ulei, ulei cutia de viteze
![]() ![]() ![]() |
ulei, ulei cutia de viteze
molnar.peter |
![]()
|
||
Membru Group: Members Posts: 189 Joined: 8 December 13 ![]() |
|
||
--------------------
renault
megane
- ms 67 bcg
2016 break
|
|||
loganmpi16 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 227 Joined: 31 March 09 From: Alexandria, ![]() |
La cutiile manuale nu se schimba, doar la cele automate. Aceste raspunsuri le am de la inginer de la uzina Dacia (am facut anul trecut o vizita cu trenuletul in uzina). In completare, inginerul a mai spus ca se schimba daca cutia a suferit un "accident" si a pierdut ulei. Deci, daca nu ai avut interventii la cutie, nu umbla la ulei.
|
--------------------
Renault
Megane III Sport Tourer 1,5 dci 90hp
2011 Bussines
|
|
silvanu96 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.798 Joined: 21 April 15 From: Ploiesti ![]() |
N-am auzit de cutii de viteza la care sa nu se schimbe uleiul.
Daca desfaci cutia gasesti si un filtru de span. Undeva dupa 120000 ar trebui schimbat. Unde pui ca intra putin ulei (vreo2) si nu e dificil. Astia la Reno dupa 3 ani schimba si lichidul de frana... |
--------------------
Renault
Megane 3
- PH__CSR
2009 Hatch 1.5 dCI 78kw Duster Laureate 2016, 1.5dci 4wd.
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Faceti numa prostia sa schimbati uleiul, ca dupa urmeaza topicuri de ce imi agata cutia. Daca nu sunt interventii la cutie, uleiul nu se schimba, cel putin in primii 10 ani, cat e durata medie de utilizare a masinii data de producator, dar nici la 15 ani nu are nimic cu uleiul din fabrica.
|
--------------------
Renault
Laguna
- 2.0 DCI 16v 180
2007 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
gangara |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 882 Joined: 30 October 07 ![]() |
QUOTE(silvanu96 @ 4 May 2015, 08:40) Serios? Numai astia de la reno? Si chiar daca ar fi asa, inseamna ca ar fi singurul producator serios. In primul rand producatorul auto recomanda schimbarea lichidului de frana, tocmai datorita furnizorului de lichid care la randu I nu garanteaza mai mult de 3-5 ani sau cca 120k km. Cauza schimbarii fiind tocmai proprietatea hidrofila la lichidului. |
--------------------
Renault
Megane
- rosii
2011/E2
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Lichidul de frana absoarbe apa din atmosfera, uleiul de motor devine acid in timp, chiar daca nu faci km, dar uleiuld e la cutie e stabil in timp.
|
--------------------
Renault
Laguna
- 2.0 DCI 16v 180
2007 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
molnar.peter |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 189 Joined: 8 December 13 ![]() |
in cartea technica a masinii oare ce scrie legat de schimbat?? eu am cautat dar nu am gasit nicio referire la asa ceva???
|
--------------------
renault
megane
- ms 67 bcg
2016 break
|
|
roland |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.704 Joined: 18 November 04 ![]() |
QUOTE(silvanu96 @ 4 May 2015, 08:40) N-am auzit de cutii de viteza la care sa nu se schimbe uleiul. Daca desfaci cutia gasesti si un filtru de span. Undeva dupa 120000 ar trebui schimbat. Unde pui ca intra putin ulei (vreo2) si nu e dificil. Astia la Reno dupa 3 ani schimba si lichidul de frana... Daca nu ai auzit, nu inseamna ca nu exista. Spui ca ar trebui schimbat dupa 120000 km, dar poti argumenta? Eventual vis-a-vis de argumentatia inginerilor Renault (si a altora)? Daca poti argumenta, atunci practic am putea deschide proces impotriva producatorilor care nu recomanda. Despre lichidul de frana si uleiul de motor ti-au spus colegii, as adauga si lichidul de racire, care se schimba tot din cauza ca isi pierde proprietatile in timp. QUOTE(molnar.peter @ 4 May 2015, 09:40) in cartea technica a masinii oare ce scrie legat de schimbat?? eu am cautat dar nu am gasit nicio referire la asa ceva??? In carte nu scrie nimic. Daca nu se da un interval de schimb pentru anumite componente / consumabile, inseamna ca se schimba doar la nevoie. In cazul cutiei, doar daca se desface cutia. This post has been edited by roland: 4 May 2015, 10:06 |
--------------------
.
