Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Fitment jante clio

vigo66
post 20 Oct 2016, 14:34
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Salutare, baieti!

Detin un Clio Symbol din 2007 si as vrea sa il aranjez putin. Am rugamintea la voi sa ma ajutati cu niste sfaturi in ceea ce priveste jantele pentru ca, efectiv, nu stiu cum sa fac. Vreau sa ii pun niste jante Borbet A sau Borbet T pe 16 (fata 7.5 J, spate 9 J). Din ce am vorbit cu baietii de pe la atelierele auto, se poate pune 9 J pe spate roluind aripile. Pe fata cica ar intra 7.5 J.
Marea mea dilema este urmatoare - ce fac in privinta arcurilor/suspensiei. Am citit pe forumuri ca ar fi indicat sa iau arcuri sport si sa pastrez amortizoarele stock, am citit sa tai arcurile stock s.a.m.d.
Cei care ati schimbat jantele cu unele mai late, cum ati procedat? Ce J aveti sub aripi?

Mentionez ca masina face cam 2000-2500 Km pe an...mai mult sta smile.gif), dar vreau sa o aranjez pentru ca e masina de suflet...

Multumesc frumos!

--------------------
Renault Clio Symbol 2007
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
eviltuning
post 20 Oct 2016, 15:00
Post #2

峠ドライバ

From: Brasov

Daca vrei fitment, asta inseamna ca iti trebuie reglabila, nu rezolvi doar prin arcuri sport.Eventual daca ai bagi de bagat, o poti trece pe aer si n-ai treaba.indicat e sa folosesti jante cu acelasi et si latime.Pana nu ai masina jos nu stii ce jante sa pui, daca trebuie sa roluiesti sau nu.In general ca sa faci fitment trebuie sa si roluiesti.Ca fapt divers 'J'-ul nu reprezinta latimea jantei, ci doar forma marginii pe care se aseaza anvelopa.Latimea e data de numaru din fata asa zisului 'j' care e exprimat in inch, la fel ca si diametru.Ca si recomandare pentru fitment, un et 30 si latime 8

--------------------
Renault Megane 99' 2.o 16s RXE / - BV 99 EVL Laguna 08' 2.0 16v TCe GT
+
vigo66
post 20 Oct 2016, 15:42
Post #3

Membru incepator

Eviltuning, multumesc frumos pentru sfat si pentru informatii!
Sincer, mi se pare cam mult 9, dar nu as putea spune ca am gasit ceva frumos.
Sfatul tau este ca mai intai sa ma ocup de garda la sol si abia apoi sa ma ocup de jante.
16 inch este ok, nu este prea mult?
Apreciez, multumesc frumos!

--------------------
Renault Clio Symbol 2007
+
eviltuning
post 21 Oct 2016, 15:03
Post #4

峠ドライバ

From: Brasov

Da, intai ocupa-te de suspensie, apoi te decizi in privinta jantelor.Mai exista si o varianta de arcuri sport cu drop de 80 de mm dar banuiesc ca mai vrei si iarna sa circuli cu ea, de asta iti recomand o reglabila.Ca jante, e ok si 16 si pui niste gume mai inguste ca sa stea trase, genu un 195/40, ca astea te ajuta la fitment

--------------------
Renault Megane 99' 2.o 16s RXE / - BV 99 EVL Laguna 08' 2.0 16v TCe GT
+
vigo66
post 21 Oct 2016, 15:25
Post #5

Membru incepator

Apreciez, multumesc frumos!

--------------------
Renault Clio Symbol 2007
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 1st August 2025 - 17:09
Dacia