Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Intrebare circuit servofrana 1.4 8v ac.

Marker
post 30 Mar 2016, 22:17
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Buna seara!
Am si eu o intrebate legata de circuitul de frana la Clio. Incepand cu iarna asta am intampinat zgomotul specific venind de la cureaua de accesorii cand este umezeala in aer (probabil role). Ca o coincidenta (sau nu) am observat ca uneori frana nu mai tine asa cum ar trebui si am patit ca o data cand stateam la semafor cu piciorul usor pe frana sa simt pedala de frana cum se inmoaie (presupun o problema de la servofrana). Problema pare sa fie alternanta.
Intrebarea mea este urmatoarea. Pompa de servofrana este cea de pe accesorii? (ar putea face si ea zgomot?) Am cautat un pic si am descoperit ca servodirectia ar avea o pompa electrica (cea de sub vas). Sunt separate cele 2 circuite? De unde ar putea fi problema?

--------------------
Renault Clio Symbol 2005 1.4 8v MPI
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
espacern
post 30 Mar 2016, 22:26
Post #2

ART-ist

Group: Moderatori
From: Mihalaya

Nu ai nici o pompa electrica.....e pompa de vacum care creeaza depresie in "tulumba" de la servo.
Zgomotul de la rolele de accesorii n-are legature cu frana.

--------------------
. . . - .
RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
+
Marker
post 30 Mar 2016, 22:35
Post #3

Membru incepator

Multumesc pentru raspunsul rapid. Deci singura pompa este cea de pe accesorii? In cazul asta cel mai probabil ea este de vina... Am mentionat si zgomotul deoarece m-am mai lovit de un zgomot similar acum cativa ani cand am avut probleme cu fulia de la alternator (Nu mai incarca bateria suficient. S-a rezolvat prin inlocuirea fuliei.)

--------------------
Renault Clio Symbol 2005 1.4 8v MPI
+
espacern
post 30 Mar 2016, 22:52
Post #4

ART-ist

Group: Moderatori
From: Mihalaya

Pompa de vid este situata la capatul opus al furtunului care iese din tulumba.......pe motor adica!

--------------------
. . . - .
RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
+
CipTal
post 31 Mar 2016, 07:27
Post #5

Membru autentic

QUOTE(Marker @ 30 Mar 2016, 22:17)
Buna seara!
Am si eu o intrebate legata de circuitul de frana la Clio. Incepand cu iarna asta am intampinat zgomotul specific venind de la cureaua de accesorii cand este umezeala in aer (probabil role). Ca o coincidenta (sau nu) am observat ca uneori frana nu mai tine asa cum ar trebui si am patit ca o data cand stateam la semafor cu piciorul usor pe frana sa simt pedala de frana cum se inmoaie (presupun o problema de la servofrana). Problema pare sa fie alternanta.
Intrebarea mea este urmatoarea. Pompa de servofrana este cea de pe accesorii? (ar putea face si ea zgomot?) Am cautat un pic si am descoperit ca servodirectia ar avea o pompa electrica (cea de sub vas). Sunt separate cele 2 circuite? De unde ar putea fi problema?
*

Pentru problema boldata mai sus, parerea mea este ca ai o problema la pompa centrala de frana. Pentru inceput, verifica nivelul lichidului de frana si fa un test pe standul de frana. Rezultatele vorbesc.

--------------------
Renault Clio Symbol 2007/1.5 dci 85 CP - xxx
+
vallixx
post 31 Mar 2016, 22:44
Post #6

Membru nesuferit

From: Bucuresti

La vechea Dacie am avut problema asta si era de la garniturile din pompa de frana.

In privinta accesoriilor anternate de cureaua "de accesorii" ele sunt alternatorul, pompa de servodirectie, compresorul de AC.
N-are nicio legatura cu functuionarea sistemului de franare.

--------------------
Renault Megane 4 Hatch TCe 140 - 2019
Ex. Renault Clio Symbol 1.4 16V - 2008 - 2022
Ex. Renault Clio Symbol 1.4 8V - 2003 - 2008
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 10th May 2025 - 17:30
Dacia