Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Cutie automata. Motorizare 1.816v, Cutie automata 4-5 trepte sau cate?

adyz
post 7 Aug 2015, 12:00
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Salutari! Dupa o bogata cautare prin forum, dealtfel si prin alte forumuri, nu am gasit nimic care sa ma lamureasca!...

Nu pot spune ca am probleme cu cutia automata, doar ca e ciudata... Schimba (de exemplu) in a1a scade odata turatia de la 3000rpm la 2600rpm, apoi urca la 3000rpm si atunci simt ca schimba in a2a. Uleiul l-am verificat, totul e ok, pe tester nu da nicio eroare la cutie, senzorii ok si electrovalvele la fel... nu are alte simptome, nu smuceste nici nu face alte figuri... dar nu ma lamureste asta... nu e chiar ca la cutii manuale cand patineaza ambreiajul, dar un pic asemanator, doar ca nu se simte tare scaderea aia de turatie dar totusi... Ce ar putea fi? aveti idee?
O zi buna!

8 Aug 2015, 11:26:
Mă lămurește cineva? Vă rog!

This post has been edited by adyz: 8 Aug 2015, 11:26

--------------------
Renault Laguna 2 2003 Dynamique
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
renodood
post 9 Aug 2015, 12:35
Post #2

Sofer dement

From: Bucuresti

Eu nu inteleg exact ce nu intelegi sau care e intrebarea. La cutiile automate e normal sa nu simti schimbarea de turatie, pentru ca ce ai tu e cu convertizor de cuplu, unde puterea motorului e transmisa 'prin ulei' si sistem de roti planetare, nu prin frecare de ambreiaj.

--------------------
Renault Laguna 2 Grandtour 2002 1.9 DCi 107Cp Autentique
+
liman64br
post 10 Aug 2015, 00:20
Post #3

Membru autentic

fenomenul de care pomenesti ,mie mi se intampla in treapta 2-3 e o trecere foarte lina , in rest se mai simte o pauza mica , cred ca nu are nimic

--------------------
renault laguna III 2014
+
adyz
post 10 Aug 2015, 01:09
Post #4

Membru incepator

Ce vreau eu sa spun este ca se simte ca si cum ar (patina). Asta nu inteleg, am mai avut masini cu cutii automate, si nu am simtit asta la niciuna (dintre care un megane 2). Deci exact cum am specificat, in a1a ajunge la 3000rpm , scade la 2600rpm (aprox) , apoi urca la 3000rpm si schimba a2a. Fenomenul asta cand este accelerata constant, deci nu o calc eu aiurea. Am testat lucrul asta chiar azi si am constatat ca face in toate treptele la fel, deci inainte sa schimbe scade un pic turatia chiar daca foarte putin, si clar, motorul nu mai are aceeasi putere, deci se simte, asta inainte de schimbarea treptei, atunci cand de fapt scade turatia in mod normal, clar, . Si plecarea de pe loc este mai grava, se accelereaza, pleaca, dar nu in acelasi timp, deci e mai turata decat ar trebui sa fie la viteza respectiva in mod normal, apoi cum am spus, tot in a1a scade , apoi urca si schimba.... Nu stiu daca am explicat corect sau daca m-am facut cat de cat inteles...
Multumesc oricum pentru raspunsuri!... Astept pareri.

10 Aug 2015, 01:24:
Cred ca m-am exprimat gresit in primul post, deci pe mine nu ma mira daca se simte sau nu cand schimba de treapta, pe mine ma mira ''patinatul'' asta de care spun. Fenomenul este la fel ca si cum ar fi manuala si ar patina ambreiajul. Aceeasi senzatie, se tureaza dar peste normal, apoi revine la ''normal'' si schimba cand trebuie, iar cand ajunge la o anumita turatie, se intampla din nou, mentinand acceleratia cat se poate de constant.

This post has been edited by adyz: 10 Aug 2015, 01:24

--------------------
+
adyz
post 11 Aug 2015, 15:06
Post #5

Membru incepator

Deci nu aveti idee ce este? sleep.gif

--------------------
+
renodood
post 11 Aug 2015, 23:10
Post #6

Sofer dement

From: Bucuresti

Diagnoza in primul rand. Poate franele/ambreiajele de la rotile planetare iti fac figuri, poate convertizorul de cuplu, poate calculatorul de cutie... citeste-i erorile intai, ca altfel ne dam cu parerea degeaba.

This post has been edited by renodood: 11 Aug 2015, 23:25

--------------------
Renault Laguna 2 Grandtour 2002 1.9 DCi 107Cp Autentique
+
adyz
post 24 Aug 2015, 23:09
Post #7

Membru incepator

Salut. Revin dupa o lunga pauza. Am facut un diagnostic la Reanult, nici o eroare la cutie. Am spus si celor de la Renault aici in Germania, mi-au spus ca trebuie sa le-o las la teste iar asta insemnand o suma destul de importanta, nu am lasat-o. Am decis totusi sa ascult in continuare parerile voastre. Simptomele persista, cei de la Renault mi-au spus ca nu e normal, se accelereaza 1000rpm peste cat trebuie, apoi scade la turatia normala necesara vitezei atinse si cand ajunge din nou la o turatie la care ar trebui sa schimbe, schimba normal, iar apoi acceeasi poveste in a2a, in vitezele 3 si 4 parca asta nu se simte. Plecarea de pe loc este la fel, accelerez pentru a ma deplasa, se accelereaza la 3000rpm (dar nu trage ca la 3000rpm) apoi scade la 2000 si din ou urca normal la 3000 si schimba. Mentionez ca atunci cand scade turatia la 2000 se simte, si clar ca apoi cand urca din nou de la 2000 la 3000 trage cum trebuie.
Va multumesc din nou anticipat~!

--------------------
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 29th April 2025 - 15:43
Dacia