Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Revizie 180.000 km.

Xeq37ro
post 1 Jun 2016, 22:33
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Salut dragi colegi,numele meu este Silviu si sunt fericitul posesor recent al unei bestii de Renault clio 2 hatch.

Zilele trecute mi-am cumparat minunatia asta de masinuta,prima de altfel, si incet incet ma trezesc din mahmureala euforiei de a avea propria masina. Si cum ma trezesc cam greu din ea, ma lovesc de problemele realitatii,punerea la punct si intretinerea acesteia.

Incep cu inceputul:
Masina cu pricina este un Renault Clio 2 hatchback din 2001 cu motor de 1.2 16V (cod motor D4B712) ce are 180k de km, insa nu stiu mare lucru despre ea(nu a avut un istoric scris, doar vorbal ceea ce imi pune mari semne de intrebare) si vreau sa ii fac o revizie mai amanuntita spre sanatatea ei si spre linistea si siguranta mea. Si spre rusinea pe care i am, am ajuns la concluzia ca masina este o pasiune pentru mine, insa ma simt complet imbilizat in fata unei probleme reale intampinate.

Am cautat pe forum, insa nu am gasit destule informatii incat sa nu mai trebuiasca sa creez acest topic, insa vreau sa stiu urmatoarele:
-ce kit de distributie imi recomandati?
-ce tip si ce brand de ulei trebuie folosit?
-ce brand de filtre trebuiesc puse?
-ce altceva mai trebuie sa iau in vizor inafara de verificarea placutelor de frana, lichidului acestora, suspensilor, si chestilor consumabile?
-de unde pot cumpara piesele si tot ce trebuie?
-Imi puteti recomanda un service din Bucuresti unde sa pot face toate schimburile si verificarile fara sa am pic de teama?
-scuze ca cer totul mura-n gura.

Ideea e ca am tot citit, insa nu am ajuns la un anume brand, parerile sunt impartite de fiecare sofer in parte, si din n topicuri urmarite am intrat intr-o ceata haotica unde efectiv nu mai am pic de habar in ceea ce sa aleg.

Sunt student, mai am si un mic job, dar asta nu inseamna ca am bugetul nemilitat. Caut un compromis bunicel intre pret si calitate...nu sunt genul de se vrea cu s**a in cur si sufletul in rai, dar pe undeva la granite vreau sa ma plasez.

Imi cer scuze daca am postat unde nu trebuie, sau nu respect regulamentul, insa asta e singura cale pe care ma pot ajuta. Pentru a nu crea probleme, rog sa imi fie mutat topicul in sectiunea de forum atibuita acestuia.

O seara placuta va doresc, si multumesc pentru timpul acordat.

--------------------
Renault Clio 2 Hatchback 2001 1.2 16v D4B712 - B 49 WJM
Traieste clipa!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
#Dino
post 1 Jun 2016, 23:01
Post #2

Membru autentic

From: Loading...

CONTITECH

ELF

MANN

-ce altceva mai trebuie sa iau in vizor inafara de verificarea placutelor de frana, lichidului acestora, suspensilor, si chestilor consumabile?
DISTRIBUTIA, CUTIA DE VITEZE

AUTOKARMA.RO

-Imi puteti recomanda un service din Bucuresti unde sa pot face toate schimburile si verificarile fara sa am pic de teama?
MIVAL MACH1 (pe la Pta Presei)
recomand programare in timpul saptamanii, pe la ora 14-15

MURA

This post has been edited by #Dino: 1 Jun 2016, 23:03

--------------------
'22 Duster 1.0 Eco-G / Megane 3 1.6 16v 2013 / Logan 1.4 MPI 2007
+
greenmihai
post 2 Jun 2016, 08:42
Post #3

Membru incepator

Recomandare 10W40, marca Elf, Castrol, Mobil, oricare, in functie si de bugetul tau.

