Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages < 1 2 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

AEROTERMA NU BAGA CALDURA. DE CE?, FARA CALDURA

daniellu
post 12 Jan 2015, 20:53
Post #31

acum E91 M47

Group: Members

Bundy220 spune sa verifici furtunurile de la vaporizator, poate ca unul nu este etans. Vaporizatorul ala poate ca e in dreapta. Vaporizatorul, prin intermediului lichidului de racire ce trece prin el cu o anumita temperatura incalzeste gazul.

Poti avea pierderi de lichid, mai importante acum in sezonul rece, pe la furtunuri, poti sa ai garnitura de chiuloasa arsa si baga apa in baie (nu e cazul tau ptr ca uleiul ar fi albicios si ar creste nivelul) sau o scoate pe evacuare (nu prea ai cum sa vezi decat daca lingi pe la esapament radmasa.gif ). A fost o gluma, scuze.
Baga un carton sub masina si maine dimineata vezi ce pierderi ai si pe unde-ti curge. Pune un antigel albastru ptr a vedea prin diferenta de culoare.
Tot in dreapta este si pompa de apa, care poate avea probleme.

Eu am avut o problema de pierdere antigel, m-a mancat vreo 2 ani (pierdea mai mult vara si toata vara doar 1 litru) pe la un furtun, de fapt pe la aerisitorul de la furtunul ce duce spre radiator. Filetul aerisitorului avea fisuri pe el, cand se incalzea motorul si crestea presiunea in instalatie dadea fin pe acolo de nici nu se vedea. Deci verifica starea filetelor in furtune la aerisitoare !

Succes.

--------------------
ex Mondeo TDCi(2006) ;Doblo 1.3 90 MJet (2016); Aprilia Pegaso 650GA; - nr. de Bacau ex. Kangoo dci 2012;ex.Laguna 2.0s RTI (1995).
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
bundy220
post 13 Jan 2015, 00:01
Post #32

Furtunele de apa care duc la vaporizator,intra in niste coturi care sunt introduse in acesta tot cu niste o-ringuri

--------------------
n n - n
+
lgh
post 13 Jan 2015, 11:31
Post #33

Membru incepator

doar acolo in partea dreapta imi pierde. azi o sa merg cu ea. o sa revin sa va spun si voua. asta daca intre timp nu bag petarde aprinse in rezervor smile.gif)))))))))))

--------------------
Renault Laguna 1 - - 1994, 2.0 Benzina
+
lgh
post 16 Jan 2015, 18:39
Post #34

Membru incepator

am ridicat masina. ;a mine pompa de apa e de vina ca imi pierde antigelul. acolo in pompa de apa e partea aia care e tot ca o garnitura, dar nu garnitura care e intre ea si motor. cred ca stiti la ce ma refer. ii zice intr-un anume fel, am uitat cum.. pe acolo imi pierde. dar las putin capacul de la vas desfacut.doar la simtul mainii, cand incepe sa se stranga putin il las. si nu isi mai face vid inauntru si elimina vapori pe acolo. ca arcul la supapa aia din capac pe unde ar trebui normal sa elimine vaporii mi se pare ca merge cam greu. si nu mi-a mai curs in felul asta. dar o sa schimb pompa. incep preturi de la 61 de lei. nu sunt aftermarket. sunt originale. eu o sa aleg una la vreo 100 ron. am o intrebare: are legatura cu distribuita pompa de apa? laguna 1 din 94. cu clima automata cu aer conditionat si abs.

--------------------
+
espacern
post 16 Jan 2015, 19:06
Post #35

ART-ist

Group: Moderatori
From: Mihalaya

Pompa de apa nu este antrenata de cureaua de distributie la motorul tau....cauta ca sunt destui fabricanti aftermarket!

This post has been edited by espacern: 16 Jan 2015, 19:06

--------------------
. . - . .
RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
+
lgh
post 16 Jan 2015, 19:34
Post #36

Membru incepator

atunci e perfect daca nu are treaba cu distributia. am motorul de 2.0 benzina di 94. aleg o pompa de la valeo. valeo am peste tot piese pe masina. acum.. e greu de schimbat pompa? trebuie sa tin cont de ceva anume? de un lucru anume? chiar daca nu e legata de distributie, e nevoie sa umblu la distributie cand schimb pompa? sau pur si simplu folosindu-ma de spatiul de care dispun, o dau jos pe cea uzata si o pun pe cea noua?

--------------------
+
espacern
post 16 Jan 2015, 19:41
Post #37

ART-ist

Posibil sa trebuiasca niste capete de cheie speciale....la suruburile de la fixare pompa.
Ca manopera nu este foarte dificil dar spatiul ingust si experienta mecanica s-ar putea sa-ti puna ceva probleme.
Aerisirea instalatiei la terminarea lucrarii este importanta.....si calitatea lichidului antigel.

--------------------
. . - . .
+
lgh
post 16 Jan 2015, 19:50
Post #38

Membru incepator

aha. am inteles. ma interesa si ma feream de distributie sa nu fie nevoie sa umblu la ea ca sa schimb pompa. da, e spatiu foarte ingust. o sa merg la un mecanic pentru mai multa siguranta

--------------------
+
calaretz
post 23 Jan 2015, 09:19
Post #39

Membru incepator

Pierderea de antigel se simte si in masina printr-un miros intepator specific acestuia.La mine a fost radiatorul de vina.Schimbat cu unul nou bineinteles.Cand vericati scurgerile de antigel turati si motorul!

--------------------
renault laguna 1 & mercedes c 180 kompressor 2004

fan renault posesor de mercedes
+
crazyrabbyt
post 23 Jan 2015, 19:00
Post #40

Membru incepator

Salut!!! O problema : la un renault laguna 1.8 1995 nu imi baga clima caldura, dau pe temperatura max. si vine numa aer rece... si asta ii problema acuma de 2 zile, cand au fost -15 grade nu am avut probleme. Vreo idee??

--------------------
renault laguna 1995 1.8
+
espacern
post 23 Jan 2015, 21:38
Post #41

ART-ist

QUOTE(calaretz @ 23 Jan 2015, 09:19)
.La mine a fost radiatorul de vina.Schimbat cu unul nou bineinteles.

up.gif up.gif

QUOTE(crazyrabbyt @ 23 Jan 2015, 19:00)
nu imi baga clima caldura, Vreo idee??

Verifica sub torpedou daca functioneaza motorasul care comanda clapeta.

--------------------
. . - . .
+
bundy220
post 25 Jan 2015, 16:09
Post #42

QUOTE(calaretz @ 23 Jan 2015, 09:19)
Pierderea de antigel se simte si in masina printr-un miros intepator specific acestuia.La mine a fost radiatorul de vina.Schimbat cu unul nou bineinteles.Cand vericati scurgerile de antigel turati si motorul!
*

Eu am procedat ca in topicul cu "calorifer infundat" si e ok, smile.gif smile.gif
Poti spune daca mai ai caloriferul pe unde anume curgea? Daca se vad urme la imbinarea Plastic-metal,precizeaza te rog pe care parte,tur sau retur.(este o sageata pe una din tevile de alimentare cu sensul de in sau out). Te rog asta pentru a-mi confirma o teorie proprie.
Multumesc.

This post has been edited by bundy220: 25 Jan 2015, 16:12

--------------------
n n - n
+
2 Pages < 1 2
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 5th August 2025 - 22:21
Dacia