Senzori presiune pneuri - probleme / intrebari
![]() ![]() ![]() |
Senzori presiune pneuri - probleme / intrebari
aba81 |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.116 Joined: 2 November 16 From: Suceava ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane GT
2017
|
|||
jbn |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.596 Joined: 31 March 14 From: Bucuresti/Pitesti ![]() |
|
--------------------
Ex. Renault
Megane 4 Hatch, Corolla TS //
'16 1.5dCi 110cp, '22 1.8hsd 122cp
|
|
mars |
![]()
|
![]() meow or never Group: Moderatori Posts: 7.305 Joined: 22 January 04 ![]() |
Nu, doar adminii au "puteri" d'astea. On-topic, faptul ca senzorii citesc foarte precis presiunea face bine la anvelope
![]() |
--------------------
Mercedes-AMG
A 35
(2023)
|
|
DragosCatalin |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 204 Joined: 13 January 17 ![]() |
Pot sa fie si senzorii de pe masina imprecisi. De obicei la vulcanizarile bune au metrologia facuta la manometre, na, acum depinde..
|
--------------------
Dacia
Logan
2005
|
|
mars |
![]()
|
![]() meow or never Group: Moderatori Posts: 7.305 Joined: 22 January 04 ![]() |
Senzorii de la a mea arata fix la fel ca si compresorul din dotare. La vulcanizari or fi OK aparatele, dar in perioada de boom (martie si noiembrie) se mai decalibreaza. Am avut eu 3.5 in loc de 2.2 la Megane, de nu stiam de ce e masina rigida.
|
--------------------
Mercedes-AMG
A 35
(2023)
|
|
aba81 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.116 Joined: 2 November 16 From: Suceava ![]() |
De obicei la vulcanizarile bune au metrologia facuta la manometre, na, acum depinde..
[/quote] corect...dar acel manometru nu sta la vedere ![]() la fel si cheia dinamometrica pentru strans prezoanele...sta la cutie frumos...langa manometru ![]() ![]() La.cati dintre voi v-au strans prezoanele.cu cheia dinamometrica? ![]() ![]() This post has been edited by aba81: 1 Apr 2017, 15:13 |
--------------------
Renault
Megane GT
2017
|
|
DragosCatalin |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 204 Joined: 13 January 17 ![]() |
Eu si vara si iarna imi schimb acasa rotile. Le strang cu cheia dinamometrica din dotare si le verific presiunea. Am luat un manometru si i.am facut metrologia. Totul este ok acum. Inainte si eu am patit sa imi stranga la vulcanziare cu pistolul si nu am desfacut prezoanele decat cu un tragator mare si doua tevi, tata se lasa pe o teava si eu ridicam de cealalta (nu vreti sa stiti cat ne.am chinuit sa le desfacem toate)..
|
--------------------
Dacia
Logan
2005
|
|
Urlea Bogdan |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 107 Joined: 17 March 16 ![]() |
Eu mi-am schimbat roțile si mi-am cumpărat senzorii de la Renault, vad ca computerul de bord ii vede si îmi arata ce presiune am in roti fără sa mai merg la Renault pentru configurare.
|
--------------------
Renault
Megane 4, 1.5 dci 110 cp.
2016
|
|
speedman |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 3.495 Joined: 21 April 07 ![]() |
da...e o poveste chestia cu configuratul....
|
--------------------
Smart
eq forfour
2019
|
|
Boss1 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 71 Joined: 19 March 17 ![]() |
Sal dupa cat timp de mers cu masina a vazut senzorii calculatorul de bord ma refer la cei luati de pe olx precizez ca prin bucuresti mers vreo 8 km tot cauta si tot cauta dar fara eroare.
