Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Huruie la peste 3000 rpm, compresor AC dus?

cri123
post 12 Apr 2016, 20:17
Post #1

Membru autentic

Group: Members
From: Cluj-Napoca

De ceva vreme, pe acceleratii mai bruste si mai ales cand a "stat" masina, aud un huruit metalic din zona alternator-compresor AC. De obicei doar in viteza 1. Daca o las incet si apoi revin, nu se mai aude.

De vreo o saptamana, se aude acest huruit aproape permanent la peste 3000 rpm, cam in orice viteza cu care pot merge in oras la astfel de turatii (1, 2, 3), si se opreste doar daca opresc AC sau clima complet. Am incercat si scoasa din viteza si face la fel daca insist putin peste 3000 rpm.

Clima raceste perfect.

La service Renault (Suerom) au spus ca e compresorul de clima si trebuie schimbat tot, cica fulia e pe ambreiaj cu cuplaj electromecanic si se duce ala (dar nu e blocata... ciudat).

Am mai citit pe aici si ca ar fi de fapt fulia de la alternator.

Am fost si la o firma care se ocupa numai de AC in Cluj, spre aeroport, si ei zic ca ar fi pe la compresor ceva (in compresor), dar schimbarea lui implica si schimbarea vas expansiune, filtre, radiator!!!, altfel nu dau garantie pe lucrare, si ce au ei ca reprezentant (Nissem parca) nu recomanda.

Pret compresor la Renault: 4700 RON fara manopera tongue.gif. Am gasit si la piese auto Nissem nou pe la 1400 RON (produs Slovacia). Cei de la firma de AC auto zic ca ei recomanda Valeo sau Delphi, dar evident tot Nissem au. Sau sa caut un second, dar ma indoiesc profund ca merita, fiind cam la fel de vechi ca al meu (2006-2008 max). Sau reconditionat, dar costa cat cel nou Nissem.

A mai patit cineva chestia asta? Sa ma apuc de schimbat compresorul (Nissem nou, probabil la Renault cu piesa mea, ca de la Renault n-am innebunit sa iau unul care costa un sfert din masina)? Sau stie cineva un mecanic bun in Cluj care sa si stie ce vorbeste pe aceasta tema?

--------------------
Renault Laguna 2 2006 2.0T dopat cu 30 ponei
Kadjar 1.6 dci 4x4 - 2015
Megane 1.2 Classic 1.6 16v - 2001
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
espacern
post 12 Apr 2016, 20:26
Post #2

ART-ist

Group: Moderatori
From: Mihalaya

Incearca sa gasesti un service care se ocupa cu instalatii climatizare.....si solicita completare ulei special.
Poate scapi de zgomot...si cheltuiala!

--------------------
. . - . .
RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
+
mars
post 12 Apr 2016, 20:27
Post #3

meow or never

Io zic sa faci o umplete cu freon si uleiul aferent si mai vezi dupa aia. Dezmembrari, desigur.

--------------------
Mercedes-AMG A 35 (2023)
+
gsalexandru
post 15 Apr 2016, 06:19
Post #4

Membru autentic

From: Romania-Suceava

Si eu am patit. Dupa completare cu freon/ulei a disparut

--------------------
renault laguna 2 - sv-07-xjr 2001 1.9 dci expression
Reparatii chei/carduri auto - 0742978558
+
cri123
post 15 Apr 2016, 13:09
Post #5

Membru autentic

From: Cluj-Napoca

Am incercat, nu lipsea nici freon nici ulei, dar am facut o reumplere/curatare, si degeaba, aparent raul a fost produs de ceva vreme (de cativa ani mai huruia ocazional, si nu am luat in seama fiind foarte foarte rara situatia).

Asa ca am schimbat compresorul, 1400 RON + 400 freon, ulei si manopera, la AutoDias in Cluj, totul a durat 3h si merge perfect acum, liniste iar in masina.

Ca invatatura de minte: la 3-4 ani, verificare si completare freon SI ulei... Multumesc Renault Service, care trebuiau sa faca asta in revizii. Deh, e mai profitabil sa schimbi un compresor cu 5000 RON...

--------------------
Renault Laguna 2 2006 2.0T dopat cu 30 ponei
Kadjar 1.6 dci 4x4 - 2015
Megane 1.2 Classic 1.6 16v - 2001
+
xir 04
post 12 Jun 2016, 09:02
Post #6

Membru

From: roman,jud neamt

Salutare, aceeasi problema ca si colegul de mai sus am avuto si eu la masina din semnatura numai ca la mine intr-o saptamana de cand a aparut zgomotul sa si dus compresorul,tin sa precizez ca masina o am de 3 luni iar cand am cumparato nu mergea clima ,am incarcato si a mers perfect am fost la un service special mi-au bagat si ulei ca a depistat aparatul ca lipseste din el,bun eu am o rugaminte fata de forumisti care ma poate ajuta eu pe masina am compresorul cu codul 8200024397 si pe la dezmembrari nu gasesc decat de 1.9 diesel cu codul 8200021822 credeti ca se potriveste pe masina ca singura diferenta pe care o vad ar fi ca are fulia putin mai mica in diametru.Ma gandesc ca daca as pune o curea putin mai mica ar compensa din diferenta de marime a fuliei.multumesc anticipat

--------------------
renault laguna - nt 83 rcc 2002 grandtour 1.6 16v
+
R19/16v
post 12 Jun 2016, 09:16
Post #7

Oldschool Member

From: Ploiesti

--------------------
DS 5H VRSCA Screamin' eagle
Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back!
+
xir 04
post 12 Jun 2016, 09:33
Post #8

Membru

From: roman,jud neamt

de la ei am luat un compresor la sfarsitul saptamanii l-am pus pe masina si surpriza nu merge asa ca nu mai am curajul sa cumpar de la distanta as prefera sa iau de pe langa mine sa-l iau personal,acum sa vedem cat de seriosi sunt domnii de la autoland sa vedem cum imi recopar banii de pe produs si paguba care mi-au facuto cu incarcat instalatia<330 compresor+200 manopera> mad.gif

--------------------
renault laguna - nt 83 rcc 2002 grandtour 1.6 16v
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 31st July 2025 - 14:47
Dacia