Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Calculator AirBag Scenic 1

r.a.v.e.n
post 27 Jul 2015, 21:50
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Salutare, ma poate ajuta si pe mine cineva cu ceva sfaturi unde este pozitionat calculatorul de airbag la Scenic 1 din 2002 , 1,9DCI.
Problema la masina mea este ca am aprins becul de airbag si service in bord, dupa ce am verificat spirala din volan, toate mufele de sub scaun si mufa din stalpul de sub volan, tot nu se stinge becul.
Am facut si o diagnoza si da de senzor de impact din stalpul de la usa,
Chestia este ca atunci cand este foarte cald afara se stinge becul din bord, eu sunt de parere ca este un contact imperfect care la temperaturi se dilata , deaceea as dori sa stiu unde este pozitionat acel calculator de airbag sa verific mufele la el.
Astept un raspuns.

--------------------
renault scenic1 2002
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
espacern
post 27 Jul 2015, 21:53
Post #2

ART-ist

Group: Moderatori
From: Mihalaya

Il gasesti in zona din fata schimbatorului......prins de caroserie si ascuns de plastice/burete/mocheta.

--------------------
. . - . .
RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
+
radunre
post 28 Jul 2015, 07:57
Post #3

Membru autentic

From: Tg Mures

Si de ce nu verifici, prima data, mufa senzorului ?
Nu stiu cum e la Scenic dar Megane 1 are o mufa mare si la trecerea dintre usa si stalp, de verificat.

--------------------
Clio III K9K772 / Clio III K9K772 - MS 2009
Daca muncesti ca sa traiesti, de ce te omori muncind ?
+
r.a.v.e.n
post 28 Jul 2015, 11:39
Post #4

Membru incepator

Iti dai seama ca am verificat mufele de la senzori chiar din ambi stalpi , chiar am inversat si senzori intre ei si tot nici o schimbare.Am cautat la dezmembrari acel senzor dar nu este decat cineva care vinde unul la 100.ron dar cica il da fara proba ( si nu am facut nimic) Iar la Unix piese auto nou este peste 5 mil ( exagerat de mult)
Inca ceva , la scenic 1 mufele de la acesti senzori de impact care sunt in stalpii de la usa ( pe unde sunt centurile de siguranta) mufa care are 2 fire duc la manunchiul de fire sub scaune unde sunt celelalte mufe ce pleaca in scaune. ( Am verificat si acele mufe si le-am dat su spray).
Mai exista inca un modul micut ( tot senzor ) undeva chiar langa schimbatorul de viteze, se scoate acea aparatoare care este sub frana de mana, (am verificat si acolo).

--------------------
renault scenic1 2002
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 2nd August 2025 - 07:50
Dacia