Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Inmatriculare Kangoo 1.5dCI, Timbrul de mediu?

NicKlaus
post 29 Mar 2015, 01:05
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Va salut domnilor!

Doresc sa achizitionez in curand un Renault Kangoo si sunt intr-un impas. Am doua variante bezina de 1.2 cel de 58 de magarusi( raport consum putere destul de prost zic eu) sau 1.5dCi cred ca cel de 80.(decent din toate punctele de vedere)

M-am documentat cat de cat si personal as merge pe fratele diesel. Acum intrebarea mea este are cineva idee cam cat e timbrul de mediu?

http://olx.ro/oferta/renault-kangoo-ID3fu1r.html
Asta e masina. Din ce am reusit sa gasesc motorul ar fi euro 3 cu o emisie de 146g co2/km
Omul sustine cu ardoare ca taxa e 500 de euro cand pe anaf apare 825 Euro.

Voi ce ziceti? A inmatriculat careva vreun kangoo de 1.5 similar de curand?

Oare ar merge incadrada ca si autoutilitara? Omul spune ca pe acte apare mixt. Daca ar merge situatia se schimba radical si taxa pe anaf e undeva in jur de 120 de euro?

Sunt in plop...
Apreciez orice sfat/opinie.

--------------------
Renault Kangoo 2003 1.5DCI
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
adi_kangoo
post 29 Mar 2015, 21:18
Post #2

Membru incepator

Si eu am tot Kangoo 1.5 dCI,60kW ,an 2002, euro3 cu emisii de CO2 de 139 g si taxa in cazul meu e 442,2 euro . In cazul tau taxa e 567.56 daca masina are data de prima inmatriculare astfel ca la plata taxei sa fie incadrata ca vechime la 13-14 ani. Ori ea fiind 2003 nu poate fi incadrata decat la 12-13 ani si taxa e corecta cea de 825 euro.

--------------------
Renault Kanoo - HD 2002
+
NicKlaus
post 30 Mar 2015, 00:05
Post #3

Membru incepator

Deci taxa ar veni intradevar 825 de euro ceea ce e mult. Intrebarea mea acum este. Actele masinii sunt valabile pana in august 2015 din ce am vorbit cu proprietarul. Dupa aceasta perioada eu daca ar fi sa scot 3 randuri de numere rosii urmand ca in ianuarie 2016 sa o inmatriculez atunci taxa ar trebui sa fie 567 de euro corect??

Sau daca ar merge incadrata ca si autoutilitara. Desi pe actele de franta apare MIXT. Cu toate ca nici acolo nu stiu cat de ok ar veni daca e sa tragi linie castigi la taxa dar impozitul si asigurarea ar fi mai mare+ ITP in fiecare an.

This post has been edited by NicKlaus: 30 Mar 2015, 00:16

--------------------
+
espacern
post 30 Mar 2015, 09:21
Post #4

ART-ist

Group: Moderatori
From: Mihalaya

QUOTE(NicKlaus @ 30 Mar 2015, 00:05)
Desi pe actele de franta apare MIXT.

In Franta nu exista aceasta incadrare........poate VP (vehicul de persoane) sau Deriv VP (utilitara modificat din VP) sau Fourgon (utilitara).

--------------------
. . - . .
RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
+
NicKlaus
post 30 Mar 2015, 12:05
Post #5

Membru incepator

Am discutat cu proprietarul si masina a fost prima data inmatr. In 18 iulie 2002 deci se incadreaza la cat. 13-14 ani raspectiv 500 si cv de euro taxa ceea ce e ok pentru mine.

Va anunt daca fac pasul cel mare si o iau smile.gif)

Stima si multumesc de suport!

--------------------
+
NicKlaus
post 5 Apr 2015, 19:35
Post #6

Membru incepator

M-am inteles cu proprietarul si pana la urma m-am decis sa o cumpar.
Masina fiind inca imatriculata pe spania cu actele valabile pana in August 2015.

Va rog sa imi atrageti atentia la ce ar trebui sa fiu atent referitor la acte( cei care probabil ati mai adus masini din afara)??

Va multumesc pentru orice sfat!

--------------------
+
espacern
post 5 Apr 2015, 19:58
Post #7

ART-ist

QUOTE(NicKlaus @ 5 Apr 2015, 19:35)
Masina fiind inca imatriculata pe spania cu actele valabile pana in August 2015.

Actele de Spania sunt valabile pentru circulatie cu proprietarul.....nu pentru vanzator.
La efectuarea/semnarea CVC actul strain este valabil o durata de 1 luna timp in care care trebuie inceputa formalitatea de omologare si inmatriculare in RO.
Persoana inscrisa la proprietar in actul strain trebuie sa semneze CVC la vanzator......nu altcineva.

