Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Cutie de viteze

danyalfa
post 11 Mar 2016, 08:44
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Salut ! pana la urma am gasit rezolvarea la problema mea cu saritul planetarei , este cutia de vina are uzura si nu mai stau sigurantele cum trebuie acolo , masina sigur a fost lovita iar in urma impactului s-a deteriorat cutia. Akm am o intrebare , se potriveste cutia de 1.8 pe masina mea motor 2.0 ?

--------------------
renault laguna - ct95dry 1994
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
ecst3em
post 11 Mar 2016, 22:06
Post #2

Membru incepator

Am o laguna 1.9 dti din 1998. Mie in schimb mi s-a stricat cutia si am gasit una de pe un Megane tot 1.9 dti dar din 2000. Stie cineva daca se potriveste? Pe cutia de pe megane am gasit un cod (jc5107) dar pe a mea nu gasesc nimic asemanator. Am mai gasit o cutie de pe alta laguna doar ca motorul e 1.9 dci iar cei de la dezmembrari au zis ca e de pe o laguna tot cam din anii aia. Cutia mea nu am demontat-o inca pentru a putea misca masina fara sa o tractez, avand in vedere ca vitezele 1 si 2 inca merg, deci nu am putut sa o compar cu cele 2 cutii pe care le-am gasit. Multa sanatate!

--------------------
Renault Laguna 1998
+
daniellu
post 13 Mar 2016, 14:48
Post #3

acum E91 M47

JC5 e cutia ta, cauta asemanatoare (cu marsarier in fata) de pe Laguna 1. Ca o sa aiba alte rapoarte, iti asumi problema. La 1.9 diesel e cu marsarier in spate. Suna-l/cauta-l pe Katalin 03 ptr. rezolvare.

--------------------
ex Mondeo TDCi(2006) ;Doblo 1.3 90 MJet (2016); Aprilia Pegaso 650GA; - nr. de Bacau ex. Kangoo dci 2012;ex.Laguna 2.0s RTI (1995).
+
ecst3em
post 20 Mar 2016, 15:14
Post #4

Membru incepator

Multumesc pentru raspuns! La 1.9 dci e marsarierul in spate? Cei de la Renault, dupa ce le-am dat seria de caroserie, mi-au zis ca pe masina mea(1.9 dTi) cutia are tot un cod care incepe cu JC5 dar nu imi aduc aminte celelalte cifre acum. Asta inseamna ca orice cutie al carui cod incepe cu JC5 si are marsarierul in fata, cum am eu, se potriveste?

--------------------
Renault Laguna 1998
+
espacern
post 20 Mar 2016, 16:57
Post #5

ART-ist

Group: Moderatori
From: Mihalaya

Trebuie sa cauti si sa montezi cutie ABSOLUT IDENTICA cu cea montata de origine pe masina ta....daca vrei ca masina sa functioneze.
Cauta pe cutiea ta datele stantate...sau scrie seria VIN si-ti spun exact ce cutie s-a montat pe masina din fabrica.

--------------------
. . - . .
RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
+
ecst3em
post 27 Mar 2016, 13:26
Post #6

Membru incepator

Am reusit intr-un final sa gasesc codul care mi l-au dat cei de la Renault: JC5085. Pe cutia atasata la motorul 1.9 dCi in schimb codul era JC5132. Eu pe cutia mea nu am reusit sa gasesc niciun cod, mai ales ca nici nu am demontat-o inca de pe masina, deci nu am de ales decat sa merg pe mana celor de la Renault si pe codul dat de ei. In orice caz, seria VIN este: VF1B56J0518501693. M-am gandit si la varianta cu repararea cutiei avand in vedere ca s-a stricat dintr-o data, fara sa dea vreun simptom inainte. Practic, dupa o ninsoare mai zdravana a intrat niste zapada la scutul de la catalizator (facut dintr-un material flexibil, ca o panza cu staniol) care, din cauza zapezii a apasat pe timonerie. Din acest motiv, nu am mai reusit sa bag deloc in viteza a 5-a, iar a 3-a si a 4-a intrau mai greu si mai spre stanga. Nu am mers prea mult cu masina si in aceeasi zi m-am bagat sub ea sa scot zapada iar ca sa evit sa ma intre alta zapada acolo am scos si acel scut din panza care risca sa se mai si agate prin ceva de-a lungul timpului. De aici au inceput toate problemele. Nu a mai vrut sa intre decat in vitezele 1, 2 si R, eventual foarte greu in 3 si 4 dar doar actionand direct axul care iese din cutie si se cupleaza la timonerie. M-am gandit ca nu are cum sa fie timoneria de vina pentru ca nici din acel ax, al carui nume nu il stiu, nu mai vrea sa cupleze vitezele 3,4 si 5. Am desfacut si capacul de la a 5-a unde am gasit forte putine resturi de metal si foarte mici, care probabil se datoreaza si kilometrilor multi ( 290 000). Va mutumesc foarte mult pentru ajutor!

--------------------
Renault Laguna 1998
+
daniellu
post 27 Mar 2016, 14:28
Post #7

acum E91 M47

QUOTE(Lupan Daniel @ 13 Mar 2016, 14:48)
JC5 e cutia ta, cauta asemanatoare (cu marsarier in fata) de pe Laguna 1. Ca o sa aiba alte rapoarte, iti asumi problema.  La 1.9 diesel e cu marsarier in spate. Suna-l/cauta-l pe Katalin 03 ptr. rezolvare.
*

Raspunsul meu era ptr. Danyalfa.

EXTREM : a fost mai usor sa te duci la Renault decat sa bagi capul sub capota sa vezi codul de pe cutia ta ? Esti foarte tare !!
Nu ai gasit cod ca nu ai cautat cum trebuie. Nu trebuie sa demontezi cutia sa gasesti codul.Pe o tablita pe cutie, poate mai trebuie sters pe acolo,... .

This post has been edited by Lupan Daniel: 27 Mar 2016, 14:33

--------------------
ex Mondeo TDCi(2006) ;Doblo 1.3 90 MJet (2016); Aprilia Pegaso 650GA; - nr. de Bacau ex. Kangoo dci 2012;ex.Laguna 2.0s RTI (1995).
+
ecst3em
post 27 Mar 2016, 14:47
Post #8

Membru incepator

Lupan Daniel : Avand in vedere toata munca care am facut-o pe langa cutie cred ca mi-am bagat cat de cat capul si sub capota si sub masina si cam peste tot si am si curatat cat de cat cutia in cautarea codului, de aia am ajuns la concluzia ca e mai usor sa ma duc pana la Renault. Probabil am capul prea mare si de aia nu am reusit sa gasesc codul, in orice caz un cod trebuie sa fie scris pe acolo pe undeva. Referitor la marsarier, nu vreau sa-l induc in eroare pe Danyalfa, dar la mine (1.9 diesel) si la alte 2 laguna diesel care am mai vazut, marsarierul era in fata. Probabil au fost fabricate si cu marsarier in fata si cu marsarier in spate.

--------------------
Renault Laguna 1998
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 2nd August 2025 - 22:37
Dacia