renault laguna, nu mai merge vitezometru
![]() ![]() ![]() |
renault laguna, nu mai merge vitezometru
gabrielcon |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 4 Joined: 23 January 08 ![]() |
|
||
--------------------
renault
laguna
1996
|
|||
MuciX |
![]()
|
![]() sunt un om bun Group: Members Posts: 9.559 Joined: 19 November 07 From: când în când ![]() |
E cu cablu vitezometrul? Incepe de acolo, e posibil sa se fi tocit capul care intra in bord.
|
--------------------
-
-
- Un român emigrat este un român salvat.
|
|
gabrielcon |
![]()
|
am fost la cineva cu ea dar am cautat dupa senzori si nu iam gasit
|
--------------------
renault
laguna
1996
|
|
MuciX |
![]()
|
![]() sunt un om bun Group: Members Posts: 9.559 Joined: 19 November 07 From: când în când ![]() |
Sa inteleg ca nu e actionat de un cablu? Sistemul de care vb eu este format dintr-un cablu (sufa) care pleaca din cutia de viteze si se infige in spatele vitezometrului. Iar cand acesta se invarte, misca acul indicator. Ideea e ca acel cablu are in cap, un "nod" (nu am gasit alta exprimare), in forma de paralelipiped, iar, in timp, muchiile lui se pot toci => devine un cilindru si nu mai invarte mecanismul din vitezometru. Daca e alt sistem, las loc altcuiva sa explice, si voi urmari topicul cu interes
![]() |
--------------------
-
-
|
|
gabrielcon |
![]()
|
multumesc mult pentru raspuns ,banuiesc ca acel cablu nu este scump
![]() |
--------------------
renault
laguna
1996
|
|
MuciX |
![]()
|
Nu ar trebui. Eu am schimbat asa ceva la o vectra din 2001. Nu mai stiu suma exacta, dar iti spun ca a fost infirma comparativ cu rezultatul.
![]() |
--------------------
-
-
|
|
meganus_bicorpus |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.666 Joined: 2 November 07 From: Bucuresti si inca vreo 3 orase ![]() |
Informatia de viteza vine din ABS, dar daca ai masina din semnatura nu cred ca e cazul.Pe cutia de viteze trebuie sa fie un senzor care preia semnalul si prin cablu electric il trimite la tabloul de bord, unde e decodificat si ..se misca acul vitezometrului.Cauta senzorul de pe cutie, e negru si mare cat un marker
|
--------------------
renault
Megane Bicorp/ Laguna III
2004 Dynamique / 2015 Black Edition+ 1,5 dci
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
Hei, ce dezinformări pe aici...
![]() Senzorul de pe cutie este defapt pe volantă, și măsoară turația motorului, nu are legătură cu viteza mașinii... |
--------------------
-
-
- Când vrei și, și, iese nici, nici!
|
|
MuciX |
![]()
|
QUOTE(Catalin Marinarul @ 23 Jan 2008, 22:50) Hei, ce dezinformări pe aici... ![]() Senzorul de pe cutie este defapt pe volantă, și măsoară turația motorului, nu are legătură cu viteza mașinii... Eu nu am umblat decat la sistemul rudimentar descris mai sus. Ai vrea, te rog, sa dezvolti cat sa-mi fac o idee, eventual, cum s-ar putea remedia (ceea ce ar putea multumi si initiatorul topicului) |
--------------------
-
-
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
Ce anume să dezvolt?
Laguna, fie ea chiar și I, nu cred că are vitezometru cu acționare mecanică, prin cablu. Iar senzorul de care vorbea colegul nostru, furnizează informații calculatorului de injecție, despre poziția arborelui cotit, pentru generarea scânteii în cilindrii la momentul oportun. This post has been edited by Catalin Marinarul: 23 Jan 2008, 22:40 |
--------------------
-
-
|
|
meganus_bicorpus |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.666 Joined: 2 November 07 From: Bucuresti si inca vreo 3 orase ![]() |
Asta e renumitul senzor PMH, dar daca te uiti in partea din spate a cutiei de viteze, chiar si la supernova,solenza, logan, megane 1,clio symbol, etc exista piesa descrisa de mine, este de fapt un traductor de viteza..imi cer scuze pt dezinformare..ii las pe altii sa faca asta!
|
--------------------
renault
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
SuperNova are cablu mecanic.
![]() |
--------------------
-
-
|
|
$$ilvviu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.882 Joined: 6 January 07 From: Roman/NT ![]() |
Deci pana la urma ce senzor preia informatia despre viteza?
|
--------------------
Renault
Laguna
- NT-97-SLR
Initiale 2002 Suzuki Samurai 1983 NT-99-SZK
VW Golf 1.9TDI 2001 NT-99-FIX |
|
C a t a l i n |
![]()
|
La ce mașină?
![]() |
--------------------
-
-
|
|
meganus_bicorpus |
![]()
|
ma faci sa cobor de pe net manualul de reparatii de la dacia...nova o fi avand cablu, dar SN....
