Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Intrebare legata de directie, geometria rotilor

sambarton
post 9 Jun 2015, 20:50
Post #1

Membru

Group: Members

Salutare. Am o nedumerire legata de directia la megane 2. Acum cateva zile am fost la revizie si am inlocuit bascula pe dr deoarece pivotul ar fi fost uzat. A doua zi am auzit niste trosnituri la accelerare, franare, urcare,coborare borduri. Dupa 2 zile de stat in service a masinii si desfacut inlocuit de piese( bascula cu pricina(bascula noua trw a fost inlocuita cu alta noua , flanse amortizoare(kyb montate cu telescoape acum 10 mii km inlocuite cu altele noi snr)asa mi s-a comunicat,eu nu am vazut piesele ptr ca nu am stat in service) zgomotul a disparut. Explicatia :nu se stie exact cauza zgomotului, probabil arcul suspensiei nu se aseza bine sau naiba sa il ia.
Azi am luat masina insa am constatat ca desi trosnitura a disparut acum parca se aude un alt zgomot f discret mai ales in viraj ( ca o bataie cred) iar volanul sta orientat spre stg cu cateva grd cand masina merge drept. Am revenit la service am expus problema am cerut sa refacem geometria pe fata. Nu s-a putut efectua geometria deoarece : explicatia d-lui de la service : cand se regla din stg volanul se ducea in dr iar cand se regla din dr volanul se ducea in stg. Rezolvarea :trebuie inlocuita bieleta si capatul de bara pe dr.
Acum ei mi-au spus cand au umblat la masina ptr a rezolva zgomotul ca e uzata bieleta dar nu bate, .nu are joc, nu trebuie inlocuita ptr ca nu de acolo e zgomotul. Dar dupa ce am luat masina cu volanul "stramb" hop deodata trebuie inlocuite. Intrebarea mea e : Astia ma iau de fraier sau cum sta treaba? Ori s-a uzat bieleta cu capatul de bara peste noapte.
Mentionez ca nu m-au pus sa platesc nimic ptr toata distractia dar ceva nu imi miroase a bine.

--------------------
renault megane 2 2006 privilege 1.9 dci
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
moisemotor
post 10 Jun 2015, 05:51
Post #2

Membru autentic

Bieleta are filet prea lung si sa infiletat la maxim in capul de bara si nu mai au ce sa regleze asta a patit eu cu piese de la trw.Si mie imi sta volanul un pic spre dreapta dar sa dau iar bieletele jos sa tai din filet sa le pun la loc si sa fac iar geometria......

--------------------
Renault Megane 2 2.1 GT Dynamik Lux 2003 1.6,16 v 113 cp
+
sambarton
post 10 Jun 2015, 07:18
Post #3

Membru

Am inteles ce spui. Dar filetul bieletei era mai lung dinainte sa umble ei acolo iar volanul statea drept inainte de toata treaba asta.

--------------------
+
meganus_bicorpus
post 10 Jun 2015, 08:06
Post #4

Membru autentic

From: Bucuresti si inca vreo 3 orase

Eu zic sa cauti un service ca lumea, demontarea/ remontarea basculei implica tehnologic si reglaj de directie

--------------------
renault Megane Bicorp/ Laguna III 2004 Dynamique / 2015 Black Edition+ 1,5 dci
+
sambarton
post 10 Jun 2015, 10:10
Post #5

Membru

Serviceul asta e f cunoscut in CT. Are cea ma avansata statie de geometrie 3d din oras. Nu imi par ciocanari dar ceva s-a intamplat acolo. Am vb si la reprezentanta si treaba cu bieleta cap de bara si geometrie costa in jur de 1200 ron. Ei m-au sfatuit sa revin la serviceul unde am efectuat lucrarea ptr a inlocui ei ce trebuie si a finaliza treaba. In final am revenit la ei, am comandat bieleta si capatul de bara si astept. Acum am un scartait parca de amortizor pe partea cu problema. Sa vad ce rezolva ca m-am saturat.

--------------------
+
sambarton
post 16 Jun 2015, 21:58
Post #6

Membru

Am revenit. S-a rezolvat problema cu volanul stramb ( inlocuit bieleta si capat de bara, refacut geometria). Iar scartaitul acela era de la rulmentul flanselor de amortizor. Flansele erau noi marca snr si au inlocuit pe cele vechi de 1 an kyb tot ptr un zgomot la suspensie( in fine cele kyb s-au inlocuit degeaba zgomotul provenind de la arc). Oricum slabe calitativ piesele aftermarket de la directie. De la un pivot uzat pe dreapta am ajuns sa inlocuiesc toata fata ptr ca mereu apareau zgomote suspecte dupa inlocuirea unei piese.

--------------------
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 9th May 2025 - 22:11
Dacia