.
.
|
|
silvanu96 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.798 Joined: 21 April 15 From: Ploiesti ![]() |
Spun ca ar trebui schimbat pentru ca si el isi pierde proprietatile in timp si in mare masura datorita caldurii.
Chiar sunt curios daca cutia este etansa... E un baiat aici care vrea sa cumpere un M3 cu 193000 km. Banuiti cum arata uleiul lui din cutie?? Eu personal nu cred ca arata ca la inceput... |
--------------------
Renault
Megane 3
- PH__CSR
|
|
gangara |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 882 Joined: 30 October 07 ![]() |
Tu o tii pe a ta
![]() Esti curios daca este etansa cutia...Pai daca nu ar fi nu s-ar "consuma"? devine neetansa doar daca plesneste vre un simering. Cum arata uleiul? Pai din experienta, la Sandero a trebuit sa dau planetara jos (cea cu simering la cutie - la megan cu mai e cazul). S-a scurs ceva ulei si a trebuit sa completez. Nu stiu exact cum arata de nou, doar nu am desfacut cutia de noua, insa la acel moment arata impecabil, fara tenta aia gri (si am carait cutia de n ori), culoare si textura...cred eu ca la nascare. |
--------------------
Renault
Megane
- rosii
2011/E2
|
|
loganmpi16 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 227 Joined: 31 March 09 From: Alexandria, ![]() |
Eu am umblat in cutia de la fostul logan - 1,6 benzina, pe la 80000km (am schimbat pinionul de la treapta a V-a cu unul de la o cutie de logan diesel> 300 rpm in minus la aceeasi viteza). "Uleiul arata ca cel din bidon" < vorbele mecanicului de la Dacia care a facut modificarea. Deci, s-ar putea sa fii surprins cat de bine arata un ulei de cutie la 193000 km.
|
--------------------
Renault
2011 Bussines
|
|
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
Daca nu e contaminat, nu are ce pati. Nu se strica.
|
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back! |
|
silvanu96 |
![]()
|
Daca este etansa nu face presiune cand functioneaza? Nu se degaja gaze?
|
--------------------
Renault
Megane 3
- PH__CSR
|
|
loganmpi16 |
![]()
|
Pt a nu face presiune, nu are furtunelul ala cu sita din pastic in cap? E pozitionat intre motor si baterieMeganeCC_motor.JPG ( Size: 122.04k )
Number of downloads: 325
|
--------------------
Renault
2011 Bussines
|
|
silvanu96 |
![]()
|
Ca tot vorbim de ulei dati-mi voie sa fiu un pic off-topic.
La fiecare schimbare de ulei la motor trebuie sa schimb si garnitura? |
--------------------
Renault
Megane 3
- PH__CSR
|
|
adytym |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.172 Joined: 6 May 09 From: TIMISOARA ![]() |
ce garnitura?
|
--------------------
Ex Megane 3;
Volvo XC60; Toyota Yaris
- TIMISOARA
|
|
marius80_eugen |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.978 Joined: 9 December 05 From: Bucuresti ![]() |
Daca se refera la garnitura de la buson, nu . Eu am inteles ca numai garniturile stock trebuiesc schimbate, pentru ca nu sunt din nu stiu ce metal si nu etanseaza bine.