|
--------------------
Renault
Megane
2003
- B38tge
|
|
adrianovici_2006 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 637 Joined: 4 July 16 From: Ramnicu Valcea ![]() |
[quote=Boss1,13 Jun 2017, 10:30]
Sal dupa cat timp de mers cu masina a vazut senzorii calculatorul de bord ma refer la cei luati de pe olx precizez ca prin bucuresti mers vreo 8 km tot cauta si tot cauta dar fara eroare. Prima oara se imperecheaza...nu-i vede !...in ce ma priveste i-am cumparat de la Renault si tot a fost nevoie de imperechere! |
--------------------
renault
Anterior M2 ,1,5 dci, 80 cp,
megane 4 INTENS 110 DCI, BOSE Gris titanium
|
|
Boss1 |
![]()
|
Gata i a vazut fara imperechere
|
--------------------
Renault
Megane
2003
- B38tge
|
|
gerula2006 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 730 Joined: 3 April 14 ![]() |
Cat au costat pe olx? Să înțeleg că sunt buni... Multumesc
|
--------------------
Renault
Megane Estate 1.5 EDC
2017
- B
|
|
Boss1 |
![]()
|
Da sunt ok
13 Jun 2017, 20:28: Pe pagina 1 sau 2 a i un link gasesti acolo This post has been edited by Boss1: 13 Jun 2017, 20:28 |
--------------------
Renault
Megane
2003
- B38tge
|
|
speedman |
![]()
|
ultima data erau 80 de lei bucata
https://www.olx.ro/oferta/senzori-presiune-...ce-ID7T8Bh.html This post has been edited by speedman: 28 Jun 2017, 06:01 |
--------------------
Smart
eq forfour
2019
|
|
Dri |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 281 Joined: 11 December 16 From: Bucuresti ![]() |
Eu nu sunt convins ca trebuie sa mergi la Renault pentru configurare/imperechere.
Acum o saptamana am fost la o vulcanizare pentru reechilibrare, si au desumflat si au umflat din nou roata respectiva. Dupa ce am plecat, aveam mesaj cu rosu in bord PNEU PERFORAT. Dar dupa ce am parcurs aprox 500 metri mesajul a disparut si nu a mai reaparut, ceea ce ma face sa cred ca senzorul respectiv intrase in "balarii" dar cand a fost citit din nou, si-a revenit, ceea ce cred ca se intampla si cu senzorii noi. In alta ordine de idei, a folosit cineva roata de rezerva pana acum, si daca da, cum s-a comportat din punct de vedere al sistemului de monitorizare a presiunii? Ea are senzor? This post has been edited by Dri: 29 Jun 2017, 17:36 |
--------------------
VW Golf 6
1.2 TSI 2012, anterior
Renault Megane GT 2016
|
|
jbn |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.596 Joined: 31 March 14 From: Bucuresti/Pitesti ![]() |
Citeste te rog topicul ''prima pana de pneu''
|
--------------------
Ex. Renault
Megane 4 Hatch, Corolla TS //
'16 1.5dCi 110cp, '22 1.8hsd 122cp
|
|
aba81 |
![]()
|
Dupa ce umbli la.presiune trebuie reinitializati senzorii pentru ca valoarea lor de referinta e alta dupa ce mai bagi presiune. eu dupa ce am luat masina avea 3 presiune pe toate rotile...am desumflat si apoi imi dadea mesaj de verificare presiune. Presiunea bineinteles ca era ok dar senzorii vedea valoare de 3 ca valoare normala.
|
--------------------
Renault
Megane GT
2017
|
|
dariuscristi |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 16 Joined: 14 November 07 ![]() |
QUOTE(speedman @ 27 Jun 2017, 22:13) As vrea sa iau si eu acesti senzori. Spune-mi si mie cum ai facut tu cu imperecheatul ca nu am inteles exact. Ai fost la reprezentanta sau pur si simplu ai montat senzorii pe jante si ai mers cu masina si dupa un timp i-a vazut de la sine? Cum a putut citi singur calculatorul masinii care senzor este in stanga fata, care este in dreapta fata....? |
--------------------
Renault
Megane IV
Sedan Intens 1,2 Tce 130 CP
|
|
speedman |
![]()
|
salut, nu trebuie sa i imperechezi...ii citeste masina dupa ce mergi cativa km.
|
--------------------
Smart
eq forfour
2019
|
|
dariuscristi |
![]()
|
QUOTE(speedman @ 12 Aug 2017, 21:07) Au vreo diferentiere intre ei (intre cei 4 din pereche) si trebuie montati fiecare pe o anumita roata sau se monteaza pur si simplu la intamplare si masina ii vede singura exact pe rotile pe care sunt? ... si inca ceva te mai intreb...Stii cumva ce cod au senzorii tai originali din fabrica? Ai mei din fabrica au codul "407004CB0A", iar astia de pe olx au "407004CB0B" (difera ultima litera) si am o retinere ca din cauza asta poate nu or sa mearga. Mersi! |
--------------------
Renault
Megane IV
|
|
speedman |
![]()
|
au fost montati la nimereala, n am idee ce cod au senzorii originali. Am fost la auto soft si i au montat baietii pur si simplu...in functie de cum i au scos din cutie...merg 100%...ii am pe rotile se vara.
