Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages < 1 2 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Megane dupa 10 ani, 10 ani de 2.2

dmtrsc
post 13 Feb 2016, 13:48
Post #31

Membru incepator

Group: Members

Megane 2.2 1.6 16v dec.2006,115k km de noua
Fulie defazoare in garantie la 23k km,rezista inca-verificata de curand,
Bielete de directie de doua ori,la 40k km si la 100k km,(600 ron +300ron)
Pivoti pe ambele parti,(100 ron)
Bobinele toate 4 pana la 80k km,(700 ron)
Distributia de 2ori(1100ron +1560 ron)
Discuri frana fata,(ATE-500 ron)
Capac cu termostat de 2 ori,(800 ron +300ron)
Tampon antibalans,(85 ron-original de Logan)
Urmeaza:
Bloc semnalizare(banda airbag)defect de 1 an,(1000 ron)
Discuri frana spate,(cumparate deja cu 650 ron-Ferodo)
Ambreiaj(nu patineaza dar rulmentul fluiera de 4 ierni),(2000ron la serus sau
1000ron in service obisnuit)
Bucsa caseta directie,(cumparata asa zis originala de pe forum dar nu era buna-
o scotea afara cremaliera-)(170 ron-exista un magazin in Crangasi care vinde bucsa separat)
Tampon hidroelastic(batai in caroserie la relanti)(500ron la serus)
Bucsi pute spate(200 ron-fara montaj)
Un total ce duce la o suma prea mare pentru o masina exploatata cu menajamente.

--------------------
renault megane 2 - b 57 sof 2006 authentic 1.6 16v
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
ssilviu
post 13 Feb 2016, 15:21
Post #32

F1 Man

From: Nicaieri

De ce ai datvasa mult pe unele piese? Gen termostat, bobine etc

--------------------
Renault Megane 2 GPL 2006
Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC
Renault Clio 4.2 1.2 EDC
Dacia Dokker 1.6 SCE GPL
Dacia Logan 1.4 GPL
+
luca76
post 13 Feb 2016, 16:11
Post #33

Membru autentic

From: Cel mai sarac judet din tara

Orijinale

--------------------
renault Kadjar 1,5 blue dci manual - Numar de vaslui 2019
prostu' pana nu-i fudul nu-i prost destul
+
dmtrsc
post 13 Feb 2016, 21:40
Post #34

Membru incepator

Prima bieleta 500 ron la serus,urmatoarele trw,primul termostat stricat mi-a bagat antigel in ulei-800 ron cu totul la serus- ,urmatorul 270 Facet;distributia 1560 la serus fara pompa de apa ,saptamana trecuta-era decalata cu doi dinti din urma cu patru ani,surprinzator ca nu mergea rau si nici nu consuma mult,doar la turatii mari si mai zgomotos,prima bobina la serus 250 ,la urmatoarele 150ron BERU,cumparate din timp.

--------------------
+
ssilviu
post 14 Feb 2016, 07:58
Post #35

F1 Man

Ai schimbat distributia la serus si ti-au decalat-o cu doi dinti? Cum naiba?

This post has been edited by ssilviu: 14 Feb 2016, 08:00

--------------------
Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC
Renault Clio 4.2 1.2 EDC
Dacia Dokker 1.6 SCE GPL
Dacia Logan 1.4 GPL
+
dmtrsc
post 14 Feb 2016, 10:42
Post #36

Membru incepator

Nu.Era decalata dinainte.Am schimbat-o acum 4 ani la unul Costi care are un atelier pe undeva in b-dul timisoara(in Bucuresti) ,recomandat de un coleg. Am mers cu distributia asa 4 ani.