--------------------
. . - . .
+
NicKlaus
post 5 Apr 2015, 20:03
Post #8

Membru incepator

Sa inteleg ca nu pot veni cu ea in sibiu cu acele numere si sunt nevoit sa ii scot numere rosii? (nu s-au scos pana acum nici un rand iar actualul proprietar mi-a comunicat ca el circula cu ea momentan)

--------------------
+
espacern
post 5 Apr 2015, 20:08
Post #9

ART-ist

Mergi si vezi masina/actele/vanzatorul prima data......si apoi vezi tu ce decizi sa faci!
Daca cel ce vinde masina nu este proprietarul din acte.....trebuie mai multe documente+facut mai multe acte CVC+certificat fiscal RO.

--------------------
. . - . .
+
NicKlaus
post 6 Apr 2015, 18:53
Post #10

Membru incepator

"Itp are 2016 Ian, asig 27 08 2015,se poate circula fara probleme eu chiar in urma cu 3 zile am fost cu ea in delta la peste, circul zi de zi. facem factura de pe spania pe numele d-ta. daca doriti va pot scoate nr rosi . dar v am tr serie sasiu pt verificare. puteti scoate nr rosi atunci cind expira asig.inca 3 luni nr rosi si la anu taxa este si mai mica.daca aveti vreo nelamurire va rog contactati ma. multumesc"( mesaj de la vanzator)

Deci pana la urma cum e se poate sau nu se poate circula cu ea cu numerele actuale? Ar fi un ragaz pentru mine daca ar trebui sa o inmatriculez doar prin august.

--------------------
+
espacern
post 6 Apr 2015, 19:06
Post #11

ART-ist

QUOTE(NicKlaus @ 6 Apr 2015, 18:53)
facem factura de pe spania pe numele d-ta.

Asta inseamna ca masina este deja vanduta de catre proprietar.....ai cerut sa vezi toate documentele masinii inainte de deplasare?
Cand ai poza/foto/scan cu TOATE documentele masinii (Talon/Factura/CVC/Asigurare) atuncti poti sa primesti sfaturi pertinente referitor la corectitudinea documentelor......nu dupa mesajele trimise de vanzator care are interesele lui!

--------------------
. . - . .
+
NicKlaus
post 6 Apr 2015, 19:29
Post #12

Membru incepator

Mersi frumos de sfaturi. O sa vad ce pot face referitor la acte si revin cu poze poate ma poti sfatui. Incaodata apreciez raspunsurile tale.

Astea sunt actele pe care dansul mi le-a trimis.

Imi pare ok din ce pot observa pe acte. Imi scapa ceva?

This post has been edited by NicKlaus: 6 Apr 2015, 23:08

Attached thumbnail(s)
IMG_1251.JPG ( Size: 2.12mb ) Number of downloads: 82
IMG_1253.JPG ( Size: 1.88mb ) Number of downloads: 88
IMG_1248.JPG ( Size: 2.2mb ) Number of downloads: 78
IMG_1252.JPG ( Size: 2.11mb ) Number of downloads: 75

--------------------
+
espacern
post 7 Apr 2015, 07:15
Post #13

ART-ist

Lipseste actul prin care s-a intrat in posesie:CVC sau factura.....din actele trimise.
Scoate documentele primite la imprimanta si mergi la Politia Rutiera si intreaba acolo exact cat poti sa circuli dupa cumparare.....daca nu crezi termenul de 1 luna dat de mine.

--------------------
. . - . .
+
NicKlaus
post 7 Apr 2015, 14:33
Post #14

Membru incepator

Mersi frumos incaodata. O ultima intrebare am gasit o serie e2*98/14*0164 sper ca acel e2 nu reprezinta norma de poluare caci altfel m-am cenzurat la semnal scuzati expresia.

Din ce m-am documentat aceste motoare 1.5 dCI nu s-au fabricat sub norma de euro 2 dat fiind faptul ca productia lor a inceput undeva pe la finele anului 2001 cand norma de euro 3 era deja standard.

PS: referitor la treaba cu 30 de zile de la schimbarea proprietarului.

Art 82 (2) Autovehiculele și remorcile înmatriculate în alte state pot trece frontiera de stat și pot circula pe drumurile publice din România, dacă îndeplinesc condițiile tehnice prevăzute în Convenția asupra circulației rutiere, încheiată la Viena la 8 noiembrie 1968 și ratificată de România prin Decretul nr.318/1980, dar numai pe perioada cât sunt asigurate pentru cazurile de răspundere civilă ca urmare a prejudiciilor produse prin accidente de autovehicule.

This post has been edited by NicKlaus: 7 Apr 2015, 22:01

--------------------
+
espacern
post 8 Apr 2015, 09:19
Post #15

ART-ist

QUOTE(NicKlaus @ 7 Apr 2015, 14:33)
PS: referitor la treaba cu 30 de zile de la schimbarea proprietarului.

Nu are nici o legatura postarea ta cu situatia ta......mergi la Politia rutiera si cere informatii referitoare la dreptul circulatia dupa cumparare.

--------------------
. . - . .
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

ETask
Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 16th August 2025 - 03:21
Dacia