Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

36 Pages « < 34 35 36 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Ce ma nemultumeste la Kadjar?, ce ar fi putut sa fie (mai bine)

Mihnea2012
post 19 Jun 2023, 15:49
Post #1051

Membru

Group: Members

Dupa 6 ani si 8 luni si 114 kkm ca prim si unic proprietar am vandut Kadjarul dupa achizitia unui Renault Arkana FHEV, pt a doua viata in compania altcuiva.

in rezumat, ce nu mi-a placut:
- scutul motor din plastic trebuia inspectat periodic pt ca dupa revizii mecanicii rupeau dopurile de plastic si trebuia sa pun altele eu. Plus ca dupa o perioada faceau joc si trebuiau inspectate din nou ca sa nu dea vibratii. Cand simteam vibratii dupa 130 kmh stiam imediat cauza;
- mocheta era dintr-un material greu de curatat si prost prinsa mai ales in zona banchetei spate;
- bancheta spate imposibil de scos pentru curatenie - accesul se incepe prin portbajaj dar riscati sa rupeti separatorul din polistiren si are niste suruburi cu acces imposibil - nu incercati.
- blocarea geamului pasagerului mpreuna cu geamurile din spate - sistem Nissan;
- unghiul de atac destul de mic;
- lipsa butonului de decuplare ESP.

altele:
- retea proasta de service ; la revizii tb sa stai cu ochii pe ei, la reparatii caroserie tb sa inspectezi fiecare centimetru reparat. Surprizele apar negersit si revenirea la service de 2 sau 3 ori e ceva normal. Nu am avut evenimente deosebite dar am schimbat 2 parbrize, spoilere fata si spate in urma unor evenimente rutiere cu impact minor din vina tertilor - desigur ca nu poate fi imputat produsului aceast minus dar tine totusi de marca producatorului.
- inlocuire pe garantie a centurii sofer - problema mult reclamata si de alti posesori;
- schimbat baterie la 5 ani;

Ce mi-a placut:
- o masina fiabila la care am schimbat putine lucruri. Pe la 95kkm am schimbat bieletele antiruliu iar la 105 kmm am schimbat un senzor si o conducta catre acesta inainte de turbina pt ca s-a gripat cu calamina - avertisment in bord, diagnostic pe calculator si inlocuire la un pret decent. De aceea recomand iarna motorina de la rompetrol pt ca are 55 cifra cetanica;
- aer conditionat bun desi manual, raceste bine la turatie mica fara oscilatii la consum.
- tinuta de drum excelenta, sta bine in curbe, placuta la condus si la drum lung pe autostrada si pe drumuri virajate la munte;
- consum excelent. Nu e pentru nimeni un secret consumul bun si fiabilitatea motorului 1.5 dci. Eu mai mult de 5.8 % nu am scos la drum lung Grecia, Turcia, Ungaria, Romania, condus dinamic.
portbagaj generos cu acopris retractabil - mult mai bun in opinia mea decat cele cu capac.

In concluzie a fost o masina buna pe care m-am butut baza. Nu m-a surprins neplacut, am putut sa ma duc oriune mi-am propus cu familia.

--------------------
Renault Arkana FHEV 145 Equilibre ex. Renault Kadjar Life 1.5 dci 110 cp
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
motanel_pufos
post 24 Oct 2024, 17:26
Post #1052

Membru incepator

Group: Members

- unghiul de atac destul de mic;

adica, la ce te-a deranjat asta? stiu ce fata de Duster de exemplu e la jumate dar totusi are garda mare. Unde risti sa dai cu burta de pamant?

Eu sunt pe cale sa achizitionez o masina si oscilez intre Kadjar si Duster.
La Kadjar imi place ca e mult mai confortabil, ca si cum te-ai da jos din Logan si te urci in Megane.
dar e mai lunga si probabil si costurile cu piesele mai mari, inca oscilez intre modelul 1,7 dci 4x4 si 1.5 edc

La Duster 2 e mai spartan, mai ieftin... dar in afara de motor parca tot confortul din Logan am. Nu stiu ce sa zic... Probabil voi iesi mai ieftin cu Dusterul, dar mai trebuie sa bag bani in el, chiar si in unul full, antifonarea probabil e sub Kadjar modelul cu Bose, nu are subwoofer, e mai putin puternica, desi, Kadjarul e mai grea, probabil 150 cai cu 1.7 tone e cam cat 115 cai cu 1,4 tone raportul.

--------------------
Dacia Logan 1.5 dci 2006
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
36 Pages « < 34 35 36
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 31st July 2025 - 14:36
Dacia