp ce încercai să treci dintr-o treaptă în alta. Un lucru care m-a pus pe gânduri", scria pe forumul www.daciaclub.ro un aspirant la Logan.
Altă problemă: în unele intră apă în diverse locuri, amintind de Supernova. "Cu ploile astea am descoperit că a intrat apa în portbagaj. În plus, nu funcționează mecanismul de degivrare a oglinzii din stânga. PĂCAT. Trebuie să alerg pe la dealeri acum să rezolv problema. Nu pot face și ăștia ceva ca lumea. ROMÂNUL TOT ROMÂN", comenta pe același forum un posesor de Logan.

Șurubul buclucaș

Alt șofer s-a plâns că i s-a resetat computerul de bord, iar altuia i-a rămas blocată accelerația la fund, dându-i turometrul peste cap. Alții au probleme cu șuruburile. "La portiera stânga față la opritorul ușii, șurubul de pe stâlp nu stă strâns nicicum. Se slăbește și ușa pocnește mereu la orice manevrare. Mă tem că va zgâria vopseaua și mă atacă rugina. A mai avut cineva problema și cum se rezolvă? Eu o să încerc să schimb șurubul, dar dacă filetul stricat e în stâlp... e nașpa!", se plânge un alt nemulțumit pe forumul daciaclub.ro.
Sunt însă și unii norocoși care nu reproșează mare lucru Logan-urilor, decât că parcă nu seamănă cu un adevărat Renault. E-adevărat, pe mașină scrie doar "by Renault", iar firma-mamă s-a ferit să o comercializeze sub brandul propriu în țările occidentale. Altfel spus, e bun Loganul, dar numai aici, la coada Europei...

18.000 de mașini cu defecțiuni

În februarie 2005, Dacia rechema la service-urile autorizate 15.000 de Logan-uri pentru remedierea unor "probleme tehnice": dimensionarea necorespunzătoare a cricului, probleme la cablul de alimentare al alternatorului și la demaror. Uzinele Dacia au explicat atunci că sunt lucruri firești raportate la industria auto mondială. O nouă rechemare a 3.000 de mașini s-a produs luna trecută, constatându-se defecțiuni la scaunul șoferului. "O acțiune preventivă. Un angajat al furnizorului de scaune a făcut o sudură necorespunzătoare. Riscul era ca sudura să cedeze și să deformeze scaunul", a precizat Constantin Stroe, fost manager al fabricii, actual consilier în cadrul Uzinelor.

Eșec la "testul elanului"

Cel mai mare impas din scurta viață a Loganului l-a reprezentat eșecul la "testul elanului", realizat de ADAC Germania, una dintre cele mai respectate asociații auto din Europa. Mașina s-a răsturnat, dar patronii de la Renault și presa românească au contestat rezultatul ADAC, susținând că nemții încearcă să discrediteze concurența puternică pe care o poate reprezenta Logan.
La câteva luni de la această controversă, o revistă franceză, "de-a casei", a refăcut testul și a certificat că, la varianta cu jenți din aliaj, anvelopele ies efectiv de pe jantă și că pericolul de răsturnare e cât se poate de real.

Principalele probleme

Acestea ar fi principalele probleme semnalate pe forumurile specializate, unde sute de proprietari de Logan își expun părerile. O parte din problemele semnalate au fost recunoscute oficial de producător.

* Blocarea volanului în mers. Probleme la cutia de direcție au fost semnalate de către mai mulți posesori de Logan
* Coroziunea vopselei. Un caz care a făcut vâlvă, alte sesizări pe aceeași temă, de mai mică amploare
* Schimbătorul de viteze agață în treptele I și a II-a
* Urme de umezeală în portbagaj după ce mașina a stat mai multe ore în ploaie
* Defect de fabricație la un șurub al portierei față
* Defecțiuni la cablul alternatorului și al demarorului (un lot de mașini a fost rechemat la verificări de către Uzinele Dacia)
*Defecțiune la armătura scaunului șoferului (3.000 de mașini a fost rechemat la verificări)"

--------------------
Dacia Duster 2021 TCe 150 EDC / Rover 45 1.6L - 2002
Nicio faptă bună nu rămâne nepedepsită!
+
costi
post 5 Dec 2005, 12:13
Post #13

Membru autentic

Alt ziarist "minune".
A intrat la google, a dat search cu Logan si printu-ul l-a dus la redactie sa-si ia si el prima de Craciun.

--------------------
DSN/SLZ
+
Slider
post 5 Dec 2005, 12:19
Post #14

Membru autentic

From: Cernavoda

Nu ar trebui ca ziaristii astia care folosesc copy-paste de pe forum sa cotizeze la forum? Ca pina la urma cam asta fac atunci cind citeaza forumul....

--------------------
LOGAN Ambiance - CT-xx-xxx
+
bertro
post 6 Dec 2005, 10:56
Post #15

Membru dezmembrat

From: IASI, rumenia

corect. ar trebui scris mare si lat undeva ca publicarea textelor de pe forumul asta nu se poate face fara acordul expres in scris al administratorilor. chiar daca practic proprietatea intelectuala a mesajelor apartine utilizatorilor care le-au scris, nu cred ca ar fi vreunul deranjat daca ar face din asta adminii niste bani pentru intretinerea forumului, plata domeniului, etc.
faza nasoala e ca ar fi nevoie de contabilitate, si aia te rupe la timp sau la buzunar wink.gif.

--------------------
DACIA Nova GT - xx xx XXX
posesor de DrACIA NOVA GT
+
daciafan
post 6 Dec 2005, 11:10
Post #16

/

QUOTE(costi @ 5 Dec 2005, 12:13)
Alt ziarist "minune".
A intrat la google, a dat search cu Logan si printu-ul l-a dus la redactie sa-si ia si el prima de Craciun.
*

cool.gif poate ai drepatate, cu toate astea indiferent de sursa articolul prezinta echidistant problemele reale aparute la modelul logan pe parcursul anului ce a trecut de la lansare.

--------------------
/ / /
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 11th August 2025 - 00:01
Dacia