De schimbat, cele 4 filtre care se schimba uzual: de ulei, de carburant, de habitaclu (AC) si de aer.
Marca eu recomand MANN sau MAHLE, dar e doar recomandare proprie.
Kid de distributie continental

Lista de preturi cauta si tu pe net, majoritatea magazinelor online care vand piese ( , autokarma.ro, pieseauto.ro ,okazii.ro... ) iti dau exact ce se potriveste masinii tale si poti face si comparatii de pret.

--------------------
Renault Clio Symbol 2006 - MH 03 EKT
+
vallixx
post 2 Jun 2016, 10:36
Post #4

Membru nesuferit

From: Bucuresti

Curele Gates, role INA, pompa Hepu
Nici Contitech nu's rele daca gasesti la pret bun

Ce vrei tu, eu iti recomand ELF 10W40 sau Castrol Magnatec 10W40

MANN sau Purflux

-ce altceva mai trebuie sa iau in vizor inafara de verificarea placutelor de frana,
lichidului acestora, suspensilor, si chestilor consumabile?
Distributia

Reprezentante sau online de pe autokarma , epiesa...etc

Reprezentante iti recomand SERUS sau Transporturi Auto Filaret, non reprezentante...mergi oriunde dar daca vrei siguranta alege d'astia mai renumiti gen...Augsburg.
Vrei ieftin, atunci d'astia de cartier, dar depinde ce noroc ai, personal nu ma duc la d'astia decat pentru chestii de rutina pe care mi-e lene sa le fac eu sau n-am conditii...elevator, rampa...

Pentru tot ce ai intrebat gasesti daca cauti.
Sunt topicuri de uleiuri, de caucioace, de serviceuri (reprezentante sau nu), de coduri de piese, de frane, de distributii......etc

This post has been edited by vallixx: 2 Jun 2016, 10:40

--------------------
Renault Megane 4 Hatch TCe 140 - 2019
Ex. Renault Clio Symbol 1.4 16V - 2008 - 2022
Ex. Renault Clio Symbol 1.4 8V - 2003 - 2008
+
Xeq37ro
post 2 Jun 2016, 21:46
Post #5

Membru incepator

Va mulțumesc mult pentru sfaturi. Chiar mâine urma să cumpăr uleiul, am rămas la elf evolution 900 sxr ,am auzit că e bun. Dar dacă nu erați voi, cumparam 5w40. Pe site-uri de specialitate pe baza codului motor îmi recomandă 5w, iar voi 10w. Care e diferența ?

--------------------
Traieste clipa!
+
vallixx
post 3 Jun 2016, 07:17
Post #6

Membru nesuferit

Vascozitatea uleiului e diferenta si eu tot 5W40 ti-as fi recomandat, dar nu la 180 de mii de km.

Uleiul tinde sa se fie mai "gros" la rece si se fluidizeaza pe masura ce creste temperatura.
Cifra de dinainte de W ( Winter) arata cat de mult uleiul isi mentine fluiditatea pe masura ce scade temperatura iar cifra de dupa W arata cat de mult isi mentine vascozitatea pe masura ce creste temperatura.

5W este o idee mai "subtire", un pic mai fluid fata de 10W, care are vascozitatea la rece o idee mai mare. Cand motorul are ceva uzura are nevoie de un ulei un pic mai vascos, care sa fie eficient si atunci cand piesele au jocuri si tolerante mai mari. Din acelasi motiv, daca pui 5W e posibil sa-ti consume ceva ulei.

Deci din cauza numarului de km ti-am recomandat 10W, daca erai in jurul valorii de 100 de mii sau mai jos ti-as fi zis 5W.

This post has been edited by vallixx: 3 Jun 2016, 07:33

--------------------
+
R19/16v
post 3 Jun 2016, 07:26
Post #7

Oldschool Member

Group: Moderatori
From: Ploiesti

Lasa-l sa puna ce-i mai bun. Daca-l papa, schimba la mai prost, da' daca nu e cazul inca, de ce sa faca rabat?

