km dati inainte
![]() ![]() ![]() |
km dati inainte
iulian806 |
![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 53 Joined: 1 January 11 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane II
2005, 1.6 16V Megane II, 1.6 16V, 83kW
Laguna III, 2.0 173CP |
|||
espacern |
![]()
|
![]() ART-ist Group: Moderatori Posts: 17.610 Joined: 14 August 09 From: Mihalaya ![]() |
Can-Clip nu"comunica"cu bordul pe partea de memorie Km!
Trebuie sa gasesti alte"variante"! @+ |
--------------------
.
.
.
- . RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
|
|
Mirko |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 207 Joined: 9 April 10 From: Alba ![]() |
o intrebare scurta:cum se poate afla numarul de km reali daca nu exista carte service,presupunand ca a fost umblat la kilometraj!
|
--------------------
Renault
Megan 1.6 16v
2005/privilege
|
|
gutui |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 320 Joined: 6 May 08 ![]() |
nu cred ca se poate....dar daca e posibil si eu as fi curios cate sute de mii de km are peste cati afiseaza
![]() |
--------------------
M II -11.2002
VW Jetta, diesel 1.6
-01.2013
- VN 11 LUK
|
|
iulian806 |
![]()
|
|
--------------------
Renault
Megane II
Laguna III, 2.0 173CP |
|
millian03 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 207 Joined: 31 August 08 ![]() |
la megane se pot afla km reali prin efectuarea unui test clip.stiu ca exista aceasta optiune pe tester.
|
--------------------
BMW
320
2004 BMW 320, 2004, 2.0d, 150 CP
|
|
moreinffo |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 293 Joined: 21 April 09 ![]() |
eu din cate stiu, km se scriu in calculator masinii, nu in instrumentele de bord. se pot modifica si km adevarati, insa costa destul de mult.
|
--------------------
RENAULT
MEGANE 1.6 16V
B99W_G
|
|
gutui |
![]()
|
se pot afla km reali? unde? cum? cat costa?
|
--------------------
M II -11.2002
VW Jetta, diesel 1.6
-01.2013
- VN 11 LUK
|
|
ultravox |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 55 Joined: 21 December 10 ![]() |
@moreinffo - mi-a cazut indicatorul de combustibil, am cautat un bord(ceasuri) s.hand si cum era de asteptat cand l-am inlocuit mi-au aparut km pe care i-a avut masina de pe care s-a demontat bordul. Am preferat sa schimb doar ceasul (pt.ca bordul era de pe o frantuzoaica originala adica in limba lui Baudelaire si sunt alergic la frantuzisme). Posibil sa se inregistreze si in compul masinii dar nu cred.
Vive la France! ![]() |
--------------------
Renault
Megane
2005 / v2.1 / 1.6 benzina
- B-22-W**
|
|
99AIM |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.134 Joined: 26 June 05 ![]() |
|
--------------------
Clio III ph 1
Renault Fluence ph 2
1.6 dci
- CT 99 xxx Sufletele mari au intalnit intotdeauna opozitie din partea mintilor mediocre. (Albert Einstein)
|
|
skorpio_bog |
![]()
|
![]() Sports cars are difficult to justify, but easy to love Group: Members Posts: 4.368 Joined: 6 September 06 From: UK/RO ![]() |
QUOTE(ultravox @ 16 Aug 2011, 10:02) @moreinffo - mi-a cazut indicatorul de combustibil, am cautat un bord(ceasuri) s.hand si cum era de asteptat cand l-am inlocuit mi-au aparut km pe care i-a avut masina de pe care s-a demontat bordul. Am preferat sa schimb doar ceasul (pt.ca bordul era de pe o frantuzoaica originala adica in limba lui Baudelaire si sunt alergic la frantuzisme). Posibil sa se inregistreze si in compul masinii dar nu cred. Vive la France! ![]() Da, ti-a aparut km masinii respective pentru ca se memoreaza in tabloul de bord. Poti sa dezlipesti la un centru de reparat mobile IC-ul cu memoria (cipul) de pe placa tabloului tau si sa o lipesti in locul celui de la tabloul pe care l-ai cumparat, astfel vei avea km tau pe noul tablou. |
--------------------
Renault
Megane 4 RS Trophy 300 EDC
2019 VW Tiguan R-Line 2023
Fiat 500 0.9 Twinair 2012 Renault Megane 2 1.5dci 2007 |
|
clr |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.729 Joined: 24 February 03 From: Bucuresti ![]() |
Eu din ce m-am interesat cand mi-am luat masina, am inteles ca la Megane km se "manaresc" foarte usor si nu ramane nici o urma.
