Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Probleme rulmenti renault symbol 2009, Ce marca de rulmenti sa cumpar?

Bulina0015
post 9 Jan 2016, 01:59
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Salut,de curand mi am achizitionat un renault symbol 2009(modelul nou),si am probleme cu rulmentii,la 110.000 km am schimbat ambii rulmenti pe fata punand ceva ieftin in jur de 50 lei bucata.(nu mi amintesc ce marca de rulmenti am luat).La aproximativ 2 saptamani aud din nou un huruit din ce in ce mai tare...tipic zgomotului de rulment..si cel de pe partea stanga s a stricat.Nu pot sa mi dau decat o explicatie ptr faptul ca s a stricat asa repede si anune ca mecanicul care mi l a montat in loc sa il bage cu presa,i a dat cateva ciocane sa intre si mi l a stricat.(cea de a doua varianta ar fi fost sa iau eu o groapa extrem de mare sa se fi stricat,ceea ce sigur nu am facut).ok,a trebuit sa ma orientez sa iau un nou rulment ptr a l inlocuii pe cel de pe partea stanga.Cineva m a indrumat sa cumpar un rulment facut de cei de la skf care m a costat 150 lei(marca de rulmenti pe care ii pun cei de la mercedes pe masinile lor din fabrica).Bineinteles ca am mers la un mecanic mai priceput care mi l a montat corespunzator,l a bagat cu presa(am stat langa el).In momentul de fata pe masina pe partea stanga fata este rulmentul skf care are un rulaj de 9200 km montat acum 3 luni pe masina,si pe partea dreapta unul dintre aceia ieftini,avand un rulaj de 19.000km fiind montat pe masina acu 6 luni.
De o saptamana a inceput iar sa se auda un huruit de rulment,acum nu se poate determina de la care provine huruitul,in cel mai scurt timp o sa determin care s a stricat si o sa trebuiasca sa iau altul.Ce marca de rulment sa iau?sau ce sa fac sa ma tine si pe mine cat ar trebuii sa tina un rulment normal?a mai avut si altcineva problema asta,cum a scapat de ea?...nu mi se pare normal sa schimb rulmenti la 3 luni..multumesc.o seara buna

This post has been edited by Bulina0015: 9 Jan 2016, 02:04

--------------------
Renault Symbol 2009
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
dethave
post 9 Jan 2016, 08:49
Post #2

Membru autentic

Salut!
Am avut problema asta la un Renault Rapid, acum mulți ani.... I-am pus rulmenți Timken, Ina si Snr. Nu mai stiu exact ordinea. Cert e faptul ca pana n-am cumpărat ansamblul complet ( fuzeta, rulment, port-fuzeta etc) de la dezmembrări n-am scăpat de zgomotul ăla îngrozitor din masina.

This post has been edited by dethave: 9 Jan 2016, 08:49

--------------------
renault espace - vl-19-ran the race,2002
Nu masina e vinovata...rombul de pe capota.
+
Ygi_17
post 9 Jan 2016, 12:23
Post #3

Membru autentic

la Clio II -fabricatie 2003 de la 117.000 km am schimbat primul rulment pe fata.
Nu tin mai mult de 50.000 km. Unii chiar 20-25.000 km depinde de montaj

Probabil ca are dreptate cine spune ca trebuie schimbat amsamblul complet ( fuzeta, rulment, port-fuzeta etc)

--------------------
Renault Clio II - Symbol 2003 / 8V 75 CP
+
fsilviu86
post 13 Jan 2016, 21:54
Post #4

Membru autentic

From: Buzau

si eu aveam probleme cu rulmentui pe fata am schimbay 3 randuri de rulmenti in mai putin de i luna ... mai aveam putin si schimbam fuzeta, dar cand am cumparat uktimul rand de rulmwnti cei de la magazin au zis sa iau orignali care erau 230 ron ca sunt cei mai buni, si a avut dreptaye, rulmentii au in jur dw 70000 si nu se aud incaa

--------------------
Renault clio - BZ 05 LDT 2005
+
svclio
post 13 Jan 2016, 22:54
Post #5

Membru autentic

Nu mai cumparati rulmenti ieftini! Eu m-am lecuit de chilipiruri, am schimbat unul ieftin dupa cateva mii de km, am platit manopera de doua ori si rulmentul ieftin degeaba. dry.gif

--------------------
renault clio 2 bicorp 2004 / dci 65 cai
+
z_fdd bacau
post 13 Jan 2016, 23:19
Post #6

Membru autentic

From: BC

Eu am pus FAG si nu am probleme dupa vreo 25.000 de km

Inainte de astia am avut porcariile de MAPCO (made in Germany) si m-au ''impresionat'' atat de tare incat a trebuit sa-i schimb pe amandoi dupa cel mult 5000 km, mult sub ce am parcurs pana acum cu FAG, dar si pretul a fost aproape triplu... FAG inca rezista, ramane de vazut cat...

tocmai ce am aruncat o privire pe autokarma sa vad ce preturi au si ce sa iti recomand si vad ca FAG au ajuns aproape la 200 de lei (rulment fata pentru 1.4 8v din 2005), ceea ce mi se pare cam mult, asa ca daca prinzi rulment original aproape de pretul asta, ia original...

SKF e pe la 140
NTN SNR e pe la 130 ( si daca nu ma insel, pe FAG-urile mele scria NTN pe undeva pe o muchie...)
mai e un model de FAG dar nu pentru modelul meu, pe la 100...

FAG mi-au recomandat cei din service si asta am pus...

This post has been edited by z_fdd bacau: 14 Jan 2016, 06:38

--------------------
Renault Symbol 2006 - 1.4 8v ||| Megane 2 - 2005 - 1.5dci 82 CP
+
kretzu77
post 14 Jan 2016, 15:10
Post #7

n00b

Eu am schimbat anul trecut pe primul (stanga spate). Am luat de origine.

--------------------
Toyota Corolla E15/Prius 3 2008 1.4D-4D/2012 Hybrid
Ne nastem pe rand si murim pe sarite!
+
alexgeogabriel
post 14 Jan 2016, 19:03
Post #8

Membru autentic

From: Bucuresti

Si eu am pus de origine anul trecut si asa cum zice multe lume pe aici, Snr sunt cei originali, nu va mai pacaliti singuri. Fag e prea scump ca sa ii mai puna si ei adaus comercial. Rulmentii buni sunt produsi de Fag, Snr si Skf, mai bine nimeresti buni de la Febi daca ai noroc. sa : original 180, Snr 120. Stiind de faza cu originalul, ii intreb care e diferenta intre original si Snr, raspuns "niciuna". smile.gif)

This post has been edited by alexgeogabriel: 14 Jan 2016, 19:03

--------------------
Renault Symbol - - 2007, 1.4, 75cp, 8v
+
z_fdd bacau
post 14 Jan 2016, 20:08
Post #9

Membru autentic

From: BC

Eu, cand i-am schimbat pe cei originali, nu am gasit pe nicaieri scris ceva pe aia vechi...altfel luam aceeasi firma

Si dupa experienta cu aia ''made in germany'' care n-au fost tocmai cei mai ieftini (dadusem vreo 55 / bucata) am preferat sa dau mai mult numai sa nu fiu nevoit sa mai platesc o alta manopera, seful de la service si mecanicul recomandandu-mi cu putere FAG...

si am gasit si pretul pentru FAG la acel moment: 115 / bucata, deci am mintit cand am zis ca pretul a fost aproape triplu

--------------------
Renault Symbol 2006 - 1.4 8v ||| Megane 2 - 2005 - 1.5dci 82 CP
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 30th July 2025 - 16:49
Dacia