Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Ajutor montaj proiectoare, Proiectoare Megane 4

gabi.stanescu123
post 31 Aug 2024, 13:32
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Am achiziționat recent un Megane 4 și sunt interesat sa montez o pereche de proiectoare, însă nu prea știu nici la cine să apelez in Prahova, nici în ce constă. Bănuiesc în neștiința mea că am nevoie de grilele de pe fața, proiectoarelor propriu zise, cablaje (nu știu ce cablaje/mufe) și blocul de lumini cu proiectoare fata.

A mai efectuat cineva așa ceva? Daca da a-ți întâmpinat probleme sau costuri exagerate?

--------------------
Renault Scenic 2 2007
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
sagetator
post 31 Aug 2024, 15:03
Post #2

Membru autentic

From: O R A D E A

Prea mare investiția pt. prea putina eficiență. Personal in 8 ani am folosit proiectoarele de ceață de max. 5 ori, de fiecare dată neaducandu-mi un plus de vizibilitate, raportat la farurile led pe care le are a mea.

Daca insa vrei ceva sa schimbi, schimba farurile, daca nu sunt led. Acelea merită efortul. 1000% merită.

--------------------
Clio Symbol Fidji dCi 82 CP gri eclipse
Megane IV Intens dCi 110cp manuala, gris titanium... o frumusețe.
+
gabi.stanescu123
post 31 Aug 2024, 15:46
Post #3

Membru incepator

Și pentru trecerea la LED e necesar schimbarea farului? Am găsit pe net ceva becuri adaptate H7 cu led și par sa se potrivească pe farul meu cu lupa, dar nu știu însă nici cât de eficiente și nici cât de legale sunt.

LINK: https://lightoncarparts.com/ro/becuri-led-n...-001-01-11.html

Nu incerc sa fac reclamă pentru că nici eu nu știu despre ce e vorba.

Am avut Xenoane pe un Megane 2007 și erau foarte bune, halogen cu lupa pe scenic 2007 la fel super ok cu niste becuri osram undeva la 60 de lei bucata. Dar Megane ul asta nou m-a cam dezamăgit la capitolul lumini.

--------------------
Renault Scenic 2 2007
+
danyel-danyel
post 31 Aug 2024, 18:25
Post #4

Membru incepator

Confirm ce a spus colegul de mai sus, proiectoarele de pe M4 nu iti aduc aproape niciun plus de vizibilitate.

Led-urile din link-ul de mai sus sunt China. Am vazut ca destul de multi proprietari au pus asa ceva si sunt multumiti, dar trebuie luat in calcul ca e posibil sa-i orbesti pe ceilalti pariticipati la trafic si in caz de un control RAR poti sa ramai fara talon.(M4 e inca destul de nou cat sa nu intre sub lupa celor care fac controale in trafic)

Pentru trecerea la PureVision ai nevoie de faruri complete(cu tot cu calculatoare de far) si cateva adaptari. Cred ca sunt informatiile pe forum.

This post has been edited by danyel-danyel: 31 Aug 2024, 18:30

--------------------
Renault M4 1.5 dCi EDC 2017
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 30th July 2025 - 00:41
Dacia