Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

fluierat cutie viteze 1.4 8v 2005

bogdan1888
post 20 Jan 2016, 11:02
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Salut tuturor !

Am si eu o problema sau cel putin asa cred . se aude in treapta 1 un zgomot ciudat ca un fluierat si cu cat cresc treptele se aude mai incet aproape insesizabil , doar treapta 1 este mai deranjant ! mi sa spus ca asta e uzura ei si ca este frecventa la toate cutiile de genu asta , reamintesc ca am un cllio 1.4 8v din 2005 145000 km . Am schimbat uleiul in cutie si degeaba ! in rest cutia functioneaza normal schimba bine treptele doar zgomotul acela la rulare mi se pare ciudat ! vroiam sa stiu daca intradevar asa se aude ea si la alte masini din cauza uzuri sau chiar are o problema a mea ! Multumesc si scz daca exista deja un topic dar nu l.am gasit ! sad.gif

--------------------
Renault Clio clio 2005 1.4 8v
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
CipTal
post 20 Jan 2016, 11:39
Post #2

Membru autentic

De unde stii ca e de la cutie? Daca calci ambreiajul se mai aude? Daca se mai aude dupa ce calci ambreiajul, este un rulment de roata. Daca nu se mai aude dupa ce calci ambreiajul atunci ar putea fi angrenajul principal din cutia de viteze sau un rulment din cutie, deci trebuie sa umbli la cutia de viteze.

This post has been edited by CipTal: 20 Jan 2016, 11:41

--------------------
Renault Clio Symbol 2007/1.5 dci 85 CP - xxx
+
bogdan1888
post 20 Jan 2016, 14:10
Post #3

Membru incepator

se aude in momentul in care demarezi , cand masina ruleaza iti poti da seama ca este de la cutie daca apesi ambreiajul nu se mai aude chiar daca masina merge , doar in momentul in care este in sarcina cutia si doar viteza 1 se aude mai tare restu foarte putin aproape insesizabil

--------------------
+
hellcat
post 20 Jan 2016, 14:22
Post #4

FrontYard Motorsport

Group: Moderatori
From: Dieppe

Exista topicuri...s-au scris romane pe forum despre sirenajul din fabrica al cutiilor de symbol, cu precadere 2005-2007...sirenaj au si alte cutii, chiar pe trepte superioare...logan...etc

--------------------
Renault Clio bicorp 1.4 16v 2002 expression
Commencal Premier HD1
+
bogdan1888
post 20 Jan 2016, 14:29
Post #5

Membru incepator

ma.m tot uitat si nu am gasit nimic despre , oricum ms pentru rasp ! mi sa mai spus ca e ceva specific cutiilor din perioada aia dar sunt genu care imi place ca masina mea sa ruleze cat de bine se poate si cateodata devin putin paranoic smile.gif))

--------------------
+
alexgeogabriel
post 21 Jan 2016, 23:36
Post #6

Membru autentic

From: Bucuresti

Cum au mai zis sus colegii, vezi sa nu fie rulment de roata, fa verificarea cu ambreiajul si vezi pe urma. Daca ma luam dupa un mecanic, schimbam cutia de viteze si zgomotul tot acolo era. mad.gif

This post has been edited by alexgeogabriel: 21 Jan 2016, 23:36

--------------------
Renault Symbol 2007, 1.4, 75cp, 8v - -
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 29th April 2025 - 21:47
Dacia