Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Curea accesorii-demontare 1.4 95cp, Probleme alternator

Rocco91
post 15 Jan 2016, 09:12
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Salutare la toata lumea, va scriu deoarece nu am gasit date despre problema mea nici pe forum nici pe youtube, daca cumva nu am cautat bine va rog sa il inchideti.
La meganul meu 1.4 95cp din 2000, am niste zgomote pe care le suspectez ca vin din zona alternatorului, tot timpu suna ca un monstru sa i zic asa radmasa.gif Hrrr hrrrr si vine din zona alternatorului, acesta si vibreaza parca pocneste sunt niste pocnituri repetate, in fine vreau sa il demontez si sa il duc la verificat, am dat cu wd 40 pe role cat am putut insa zgomotul nu cedeaza deloc.
Am vazut cum se demonteaza alternatorul nu este greu insa problema vine la demontarea curelei de accesorii, la masina mea spatiul este limitat pe deasupra sa zic asa, daca sunt maxim 3 centimetri, nici macar nu pot sa mi dau seama care este intinzatorul, dar sa mai si bag o cheie mi se pare imposibil in locul respectiv...
Am mai demontat la masini din grupul vag si la ford si a fost relativ usor toata operatiunea s-a facut pe sus, insa aici tare teama mie ca nu pot face nimic pe sus.
I rog pe colegii care au aceasta motorizare, (chiar si pe cei cu 1.6 banuiesc ca e asemanator) si au facut aceasta operatiune sa mi spuna cum au facut-o, ma mai gandesc la o varianta dar nu m-as apuca sa desfac degeaba( sa dau jos roata si carenajul si sa incerc pe acolo).
Va multumesc anticipat, daca aveti poze sau sfaturi m-as bucura...
Mentionez ca in urma cu exact un an de zile sa schimbat in service rulmentul de la alternator...
Accept de asemenea si sfaturi cu o alta potentiala rezolvare a problemei, poate nu e alternatorul, daca aveti alta idee...

This post has been edited by Rocco91: 15 Jan 2016, 09:15

--------------------
Renault Megane 2000 Privilege
I love my Renault
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
espacern
post 15 Jan 2016, 09:25
Post #2

ART-ist

Group: Moderatori
From: Mihalaya

Pentru scoatere curea trebuie ca rola intinatoare sa fie detensionata.
Cu o cheie inelara mai lunga de 13/16 functie de model arcul care tine rola tensionata se tensioneaza si permite scoaterea curelei.
Pe rola intinzatoare este un hexagon pentru cheie se detensioneaza in sens strangere.....e mai usor accesul pe jos daca nu ai cheie lunga.
Interventia unui novice la cureaua de accesorii poate cauza distrugerea motorului!!

This post has been edited by espacern: 15 Jan 2016, 09:34

Attached thumbnail(s)
rola.jpg ( Size: 33.37k ) Number of downloads: 78

--------------------
. . . - .
RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
+
Rocco91
post 15 Jan 2016, 09:47
Post #3

Membru incepator

Group: Members

Stiu am mai facut operatiunea, dar nu la Renault, mi se pare incredibil de mic spatiul, o sa mai studiez problema, are si loc de bagat un cui sau burghiu dupa scoaterea curelei?

--------------------
Renault Megane 2000 Privilege
I love my Renault
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 29th April 2025 - 21:04
Dacia