|
--------------------
Ex Renault
Megane
2003 Cand ai încercat totul si nimic nu a mers, citeste instructiunile de folosire
|
|
moreinffo |
![]()
|
ma gandesc ca, de-ar fi asa de simplu, toti ar cumpara ceasul de la dezmembrari si l-ar pune pe masina, aratand astfel km masinii originale-mai multi sau mai putini, dar nu cred ca este asa
|
--------------------
RENAULT
MEGANE 1.6 16V
B99W_G
|
|
skorpio_bog |
![]()
|
![]() Sports cars are difficult to justify, but easy to love Group: Members Posts: 4.368 Joined: 6 September 06 From: UK/RO ![]() |
In principiu la orice masina care retine km intr-o memorie de tip EEPROM se poate modifica kilometrajul afisat de display. Iar la Megane asa se intampla. Daca se schimba ceasurile de bord ale masinii cu altele de la alta masina, pe display va arata km masinii celeilalte, nu ai masinii tale. Este chestie testata si de mine personal si de alti colegi de pe forum cand am incercat sa ne schimbam tablourile de bord stock cu masinuta rosie, cu unele cu display pentru usi deschise, deci nu vorbesc din auzite. Vezi ca mai era un topic ceva mai vechi tot la Megane 2 cu tema asta, schimbarea tabloului de bord si acolo se specifica treaba asta.
This post has been edited by skorpio_bog: 16 Aug 2011, 14:47 |
--------------------
Renault
Megane 4 RS Trophy 300 EDC
2019 VW Tiguan R-Line 2023
Fiat 500 0.9 Twinair 2012 Renault Megane 2 1.5dci 2007 |
|
Mirko |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 207 Joined: 9 April 10 From: Alba ![]() |
eu am fost cu masina la CLIP si am intrebat inginerul care era cu testerul sa-mi spuna daca sunt kilometri reali si el mi-a raspuns sec ca nu imi poate spune pentru ca nu sunt trecuti in parametrii computerului ,se pot alfa doar din catea service ,eu drept sa va spun nu prea cred ca nu se pot afla si altfel!
This post has been edited by Mirko: 16 Aug 2011, 17:06 |
--------------------
Renault
Megan 1.6 16v
2005/privilege
|
|
moreinffo |
![]()
|
nu stiu cum se intampla mai exact, dar eu am patit-o la Skoda; am luat o Skoda Superb care avea in bord 71000KM si cand am fost cu ea la tester avea 191000km. tipul de-acolo mi-a zis ca astia de pe display se dau foarte usor inapoi, dar cei reali se dau foarte greu, de-aici costa si mult si in general km care se dau inapoi sunt cei din bord, afisati. acum na...cate bordeie, atatea obiceiuri (sau obiceie:))
|
--------------------
RENAULT
MEGANE 1.6 16V
B99W_G
|
|
mimo |
![]()
|
![]() eBroky Group: Members Posts: 205 Joined: 5 October 08 From: Bucuresti ![]() |
la masinile cu euro 4 poti afla km reali de la reprezentanta efectuand testul clip, in schimb la euro 3 nu se pot identifica km prin acest test.
|
--------------------
Renault
Renault Kadjar / 2019 / 1.3 tce / 140 cp
Megane Estate II.2 / 2006 / 1.5 dci /
- B-100-PYC
|
|
Mirko |
![]()
|
inseamna ca nu o sa pot afla niciodata Km reali ,a mea este E3
![]() |
--------------------
Renault
Megan 1.6 16v
2005/privilege
|
|
clr |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.729 Joined: 24 February 03 From: Bucuresti ![]() |
Eu la vremea respectiva aveam un amic la reprezentanta. Un amic care m-a ajutat cu multe in perioada cat a lucrat acolo. Adica de buna credinta. Iar informatia ca se "manaresc" usor si nu iti dai seama el mi-a dat-o. Intr-adevar, a mea e E3, deci se potriveste cu ce spune mimo.
@Mirko: cea mai buna metoda e cea a istoricului. Eu pe a mea asa am verificat-o, tipul de la care am luat-o nici nu mai avea cartea de service. In schimb am fost in service si i-am scos tot istoricul cu ajutorul amicului mai sus mentionat. Iar cand o voi vinde, cartea e fix/pix. Am facturi la tot ce am schimbat, aproape tot ce s-a schimbat la ea a fost in reprezentanta, iar la fiecare vizita e trecut pe fisa si numarul de km. E cam greu sa mai manaresti chestia asta. This post has been edited by clr: 16 Aug 2011, 18:49 |
--------------------
Ex Renault
Megane
2003 Cand ai încercat totul si nimic nu a mers, citeste instructiunile de folosire
|
|
Mirko |
![]()
|
@clr: trebue sa incerc metoda cu istoricul dar nu am prieten la reprezentanta,Multumesc pentru informatie
![]() |
--------------------
Renault
Megan 1.6 16v
2005/privilege
|
|
iulian806 |
![]()
|
eu nu vreau sa dau km inapoi. pur si simplu, pe masina mea am 87045km, insa am o problema cu indicatorul de la turometru, si am gasit la dezmembrari ceasuri care indica 42500km. as vrea ca la ceasurile noi care le voi monta me masina sa trec km reali ai masinii mele. mi-am cumparat si can-clip pentru asta, si eram curios daca cineva a facut treaba asta si sa-mi explice si mie.
