Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages  1 2 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

scut metalic la megane

godaro
post 28 May 2004, 11:42
Post #1

Membru

Group: Members

ca un necunoscator ce ma aflu, spuneti-mi si mie va rog meganurile noi au scut metalic?

mersi

--------------------
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
...Roadrunner...
post 28 May 2004, 11:45
Post #2

Membru fondator "Skija Klan (c)"

From: Bucuresti

Nup.... au scut de fibra. La fel de rezistent, insa mai usor.

--------------------
Renault MeganeII - B-81-RoadRunner
Bip... Bip... !!!
+
godaro
post 28 May 2004, 11:57
Post #3

Membru

poti spune ca scutul din fibra (de care fibra !?) este mai rezistent decat cel din din metal?

sa-ti dau un exemplu:
acum am o dacie la care tzin si o conduc cu mila. dar s-a intamplat odata (in buc., desigur) sa nu "negociez" bine o canalizare. era mai ridicata decat drumul si imprejurul ei era sapat. nu stiu ce a fost in mintea mea ca am vrut sa o incadrez intre rotzi. nu-ti spun ca arcurile fatza au facut balans si m-am proptit cu scutul in capacul acela de canalizare. daca nu ar fi fost scutul sanatos de dacie nu cred ca mai plecam de acolo, rupeam tot. de atunci m-am jurat ca daca ma ajuta Dumnezeu sa schimb masina asta o sa caut una care are scut METALIC. sau daca nu are, am sa ma chinui sa ii gasesc unul

si acuma revenind la intrebarea mea, crezi ca scutul de megane ar rezista unei astfel de patzanii !?

--------------------
+
...Roadrunner...
post 28 May 2004, 12:13
Post #4

Membru fondator "Skija Klan (c)"

Pai atunci ia-ti un tanc.... laugh.gif

Serios acum, daca vrei poti sa ceri scut metalic daca vrei... stiu ca se poate.

--------------------
Renault MeganeII - B-81-RoadRunner
Bip... Bip... !!!
+
AlexV
post 28 May 2004, 12:54
Post #5

Admin?

Group: Admin

e plasti toata ziua si il poti indoii cu mana. daca reusesti asta si cu ala de metal io nu mai dau mana cu tine ca poate mi-o rupi. biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

--------------------
Toyota RAV4 2.0
"Man is least himself when he talks in his own person. Give him a mask, and he will tell you the truth," Oscar Wilde.
+
George
post 28 May 2004, 13:06
Post #6

Membru autentic

este de metal si stiam ca vine din fabrica echipat ?!?! cel putin asa era SIGUR pentru M 1.

--------------------
+
AlexV
post 28 May 2004, 15:10
Post #7

Admin?

asa scria in oferta ca e de tabla. eu l-am impins prin compartimentul motor cu o teava si s-a dus in jos un pic si cand am batut in el numai a tabla nu a sunat. si m-am bagat si sub masina. e de plastic

--------------------
Toyota RAV4 2.0
"Man is least himself when he talks in his own person. Give him a mask, and he will tell you the truth," Oscar Wilde.
+
claus
post 28 May 2004, 22:42
Post #8

private spice

stiu ca spunea un prieten ca un scut de metal pentru m2 e vreo 2 milioane .. si pot sa spun cu mana pe inima ca al meu e dintr-un plastic cat de cat rezistent

--------------------
renault megane II 2003 confort dynamique
+
morph
post 29 May 2004, 17:42
Post #9

Membru autentic

Stati linistiti, plasticu ala nu e pus degeaba acolo, chiar daca e din plastic (cu toate ca am impresia ca e din fibra) eu zic ca rezista cu succes. Daca nu au pus unu metalic au stiut ei de ce, iar cine da cu scutu de pamant inseamna ca mai are de invatat intr-ale volanului sau merge ca bezmeticu prin Bucurestiu' asta de kko.

--------------------
fost posesor de Megane II Hatch 1.5dCi 80cp
A-klasse 1.5 CVT 2006
VW Polo Happy 1,2 HTP 2006
+
SorinV
post 30 May 2004, 21:26
Post #10

Membru autentic

From: a

moph pt vorbele astea s-ar putea sa te pedepseasca zana gropita si sa iti puna in drum una bucata bordura , piatra teva sant canal sau mai stiu eu ce ! atunci vei vedea ca un scut metalic la motor s-ar putea sa nu fie niciodata suficient de gros sau rezistent !

--------------------
a a a
+
adyt
post 31 May 2004, 09:42
Post #11

Membru autentic

stiu ca spunea un prieten ca un scut de metal pentru m2 e vreo 2 milioane ..