|
--------------------
Smart
eq forfour
2019
|
|
dariuscristi |
![]()
|
|
--------------------
Renault
Megane IV
|
|
AlexeiGutan |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 6 Joined: 26 September 17 ![]() |
In privinta senzorilor presiune roti. Eu personal am instalat senzorii proccurati din Pitesti pe jantele R15 si pneurile de iarna R15 195/65 in curtea casei. I-am instalat la intimplare, cum erau in cutie. La schmbarea rotilor (pentru testare) am notat locul fiecarii roti scoase de pe masina. Am montat rotile pregatita pentru iarna si am parcurs citiva km. Masina automat ia depistat si ia inregistrat in comp ca a 2 pereche de roti. Am demontat rotile de iarna testate si am montat dinou rotile de vara conform locurilor deja semnate. Am parcurs citiva km si comp a identificat rotile de vara. Nu v-a faceti probleme, totul este prevazut. Cu respect.
|
--------------------
Renault
Megane IV Sedan
2017
|
|
vladof |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.086 Joined: 15 November 16 From: Bucuresti ![]() |
Da, long story short - ca sa ne intelegem cum functioneaza, pentru cei care mai citesc topicul asta.
1. Asa zisul "computer" nu tine minte 2 perechi de senzori ci doar una. Cand bagi senzori noi se reseteaza sistemul automat (sau o faci tu). Dupa cativa km ii vede. 2. La Megane 4 nu trebuie sa mergi la dealer sa ii "imperecheze". Nu exista asa ceva. Cand pui alti senzori e recomandat sa dai reset la system pana zice "tyre location in progress" sau similar. 3. Nu merg doar senzorii aia care ii gasiti pe VIN number. Sunt si alti senzori compatibili. Daca scrie pe site ca e compatibil cu Megane 4, cel mai probabil merg si la voi. 4. Nu trebuie notate rotile si nu conteaza daca pui un senzor de la o roata la alta roata, schimbi rotile intre ele, etc., atata timp cat dai un reset la sistemul de monitorizare a presiunii. Cand dai reset, se cauta automat senzori noi si se imperecheaza. This post has been edited by vladof: 18 Oct 2017, 13:30 |
--------------------
Renault
Megane GT 1.6 TCe 205
2017
|
|
Raznovan |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 11 Joined: 25 December 11 ![]() |
Senzorii de presiune prezentati mai sus in anuntul olx sunt originali si se potrivesc pe M4, Talisman, Kadjar, Scenic si altele fie ca seria se termina cu A sau cu B.
Eu personal am pus pe Talisman 1,6 DCI 160 cp. 20 Nov 2017, 21:04: Multumesc celor care au descoperit si impartasit noua informatia. This post has been edited by Raznovan: 20 Nov 2017, 21:04 |
--------------------
Renault
Megane
2008/ Renault Talisman Intens 1,6 EDC 2017
|
|
myreno4me |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.529 Joined: 18 May 17 ![]() |
In contextul in care pe unitatile fabricate dupa data x, la care senzorii se monteaza pe abs, mai este nevoie de al doilea set?
|
--------------------
Megane IV
1.2 TCE
2018
|
|
vvede |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 579 Joined: 12 September 06 From: Bucuresti ![]() |
Daca nu ai senzori pe valva si diferenta de presiune se face prin modulul ABS (diferenta de viteza de rotatie) NU vei avea nevoie de un alt set de senzori.
|
--------------------
Renault
Clio
0.9TCe Expression Mazda 6 2.0, Attraction
Ex: Renault Clio Symbol 1.5 dCi 82CP | Opel Astra H 1.6 Twinport 105CP |
|
CrissT |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 141 Joined: 20 May 10 From: Cluj Napoca ![]() |
Nu stiu dupa ce data au senzori pe ABS, pentru ca vineri am ridicat masina noua, Iesita din fabrica pe la inceputul lui Noiembrie, si am senzori pe valva.
Acum astept sa imi aduca senzorii pentru rotile de iarna si sa ii monteze ca masina acuma merge din pacate cu eroare in bord pana ajung senzorii. |
--------------------
Renault
Megane IV Sedan
2017 1.5 DCI EDC Intens EX : Renault Megane 2 2005
EX : Renault Megane III Grandtour 1.9 dCi 130 FAP/2010 |
|
tatimeu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.710 Joined: 6 September 06 ![]() |
dar de ce ai eroare?
|
--------------------
renault/audi
Megane III RS/Audi A4
2014/2019 benzinar/tractor 302/190 CP
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 25th April 2025 - 19:42 |