--------------------
+
CLK4M-D8MEG
post 15 Feb 2016, 20:02
Post #37

Membru

1,6 16 V OCTOMBRIE 2006 GPL DE LA 70 000KM 130 000km
- caseta directie la 15mii
- doi acumulatori
- doua pinioane defazoare ( urmeaza al treilea )
- distributii odata cu pinioanele
- fulie arbore cotit
- patru bobine
- capac cu termostat
- doua randuri de bielate , capete de bara , bielete antiruliu - toate TRW
- bucsa caseta directie 11o 000km
- ambreiajul + placa + rectificare volanta la 20 000 km
- un rand de amortizoare cu PDG fata - spate
- becuri faza scurta 7-8 perechi
- placute de frana- un rand
- trei seturi de anvelope -vara - iarna
- consumabile la revizii : ulei, filtre , lichid de frana si racire la patru ani
- aparatori noroi fata dreapta ( nu imi dau seama cum s-au spart )
- bujii la fiecare 30 000
- lamele stergator parbriz- 5 perechi ( Valeo)
- manare interioare cojite
- comanda centrala geamuri - de pe usa soferului- arcuri rupte la doua dintre butoane
- centura stanga fata - nu se mai stragea
- doua jante distruse pe drumurile desfundate ale patriei
- incarcare cu freon la aproximativ trei ani
- fire rupte si inlocuite la portbagaj in interiorul burdufului ( cel gros si doua subturi negre)
- un injector
- garnituri galerie de admisie
- platou carbuni electromotor
- siiiiiiiiii - ce va urma ?
Multumim renault ptr tot ce faci ptr noi! 251.gif

--------------------
renault megane II - GR 92 ADA 2006 1,6 16V benzina
+
castelanul
post 1 Mar 2016, 14:32
Post #38

Membru

mai 2007 intrata pe mina mea acum are 160k: 2 distributii la cite 80k,la a 2 a schimbat fulie vilbrochen; ma pregatesc sa schimb al doilea rind de amortizoare KYB excel g,al doilea a fost luata de pe epiesa,al treilea de la menic;rulmenti fata dreapta,spate stinga -spate dreapta i-am schimbat de 3 ori; placute fata la al treilea set(ferodo) pe spate la al doilea set(textar); de la 50k am pus gpl,am 110k pe gpl nu am schimbat decit filtrele la instalatie la 1000km,in rest nimic schimbat-tacane injectoarele gaz da nu-i bai, am schimbat o bobina 3 pus facet,tampoane evacuare pe original(ambele), bucsi punte spate pe la 80k,mai mergeau,pivoti cam cite 3 pe fiecare parte-cei mai buni au fost TRW,au tinut mai mult cca 40 k, rulment intermediar planetara,bucsi bascule de cam 3 ori-nu am schimbat fierul basculei,urmeaza,prea a tinut-capete bara si bielete ambele parti, bielete antiruliu, ambele parti, flanse cu rulment de 3 ori pe ambele parti-optimal,birth,orig renault de la menic, hutchinson,cele mai rezistente hutch pe dreapta si de la menic stinga(au trecut de 40k),ulei ,filtre,bucsi jug,becuri faza scurta fara numar,... urmeaza banda airbag,senzor captator AC -ala de pe teava-( gun3.gif)....deja e o masina veche,la care uzura se face simtita.
Am uitat. Am pus benzina,si gpl radmasa.gif
DE observat ca aproape toate pina aici sint consumabile,care s-au dus din cauza drumurilor proaste(execrabile) pe care circul
Am lasat la urme bomboana de pe tort-schimbat cutia JH3 cu JR5 de la un kangoo la 120k.
Ca parere personala cea mai mare problema sint drumurile ,,susalele" patriei pe locul doi la diferenta mica de puncte lipsa mecanicului bun care sa stie exact ce trebuie schimbat,nu sa bijbiie, pe principiul ca ,,schimbam pe rind pina nu mai face"
In rest,,toate e masini" adica 4 roti un volan,si mai nou,4 roti si un computer(nu vorbim de sofer biggrin.gif )
Daca as mai lua megane?dupa bani,probabil bla bla bla.gif . dupa vise, nedumerire.gif

This post has been edited by castelanul: 1 Mar 2016, 14:40

--------------------
renault Fluence - VN 1,6-16v 82kw
+
s_j_teo
post 2 Mar 2016, 09:33
Post #39

Membru autentic

@ lilejhon nu am mai intrat pe sectiunea asta a forumului acuma am vazut intrebarea ta . Da nu am schimbat nimica la directie si masina are acuma 162000 de km . Discul de ambreaj este cel original . Inafara de ce am scris ca am schimbat doar consumabile . Becuri de faza scurta adevarat ca au fost multe 10 pana acuma . Eu am nimerit o masina foarte buna am avut grija de ea si colegul meu este foarte multumit de ea . Mai primesc cate o bere de la colegul meu si acuma la 2 ani de cand am vandut-o .

