Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Hand free pe AUX, Hands free pentru Update List

Zipy
post 31 Jul 2012, 18:42
Post #1

Membru

Group: Members

Va salut!
Dupa ce am reusit sa leg o mufa jack la intrarea AUX de la cd-player mi-a venit ideea ca as putea sa fac ceva si mai bun, dupa cum urmeaza:

Aveti nevoie de urmatoarele:
-cablu ecranat (dimensiunea variaza in functie de distanta la care vreti sa puneti microfoanele)
-un set de casti pentru telefon, in functie de model. Aveti grija ca daca aveti telefon cu jack, mufa este diferita fata de o mufa normala cu 2 cai. Trebuie sa aibe 3 cai(una pentru microfon).
-microfoane(depinde de voi cate vreti sa puneti, eu am pus doua) este de preferat sa fie luate tot de la castile pentru telefon sau microfon de birou, pentru ca sunt mai sensibile.

Tips:

1 Taiati cablul de la mufa jack, preferabil chiar inainte de microfon( sau de bifurcatia care duce la fiecare casca, depinde de model).
2 Identificati firele care sunt pentru casti si firele de la microfon.
3 Recomand sa lipiti firele indicate mai sus de cablu ecranat(de diferite culori) pentru o mai usoara lipire a acesotra pe microfon, pentru ca cele de la casti au un fel de insertie din fibra textila.
4 Dupa ce s-au lipit firele de cablul care duce la mufa jack, in funtie de culori,( in cazul meu: Negru- -Mic, Galben- +Mic, Rosu- -Audio, Verde- +Audio.), trebuie desfacuta carcasa microfonului si deslipite cablurile de pe acesta, si lipit cablul ecranat in functie de culoare. Daca doriti montarea mai multor microfoane, acestea trebuiesc lipite in serie, nu in paralel pentru ca telefonul nu va recunoaste ca aveti castile bagate).
5 Dupa ce au fost lipite cablurile de la mufa jack de microfon, se pun cablurile audio(rosu si verde in cazul meu) la intrarea AUX din cd-player. Ca in poza de mai jos.
Dupa ce setati cd-playerul pe aux, puteti auzi persoana cu care vorbiti, direct in boxele masinii, iar el va poate auzi perfect daca urmati pasii de mai sus. (In cazul in care se aude tare zgomotul provocat de motor, se poate face ceva ca sa reduceti socurile date microfonului, prin fixarea lui. Eu le-am fixatcu banda dublu adeziva, pe o bucata de burete, in interiorul bordului. Unul in dreptul soferului iar celalalt in dreptul pasagerului.
Mufa jack poate fi scoasa pe oriunde, dar eu am preferat sa o scot in tavita de sub cd-player, langa cea de la mp4, insa nu am fixat-o ci am lasat-o sa o pot trage mai aproape de mine.
Pozele detaliate le voi posta mai tarziu.
Daca aveti intrebari, va stau la dispozitie.
Capture.JPG ( Size: 63.08k ) Number of downloads: 894

This post has been edited by Zipy: 31 Jul 2012, 18:44

--------------------
Renault Megane - TR 04 ZIF 1.5 dCI, 86hp, Sedan
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
dan22y
post 31 Jul 2012, 20:09
Post #2

Membru autentic

From: B

Pentru o mai buna fidelitate, este ok ce ai zis tu, insa pe intrarea AUX si cu cablu audio stereo, merge partea de hands-free la telefon, atata tot ca sistemul va folosi microfonul telefonului si nu microfoanele atasate de tine in cazul prezentat mai sus.

Oricum multumim de sfaturi. Poate erau mai bine mai multe poze, unde ai instalat microfoanele cat si poze de la cablul taiat si lipit.

--------------------
R M - B 8
User is online!Galerie FotoPM
+
Zipy
post 1 Aug 2012, 09:05
Post #3

Membru

Am revenit cu pozele.
In primele doua, sunt microfoanele, in a3a este legatura dintre cablul mufei jack si cablul ecranat, iar in a4a ansamblul.
Pana diseara poate reusesc sa fac poze si sa va arat cum l-am montat.

dscn3479c.jpg dscn3478x.jpg dscn3483a.jpgdscn3489a.jpgdscn3488.jpg

--------------------
Renault Megane - TR 04 ZIF 1.5 dCI, 86hp, Sedan
+
Andrei rs
post 17 Sep 2016, 06:38
Post #4

Membru incepator

Poate funcționa la orice masina care are mufa aux-in?

--------------------
Renault Megane 2 2004 shake it
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 30th July 2025 - 08:38
Dacia