Nu cred ca-i numai 2 mil. Trebuie sa-mi pun si eu la un Clio Bicorp si e 5.5 mil una bucata tabla. Manopera separat. Am sunat la toti "concesionarii" Reno si e fix acelasi pret

--------------------
+
morph
post 31 May 2004, 16:42
Post #12

Membru autentic

moph pt vorbele astea s-ar putea sa te pedepseasca zana gropita si sa iti puna in drum una bucata bordura

La cum merg eu nu-mi fac griji. Ocolesc, franez etc. Oricum drumul care il fac zi de zi nu este presarat cu capcane. :wink:

--------------------
fost posesor de Megane II Hatch 1.5dCi 80cp
A-klasse 1.5 CVT 2006
VW Polo Happy 1,2 HTP 2006
+
AlexV
post 31 May 2004, 17:34
Post #13

Admin?

atunci te rog eu sa schimbi locatia ta din profil ca in romania sigur nu conduci :-D.

--------------------
Toyota RAV4 2.0
+
claus
post 1 Jun 2004, 10:35
Post #14

private spice

QUOTE(\"adyt)
Nu cred ca-i numai 2 mil. Trebuie sa-mi pun si eu la un Clio Bicorp si e 5.5 mil una bucata tabla. Manopera separat. Am sunat la toti \"concesionarii\" Reno si e fix acelasi pret

wow .. 5.5 milioane ... e adevarat ca nu m-am interesat, da' .. omu' chiar 2 milioane imi spusese ...

--------------------
renault megane II 2003 confort dynamique
+
bogdan20
post 6 Aug 2004, 21:14
Post #15

Membru autentic

From: Iasi

scutul metalic exista ,insa cel de plastic apare ca o prelungire a lui. dupa parerea mea nu ai cum sa lovesti motorul decat daca mergi prin santuri deoarece masina e destul de inalta

--------------------
Honda Accord ES - IS 01 DOR 2007
+
Nelu_1969
post 31 Jan 2009, 22:32
Post #16

Membru experimentat

From: Galati, str. Domneasca 193

Megan 2 are scut din plastic! cei cu optiunea PDG (pachet drumuri grele) au de tabla (gros si greu) si este identic cu cel de pe Scenic. La furnizorul meu de piese costa exact 310 lei.
Avantaje si dejavantaje:
Cel de plasic este mai lung si acopera motorul, cutia de viteze si caseta de directie pe cand cel de tabla este foarte scurt acopera doar motorul si cutia.
Eu personal le am pe amandoua, in dotare, dar nu renunt la cel de plastic care asigura motorului un regim termic mai bun pe timp de iarna.
Cel de tabla are cel putin 10kg, foarte greu.

--------------------
RENAULT MEGANE II - GL 98 SRV 2006, 1.5dCI, 106CP, 6 trepte, Black
+
elro
post 31 Jan 2009, 22:41
Post #17

Membru

From: Ct

si eu am tot de metal,este adevarat ,cum te uiti de deasupra radiatorului in jos este bara si este din plastic,si deabea dupa aceea vine scutul de metal,la revizie cand au dat scutul jos si l-au pus pe banc a sunat a tabla nu a plastic sleep.gif

31 Jan 2009, 22:42:
ai inviat un topic din 2004 icon_mrgreen.gif

This post has been edited by rcosmin: 31 Jan 2009, 22:42

--------------------
Renault Megane Sedan 2.2, 1,5 dCI
+
nlu
post 31 Jan 2009, 23:26
Post #18

Membru autentic

Megan 2 are scut din plastic! cei cu optiunea PDG (pachet drumuri grele) au de tabla (gros si greu) si este identic cu cel de pe Scenic. La furnizorul meu de piese costa exact 310 lei.
Avantaje si dejavantaje:
Cel de plasic este mai lung si acopera motorul, cutia de viteze si caseta de directie pe cand cel de tabla este foarte scurt acopera doar motorul si cutia.
Eu personal le am pe amandoua, in dotare, dar nu renunt la cel de plastic care asigura motorului un regim termic mai bun pe timp de iarna.
Cel de tabla are cel putin 10kg, foarte greu.

Corect cu pachetul drumuri dificile dar sincer nu vad de ce ar fi un dezavantaj ca ar fi masina mai grea cu vreo 10 kg? blink.gif

--------------------
Renault Megane sedane Expression 1.6 16v 2007 Megane IV estate 1,3 tce 140/2019
+
Adila16
post 1 Feb 2009, 14:48
Post #19

mecanic aero (sau aerian?)