--------------------
Skoda Octavia 3 2014
+
castelanul
post 2 Mar 2016, 13:15
Post #40

Membru

nici eu nu am umblat la ambreiaj, fluiera rulmentul la rece,cind debreiez,pompa de ambreiaj are cam o juma de cursa,nu sint probleme la a intra in vitezasi iaca is 160.000km

--------------------
renault Fluence - VN 1,6-16v 82kw
+
ssilviu
post 4 Mar 2016, 13:22
Post #41

F1 Man

Am facut un tabel centralizator cu toate costurile pe care le-am avut cu masina in 200.000 de km si 10 ani. Si e foarte interesant. Mi-a iesit un cost de 79 de bani pe km, ceea ce ma face sa consider chiar foarte mic tariful de 1,39 la taxi-urile din Bucuresti. Totusi interesant de observat ca reparatiile au un procent foarte mic din costul total de detinere al unei masini, cel putin in cazul asta, 5,64%, ceea ce reprezinta pentru mine dovada ca masina a fost una extraordinara. Cel putin financiar. Iar cel mai mare cost, precum se poate vedea, devalorizarea. E clar ca financiar e mult mai rentabil sa cumperi o masina SH.

Attached thumbnail(s)
Masina.jpg ( Size: 158.32k ) Number of downloads: 248

--------------------
Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC
Renault Clio 4.2 1.2 EDC
Dacia Dokker 1.6 SCE GPL
Dacia Logan 1.4 GPL
+
dan22y
post 4 Mar 2016, 13:51
Post #42

Membru autentic

From: B

Megane 2.2 din semnatura, face 8 ani in aprilie, cca. 110k km pana acum, la care s-au schimbat urmatoarele, daca bine retin:

- telescoape fata - moft la iesirea din garantie
- distributie + pompa apa pe la 70k km
- placute fata si placute spate
- suport motor (cel de sus) - din cauza externe (la schimbarea distributiei, nu a fost desfacut, lasat motor in jos - poc)
- pivot dreapta
- capat bara pereche
- baterie - schimbata anul trecut
- cauciucuri iarna
- cauciucuri vara
- aeroterma
- si am pe stoc discuri fata-spate plus placute - cat de repede schimb

La capitolul mofturi cu gramada, nici nu le mai retin: leduri, usb, spalator faruri, covorase tavita, pliere oglinzi si geamuri deschidere din telecomanda, jante aliaj, jante tabla, resoftare motor, senzori parcare, grile superioare si inferioare cromate, lumini usi etc

A si nu, nu e de vanzare inca tongue.gif

This post has been edited by dan22y: 4 Mar 2016, 13:54

--------------------
R M - B 8
+
rm22
post 4 Mar 2016, 15:07
Post #43

Membru incepator

From: Buzau

@ssilviu: tabelul ala spune ca ai schimbat tu aproape toate piesele. esti un mecanic priceput pe semne si mai ai si garaj dotat bine si timp liber. in materie de procente insa, ccea ce ai trecut acolo este relativ si incorect dupa parerea mea.

--------------------
renault megane sedan 1.5 DCI, 85CP, 2006
+
ssilviu
post 4 Mar 2016, 17:10
Post #44

F1 Man

Nu cred ca e vorba de timp, pentru ca tu daca ai fi fost in service sigur ai fi petrecut mai mult timp in service pentru schimbatul acelorasi piese. Deci nu e timp liber in plus. O parte din piese au manopera, doar ca a fost trecuta in pretul pieselor, gen conducte de frana sau in revizii (astea au toate si manopera inclusa) cum e fulie defazoare etc etc. Altele sunt extrem de simplu de schimbat de oricine gen consola centrala, desfaci doua torxuri de 15 sau suport de geamuri sau schimbat de leduri ori boxe. E adevarat, o parte din piese nu au manopera pentru ca sunt schimbate in service-ul unui prieten sau de mine in cazul in care nu era nevoie de elevator. Dar daca mergeam intr-un service chiar Dacia probabil nu treceam de 2000 de lei cu totul la manopera. De exemplu am cerut cotatie de pret si pentru toata coloana a treia, ca astea sunt schimbate recent, iar la un service Dacia plateam in jur de 700 de lei.