--------------------
DS 5H VRSCA Screamin' eagle
Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back!
+
vallixx
post 3 Jun 2016, 07:38
Post #8

Membru nesuferit

Mi se pare totusi mult 180k pt 5W.
Ca sa nu mai zic ca reprezentantele pun 10W pe motor nou......deh, costurile...
Si de ce zici ca 10W e mai prost? Eu zic ca nu-i neaparat mai prost, doar altceva.
Singura treaba e ca nu mai e full sintetic.

This post has been edited by vallixx: 3 Jun 2016, 07:39

--------------------
+
R19/16v
post 3 Jun 2016, 07:39
Post #9

Oldschool Member

E mai prost pentru ca, in general, este semi-sintetic.
Ca sa nu mai zic de ungerea la rece...

La mine merge f bine 5W40 la 170k. Daca facea Elf cu 0, puneam cu 0.

--------------------
+
vallixx
post 3 Jun 2016, 07:42
Post #10

Membru nesuferit

Nu iti papa deloc 5w la 170k???

Bune Renourile dom'le....

--------------------
+
R19/16v
post 3 Jun 2016, 07:46
Post #11

Oldschool Member

Eu ma mir ca turbina aia inca e in mintile ei smile.gif

This post has been edited by R19/16v: 3 Jun 2016, 07:53

--------------------
+
myhay1208
post 3 Jun 2016, 08:51
Post #12

Membru autentic

Eu am avut anul trecut 10W40 in motor. Am pus asa la recomandarea mecanicului. Anul asta am revenit la 5w40. Am 170.000km. Deocamdata uleiul pare sa fie acelasi in motor. Am parcurs deja vreo 1000km de cand l-am schimbat.

--------------------
Renou' Clio 1.4 - 16V K4J 710 / Scenic 2 1.6 16V K4M 766 -- Clio 2002 / Scenic 2007
You know the secret...
+
Xeq37ro
post 3 Jun 2016, 12:53
Post #13

Membru incepator

Domni dragi va multumesc pentru atentie,nici nu aveti idee cat ma ajutati cu sfaturile voastre! valuri.gif In mod surptinzator nu a papat mai deloc. Schimbul a fost facut acum un an de zile, ieri am aflat asta. A pus Elf in el, insa vascozitatea nu o stie. Si azi cand am verificat joja, nivelul uleiului e undeva putin sub sub jumatate dintre cele doua crestaturi pe joja. Culoarea e un maroniu lemn de nuc sa zic, nu arata ars sau cu impuritati In conditile astea, sa merg tot pe 5w40?

Daca as pune un aditiv de curatat morotul si sa mai fac cateva sute de km cu el si uleiul asta as face o prostie? Stiu ca dupa asta mai trebuie facut un "pre-schimb" de ulei care sa curete resturile de aditiv si impuritatile, si apoi sa bag uleiul propriu-zis. unsure.gif

Stiu ca e batranel motorul, dar anul trecut a primit o mica inviorare sa zic asa, i-a schimbat toate injectoarele si nu mai stiu ce prin el ca sa nu mai aive griji, ca ii picase unul si a zis sa le schimbe pe toate.

Daca a schimbat si tot ce tine de bucsi si directie, dupa un an de zile mai trebuie sa le schimb si eu? Sau sa mai astept putin.. din ce am inteles nu a facut nici 10k km adunat cu totul de la ultima revizie. Adica masina nu troncane, nu bate, are mersul lin, sunt chiar multumit de ea..

Inca cateva intrebari mai am, un parc de dezmembrari auto prin bucuresti unde pot gasi? Momentan stau in rahova, si am auzit ca sunt prin zona parcuri, insa nu am gasit nicic pe internet care sa aive pentru modelul meu ceva. Are cateva defecte optice, un bandou usa fata stanga pe care l-am jumulit la propriu ca nu imi placea cum arata, partea textila de la plafon(e lasata si arata oribil) si aripa fata dreapta e putin crapata(deja am avut prima neplacere in parcare cu bizonii care lovesc si fug mad.gif )

This post has been edited by Xeq37ro: 3 Jun 2016, 12:56

--------------------
Traieste clipa!
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 30th April 2025 - 12:36
Dacia