Hopa! Stati asa!
Iluminati-ma, va rog, si pe mine...Care scut costa 310 lei?...Cel de plastic (cel mai plauzibil pret...) sau cel de metal...(caz in care totalul de 310 lei mi s-ar parea un fel de pret de dumping, comparativ cu piesa similara in alte retele)...?... ohmy.gif

Nu vreau sa fiu off-topic sau sa (re)dau nastere polemicilor referitoare la "preturile din reteaua Renault vs. altele", ci doar ma intereseaza sa imi schimb scutul (de plastic) care si-a facut cu prisosinta datoria la incadrarea in ecartament a unei conserve de ananas in suc propriu (destul de maricica, pe toate dimensiunile, dupa cum stim toti...) cazute subit dintr-un papuc vitezist la mai putin de 10 metri in fata masinutei mele... mad.gif

Si, sincer, daca o oarecare analiza comparativa mi-ar indica faptul ca scutul metalic ar avea cumva oarece veleitati cel putin de "spargator de conserve", ar deveni primul pe lista de preferinte...
Daca ar fi numai o bucata de tabla "moarta", subtirica, ambutisata si vopsita, as opta pentru scutul de plastic: am vazut cu ochisorii mei ca bucata aia de material de sinteza stie sa isi faca treaba...

In orice caz, scutul spart de sub burta Kurullinei nu mai are multa vreme trai in suruburi...: fi-va inlocuit.

This post has been edited by Adila16: 1 Feb 2009, 14:54

--------------------
Renault Megane BiCorp 1.6 16v - / aka Kurulina Confort Dinamique / Beige Angora (TEA19) 2004
...The more I get to know people, the more I like my dog...
+
crosbyx
post 1 Feb 2009, 22:21
Post #20

Membru

QUOTE(Nelu_1969 @ 31 Jan 2009, 22:32)
Eu personal le am pe amandoua, in dotare, dar nu renunt la  cel de plastic care asigura motorului un regim termic mai bun pe timp de iarna.
*

Cum le ai pe amandoua?
Cum ai prins scutul metalic? Peste cel de plastic? Sau invers?

1 Feb 2009, 22:26:
QUOTE(Adila16 @ 1 Feb 2009, 14:48)
Si, sincer, daca o oarecare analiza comparativa mi-ar indica faptul ca scutul metalic ar avea cumva oarece veleitati cel putin de "spargator de conserve", ar deveni primul pe lista de preferinte...
Daca ar fi numai o bucata de tabla "moarta", subtirica, ambutisata si vopsita, as opta pentru scutul de plastic: am vazut cu ochisorii mei ca bucata aia de material de sinteza stie sa isi faca treaba...
*

Scutul metalic este cel putin un "spargator de bolovani" la cat de groasa e tabla din care e facut.

This post has been edited by crosbyx: 1 Feb 2009, 22:26

--------------------
Renault Megane Sedan Privilege, 2006, 2.0, 16V, 135cp, 6viteze
Renault Clio Symbol Expression, 2006, 1.4, 75cp
+
vladvir
post 16 Jan 2010, 21:15
Post #21

Doctor Honoris Pauza

From: Craiova

o sa re-spawnuiesc acest thread... voila!

deci ... mergeam cu masina la tara si am trecut peste o caramida, crezand ca e suficient de mica si avand vreo 30-40 km/h, care mi-a spart acel scut de plastic... atat e de rezistent!

intrebarea mea sau rugamintea... daca-mi poate cineva recomanda un loc de unde pot achizitiona un scut cel putin metalic smile.gif (eventual pe privat daca nu prin reply la mesaj)

se pot achizitiona si din reteaua renault ? (inca nu pot sa sun sa intreb fiind sambata seara)

multumesc frumos!

--------------------
Renault Megane 2.1 - DJ-xx-VIV 2004 - 1.9 DCI - 120 iepe
+
geniusforte
post 16 Jan 2010, 22:25
Post #22

Membru incepator

incearca si aici http://www.autokarma.ro/catalog_fisa.php?i...17583&filtru=60 : sau:http://www.piese-caroserie.ro/detalii_produs.php?id=MTkgMDggMjkw

This post has been edited by geniusforte: 16 Jan 2010, 22:30

--------------------
renault megane 2 - *y*y*y 2005- 1,6 16v
+
skorpio_bog
post 17 Jan 2010, 00:53
Post #23

Sports cars are difficult to justify, but easy to love

From: UK/RO

cauta pe la dezmembrari ca sigur vei gasi scut metalic si la un pret rezonabil.

