Directie, revenire volan
![]() ![]() ![]() |
Directie, revenire volan
vali1971ro |
![]()
|
||
![]() --------------------- Group: Members Posts: 654 Joined: 8 May 06 ![]() |
|
||
--------------------
.
.
. "diferenta dintre un critic si un creator este ca cea dintre bou si taur" Teophile Gautier
|
|||
///GHOST |
![]()
|
![]() I love my FluFlu Group: Members Posts: 72 Joined: 10 July 13 ![]() |
Nu e normal si in majoritatea cazurilor de acest gen problema e caseta de directie. Ca si curiozitate, o patesti indiferent cat de intors e volanul?
Oricum, putem sa ne dam toti cu parerea, n-o sa ajute cu nimic. Mergi la service cu ea... PS - baga niste poze cu ea ![]() This post has been edited by ///GHOST: 20 Sep 2014, 22:53 |
--------------------
Renault
Fluence
2013 dci Dynamique
|
|
vali1971ro |
![]()
|
Volanul revine, obisnuit cu laguna... nu am avut timp pentru sedinte foto, este varianta pro, benzina, 1,6 16v.
|
--------------------
.
.
. "diferenta dintre un critic si un creator este ca cea dintre bou si taur" Teophile Gautier
|
|
vali1971ro |
![]()
|
Revin... Dupa 7000km m-am convins ca nu-s paranoic, volanul nu revine in totalitate dupa efectuarea unui viraj, raman cam 2-3 grade de unde trebuie sa-l aduc eu in 0. La renault au zis ca e normal, cica pentru confort
![]() |
--------------------
.
.
|
|
roland |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.704 Joined: 18 November 04 ![]() |
2-3 grade e infim si aici mai conteaza si inclinatia drumului, forta centrifuga, etc...
Cred ca nicio directie nu revine "pe 0" fix fix. Dar, din postul tau se intelegea ca nu revine deloc, ca ramane rotit serios. |
--------------------
.
.
.
|
|
vali1971ro |
![]()
|
2-3 grade nu e infim. E chiar enervant. Sa ma explic, autostrada, curba larga, 140kmh, la iesirea din curba eliberez usor volanul. Normal ar fi ca masina sa revina pe o trasa dreapta. Aici e hiba....ea continua virajul daca nu pun eu volanul in 0. Lagunele anterioare nu faceau asa ceva, ok, au altfel asistata directia, dar la un clio4 volanul revine si directia e cam la fel...
Deci, "asa face toate"? |
--------------------
.
.
|
|
roland |
![]()
|
Eu personal nu sesizez nimic aiurea in modul in care revine volanul.
Insa daca nu conduc o vreme masina ta, nu am cum sa fac o comparatie cu a mea (in conditiile in care sunt foarte atent la respectivul comportament). Insa, pe autostrada, la viteze mari, la o curba larga volanul e rotit foarte putin totusi, deci cand revine nu stiu daca te pune exact pe trasa ideala. Chestia cu revenitul volanului se vede mai clar la viteze mai mici, la curbe mai stranse. Dar repet, daca nu face acelasi sofer comparatie intre doua masini... cred ca e greu de dat un diagnostic. |
--------------------
.
.
.
|
|
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
|
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back! |
|
roland |
![]()
|
Agree, cu avantajele si dezavantajele ei, insa nu e relevant in discutia de fata, unde avem totusi o conexiune mecanica intre componente (ceea ce nu e cazul la Citroen).
Dar corect, ai dreptate, afara din context afirmatia mea, asa cum e formulata, este gresita. As fi vrut sa fac formularea in contextul directiilor clasice, dar nu a iesit chiar asa. |
--------------------
.
.
.
|
|
budspencer07 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 589 Joined: 11 December 14 From: Suceava ![]() |
Revenirea ferma a volanului se poate reliza din capetele de bara.
This post has been edited by budspencer07: 24 Aug 2015, 21:12 |
--------------------
Land Rover
Range Rover
2015
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 30th July 2025 - 00:08 |