Problema avertizor frana de mana
![]() ![]() ![]() |
Problema avertizor frana de mana
alexxutzu |
![]()
|
||
![]() Member of Renault Forum Group: Members Posts: 567 Joined: 3 December 07 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Symbol Fidji 1.5dci 90cp Chip
Dec. 2007 *Alpine CDE-101RM >Hifonics Titan TXi4000 >Hifonics ZEUS ZXi 4002>Infinity 9602i >Coustic CS502 > In Phase XTP62ND >In Phase IPC1D
|
|||
Ma3x |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 488 Joined: 25 April 10 From: B ![]() |
Pai nu e posibil sa fi prins cotiera peste respectivul contact ?
BTW , poti da un PM cu aceasta cotiera sa vad cum arata ca ma intereseaza in mod deosebit. |
--------------------
-
-
- -
- ex. Renault Symbol 1.5DCI 60kw 2007
ex. Megane sedan 2.2 1.5DCI 63kw 2007 ex. Renault Symbol 1.5DCI 47kw 2008 |
|
alexxutzu |
![]()
|
![]() Member of Renault Forum Group: Members Posts: 567 Joined: 3 December 07 From: Bucuresti ![]() |
Este postata undeva aici pe forum, parca la sectiunea de modificari cu cotiere.
|
--------------------
Renault
Symbol Fidji 1.5dci 90cp Chip
Dec. 2007 *Alpine CDE-101RM >Hifonics Titan TXi4000 >Hifonics ZEUS ZXi 4002>Infinity 9602i >Coustic CS502 > In Phase XTP62ND >In Phase IPC1D
|
|
geluoradea |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 156 Joined: 30 May 10 ![]() |
nici mie nu imi mergea becul de la frana de mana de cand am cumparat masina (second hand). cum nu suport sa nu mearga ceva pe masina, intr-o zi m-am pus pe investigat si am gasit 2 metode de rezolvare:
1. sa scot scaunele si mocheta ca sa pot sa vad exact toata situatia (hard way - am renuntat la ea). 2. am largit cat am putut mocheta in spatele manetei de la frana de mana si chiar am facut o crestatura de 3 cm cu cutter-ul ca sa pot sa vad ceva. chiar la baza manetei este un contact electric, un papuc introdus pe lamela intrerupatorului care comanda becul din bord . eu l-am miscat putin si apoi am vazut ca merge. problema remediata. poate daca ai si niste spray de contact ajuta si mai mult. |
--------------------
renault
clio 1.5 dCi
- BH 10 ...
2004
|
|
CipTal |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 540 Joined: 12 September 14 ![]() |
Problema: nu se mai aprinde martorul care indica faptul ca frana de mana este actionata.
Rezolvare: se scoate cu atentie camasa de protectie (ornamentul) de pe maneta franei de mana-prin tragere usoara, incepand de la extremitatea de langa maner; in dreptul mochetei se va lucra cu atentie pentru a nu se rupe mocheta; cu ajutorul unei lanterne, se poate vedea contactul respectiv; de obicei problema se manifesta la cei care nu folosesc frecvent frana de mana; din cauza ca solutia tehnica este prost conceputa de catre renault, contactul respectiv se oxideaza si ramane intepenit-in sensul ca nu ajunge la capatul cursei pentru a inchide circuitul; un alt motiv pentru care contactul respectiv nu ajunge la capatul cursei este si faptul ca, in zona contactului se impinge involuntar cu piciorul de catre pasagerul din spate, in felul acesta deformandu-se tija mobila a contactului si limitandu-se cursa activa a acestuia; eu am introdus o surubelnita lunga indoita la capat (ca un carlig) si m-am asigurat mai intai daca mufa de legatura nu este iesita; apoi am tras usor de mufa in sus pentru a indrepta tija contactului (in cazul in care este indoita); la final am pulverizat cu ajutorul unui tub subtire, putina WD40 pe tija mobila a contactului. Montajul camasii (ornamentului) de pe maneta se face tot cu atentie pentru a nu rupe mocheta. P.S. Nu este nevoie de demontare scaune, mocheta etc. Spor la treaba! |
--------------------
Renault
Clio Symbol
- xxx
2007/1.5 dci 85 CP
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 30th July 2025 - 23:27 |