--------------------
Renault Megane 4 RS Trophy 300 EDC 2019
VW Tiguan R-Line 2023
Fiat 500 0.9 Twinair 2012
Renault Megane 2 1.5dci 2007
+
slim6630
post 9 Feb 2010, 15:41
Post #24

Membru

Astazi , cand mi-am pus masina pe cric sa-mi pun lanturile, ca altfel nu ies de la mine de pe strada , (da,ati ghicit stau in sectorul 5 care "este")am constatat ca pretiosul meu scut de plastic atarna si era plin de zapada sad.gif(, datorita cantitatii de zapada aflata pe mijlocul drumului,in unele locuri risti sa ramai chiar suspendat cu mashina , cred ca am lustruit-o pe dedesupt biggrin.gif , asa ca mai uitati-va si pe sub masina sa nu cumva sa aveti aceasi problema ,sa ma duc zilele astea cu masina pe o rampa sa vad daca se mai poate prinde , pana nu il rup de tot !!!

This post has been edited by slim6630: 9 Feb 2010, 18:05

--------------------
Renault Megane II - B 24 FHM 2003/1.9 dci
+
M i h a i
post 9 Feb 2010, 15:53
Post #25

esti norocos..eu banuiesc ca nu il mai am unsure.gif da..sect 5

--------------------
------ ------ ------
+
crazybogdan
post 9 Feb 2010, 18:01
Post #26

Membru autentic

hehe, eu mi-am curatat pe strada!

cu bara din fata sad.gif...acelasi sector 5
plus scutul merita sa fie luat doar de la dezmembrari. am intrebat si eu la auto cobalcescu de un scut. 500 ron pentru plasticul acela...fara comentarii
dar la dezmembrari cand am intrebat(orientativ) am primit raspunsul: "nu va putem vinde scutul deoarece este element de caroserie si nu dezmembram. trebuie sa cumparati si bara din fata." pentru scut...

This post has been edited by crazybogdan: 9 Feb 2010, 18:06

--------------------
am avut Megane2 1.9dci - 2005
pe viitor BMW Z8...sper
+
Lex Luthor
post 9 Feb 2010, 20:54
Post #27

Membru autentic

Eu am avut pe fosta masina (Megane II) scut de plastic pe care am reusit sa il sparg in momentul in care am luat intre rot o gura de canal (de gaze, din fonta) care a cazut dintr-o furgoneta aflata in fata mea. Am crezut ca se rupe masina in doua cand am trecut peste ea. Din fericire se s-a crapat doar scutul si era cat pe ce sa se sparga baia de ulei (am scapat ca prin minune de asta). Asta era prin 2005 daca nu ma insel.
Am achizitionat un scut metalic nou original (cred ca am dat 150 RON, dar luat nu oficial de la dealer).

Fiind mai scurt decat cel de plastic, am taiat partea din spate a scutului de platic (care ramasese intacta) si am prins-o cu nituri de scutul de metal. A iesit perfect. Un scut identic cu cel de platic, care insa avea toata partea din fata (ce care preia toate socurile) din metal.
Si e un metal destul de gros (cred ca e tabla de 2,5 mm) cu o gramada de ranforsari si nervuri.

Si-a meritat banii cu varf si indesat. Am mai luat cateva gropi, un caine mort, etc. si n-am mai avut nici o problema de atunci. Si nici actualul proprietar nu stiu sa mai fi avut.

Asa ca recomand cu caldura achizitionarea unui scut de metal. Imi pare rau ca la actuala masina nu pot sa-i gasesc un scut de metal, mai ales ca este mult mai joasa in fata decat Meganul.

--------------------
---- ---- ----
---
+
solidconvert
post 9 Feb 2010, 21:52
Post #28

Donator

Eu le am pe ambele... cel de metal din echiparea PDG si altul de plastic de la un Megane fara PDG. Ordinea de montaj a fost urmatoarea: scutul de plastic montat primul si peste vine perfect scutul de metal(prinderile fiind separate). Practic ala de plastic protejeaza mult mai bine atat fonic(pe partea dinspre motor are un burete gros si termoformat dupa baia de ulei si restul anexelor de sub motor) cat si practic contra mizeriei, iar cel de metal contra socurilor cu diversi bolovani aflati pe partea carosabila. Recomand cu incredere aceasta formula... wink.gif

--------------------
. . .
Audi A4 B9 S-tronic TFSI...
Gîndirea corectă vine din experiență. Experiența, la rîndul ei, provine din gîndirea greșită.
+
clyo2007
post 9 Feb 2010, 22:05
Post #29

Membru incepator

Sa inteleg ca sunt Meganuri 2 si cu scut de platic si metal?
Depinde de norocul care il ai cand o cumperi? huh.gif

--------------------
renault megane 2008
+
R19/16v
post 9 Feb 2010, 22:10
Post #30

Oldschool Member

Group: Moderatori
From: Ploiesti

Nu, depinde de unde o cumperi.

--------------------
DS 5H VRSCA Screamin' eagle
Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back!
+
2 Pages  1 2 >
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 2nd August 2025 - 21:59
Dacia