Informatia de viteza vine din traductorul de pe cutie,acesta e clipsat acolo si nu prins in doua suruburi ca senzorul PMH |
--------------------
renault
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
Toate Novele au cablu. Ultimele modele Nova aveau ceasuri de SN. Vitezometrul pus pe SN avea cablu mecanic (bowden). Prin urmare SN are cablu pentru vitezometru.
This post has been edited by Catalin Marinarul: 23 Jan 2008, 22:57 |
--------------------
-
-
|
|
$$ilvviu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.882 Joined: 6 January 07 From: Roman/NT ![]() |
Haideti lasati offtopicul si sa-l ajutam pe gabriel cu problema lui.
Se pare ca are mufa sarita / cablu rupt de la senzorul de pe cutie nu? |
--------------------
Renault
Laguna
- NT-97-SLR
Initiale 2002 Suzuki Samurai 1983 NT-99-SZK
VW Golf 1.9TDI 2001 NT-99-FIX |
|
meganus_bicorpus |
![]()
|
sau paote nu mai este bun senzorul.
|
--------------------
renault
|
|
gabrielcon |
![]()
|
VA MULTUMESC MULT PENTRU AJUTORUL DAT .POT SPUNE CA LAGUNA A MEA NU ARE SENSOR ,ARE CABLU .am fost la cineva care se pricepe si era iesit din lacasul lui .ACUM MERGE CA INAINTE .
Va multumesc si cu siguranta voi apela de cate ori va fi nevoie .SUNTETI BUNI |
--------------------
renault
laguna
1996
|
|
cristi6310 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 45 Joined: 8 April 06 ![]() |
Cine imi poate spune si mie cum se demonteaza cablul de la kilometraj?
Multumesc |
--------------------
Renault
Laguna 2.0 Business
- hd02cri
1994 "Omul fara credinta e ca pestele fara bicicleta" - Murphy
|
|
Johnny78 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.816 Joined: 14 February 08 From: Bucuresti, Jud. Bacau ![]() |
nu sunt sigur ca ai cablu de kilometraj...tare mi-e ca tot pe senzor e smecheria.
|
--------------------
Renault
Laguna 2.0
- BC 99 AEB
1994/Business De cand am Renault, ingerul meu pazitor si-a luat Lamborghini. Vai de aura lui!
|
|
cristi6310 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 45 Joined: 8 April 06 ![]() |
Johnny, iti spun sigur ca e pe cablu kilometrajul la mine, si sunt convins ca si la tine e tot pe cablu.
Am avut probleme cu cutia si dobitocul de mecanic, in loc sa scoata cablul, l-a taiat. A zis ca e rupt nu stiu ce surub in carcasa cutiei , care tine cablul. Ma intereseaza cum se demonteaza partea de la aparatele de bord. This post has been edited by cristi6310: 22 Jan 2009, 15:03 |
--------------------
Renault
Laguna 2.0 Business
- hd02cri
1994 "Omul fara credinta e ca pestele fara bicicleta" - Murphy
|
|
Johnny78 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.816 Joined: 14 February 08 From: Bucuresti, Jud. Bacau ![]() |
Imi pare rau dar nu am ajuns la capitolul "desfacere bord". o sa ajung in curand ca vreau sa schimb niste becuri si o sa iti spun mai pe larg. sau cand dau jos cutia...
|
--------------------
Renault
Laguna 2.0
- BC 99 AEB
1994/Business De cand am Renault, ingerul meu pazitor si-a luat Lamborghini. Vai de aura lui!
|
|
mack3a |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 4 Joined: 29 January 15 ![]() |
Salutare,
Am avut si eu o problema cu vitezometru, si anume ca nu imi mai indica viteza sau numarul km-lor, nici consumul nu imi mai arata. Problema mea a fost ca i-am schimbat casetofonul original cu unul aftermarket. Cand l-am montat pe cel original la loc nu am mai avut probleme. Imi mergeau toate afisajele, inclusiv vitrezometrul. Postez "patania" mea in ideea ca poate ii va folosi la cineva vreodata. Stima! |
--------------------
Renault
Laguna
1998
|
|
espacern |
![]()
|
![]() ART-ist Group: Moderatori Posts: 17.610 Joined: 14 August 09 From: Mihalaya ![]() |
QUOTE(mack3a @ 5 Feb 2015, 18:56) Problema mea a fost ca i-am schimbat casetofonul original cu unul aftermarket. Cand l-am montat pe cel original la loc nu am mai avut probleme. Imi mergeau toate afisajele, inclusiv vitrezometrul. Probabil ca s-au facut modificari la cablajul de origine...altfel nu se explica! Am schimbat de nenumarate ori HU de origine cu alte aparate si niciodata nu am avut probleme cu ceas de bord. |
--------------------
.
.
- .
. RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 30th July 2025 - 12:22 |