Parbriz incalzit, Alimentare, scheme, informatii
![]() ![]() ![]() |
Parbriz incalzit, Alimentare, scheme, informatii
Dreamer |
![]()
|
||
![]() Un visator hoinar ... Group: Members Posts: 1.750 Joined: 23 September 05 From: Brasov ![]() |
|
||
--------------------
Ex Renault
Megane 1, 2 si 4
2002 diesel, 2004 si 2017 benzina Libertatea ta se termina acolo unde incep drepturile altora!
|
|||
radunre |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.573 Joined: 1 October 07 From: Tg Mures ![]() |
Pentru o constructie simpla poti folosi temporizatorul de la incalzire oglinzi. Alimentezi 2 relee de 50A de pe circuitul de incalzire al oglinzilor (schema incalzire oglinzi) si treaba e rezolvata rapid. Ca sa se inteleaga f. clar, doar comanda celor 2 relee se ia din incalzirea oglinzilor, curentul de forta vine printr-o sig. de 60A comutat de 2 relee (817). Dupa estimarile mele, curentul consumat e de ordinul 30-40A cand functioneaza ambele regiuni.
Daca folosesti relee originale (din dezmembrari) sa ai grija la polaritate, multe contin o dioda incorporata si daca sunt conectate gresit se lasa cu fum-foc/sigurante arse. Un montaj "pe original" are mai multe avantaje dar cu munca suplimentara: - indicator dedicat in bord - buton separat pt. comanda - "instiintarea" ECU despre degivrare si ridicarea relanti-ului Ce consider ca trebuie facut "pe original": - de cumparat un buton original cu 2 pozitii, pt. degivrare luneta+parbriz - montarea sigurantei de 60A + cele 2 relee in cutia de langa motor (orginal, relee sunt montate in zona stergatoarelor dar cre ca au o cutie speciala, pretejata la intemperii+mufa) - legaturi intre relee, siguranta, UCH - "+" pt. relee se ia din sig. F18 sub volan - activarea functiei in UCH Pentru F18 recomand sistemul pe original, se gaseste la dezmembrari (imagine) si celalalt pin al sigurantei intra intr-un fel e "magistrala" in cutia de langa motor. siguranta_60A.JPG ( Size: 68.91k ) Number of downloads: 417 ![]() ![]() ![]() ![]() Da un semn daca mai ai nevoie de informatii. This post has been edited by radunre: 11 Feb 2015, 15:17 |
--------------------
Clio III K9K772
/ Clio III K9K772
- MS
2009 Daca muncesti ca sa traiesti, de ce te omori muncind ?
|
|
espacern |
![]()
|
![]() ART-ist Group: Moderatori Posts: 17.610 Joined: 14 August 09 From: Mihalaya ![]() |
QUOTE(Dreamer @ 10 Feb 2015, 21:15) Am decis sa il schimb si am gasit in dezmembrari unul de origine cu incalzire. Rezistenta este OK?....masurata cu aparat dupa demontare parbriz nu vorbe. Multe parbrize SH au portiuni de rezistenta intrerupta si se incalzeste doar o zona mica....sau deloc. |
--------------------
.
.
- .
. RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
|
|
Dreamer |
![]()
|
![]() Un visator hoinar ... Group: Members Posts: 1.750 Joined: 23 September 05 From: Brasov ![]() |
Este ok parbrizul.
|
--------------------
Ex Renault
Megane 1, 2 si 4
2002 diesel, 2004 si 2017 benzina Libertatea ta se termina acolo unde incep drepturile altora!
|
|
Vallybz |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.475 Joined: 26 October 08 From: Buzau/Bucuresti ![]() |
de curiozitate, cat ai dat pe el? casi eu il am crapat pe al meu si ma incanta ideea de a avea incalzire in parbriz.
|
--------------------
Renault
Megane 1 Facelift, 1.6, 16v
- BZ 87 BVM
Coupe 1999 K4M-A7-00
|
|
Dreamer |
![]()
|
200 RON, montatul la o firma specializata 100 RON.
Costuri suplimentare pentru circuit cam 50-60 RON. Necesar: Releu 4 pini, circuit temporizare ( facut de un prieten ), 2 papuci tata, 3m cablu 2x2.5mm, 2 sigurante de 15A, 4m cablu 1x1.5mm, eventual un led la 12V pentru a vedea cand este in functiune incalzirea. Si un push buton, nu intrerupator, ca sa se dezactiveze automat de catre temporizator. Nu am gasit butonul original ![]() This post has been edited by Dreamer: 16 Feb 2015, 08:47 |
--------------------
Ex Renault
Megane 1, 2 si 4
|
|
espacern |
![]()
|
![]() ART-ist Group: Moderatori Posts: 17.610 Joined: 14 August 09 From: Mihalaya ![]() |
QUOTE(Dreamer @ 16 Feb 2015, 08:40) Nu am gasit butonul original ![]() Buton original are cod 7700429997. Se vinde ca buton/ansamblul degivrare luneta+parbriz....nu este separat doar pentru parbriz. |
--------------------
.
.
- .
. RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
|
|
Dreamer |
![]()
|
Multumesc pentru cod. Ma refeream sa-l gasesc in dezmembrari.
|
--------------------
Ex Renault
Megane 1, 2 si 4
|
|
Dreamer |
![]()
|
Azi dimineata am avut placerea sa testez incalzirea in parbriz. Functioneaza perfect!
In max 3 min, aveam dezghetate parbrizul, luneta si oglinzile ![]() Un pic de solutie pentru dezghetat pe geamurile laterale si eram gata de drum! |
--------------------
Ex Renault
Megane 1, 2 si 4
|
|
aluibasarabeanu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 664 Joined: 24 August 08 From: CONSTANTA ![]() |
Asa frig a fost azinoapte la Brasov? Sunt convins ca merita fiecare banut.
|
--------------------
Renault
Megane 2.2
- Necunoscut momentan
1,6 16v anul 2006
|
|
Dreamer |
![]()
|
Nu am fost in Brasov in acea noapte, eram in deplasare de servici, in zona Vrancea.
|
--------------------
Ex Renault
Megane 1, 2 si 4
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 14th August 2025 - 12:44 |