Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

cablu senzor catalizator desfacut, eroare bord, check emissions

aid
post 17 Feb 2015, 14:59
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Am remarcat ca a coborat un cablu sub masina... pe la jumate pe latime, respectiv imediat dupa rotile din fata. Este un conector la jumatea acestui cablu. 2 mufe (rectangulare) intra una intr-alta, cu 4 pini lati in linie - respectiv 4 cabluri colorate: nu mai retin culorile, parca mov, alb, verde si gri.
La un moment dat, am observat ca s-a desfacut conexiunea respectiva, iar acum cele 2 segmente de cablu atarnau fiecare cu mufa ei.
Simultan, pe bord mi-a aparut CHECK EMISSIONS, s-a aprins si cheia (service), precum si martorul de motor.
Am concluzionat, vag, ca ar fi un cablu de la senzorul catalizatorului.
Astazi m-am inserat sub masina si l-am bagat la loc... insa eroare de pe bord tot n-a disparut.
Am impresia, din ce am retinut de pe forum, ca nu intentioneaza sa dispara imediat, ci mai trebuie mers si dispare de la sine dupa un timp...
Problema e ca nu am nici cea mai vaga idee daca am bagat mufele bine, pt ca intra si invers exact la fel smile.gif
Si si bagate invers, tot nu se sting martorii de pe bord.
In afara de a ma duce la diagnoza, e vreo modalitate sa imi dau singur seama daca am conectat mufele in pozitia corecta si daca am reparat astfel problema??

--------------------
Renault Renault Megane 1.5 CDI 100cp 2004 Renault Megane 1.4 16v 100cp 2008 - AG06ZEN, AS855GS
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
R19/16v
post 17 Feb 2015, 15:11
Post #2

Oldschool Member

Group: Moderatori
From: Ploiesti

Nu cred ca a facut francezu' vreo mufa fara anti-prost.

--------------------
DS 5H VRSCA Screamin' eagle
Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back!
+
heyneken
post 19 Feb 2015, 23:24
Post #3

Membru incepator

Group: Members

Mergi la service si o pune pe tester si anuleaza eroarea din calculator. Daca stai asa o sa astepti mult si bine pana se stinge si poate ai surpriza sa consume vreo 20%

--------------------
renault megane 2004 bicorp - b984urs
megane 2004 bicorp 1,6 16 v 83 kw
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 6th May 2025 - 13:22
Dacia