Ok, hai sa zicem 3000 de lei manopera in cazul extrem, tot nu e o diferenta semnificativa la costul general, ar fi insemnat un 2% in plus la cei 5,64%. Tot e foarte putin. E foarte simplu. Ideea din spatele tabelului era ca la nivel general, costul cu reparatiile in total costuri e foarte mic. Si iti pune oarecum in alta lumina parerea pe care o aveai asupra costurilor principale de exploatare a unei masini.

Bine, e adevarat, sunt si multe dintre probleme rezolvate cu ajutorul forumului sau prevenite cu ajutorul forumului. Si probabil daca eram o domnisoara si ma duceam intr-un service Renault din Bucuresti pentru orice nimic mai mult ca sigur ca as fi avut un cost total pentru intretinere de 2-3 ori mai mare. Dar pe de alta parte nici la mofturi nu as fi avut nimic. Ca nu imi pasa.

Deci costurile pentru mine sunt corecte. Posibil sa fie irelevante pentru altii, asta clar, dar cand poti sa cumperi de pe piata libera kit de distributie, kit de accesorii originale, fulie defazoare si pompa de apa toate cu 800 de lei si inca 300 de lei manopera intr-un service Dacia dar tu preferi sa cumperi totul de la Serus si sa dai de 3 ori mai mult, deja nu mai poti acuza masina ca are costuri mari de intretinere wink.gif

This post has been edited by ssilviu: 4 Mar 2016, 17:22

--------------------
Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC
Renault Clio 4.2 1.2 EDC
Dacia Dokker 1.6 SCE GPL
Dacia Logan 1.4 GPL
+
rm22
post 4 Mar 2016, 17:48
Post #45

Membru incepator

From: Buzau

cum zici tu ssilviu... dar zi-mi si mie te rog cum si unde te-a costat pe tine numai 475 sa schimbi ambreiajul in timp ce eu am dat (probabil ca restul celor care nu stiu sa se descurce) 1150? l-ai schimbat tu? ca si pe placutele de frana si bucseraia? fara suparare, dar majoritatea preturilor de la tine din lista sunt numai pentru piese. si alea incomplete. e corect faptul ca e fiabila masina, dar si cand pica ceva la ea ... costa reparatiile. toata lumea stie as
ta. inca un lucru, nu sunt din bucuresti (ca multi altii de pe aici), deci nu serus este etalonul in materie de service. dar nici mecanicul ghita cu atelier, care cand iti da scutul jos ca sa schimbe uleiul iti scoate piulitele ambutisate ca sa nu il mai poti pune inapoi si sa iti sudeze el altele pemtru inca 50-60 de lei. unele lucruri se fac la service.
parerea mea...

--------------------
renault megane sedan 1.5 DCI, 85CP, 2006
+
ssilviu
post 4 Mar 2016, 17:53
Post #46

F1 Man

Pai am zis deja ca unele nu au manopera, dar manopera nu ar fi fost oricum prea mult.

E 70 de lei ora de manopera in service Dacia. Intra vreo 3-4 ore de manopera la schimbat ambreiaj. Fa socoteala, 280 de lei gen in cel mai rau caz. Iar la tine foarte probabil sa se fi potrivit kitul de ambreiaj de Dacie, deci si acolo dadeai probabil 400 de lei pe el max. Cu 280 manopera, la jumatate fata de cat ai preferat tu sa dai.

Dar repet, pune si manopera daca vrei, nu se vor modifica prea mult cifrele. Ti-am zis, in loc de 5,6 o sa am 8,6% costul reparatiilor. Ideea pe care vroiam eu sa o subliniez ramane. Costul reparatiilor e mult mai mic decat credeam in costul total.

This post has been edited by ssilviu: 4 Mar 2016, 18:22

--------------------
Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC
Renault Clio 4.2 1.2 EDC
Dacia Dokker 1.6 SCE GPL
Dacia Logan 1.4 GPL
+
Dreamer
post 4 Mar 2016, 21:07
Post #47

Un visator hoinar ...

From: Brasov

Nu toate lucrurile se fac in service ... nici macar sudatul wink.gif

--------------------
Ex Renault Megane 1, 2 si 4 2002 diesel, 2004 si 2017 benzina
Libertatea ta se termina acolo unde incep drepturile altora!
+
2 Pages < 1 2
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

2 User(s) are reading this topic (2 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 31st July 2025 - 21:41
Dacia