QUOTE(gangara @ 4 May 2015, 11:41) Nu stiu exact cum arata de nou, doar nu am desfacut cutia de noua, insa la acel moment arata impecabil, fara tenta aia gri (si am carait cutia de n ori), culoare si textura...cred eu ca la nascare. Nu stiu unde crezi tu ca se produce acel carait , dar NU in cutie este , ci la Ambreiaj. Referitor la culoare , nu ea conteaza , ci sa nu aiba in consistenta spanuri si alte bucati mici meta!ice. Eu la anul voi schimba uleiul , dar a mea va avea undeva la 190.000 km. Nu inteleg de ce speriati oamenii care vor sa schimbe lichidele la 4 ani ... uleiul se stie clar de care se pune si cat , asa ca nu vad nici o problema daca ar schimba uleiul in acest interval. Daca nu era indicat , nu se se mai puneau busoane la mintea cocosului pentru golire si umplere si cutia era sigilata. Nu vad ce probleme pot sa apara odata cu schimbarea uleiului cu cel original , identic cu cel de fabrica. |
--------------------
Reno / de toate
Reno
2003 - 2017
|
|
roland |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.704 Joined: 18 November 04 ![]() |
Unde anume la ambreiaj?
Daca vreau sa bag a 4-a in mers, fara sa apas ambreiajul si caraie, ce anume componenta de la ambreiaj caraie mai exact? PS: Intrebarea lui Peter era daca trebuie sau nu schimbat, nu sperie nimeni pe nimeni, intr-adevar se poate schimba uleiul din cutie (si orice alt consumabil) la fiecare 3 zile. Nu este nicio problema. Dar niciun avantaj, de asemenea. Exemplele s-au dat pentru ca una e uleiul de cutie, alta cel de motor, alta mancare de peste cu lichidul de frana s.a.m.d., s-a spus ca nu pot fi comparate una cu cealalta. This post has been edited by roland: 4 May 2015, 15:03 |
--------------------
.
.
.
|
|
rMegane |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 119 Joined: 27 March 14 ![]() |
QUOTE(silvanu96 @ 4 May 2015, 08:40) Filtru de span? Nu cred ca cei de la renault au reinventat roata. E un surub magnetic care atrage spanul. Schimbarea uleiului mi se pare inutila, doar mecanicii care nu se pricep recomanda asa ceva. Asa m-au pacalit pe mine la vechiul opel sa schimb uleiul care arata ca nou desi masina avea 18ani, iar problema era de fapt la schimbatorul de viteze. |
--------------------
Renault
Megane
2014, 1.5dci 95cai
|
|
oves |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 969 Joined: 10 February 09 ![]() |
Nu stiu cum a fost la unii colegi uleiul ca nou dupa mai multi ani, pentru ca eu am schimbat la Laguna 1.6 uleiul dupa 200k si era negru ca smoala si dupa 15k iara l-am schimbat pt ca am avut o interventie la cutie si uleiul era inca spre maro inchis cum a mai fost inca mizerie in cutie .
Nu vreau sa insinuez nimic poate a fost cutia mea cu probleme insa la mine uleiul a fost ca uleiul de motor dupa 40k |
--------------------
renault
megane 3 ST
- BH xx xxx
2009 1.9dci 130 cp
|
|
IancuMIC |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 277 Joined: 4 December 11 From: Galati ![]() |
Concluzia? Daca bine nu-i face atunci nu-i face nici rau.
... Fiecare face cum crede ca e mai bine pentru masina lui; pana la urma un schimb de ulei in cutie, nu e o avere. ![]() This post has been edited by IancuMIC: 4 May 2015, 18:01 |
--------------------
DACIA
Logan
2008,Prestige 1.6/16v Renault Megane 3 1,5 dCi Expression
Drumul cel mai scurt dintre doi oameni este zambetul. |
|
silvanu96 |
![]()
|
Da. Garnitura de la busonul de golire.
Am vazut pe facturile din istoric ca la fiecare schimb se punea si garnitura noua. |
--------------------
Renault
Megane 3
- PH__CSR
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 1st August 2025 - 15:11 |