Renault Trafic nu se accelereaza uneori
![]() ![]() ![]() |
Renault Trafic nu se accelereaza uneori
vali_ics |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 2 Joined: 28 May 19 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Trafic
2005/JLBCB6
|
|||
thuraya_123 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 42 Joined: 1 September 17 ![]() |
Nu am avut de-a face niciodata cu Renault Trafic si motorul aferent.
Insa situatia expusa de tine am intalnit-o pe o masina kia mai veche. Buba a fost la conducta de alimentare (din rezervor catre motor), care era infundata si in functie de cum se misca masina, ba tragea din rezervor, ba se infunda. Insa e ciudat ca in treapta inferioara iti merge ok. Asta inseamna ca alimentarea e ok. Dar tot poti verifica alimentarea sa nu fie infundata, e usor de verificat. Totusi, nu cred sa fie ceva de la motor (clapeta acceleratie, bujii sau injectoare), ci mai degraba ceva de la cutia de viteze. Fiindca daca ar fi de la motor, ar face la fel indiferent in ce treapta de viteza e. |
--------------------
-
-
-
- - Captur 2018 Life Evo Tce90
|
|
ccoto |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 331 Joined: 22 April 09 From: Navodari ![]() |
Prin analogie cu comportamentului Kangoo cu motor 1.dci, defectul asta apare cand nu ai suficient aer sau suficienta motorina. Cum o defectiune a pompei de inalta s-ar manifesta continuu, inclin mai degraba sa cred ca nu ai aer suficient. Insuficienta aerului poate sa vina de la electrovana pilot defecta (am patit-o si eu, exact acelasi comportament), de la o neetanseitate pe refularea suflantei (am patit-o si pe asta, s-a spart furtunul ce duce la intercooler) sau o turbosuflanta bolnava (rotor corodat).
Electrovana pilot s-a manifestat aleator pana intr-un final cand a incetat sa mai lucreze. Motorul se limita undeva la 90 km/h si ulterior, daca incercam sa accelerez in continuare se aprindea si spirala. Furtunul de refulare s-a spart brusc, pe autostrada, la fel, masina s-a limitat la ~90 km/h, asta fiind viteza ce se poate obtine cand motorul lucreaza in mod aspirat. Si in acest caz, s-a aprins spirala. Cum la tine defectul apare inca aleator, as miza pe defect electrovana pilot care comanda turbina. This post has been edited by ccoto: 31 May 2019, 11:53 |
--------------------
Renault
Kangoo
1.9D 2003, 1.5 dCI 2006
- CT07KZM
|
|
vali_ics |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 2 Joined: 28 May 19 ![]() |
Va multumesc pentru raspunsurile voastre.
Electrovana pilot este cea din poza atasata? Nu as putea sa scot mufa de la electrovalva si sa merg asa cu masina sa vad daca mai face asa? Dar oricum o sa cumpar o electrovalva daca este exact aceea din poza atasata. Multumesc inca o data de ajutor si sper sa-i dau de cap pana la urma. electrovalva.PNG ( Size: 76.38k ) Number of downloads: 65 |
--------------------
Renault
Trafic
2005/JLBCB6
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 29th April 2025 - 11:18 |