ii multumesc anticipat. |
--------------------
Renault
Megane II
Laguna III, 2.0 173CP |
|
moreinffo |
![]()
|
mai mult ca sigur se poate face ceea ce vrei tu, dar mai mult ca sigur nu la reprezentanta, cu toate ca la Mitsubishi, daca ii schimbi kilometrajul (caz concret Pajero) iti scriu ceasurile noi cu km masinii la momentul schimbarii ceasurilor. legat de partea cu istoricul...hmmm, cam relativa treaba. eu la Skoda despre care va spuneam, am ajuns la cineva la Porsche care mi-a zis ca masina era intrata in tara cu 0 km prin reprezentanta, avand la momentul acela, al verificarii, 191000km reali, masina figura in sistem doar cu 2 intrari-simple verificari de rampa, nici macar un schimb de ulei la oficial; si in situatii de genul asta de unde sa mai iei istoricul?
|
--------------------
RENAULT
MEGANE 1.6 16V
B99W_G
|
|
B_37_DEE |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 772 Joined: 26 June 07 From: Bucuresti ![]() |
Clipul nu poate modifica km este o alta procedura pentru a modifica km la tipul acesta de bord.
|
--------------------
Renault
Megane 2.1 2004 1.6 16V/Kangoo 4x4
2004 1.6 16v /Laguna2.2 2006 1.9dci Lux Privilege/ https://www.facebook.com/edsautomotive88
|
|
Hack |
![]()
|
![]() Megan' ti-ai luat?! Group: Members Posts: 5.147 Joined: 12 April 07 From: The Moon ![]() |
Si nu ne spui si noua care este procedura?
|
--------------------
Reno
Megan' Sedan 2.2
2007 Expression 1.6l/16V/110CP
|
|
espacern |
![]()
|
![]() ART-ist Group: Moderatori Posts: 17.610 Joined: 14 August 09 From: Mihalaya ![]() |
In functie de fabricantul bordului procedura este diferita.
Se poate intra in comunicatie cu memoria interna(eprom)prin cablu sau dupa demontare ei si citirea datelor. Parametrii se pot modifica(Km inclusiv)doar prin modificarea datelor din memoria interna a bordului. @+ |
--------------------
.
.
.
- . RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
|
|
ultravox |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 55 Joined: 21 December 10 ![]() |
QUOTE(skorpio_bog @ 16 Aug 2011, 14:45) ...cu unele cu display pentru usi deschise Foarte corect, bordul sh era si cu display pentru usi deschise dar am preferat sa-l repar pe cel original (schimbasem LED-urile). Cat despre acte sau carte de service... suntem in Romania, tara tuturor posibilitatilor. Daca arata bine, a fost intretinuta corect si merge bine numarul de km conteaza mai putin (daca nu sunt diferente foarte mari). |
--------------------
Renault
Megane
2005 / v2.1 / 1.6 benzina
- B-22-W**
|
|
gutui |
![]()
|
deci, sa inteleg ca nu voi sti exact cati km are reali.....asta e. nu ma incalzeste cu nimic nici una din variante, eram doar curios.
![]() |
--------------------
M II -11.2002
VW Jetta, diesel 1.6
-01.2013
- VN 11 LUK
|
|
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
Data viitoare va orientati si voi la masini cu istoric existent.
|
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back! |
|
iiulian2000 |
![]() ![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 44 Joined: 27 May 09 ![]() |
In mod normal daca masina este ok cu service si revizii trebuie sa gasiti istoricul dupa VIN-ul masinii. Daca apar discrepante atunci puteti sa va puneti intrebari..
|
--------------------
Renault
Megane II
2007 Sedane Luxury Privilege 1,6 16v
|
|
B_37_DEE |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 772 Joined: 26 June 07 From: Bucuresti ![]() |
"hack" ti-a raspuns colegul "espacern".
This post has been edited by B_37_DEE: 17 Aug 2011, 18:43 |
--------------------
Renault
Megane 2.1 2004 1.6 16V/Kangoo 4x4
2004 1.6 16v /Laguna2.2 2006 1.9dci Lux Privilege/ https://www.facebook.com/edsautomotive88
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 28th April 2025 - 23:32 |