Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

problema cu consumul.

cosac stefan
post 1 Oct 2015, 23:59
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Salut. Nu cred ca s.a mai discutat pe forum o problama asemanatoare cu a mea. De cateva zile laguna mea a luato pe aratura. Problema care ma macina este urmatoarea.. pana acum la 100 de km la ora imi consuma 4.7- 5 mentionez ca este diesel 1.9 120cp acum consumul la drum cu acceasi viteza nu scade mai jos de 7.5 -8 aveam o banuiala ca etrieri pe spate nu mai elibereaza cum ar trebui am schimbat unu iar pe celalalt l.am curata. Masina merge ca inainte nu scoate fum numai ca la relanti oscileaza insa asta se intampla si inainte. Poate fi injector.termostat.sau senzor de temperatura lichid de racire?

--------------------
renault laguna - tr 95 ste 2001
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Bob808
post 2 Oct 2015, 22:03
Post #2

Membru

From: Bucuresti

Mai intai du-o la un test cu calculatorul pe ea. Din coduri poti afla care e problema.

--------------------
Renault Laguna 2002 / 1.9dCi
+
cosac stefan
post 3 Oct 2015, 11:14
Post #3

Membru incepator

Am puso pe testar si nu a dat nici o eroare. E posibil sa creasca consumul si din cauza electrovalvei[ trs] azi am facut un drum de 300 de km si noroc ca am toba desfacuta si se aude imediat cand geometria variabila intra in functiune. Azi cand ss auzea ca un tractor si nu tragea si aparea defailance injection si trs bazaia rau. Am dat cu un spary de curatare am mers boboc 50 de km. Dupa iara sunet gros.

--------------------
+
bogdanclenci
post 5 Oct 2015, 18:41
Post #4

Membru incepator

salut,imi este greu sa cred ca nu iti apare nimic pe tester.Era un tester universal sau original Renault?Ai cerut si un tester in mers cu masina?Din ce spui problema poate fi de la debitmetru de aer,trs filtru aer imbacsit sau alti senzori.Sfatul meu este sa investesti 100 de Ron intr-un tester original la o reprezentanta si daca nu iti arata nimic sa ceri un tester in deplasare .Succes

--------------------
renault laguna2 - ct-90-box 2001/grandtour 1,9 dci
+
cosac stefan
post 6 Oct 2015, 14:51
Post #5

Membru incepator

MS PT AJUTOR. AM INLOCUIT TRS. SI TOTUL A REVENIT LA NORMAL SI CONSUM SI SUNET.

--------------------
+
tuddy93
post 7 Oct 2015, 07:09
Post #6

Membru

From: Sibiu

QUOTE(cosac stefan @ 6 Oct 2015, 14:51)
MS PT AJUTOR. AM INLOCUIT TRS. SI TOTUL A REVENIT LA NORMAL SI CONSUM SI SUNET.
*

Salut, oscilatia la ralanti a disparut odata cu inlocuirea TRS-ului?

--------------------
Renault Laguna 2003 1.9 dCi 74 kW - Hatchback
+
cosac stefan
post 12 Oct 2015, 17:32
Post #7

Membru incepator

nu nu a disparut. si problema cu consumul tot este. sau poate sunt eu obsedat de consum mic. cert este ca masina consuma putin cand merge subturat. cum intra turbina in actiune consumul instant sare de la 4.5-5 la 6.5-7 si asta la 100 la ora. mi se pare putin cam mult. este posibil aceasta schimbare de consum si dincauza ''inhalari'' aerului fals? mentionez ca vara asta am dat galeria de admisie si de evacuare jos pt curatare. nu am schimbat garnitura. ma gandesc ca e posibil sa traga aer pe acolo..

12 Oct 2015, 17:34:
poate exista un coleg bun voitor sa faca un test cu masina personala.si anume la 100 de km/h sa o puna pe pilot in treapta a 4 a si sa imi spuna ce consum instant ii arata.. multumesc anticipat

This post has been edited by cosac stefan: 12 Oct 2015, 17:34

--------------------
+
todhiere
post 12 Oct 2015, 17:52
Post #8

Membru autentic

Mie si in a 3-a la 2800-3000 ture imi arata 5.7-5.8, asta binenteles dupa ce se stabilizeaza vreo 100 de metri, sa nu fie nici la deal nici la vale, si pe pilot.

Oricum, nu cred ca e relevant consumul din cb, doar pe distante de mii de km.

--------------------
Renault Laguna 2004 dynamique 6 speed 1.9 dci 120 caluti
Renault... Jean Renault
+
Alexandar
post 12 Oct 2015, 18:19
Post #9

Membru autentic

From: Timisoara

Iti spun eu deseara, c-am de facut un drum pe autostrada. Dar oricum slabe sanse ca la 2600-2800rpm, cam cat ar avea in treapta a 4-a la 100kmph, sa consume doar 5%. Iar consumul instant nu este prea relevant pentru ca acesta scade sau creste si in functie de drum, chiar si la mers constant. Pot sa iti spun ca la 130 - 140kmph in treapta a 6-a (deci vreo 2200-2400rpm), consuma in jurul valorii de 5.5 - 5.7/100km; si asta doaaar daca deplasarea e constana si bineinteles, cu pilot automat.

Ok, am revenit dupa ce am facut oarecum un test. Nu am putut face un test foarte relevant intrucat autostrada Timisoara - Arad nu prea are drum drept. Sau cel putin nu foarte mult. Pe portiunile mai drepte cat de cat, pe cruise control, dupa cum ai dorit tu, treapta 4 - 100kmph, consumul este in jurul valorii de 6.5 l/100km (chiar sub 4, la vale si peste 10, la deal laugh.gif ), in conditiile in care nu am avut ocazia de a ma deplasa constant pe un drum in plan drept.

This post has been edited by Alexandar: 13 Oct 2015, 11:29

--------------------
Renault Laguna II 1.9 dCi 88 kW
Renault Laguna II GT 175
Renault Laguna II GT 205
+
cosac stefan
post 14 Oct 2015, 01:08
Post #10

Membru incepator

va multumesc mult! maine o sa fac un test. am sa pulverizez spray peste motor la relanti. daca asta ar influenta turometrul atunci un lucru este clar. trage aer fals. am aceasta banuiala pentru ca: in urma cu o sapt 2 cineva ma intrebat ce e clapeta aceea pe unde toate lagunele am inteles ca scuipa ulei am vrut sa ii arat.dar surpriza cand am apasat pe taburusu ala masina doar a inganat putin. nu s-a oprit.. asta ma face sa cred ca pe undeva ii intra aer sa respire..

--------------------
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 2nd August 2025 - 16:30
Dacia