Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Problema geam electric pasager clio 2 bicorp

catalupy.cl
post 4 May 2016, 18:30
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Salutare! Daca s-a mai discutat imi cer scuze nu am gasit, treaba sta in felul urmator: clio bicorp, 3 usi, 2003 geamul pasagerului ramane blocat in mod aleatoriu: cateodata inchis, de cele mai multe ori deschis. Butoanele functioneaza, motorul functioneaza problema este din comanda cumva. Nelamurirea mea este: comanda se face prin temic sau prin UCH? Orice parere, idee este binevenita,m-am saturat sa dau jos fata de usa de fiecare data cand se blocheaza ca sa alimentez motorul direct sa-l pot inchide. Multumesc.
P.S. Am uitat sa precizez uneori isi revine singur, alteori cand umblu si scot diverse mufe(de la usi, UCH), merge cateva zile si iar se blocheaza.
P.S.1 in mufa din butonul de pe partea dreapta sunt 5 fire: + led buton, - ,2 fire de comanda spre motor unde se primeste +sau- cand se actioneaza butonul in functie de comanda sus sau jos si + pe contact care mie imi dispare cand nu functioneaza geamul. + acela de unde vine din UCH?

This post has been edited by catalupy.cl: 4 May 2016, 19:16

--------------------
Renault Clio 2003 1.5 dci
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
BlueChaos
post 4 May 2016, 22:06
Post #2

Membru incepator

From: Bucuresti

Salutare.
Cand se blogheaza nu merge din nici un buton? Eu as zice ca e butonul pe duca/dus...
Verifica siguranetele pt geamuri.. verifica mufele de la butoane,sa nu se fi largit papucii mufelor...
Bafta..

--------------------
Renault Clio 2 2003 1.2 16v Bicorp
+
z_fdd bacau
post 5 May 2016, 05:39
Post #3

Membru autentic

From: BC

Am avut aceeasi problema cu geamul de la sofer, avea momente cand mergea si momente cand ramanea blocat... am dat jos butonul, l-am desfacut bucati, am bagat spray de frane in el cat incape, am frecat contactele cu un cap de surubelnita dreapta, din aia mica, de mecanica fina (locul e cam mic) si problema s-a rezolvat

incearca si asta si poti baga si niste spray de contacte in mufa care intra in buton

--------------------
Renault Symbol 2006 - 1.4 8v ||| Megane 2 - 2005 - 1.5dci 82 CP
+
catalupy.cl
post 5 May 2016, 17:33
Post #4

Membru incepator

Da cand se blocheaza nu merge din nici un buton. Cand am luat masina butonul de pe partea soferului care comanda geamul din dreapta avea un contact intrerupt dar l-am reparat iar spray de contacte am bagat in toate mufele si in cele de la butoane si in cele de la usi. Voi mai desface inca o data in week-end. wacko.gif

--------------------
+
z_fdd bacau
post 5 May 2016, 21:39
Post #5

Membru autentic

repet: desfaci butonul si-l curati... nu doar spray de contacte in mufe....

dai jos partea aia pe care apesi tu si prin care se vede lumina, dai jos plasticul portocaliu.... acolo o sa gasesti ledul prins pe un soclu, dai jos si ala...ajungi la lamelele de contact... acolo bagi spray de frane cat incape, ca sa scoti mizeria (la mine era ca un fel de noroi radmasa.gif )

cu grija, ca peste tot sunt niste urechi foarte fragile, ai grija sa nu le rupi

vezi ca si pe forum cred ca sunt tutoriale cum sa desfaci butoanele de la geamuri (cred ca in topicul pentru schimbat becuri / lumini).... sau poate pe youtube

--------------------
+
BlueChaos
post 5 May 2016, 22:18
Post #6

Membru incepator

QUOTE(catalupy.cl @ 5 May 2016, 17:33)
Da cand se blocheaza nu merge din nici un buton. Cand am luat masina butonul de pe partea soferului care comanda geamul din dreapta avea un contact intrerupt dar l-am reparat iar spray de contacte am bagat in toate mufele si in cele de la butoane si in cele de la usi. Voi mai desface inca o data in week-end.  wacko.gif
*

Sigur e dus butonul. Asa am patit si eu,daca butonul de la sofer (care are rol si de "master") e dus,nici cel din dreapta nu va functiona.
La mine nu cobora cel din stanga,l-am lasat asa,dar dupa un timp nu a mai mers nici cel din dreapta din nici un buton, am schimbat botunul de la sofer si nu mai am probleme. Bafta.
P.s. eu am dat 50 de lei pe buton la dezmembrari.

--------------------
Renault Clio 2 2003 1.2 16v Bicorp
+
catalupy.cl
post 6 May 2016, 20:09
Post #7

Membru incepator

Salut. Butonul l-am desfacut bucati(are 4 miniswitch-uri unul din ele l-am carpit in decembrie deci l-am curatat atunci) cu multimetrul l-am masurat azi pare ok dar pentru un plus de siguranta o sa-l schimb. Daca aveti cumva vreo schema electrica cu geamurile electrice va rog sa postati aici, ce am mai gasit manuale pe site au link-uri vechi care nu mai functioneaza. Cred ca am buton cu impuls doar pe partea soferului( am doua relee in uch care cred ca sunt pentru geamul de la sofer unul pe urcare altul pe coborare???) deci daca aveti vreo schema pentru genul asta de sistem va rog postati. Multumesc pentru raspunsuri
P.S. momentan am tigaia desfacuta in garaj si ramane asa tot week-end-ul orice idee e bine venita

This post has been edited by catalupy.cl: 6 May 2016, 20:12

--------------------
+
Relu11
post 6 May 2016, 20:49
Post #8

Membru autentic

Daca ai geamuri electrice si pe spate si butoanele functioneaza de ce nu iei de acolo sa vezi macar ca e din butoane? Banuiesc ca sunt la fel si se potrivesc (pentru test)

--------------------
. . .
+
RazvanF
post 6 May 2016, 21:02
Post #9

Tech

E bicorp cu 3 usi...geamurile de pe spate nu au nimic mecanic...biggrin.gif

--------------------
Dacia Logan MCV Stepway X52 2017 1.5dCi 90 cp
VW Polo Comfortline 2017 1.2TSI 90 cp 7-speed DSG
Masina are un tacanit....este intre scaun si volan.
+
z_fdd bacau
post 6 May 2016, 21:12
Post #10

Membru autentic

ti-am trimis un PM, discutam acolo si iti trimit ceva pentru partea electrica

--------------------
+
catalupy.cl
post 6 May 2016, 21:52
Post #11

Membru incepator

z_fdd bacau Posted Today, 21:12
  ti-am trimis un PM, discutam acolo si iti trimit ceva pentru partea electrica

multumesc pentru ajutor. vedem maine ce mai fac va tin la curent

7 May 2016, 20:31:
deci toate problemele de la ce se vede in poza ... Daca imi trecea prin cap sa o scot de prima data scapam de stres. Am verificat-o cu lampa de control si de fiecare data cand apasam pe ea facea contact, lampa se aprindea, asa ca am crezut ca e ok dar cand luam lampa tensiune lipsa... radmasa.gif

This post has been edited by catalupy.cl: 7 May 2016, 20:31

Attached thumbnail(s)
IMG_20160507_211906.jpg ( Size: 663.38k ) Number of downloads: 159

--------------------
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 30th July 2025 - 13:59
Dacia